Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

IELTS-test - erfaringer?

NYTT TEMA
canfrimpongplaypingpong

Innlegg: 175

Hei!

Skal ta IELTS-test om noen uker? Noen som har erfaring?

Vanskelig? Fikk 4 i engelsk på videregående, dog nærmere 5 enn 3. Har ikke hatt engelsk på skolen siden 1. klasse vgs. Har hatt flere engelske lærebøker på studiet, og anser meg selv som gjennomsnittlig god i engelsk.

Trenger minimum 6.5 / 9.

 

missChance

Innlegg: 56850
missChance
24.01.17 21:53
canfrimpongplaypingpong: Hei! Skal ta IELTS-test om noen uker? Noen som har erfaring? Vanskelig?

Har du sett denne siden?: http://takeielts.britishcouncil.org/prepare-test/free-practice-tests

 

Det ser ikke så vanskelig ut.

(Innlegget ble redigert 24.01.17 21:55)

Eastbooh

Innlegg: 1012
Eastbooh
25.01.17 00:41
canfrimpongplaypingpong: Vanskelig? Fikk 4 i engelsk på videregående, dog nærmere 5 enn 3. Har ikke hatt engelsk på skolen siden 1. klasse vgs. Har hatt flere engelske lærebøker på studiet, og anser meg selv som gjennomsnittlig god i engelsk.

Enkelt og greit: Det er ikke spesielt vanskelig. De fleste nordmenn får et brukbart IELTS-resultat. Kjør gjennom et par eksempeloppgaver, så ser du hvor landet ligger. Lenken i innlegget over gir fine eksempler. I tillegg finnes det en del videoer på YouTube.

Bruk litt tid på å sette deg inn i hva som forventes på den skriftlige delen, noen synes det er litt vanskelig å få tak på essay-fomatet som brukes, men alt i alt så bør det gå fint. 6,5 bør strengt tatt være veldig overkommelig.

Mikey666

Innlegg: 903
Mikey666
25.01.17 19:57

Øv deg på å skrive engelsk, spesielt grammatikk.

De fleste klarer mellom 7 og 9 på lesing, snakking og lytting. Men de aller fleste har et eller svakt område. Om det er skriftlig så sliter du. De aller fleste utenlandske skoler har minimumskrav på 6,5 på skrivedelen. I hvert fall i UK. 

Kroppsbygd

Innlegg: 1529
Kroppsbygd
25.01.17 21:49

Tok IELTS før et studieår I Australia I godt voksen alder. Som Petter Northug muligens ville sagt, er dette barneskirenn for en vanlig norsk student/elev. Engelsknivået verden rundt er vesentlig lavere enn I Norge, og testen fanger opp dette.

SirKillalot

Innlegg: 13554
SirKillalot
14.02.17 00:55
canfrimpongplaypingpong: Hei! Skal ta IELTS-test om noen uker? Noen som har erfaring? Vanskelig? Fikk 4 i engelsk på videregående, dog nærmere 5 enn 3. Har ikke hatt engelsk på skolen siden 1. klasse vgs. Har hatt flere engelske lærebøker på studiet, og anser meg selv som gjennomsnittlig god i engelsk. Trenger minimum 6.5 / 9.

Hvis du fikk 4 på vgs, så skulle du vel kanskje ikke ha behov for å ta det?

Uansett, testen er grei skuring. Det kan være litt tidspress på enkelte deler av testen, så kjør unna i et kontrollert men godt tempo.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg