Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

420K i studielån, 0 utdannelse hva kan jeg gjøre?

NYTT TEMA
rm4l
rm4lInnlegg: 76
06.05.19 20:11

Jeg er en mann på 25 år som bor for meg selv og har egen leilighet med relativ normal kostnadder. Litt om meg:

Jeg gikk eiendoms meglings studie og fant ut at dette ikke var noe for meg i 3 klasse, derfor har jeg mye i studielån. Da jeg sluttet i studiet begynte jeg å jobbe på et sykehjem som jeg trivdes veldig godt innen og ville ta en utdannelse innen noe helse relatert.

 

Jeg fant ut hva jeg skulle gjøre og det vsr å begynne med å få fagbrevet som helsefag arbeider etterfulgt av et medisin kurs. Jeg har 3 årlig studiespesialisering ifra videregående bestått uten noen stryk. Jeg har tatt privatist eksamen som helsefagarbeider og bestått den eksamen. På det tidspunktet sa de at jeg måtte ha 5000 timer på arbeids gulvet før jeg kan ta praktisk eksamen etterfulgt av en fagprøve. Men må har det blitt endringer å de sier jeg må ha rundt 8700 timer med arbeids erfaring. Jeg har fått beskjed om å finne ny jobb pga jobben min skal spare på alt de kan og det er veldig vanskelig å få jobb uten noen kvalifikasjoner.

Jeg har ca 3200 timer på gulvet, jeg har søkt over 60 relaterte stillinger innen helse.men får avslag pga manglede kvalifikasjoner. Så det blir veldig vanskelig for meg i min situasjon å få jobbet inn 8700 timer når jeg får i gjn 2 til 3 vakter i uken. Jeg holder på å få meg en jobb på siden som butikk medarbeider/bensin stasjon for å kunne betale for utgiftene mine 

Jeg er villig til å jobbe innen hva som helst, men det må være noe som gir meg stabilt jobb og 100% stilling. Er det noe kurs jeg kan ta eller nett studie eventuelt kvelds skole for å få en kjapp jobb med stabilt inntekt og god stilling. Jeg er villig til å jobbe alt ifra som tømrer til offshore bare for å kunne slappe av å ha en stabil jobb. Det er veldig stressende når du har et bolig lån og diverse utgifter og jobben min ber meg søke andre plasser å jeg kosntsnt får avslag. Nå har jeg sikkert meg 80% stilling i sommer så jeg klarer meg fint fram til april

 

710
710Innlegg: 57
07.05.19 17:58

Jeg har omtrent det samme som deg, bortsett fra at jeg har en bachelorgrad.

Nå har jeg vært pasient, så å jobbe på et sykehjem er i mine øyne noe av det verste. Og enhver sykepleierstudent trenger pasienter å behandle. Ironisk nok har nok jeg også behov for behandling, men da i en litt annen form en det sykepleiere tilbyr. Som rett og slett er å pushe piller til folk.

Alternativt kan du forsøke å investere i aksjer som Apple Inc og Alphabet, og/eller spille på fotball med lag som Manchester City, PSG og Manchester United. Sette en 5 kroning på Bjørn Dæhlie eller noe for å gjøre et 20000% utbytte av 20 NOK. For NOK er tross alt nok. 

Tredje alternativ, være så heldig å få deg en jobb med skyhøy lønn. Vell vitende om at lønnen din kan være et problem for selskapet du jobber.

Alternativ 4, gå på nav og bli pasient selv. Ta de pillene de vil at du skal ta for å få de pengene de tross alt har.

Alternativ 5, forsøk å skape noe på egenhånd i et marked som oversvømmer i ting du kan dunke inn pin-koden til.

Norge er etter min oppfatning skakkkjørt. Jeg tror jeg har søkt et par hundretalls stillinger. Finn.no virker på meg som en blank løgn. Det er i hvertfall få ting som virker som en løsning på problemer. Og en liten stund trodde jeg Obos, dnb, pm og Krogsveen hadde interesse i å selge sine boliger.

På tryne!

(Innlegget ble redigert 07.05.19 18:03)

peraleks
peraleksInnlegg: 6538
08.05.19 02:52
710: Norge er etter min oppfatning skakkkjørt. Jeg tror jeg har søkt et par hundretalls stillinger. Finn.no virker på meg som en blank løgn. Det er i hvertfall få ting som virker som en løsning på problemer. Og en liten stund trodde jeg Obos, dnb, pm og Krogsveen hadde interesse i å selge sine boliger.

1. Ser du nevner at du har en bachelorgrad, hvilket felt er dette innenfor? 


2. Har du tatt en titt på jobbsøknaden din/CV'en din? 


Jeg kan kun snakke for min egen del, men LinkedIn har vært en drøm. Jeg byttet nylig jobb og slapp unna søknader og annet, rekruttere fikk tak i meg via LinkedIn. Ellers kan jeg anbefale NAV, de har noe enormt med stillinger der og er ellers godt villige til å hjelpe deg med både søknad og annet.


Til TS.


Jeg kan ikke si noe annet enn at du må bare fortsette å søke. Det er bare å stå på. Jeg jobbet lenge på kiwi under studiene og ved utlysning av stillinger var det ikke uvanlig å få inn et sted mellom 3 og 400 søknader, så det blir tøft men du må bare stå på.

710
710Innlegg: 57
08.05.19 09:56

1. Jeg har en bachelorgrad i Programmering, Informasjonsteknologi.


2. Jeg er dritt lei av CV'er, men jeg må få oversatt en til engelsk i løpet av døgnet. Men jeg er litt usikker på hvordan dem ønsker en CV skal se ut, helt straightforward eller mer kreativt rettet mot faget. Uansett idiotiskt om en cv skal være avgjørende og ikke kompetansen.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 61987
08.05.19 10:15
710: Uansett idiotiskt om en cv skal være avgjørende og ikke kompetansen.

CV'en er aldri avgjørende. Men i første fase så må arbeidsgivere sortere vekk dem som ikke har den kompetansen og erfaringen de leter etter og det er jo det CV'en skal hjelpe dem med.

I det øyeblikket du kommer på jobbintervju så er ikke CV'en så viktig lenger.

710
710Innlegg: 57
09.05.19 09:29

Ok, bortsett fra at jeg er svært kompetent. Sikkert 20 gruppeprosjekter, og aldri jobbet med noen som har bedre kompetanse, men det står sikkert under arbeidserfaring. Hverfall ikke her i Oslo.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 09:32)

710
710Innlegg: 57
09.05.19 09:33

Føler jeg må forklare hvorfor Neymar er rask av og til. Eller hvorfor han er god med ball.

 

*Oppgitt!*

(Innlegget ble redigert 09.05.19 09:35)

710
710Innlegg: 57
09.05.19 09:39

Dere er jo såppas ræva at dere må hente kompetanse fra India, mens dere hever over 500.000kr i inntekt selv men er for inkompetente til å klare å hente rett ekspertise. Tragisk samfunnsklasse. Og er fornøyde sålenge aksjekursen til en utenlandsk konkurrent stiger til værs.

Jeg så musicalen Once i dublin for rundt to år tilbake. Om du hadde sett den på en motsatt måte av de motsatte øyne du ser den, så tror jeg kanskje du ville forstått.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 10:08)

710
710Innlegg: 57
09.05.19 12:16

Dere må jo jobbe 8 timer om dagen, 5 dager i uken. I tillegg betale på boliglån, fellesutgifter, billån og levekostnader som mat og klær. Det er ikke så mye bedre. Dere har jo tilgang til treningssenter, fellesferie og firmahytter ved siden av. Og en egen bolig.

 

Liker dere ikke at jeg vil ha jobb som konsulent, så skal jeg ta truckfører kurs i slutten av måneden, som for min del koster 6000kr. Kan jo jobbe på fabrikk også. Jeg får jo aldri ferie.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 12:19)

titan_sable
titan_sableInnlegg: 61987
10.05.19 16:16
710: Ok, bortsett fra at jeg er svært kompetent. Sikkert 20 gruppeprosjekter, og aldri jobbet med noen som har bedre kompetanse, men det står sikkert under arbeidserfaring. Hverfall ikke her i Oslo.

Jeg kan gi deg noen tips: å kunne jobbe i gruppe er ingen spisskompetanse innen IT. Og hvis du fremstår som at du alltid er bidragsyteren i en gruppe så gir du inntrykk av at du ikke er en god teamplayer.

Nå vet jeg ikke om du har arbeidserfaring eller ikke, men hvis du kun har skole så bør du tenke anderledes siden det da er vanskeligere å komme inn på markedet på egenhånd. Få noen av studiekameratene dine som har jobb til å hjelpe deg inn på intervju.

Jeg jobber selv i et IT-firma i Oslo og de gir 50000 i rekrutteringsbonus per person du rekrutterer, noe som ikke er uvanlig i Oslo (noen gir mer, andre gir mindre, store konserner gir som oftest ingenting).

Poenget er uansett at hvor mindre du har av arbeidserfaring, jo mer er du avhengig av andres hjelp for å få et forsprang. Hvis du har gjort det bra på 20 gruppeprosjekter burde du jo ha en del personer som kan gå god for deg - benytt deg av disse. 

Klikk for å gå tilbake til toppen