Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Master i ped./spes.ped. i Bergenn/samlingsbasert

NYTT TEMA
SpursForever
SpursForeverInnlegg: 612
12.09.17 13:07

Hei. Nærmer meg fullført barnehagelærerutdanning og begynner sterkt å vurdere en mastergrad innenfor spesialpedagogikk eller pedagogikk. I utgangspunktet tenker jeg på arbeid i PP-tjenesten eller lignende er mest interessant, men utelukker ikke helt arbeid i barnehage eller lignende. På grunn av kjæreste som har flere år igjen av studiet er det ikke aktuelt å forlate Bergen. 

Universitetet i Bergen tilbyr mastergrad i pedagogikk og mastergrad i logopedi. Logopedi er jeg foreløpig litt lunken til. Hvordan er en mastergrad i pedagogikk i forhold til en mastergrad i spesialpedagogikk? Er man kvalifisert til andre jobber?

Det andre alternativet er mastergrad i pedagogikk med vekt på spesialpedagogikk hos NLA. Ulempen for meg her er at jeg må ta to fag på til sammen 30 studiepoeng før jeg kan begynne på masteren, samt at et fag på 15 studiepoeng er anbefalt. Dermed blir det fort et ekstra år med studie. Noen som erfaringer med utdanningen hos NLA? Stiller jeg noe sterkere med en slik utdanning kontra en mastergrad i pedagogikk, eller en mastergrad i spesialpedagogikk et annet sted?

Det tredje alternativet jeg har funnet er å ta en samlingsbasert mastergrad i spesialpedagogikk. Høgskolen på Vestlandet tilbyr en slik grad i Sogndal, men denne er da på deltid over 3 år (66% studieprogresjon). Synes dette er et interessant alternativ, men hadde foretrukket at den var over 2 år. Blir rom for å jobbe mer ved siden av da. Er dette et fornuftig alternativ?

Ser også at Høgskolen i Volda tilbyr et studie som de beskriver som en videreføring av det tidligere masterstudiet i spesialpedagogikk (LENKE HER). Denne er samlingsbasert fulltid over to år, men blir noe lenger reisevei for meg. Noen som vet om denne utdanningen er likeverdig med en master i spesialpedagogikk? Eller er dette en "dårligere" utdanning i den forstand? 

Det ble veldig mange spørsmål, men setter utrolig stor pris på om noen har anledning til å svare på noen av spørsmålene i det minste!

lok1
lok1Innlegg: 5474
12.09.17 19:08

Anbefaler å prøve å jobbe i barnehage før du bestemmer deg. Det er ikke før du er ute i jobb om du vet om det er noe for deg eller ikke, og da kan du også bruke tiden på å bestemme deg for hvilket felt du vil jobbe innenfor. 

Har gått årspedagogikk på NLA. Var bra, men du bør sjekke om studiet er i Sandviken eller Breistein, hørt det er dårlig studiemiljø der ute.

 

Pwiur
PwiurInnlegg: 2527
12.09.17 20:20
SpursForever: Universitetet i Bergen tilbyr mastergrad i pedagogikk og mastergrad i logopedi. Logopedi er jeg foreløpig litt lunken til. Hvordan er en mastergrad i pedagogikk i forhold til en mastergrad i spesialpedagogikk? Er man kvalifisert til andre jobber?

Som lok1 sei, få litt erfaring før du går vidare. Fruen gikk bachelor og master i éit(Ho har alltid ønska å bli spes.ped). Ho ser no i ettertid at ho gjerne kunne tenkt seg nokre år med erfaring for å kunne feste teori på praksis i undervisning. Det å ha kun 15-20 veker med praksis (som i tillegg er svært kunstig med tanke på overbemanning og tid til planlegging) + eventuell vikararbeid gjor det vanskelegare når ho skulle løyse case og lignande.

Det å jobbe som førskulelærar/ped.leiar gjer at du møter barna og utfordringane på ein litt mildare måte, men like vel får innsyn i arbeidet som spes.ped gjer. Du kan også arbeide som støttepedagog og få litt erfaring om du ønska det.


SpursForever
SpursForeverInnlegg: 612
13.09.17 09:46

Takker for fornuftige svar. Har jobbet tre år i barnehage før studie, så vet jo hva det går i. Nå er det jo selvsagt ganske annerledes å jobbe som pedagogisk leder kontra assistent da så klart. 

Angående NLA så ser det ut som det er ut som det er i Sandviken.

lok1
lok1Innlegg: 5474
14.09.17 00:40
SpursForever: Takker for fornuftige svar. Har jobbet tre år i barnehage før studie, så vet jo hva det går i. Nå er det jo selvsagt ganske annerledes å jobbe som pedagogisk leder kontra assistent da så klart.

Det er en enorm forskjell bare så du vet det. Du trenger ikke ta tre år til for å finne ut om det er noe for deg, men prøv iallefall. Mange barnehager må ha logopedtjeneste/spesialpedagog nesten hvert år, så da får du også kanskje muligheten til å snakke med logopeder og spesialpedagoger.

SpursForever
SpursForeverInnlegg: 612
14.09.17 14:44
lok1: Det er en enorm forskjell bare så du vet det. Du trenger ikke ta tre år til for å finne ut om det er noe for deg, men prøv iallefall. Mange barnehager må ha logopedtjeneste/spesialpedagog nesten hvert år, så da får du også kanskje muligheten til å snakke med logopeder og spesialpedagoger.

Takk :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg