Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mørbrad

NYTT TEMA
susilu
susiluInnlegg: 37111
11.07.08 23:25
Hvor kommer dette ordet fra. Nakke forstår jeg, skank, skinke, rygg, hale. Er det noen som vet hvorfor mørbrad heter mørbrad eller hva selve ordet betyr?
Oilskin
OilskinInnlegg: 11173
11.07.08 23:54
Har vi noen dansker her på matforumet? Etter å ha saumfart google/wiki vil jeg mene at dette ordet har vi lånt fra danskene, men noen betydning av det finner jeg ikke.
tholgers
tholgersInnlegg: 5026
11.07.08 23:56
Entrecoté da? Hva er det norske ordet?
susilu
susiluInnlegg: 37111
12.07.08 00:31
Mellomkutt? Entrecôte betyr vel mellom kotelettene eller noe sånt. Det hadde vært greit å ha et dekkende norsk navn, - også på kotelettene!
Da jeg var liten trodde jeg det het mørbrad fordi det var mørt....:) men hva var brad, tro......;)
Hva betyr nå egentlig kotelett? Lite kutt? Cote/côte har det ikke noe med avskjær avkutt å gjøre?
susilu
susiluInnlegg: 37111
12.07.08 00:39
Brad ser ut til å være gammelnorsk/norrønt for stek og entrecôte er oversatt med mellom siden(e), det gir ikke så mye mening, synes jeg, men mørbrad betyr vel antagelig mør stek, da.
001olebrum
001olebrumInnlegg: 5703
12.07.08 01:09
Jeg kan høre. Har dansk kjæreste. men hun er i Danmark og sover. Men mørbrad på dansk er det samme stykket som indrefilet i norge. Og mørbrad på norsk er det beste stykker av låret.

Mvh 001
Bessen
BessenInnlegg: 3852
12.07.08 02:05
Det er gammelnorsk:
Mør kommer fra ' meyrr ' = myk, og brad er det gammelnorske ordet for kjøtt.
Altså mykt kjøtt, som er stykket mellom filetkammen og lårstykket.
vanlig_fyr
vanlig_fyrInnlegg: 5418
13.07.08 14:08
Øverst på rompa, nederst på ryggen.
Nesten like mørt som indre og ytrefilet, men med mye mer smak.

Men mulig at du visste dette, og bare ville ha forklaring av ordet.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg