Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Innstallere balansert ventilasjon; verdiøkning?

NYTT TEMA
ZsoltKorcsmar
ZsoltKorcsmarInnlegg: 790
28.07.18 02:39

Hei!

Kjøpte nylig hus som var ferdigstilt i 2010. Huset bygget før TEK 10 ble innført, det er altså ikke balansert ventilasjon. Ikke et stort problen, men luften kan bli noe klam til tider. Lufter med vinduer, noe som gjør at vi taper en del varme.

Vurderer nå å etterinnstallere balansert ventilasjonssystem. Ser at dette fort kommer på 70 000. ENOVA dekker 20% av kostnaden, men man sitter jo igjen med en fin regning selv. Et slikt system vil holde mye mer på varme, i forhold til dagens løsning hvor mye av varmen går rett ut vinduet. Estimert vil strømkostnad falle med rundt 3000 i året.

Sakens kjerne; et slikt anlegg vil bedre luftkvalitet, minimere sjanse for fuktskader ved at fukten ledes effektivt ut og samtidig redusere strømkostnad, men får jeg noe igjen ved et eventuelt salg?

(Innlegget ble redigert 28.07.18 02:39)

fargerik
fargerikInnlegg: 55313
28.07.18 08:19
ZsoltKorcsmar: Sakens kjerne; et slikt anlegg vil bedre luftkvalitet, minimere sjanse for fuktskader ved at fukten ledes effektivt ut og samtidig redusere strømkostnad, men får jeg noe igjen ved et eventuelt salg?

Ingen tvil om alle fordelene du nevner, men når det gjelder salg, er det vel slik at beliggenhet teller mest. Du kan ikke uten videre regne med verdiøkning på grunn av oppgradering.

Det vil ha mer å si dersom de legger ned bussen, barnehagen eller skolen som er nær deg, for å si det sånn.

Spør en takstmann.

(Innlegget ble redigert 28.07.18 08:21)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester