Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

fukt innside kjeller

NYTT TEMA
norwegian_scouse
norwegian_scouseInnlegg: 9
16.06.12 12:26
Hei. Driver å pusser opp kjeller,er lecamur som er pusset på innsiden. Vertikalt på veggen er det saltutslag under jord. Vil nødig tid å grave rundt huset nå,er ikke veldig mye,noen som har noen tips til andre tiltak?
ulefos
ulefosInnlegg: 116276
16.06.12 14:59

først og fremst lufte, hele døgnet hele sommeren

SUV_4WD
SUV_4WDInnlegg: 7026
17.06.12 20:18
norwegian_scouse: Hei. Driver å pusser opp kjeller,er lecamur som er pusset på innsiden. Vertikalt på veggen er det saltutslag under jord. Vil nødig tid å grave rundt huset nå,er ikke veldig mye,noen som har noen tips til andre tiltak?

Det står ike noe om hva utgangspunktet for oppussinga er.

Er det et innredet rom som man river bort vegger på og erstatter dette med nytt og dermed oppdaget saltutslag så kan man jo tenke etter om man merket fukt eller rar ukt (råte) eller om man ser antydning til råte på den normalt usynlige siden av veggplatene inne. Om det er råte der så vil det nok bli det på nytt om du ikke gjør noen tiltak. Om det ikke er råte så vet man aldri, da det kan hende fukten bare har vært der den siste tiden, mne kommer til å være der i lang tid fremover uten tiltak.

Om det er snakk om et rom som har vært murvegg-rom i mange år så kan det godt hende at dette har gått bra da veggene får god tilgang på luft som tørker dette, men at det ikke går fullt så bra når du lukker inne fuktigheten bak feks veggplater sånn at ting får råtne bakenfra.

Jeg driver ikke innen bygningsbransjen så dt er nok andre som har mer peiling enn meg. Men å ha drenerga i oren kan jo ofte være lurt. SIkekret litt dyrt å få ordnet, men dyrt å om noen år rive det du har pusset opp og slite med atsmå pga mugg fra fuktigheten og så måtte drenere i tilegg. men sikkert noen fagfolksom kan vurdere dette bedre, og det allerbeste er vel om noen som kan se på det kan gi et svar, ikke bare noen som har lest din korte beskrvelse av problemet.

 

 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12614
17.06.12 20:50
ulefos: først og fremst lufte, hele døgnet hele sommeren

Absolutt det beste tipset:-)

Hvis sommeren blir regnfull, kald og fuktig, er det lurt å sette ned en liten varmeovn på lav styrke.

PS: Tenk brannsikkerhet.

stiglars
stiglarsInnlegg: 1052
17.06.12 21:19

Du kan tørke så mye du vil men det vil dukke opp igjen etter kort tid,eneste måten for å bli kvitt det for godt er å drenere opp igjen rundt huset.Oppussingen vil være nytteløs hvis det etter kort tid dukker opp igjen,da er all jobben bortkasta.

petterG
petterGInnlegg: 9669
18.06.12 00:38

Alternativ til drenering: EPS/EPT. Dyrt, men enkelt å installere og effektivt i drift.

ulefos
ulefosInnlegg: 116276
18.06.12 08:11
petterG: Alternativ til drenering: EPS/EPT. Dyrt, men enkelt å installere og effektivt i drift.

hvis det fungerer skal det godt gjøres at det er dyrere enn drenering

petterG
petterGInnlegg: 9669
18.06.12 10:59
ulefos: hvis det fungerer skal det godt gjøres at det er dyrere enn drenering

Alt er selvsagt relativt, men hos mine foreldre kom det på ca. 80.000. Det hadde nok blitt en del dyrere med ny drenering rundt hele huset ja...!

fargerik
fargerikInnlegg: 65063
19.06.12 07:23

Jeg tør ikke gjette hvor mange ganger jeg har vært med på å legge drenering rundt hus, etter snart 40 år som rørlegger....men det er maaaaange. (det er jo først og fremst gravejobb, men rørleggeren er en luring til å koble sammen greiene)

Drenering er alltid, og uten unntak vellykket dersom jobben gjøres riktig, og man får alltid og uten unntak tørr kjeller. Dersom det gjøres riktig.

(Innlegget ble redigert 19.06.12 07:27)

gourmande
gourmandeInnlegg: 12614
19.06.12 11:36

Da sambo overtok huset her i Vestfold for 4 år siden, luktet det mugg/råte/fukt i kjelleren. Mye annet i huset måtte prioriteres, men ett grep ble gjort: Nedslaget fra den ene takrennen ble ført litt mer vekk fra huset, som ligger i en svak helling, og der vannet fra takrennen hadde lett vei nedover mot kjellerveggen. Ett stykk stort plastrør ble trædd på takrenna og lagt etpar meter vekk fra veggen.

End of problem:-)  Siden den gang lukter det friskt og godt i kjelleren, men som forebyggende tiltak lufter vi flittig om sommeren og har en liten lunk på om vinteren.

 

(Innlegget ble redigert 19.06.12 11:38)

Klikk for å gå tilbake til toppen