Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Innestengt luft i hybel

NYTT TEMA
MiklosMolnar
MiklosMolnarInnlegg: 108
07.09.09 21:11

Jeg bor på en hybel på ca. 20 kvm hvor kjøkken og oppholdsrom/soverom er i ett.

Vinduet står alltid åpent, men allikevel lukter det nesten alltid "innestengt" på hybelen.

Noen som har noen tips til hvordan dette problemet kan løses, eventuelt reduseres? Planter er jo selvfølgelig en mulighet, men dette er vel noe som bør unngås i og med at jeg sover på samme rom som eventuelle nyinnkjøpte planter ville havnet på?

knutset
knutsetInnlegg: 4874
07.09.09 22:49
MiklosMolnar: Vinduet står alltid åpent, men allikevel lukter det nesten alltid "innestengt" på hybelen.

Luftavfukter, koster fra kr. 1000. Anbefaler deg å måle luftfuktighet, er den under 55 % så er det greit, tviler på det da. mekanisk avtrekk og luftavfukter bråker litt men, dette er lett å slå av. Å lufte med åpent vindu hjelper lite hvis luftfuktigheten ute er høy ute.

Egentlig er det utleier som skal bekoste disse utgifter. Har selv kjøpt en avfukter bet. ca. 3000, glimrende utst. for vaskerom og ellers hvis en skal tørke ut fra kjeller og boder. Er det lekasje i mur eller fuktighet som trenger inn ja da blir det en slik lukt som du beskriver. Selvsagt trenger det ikke å være noen alvorlig lekasje, men har det stått ubrukt uten varme og at alt har vært lukket så vil fuktigheten i gulv og vegger (isolasjon) øke.

gammel_mann
gammel_mannInnlegg: 9977
08.09.09 16:05

 

Følger knutset på alt her, fuktighet avler uhumskheter!

I tillegg er det andre ting å være obs på. Tømme søppelbøtta, se om noe gammel mat lager lukt i kjøleskapet, om det er noe søl på kjøkkenet eller rundt spisebordet, et bitte lite rekeskall under sofaen kan lage ganske sterk lukt.

Tepper er luktsamlere, litt søl på teppet kan lage ganske sterk lukt. Sengetøy kan gjerne vaskes ofte, det lager lukt etter noen dager...osv...

http://www.hybel.no/flytteguiden/vask-og-rengjoring

Gardkjerringa
GardkjerringaInnlegg: 1244
08.09.09 18:21
MiklosMolnar: Noen som har noen tips til hvordan dette problemet kan løses, eventuelt reduseres?

Gjør du rent regelmessig? En runde med støvsuger og støvklut (og golvmopp/klut) hver uke vil jo hjelpe. Men som de fleste hybelboere så er du kaskje litt slapp med rengjøringen? Når man bor på så lite areal, sover der man også oppholder seg og lager mat, så vil det fort bli en del hybelkaniner. Sengetøy støver mye, og det bør skiftes forholdsvis ofte. Husk å tørke støv på alle oppovervendte flater, bokhyller, vinduskarm, og også lister av og til. Bruk støvsugeren av og til på bøker som står oppreist i bokhylla. Gå over ALT som det samler seg støv på med jevne mellomrom Dette bør redusere problemet en del ihvertfall. Jeg tar forbehold om du har fukt/sopp i vegger.

Grønne planter er jo anbefalt som luftfrisker, også i soverom. Kjøp deg noen med litt størrelse, de pynter også opp!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg