Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Gressknoller i plenen

NYTT TEMA
Someone
SomeoneInnlegg: 24984
16.09.18 08:57

Har nettopp overtatt et hus, men en tilhørende dårlig stelt gressplen. En ting er at jeg har gravd opp endel gigantisk ugress, med røtter som minner om persillerot (ikke bladene), men det er også fullt av gressknoller som stikker opp og er av en langt mer grovere gress enn selve plenen. Finnes det en annen måte å fjerne disse på en å grave dem opp, og dermed lage et hull som da må fylles på en eller annen måte?

Pernillel
PernillelInnlegg: 4229
17.09.18 13:19

Glyfosat (f.eks. Roundup) tar knekken på det meste, men om plenen ikke er alt for stor så er det kanskje like enkelt å bare grave opp ugresset, legge på litt ny jord og så nye gressfrø. Frøene begynner å spire etter ca. 14 dager. Hvis du bruker ugressmidler så må du vente gjerne 14 dager eller mer før ugresset er borte før du kan så nye frø. Etterhvert som plenen blir grønn og fin så holder det bare å røske opp ugresset i ny og ne og heller la gresset fylle igjen hullene på naturlig måte.

(NB: Roundup dreper hele plenen så bare sprøyt der det faktisk er ugress).

 

(Innlegget ble redigert 17.09.18 13:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg