Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dårlig arbeidsmiljø - ulovlige arbeidsforhold

NYTT TEMA
KalleKall

Innlegg: 25
KalleKall
06.02.17 01:13

Min sønn er ansatt i en kjent dagligvarekjede. Han har fast stilling med 75 %. Nylig fikk de ansatte 3 dagers varsel om at alle får mindre stillinger pga. at omsetningen i den aktuelle butikken ikke var tilfredsstillende. Det skjer også at de ansatte ikke får sin lovpålagte pause, det det stort sett hele tiden er for få folk på jobb.

Butikken bærer preg av dårlig ledelse, halvtomme hyller, ofte mangler for eksempel basisvarer, rot og kaos generelt da de ansatte ikke rekker alle arbeidsoppgavene i løpet av dagen da de må prioritere å sitte i kassen og "post i butikk" ekspederingen.

Sjefen i butikken skal være godt kjent med alt dette, men ser ut til å "la det skure å gå" for å prøve å holde budsjettet, noe han nok ikke vil lykkes med. 

Men dette er en uholdbar arbeidssituasjon for bl.a. min sønn og resten av de ansatte, hva bør gjøres her ?  Det er visstnok ingen tillitsvalgte eller verneombud ved bedriften, noe som nok også er ulovlig, i tillegg til alle de andre kritikkverdige og ulovlige forholdene.

franzsigel

Innlegg: 15190
franzsigel
06.02.17 17:20
KalleKall: Men dette er en uholdbar arbeidssituasjon for bl.a. min sønn og resten av de ansatte, hva bør gjøres her ?

Det noe flåsete (men antagelig beste tipset) er å se seg om etter en ny jobb.

Dersom situasjonen er så ille som du vil ha det til, så er det antagelig ikke verdt å ta den belastningen det vil medføre dersom de ansatte skal forsøke å påvirke situasjonen.

Skulle situasjonen på arbeidsmarkedet der du bor være slik at det ikke er så lett å få seg ny jobb, så er det nok ikke dumt å melde seg inn i en fagforening.

Men selv fagforeninger kan ikke gjøre mye med dårlig ledelse. Siden dette er snakk om en av de større kjedene, så har man kanskje en distriktsansvarlig i kjeden man kan tipse? Men husk at slikt aldri er helt risikofritt, og mest sansynlig kjenner de til problemene allerede...

 

(Innlegget ble redigert 06.02.17 17:21)

solimor

Innlegg: 2823
solimor
12.02.17 19:59
KalleKall: Min sønn er ansatt i en kjent dagligvarekjede.

er Butikken franchise eller kjede eied?

det har mye å si i disse sitavsjon og hvordan han bør gå frem..

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg