Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vaske OG grunne?

NYTT TEMA
gourmande
gourmandeInnlegg: 12608
13.08.15 08:22

Hei,

Venner har overtatt hus som ikke er skikkelig vasket ned. Er det slik at man må vaske FØR man grunner? Her er det snakk om at veggene innvendig skifter farge fra grått til hvitt når man drar kluten over veggen.

Mener å ha lest at det finnes grunning som overflødiggjør nedvasking.

Takknemlig for svar!

PS: Er det i så fall noen produkter som er bedre egnet enn andre?

(Innlegget ble redigert 13.08.15 08:24)

bjoro
bjoroInnlegg: 28305
13.08.15 14:33
gourmande: Hei, Venner har overtatt hus som ikke er skikkelig vasket ned. Er det slik at man må vaske FØR man grunner? Her er det snakk om at veggene innvendig skifter farge fra grått til hvitt når man drar kluten over veggen. Mener å ha lest at det finnes grunning som overflødiggjør nedvasking.

Det er nok ingen snarvei. Før maling må det vaskes. Det som kan vaskes vekk gjør at malingen får dårlig heft. Tenke på det litt som polering av en bil....for at resultatet skal bli bra, så vasker vi den først.

Grunning  på de flatene som ikke det er maling på fra før. Tapetserte flater, og gips, kan man male med akrylmaling, og droppe grunning. Umalte flater, og dersom det har vært røyket mye, må grunnes med sperregrunn.

Personlig holder jeg en knapp på Gjøco sin sperregrunn, fordi den er problemfri med tanke på penselbytte osv. Jotun sin , da må man ha to sett med pensler og ruller, fordi malingen koagulerer i rullen og busten når du bytter produkt.

Til å vaske før maling, bruker du interiørrens. (eller til nød samiakkvann)

gourmande
gourmandeInnlegg: 12608
13.08.15 16:47
bjoro: Det er nok ingen snarvei.

Tenkte meg det :-(

Men tusen takk for utfyllende svar, Bjoro!

Klikk for å gå tilbake til toppen