Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ny jobb etter sparken

NYTT TEMA
politikk
politikkInnlegg: 26566
19.07.18 22:02

fotballtrener må jo være sikreste utdanning i så måte...

ikke forstår jeg hvorfor direktører har behov for fallskjerm.  De får jo ny jobb hvis de gjør en som er så dårlig at de får sparken :)

mf_6
mf_6Innlegg: 3777
26.07.18 12:22
politikk: ikke forstår jeg hvorfor direktører har behov for fallskjerm. De får jo ny jobb hvis de gjør en som er så dårlig at de får sparken :)

Behov og behov for fallskjerm. Enhver som motvillig forlater en arbeidsplass vil vel prøve å få med seg mest mulig.

Nå har det seg slik at selv direktører har et oppsigelsesvern og oppsigelsesfrister etter Arbeidsmiljøloven som alle andre. Å gjøre en dårlig jobb er ikke grunn nok for å gi noen sparken. En fallskjerm er vel heller å se på som at arbeidsgiver betaler seg ut av arbeidskontrakten for å slippe oppsigelsestid og langtekkelige rettsaker.

Så er det opp til hver enkelt å like eller misslike at noen har muligheter vi andre ikke har.  

politikk
politikkInnlegg: 26566
26.07.18 13:25

Mf6 : ser ikke ut til at fotballtrenere har oppsigelsesvern og oppsigelsesfrister hvertfall.   Og har ikke hørt at de får paraplyer heller.

hvis noen vil lokke til seg de som allerede er i arbeid så må de gi ett godt økonomisk tilbud.  Men hvis de skal rekruttere arbeidsledige trenger de ikke det.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52125
26.07.18 13:33

Politik

Fotballtrenere har da rettigheter, men de er alltid engasjert for en tidsperiode, funker det ikke så blir man løst fra kontrakten, og selvfølgelig kompensert rent økonomisk. Er vel noe av det samme med ministre, de kan jo plutselig måtte gå på dagen, men har vel litt etterlønn. De fleste har vel uansett permisjon fra en jobb eller plass på Stortinget, så helt likt er det ikke. Men uten vern er ingen. 

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
26.07.18 18:03
politikk: Mf6 : ser ikke ut til at fotballtrenere har oppsigelsesvern og oppsigelsesfrister hvertfall.   Og har ikke hørt at de får paraplyer heller.

Joda, det får de.

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5422
21.12.18 16:17
politikk: ikke forstår jeg hvorfor direktører har behov for fallskjerm.  De får jo ny jobb hvis de gjør en som er så dårlig at de får sparken :)

Fallskjerm, er noe en forhandler med ved jobbstart. 

Det er noe alle kan få. ikke bare direktører .

En av kriteriene for å få en fallskjerm avtale, er at arbeidsgiver har større behov for deg, en hva du har for arbeidsgiver.

Folk flest havner ikke i den situasjonen.

(Innlegget ble redigert 21.12.18 16:17)

politikk
politikkInnlegg: 26566
22.12.18 01:06

Billbabba : det vet jeg og forstår ikke hvorfor noen arbeidsgivere er villige til og gi fallskjerm.   En bonus av fortjenesteøkning kansje.  Men ikke noe ekstra for dårlige resultater :)

samfunnet har jo en fallskjerm med arbeidsledighetstrygd.  Og det gjelder alle ansatte.  Også de laveste på gulvet får denne offentlige fallskjermen.

Bill_Babba
Bill_BabbaInnlegg: 5422
22.12.18 13:42
politikk: det vet jeg og forstår ikke hvorfor noen arbeidsgivere er villige til og gi fallskjerm.   En bonus av fortjenesteøkning kansje.  Men ikke noe ekstra for dårlige resultater :) samfunnet har jo en fallskjerm med arbeidsledighetstrygd.  Og det gjelder alle ansatte.  Også de laveste på gulvet får denne offentlige fallskjermen.

Meget enkelt.

Firmaet må gi fallskjerm, for å få personen inn i deres firma.

Om ikke, noen andre tar personen.

Blir det samme som start bonus det.

InnocentBystander
InnocentBystanderInnlegg: 8472
22.12.18 17:37
politikk: og forstår ikke hvorfor noen arbeidsgivere er villige til og gi fallskjerm

Det blir jo bare eit ekstra punkt på den lange lista over alt du ikkje forstår.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
22.12.18 21:10
politikk: fallskjermen.

Fallskjermen du snakker om er egentlig et utkjøp av en person de ikke har oppsigelsesgrunn for.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
22.12.18 21:10
politikk: Billbabba : det vet jeg og forstår ikke hvorfor noen arbeidsgivere er villige til og gi fallskjerm.

Fordi de ikke har oppsigelsesgrunn. Da må de kjøpe vedkommende ut av den arbeidsavtalen de har.

politikk
politikkInnlegg: 26566
23.12.18 02:40

Rainmaker : da formuleres avtaleteksten til og omhandle aksjonærers utbytte neste år.    Husk at direktør ikke er noen beskyttet stilling men ett akkordarbeid der minstekrav må oppfylles.

de får stillingen på åremål og ikke forgodt.  Dermed har de ikke oppsigelsesvern etter dette.    

Ja da...jo da...så blir det spørsmål om fastsatt ansettelsestid og denne = neste års budsjett.

direktør er på valg akkurat som politikere.

ja da...jo da...   En politikere må kansje oppgi tidligere jobb hvis de skal ta denne jobben.     Men hvordan gjøre dette med valgfrihet da ?

hvis en lastebilsjåfør eller bussjåfør skulle bli innvalgt politikere så får de kansje ikke flere jobber hvis de blir valgt bort.

men er ikke jobb ett sjansepill der noen kan ende på minstetrygd hvis ikke jobben eksisterer lenger ?   Ingen garanti for og få ny jobb.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
23.12.18 14:44
politikk: Rainmaker : da formuleres avtaleteksten til og omhandle aksjonærers utbytte neste år.    Husk at direktør ikke er noen beskyttet stilling men ett akkordarbeid der minstekrav må oppfylles. de får stillingen på åremål og ikke forgodt.  Dermed har de ikke oppsigelsesvern etter dette.     Ja da...jo da...så blir det spørsmål om fastsatt ansettelsestid og denne = neste års budsjett. direktør er på valg akkurat som politikere. ja da...jo da...   En politikere må kansje oppgi tidligere jobb hvis de skal ta denne jobben.     Men hvordan gjøre dette med valgfrihet da ? hvis en lastebilsjåfør eller bussjåfør skulle bli innvalgt politikere så får de kansje ikke flere jobber hvis de blir valgt bort. men er ikke jobb ett sjansepill der noen kan ende på minstetrygd hvis ikke jobben eksisterer lenger ?   Ingen garanti for og få ny jobb.

Kan du formulere dette på et språk som gjør det forståelig hva du prøver å si?

politikk
politikkInnlegg: 26566
23.12.18 21:59

Arbeidskontrakt :

stillingen gjelder for ett kalenderår av gangen.

Jobben gir x lønn som fast lønn.

bonuser kan oppnåes av overskudd større enn forrige budsjettår sitt overskudd og med en liten andel av overskudd som likevel er større enn ved føste ansettelse i direktørstillingen.

var dette forståelig formulert ?

må vel være lov til og skrive en arbeidskontrakt slik for og unngå at noen tar for store sjanser med bedriftens økonomi ?

de som ikke vil ha jobben på slike vilkår får finne seg en annen jobb og de fleste jobber tilbyr ikke bonus i tillegg til fast betaling.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
24.12.18 11:47
politikk: de som ikke vil ha jobben på slike vilkår får finne seg en annen jobb og de fleste jobber tilbyr ikke bonus i tillegg til fast betaling.

Tilfellet vil heller være det at de som tilbyr slike kontrakter ikke vil få noen som sier ja.

politikk
politikkInnlegg: 26566
26.12.18 00:39

Rainmaker : de får nok noen som sier ja.  Helt klart at det finnes mange som vil ha relativt godt betalt jobb med bonusmuligheter.

men ikke sikkert at de får tak i de mest kjente toppnavn.

kytec
kytecInnlegg: 37492
26.12.18 00:46
politikk: ser ikke ut til at fotballtrenere har oppsigelsesvern og oppsigelsesfrister hvertfall. Og har ikke hørt at de får paraplyer heller.

Mourinho fikk 240 000 000 kr. for å gå fra ManU og 220 000 000 første gang han ble sparket fra Chelsea.

Det er vel ikkje fallskjerm, men utkjøping av avtalt kontrakt. 

Like fullt er nesten en halv milliard greie kroner å ta med seg ut porten.

Så spørs det om flere klubber ser seg synt med å kjøpe han tjenester fra nå av. 

politikk
politikkInnlegg: 26566
26.12.18 01:02

Kytec : enkelt....sett opp en kontrakt slik jeg foreslo.  Enten tar de da jobben likevel eller andre tar nok jobben.

hvis jeg var aksjeeier ville jeg ikke stemt for noe annet enn bonuser av økt fortjeneste og ingen kompensasjon hvis de ikke kan brukes lenger.     Gjelder alt av næringsliv og virksomheter.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 53986
26.12.18 14:48
kytec: Det er vel ikkje fallskjerm, men utkjøping av avtalt kontrakt.

Potet eller pottitt

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester