Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Holdbarhet på grønsakskraft

NYTT TEMA
Ozeania
OzeaniaInnlegg: 77
16.07.08 17:44
Tok vare på kraft fra poteter og grønsaker etter dagens middag. Hvor lenge er det holdbart i kjøleskap? Tenkte bruke det som basis til saus på enten lørdag eller tirsdag. Men det er kanskje for lenge i kjøleskapet? Bør kanskje fryse det?
GrandeAnnee
GrandeAnneeInnlegg: 293
16.07.08 18:06
Hvis "kraften" kun har kokt de snaue 30 minuttene det tar å koke potetene møre, så er det knapt noen smak i den... Skal du lage skikkelig kraft, så kreves det nok lengre koketid.

Holdbarheten kan jeg ikke si så mye om, annet enn at om du fryser den, så holder den omtrent evig...
Ozeania
OzeaniaInnlegg: 77
16.07.08 19:40
jotakk, det er jeg klar over. Det blir likevel bedre enn å bare bruke vanlig vann....synes jeg :)
Shimon
ShimonInnlegg: 10220
16.07.08 23:52
Reduser den, og frys den ned om du på død og liv må lage kraft av det der, all verden blir det ikke.

Her er et eksempel på hvordan slik kraft lages;

Ingredienser:
3 Gulrøtter
200 g Sellerirot
4 Sjalottløk
1/2 Purre
4 Hvitløkbåter
4 Plommetomater
1 Kvast(er) Persille, frisk
1 Kvast(er) Koriander, frisk
1 Laurbærblad
1/2 ss Hvit pepper, knust
3/4 l Tørr hvitvin
1 l Vann
1 ts Salt, grovt

Framgangsmåte:

Vask og rens grønnsakene. Kutt de grovt.
Ha alle ingrediensene (vannet må være kaldt) bortsett fra saltet i en gryte. Hvitvinen kan erstattes med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La kraften trekke på svak varme 2-3 timer. Sil.

Tips: Den beste måten å sile kraften på er gjennom en god gammeldags gassklut eller et dørslag.

Kilde;

http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Kraft/Gr%C3%B8nnsakskraft
Ozeania
OzeaniaInnlegg: 77
17.07.08 11:23
Skjønner at her inne må man passe seg for å spør "teite nybegynnerspørsmål". Skal ikke gjenta seg;) Takk for oppskrift!
Shimon
ShimonInnlegg: 10220
17.07.08 11:45
Det var ikke ment som kritikk på noen måte, men som et tips. Kokevann smaker det omtrent ikke noe. Test bare vannet du kokte grønnsakene i, så kjenner du.
Oilskin
OilskinInnlegg: 11173
17.07.08 11:54
Ozeania skrev:
Skjønner at her inne må man passe seg for å spør "teite nybegynnerspørsmål". Skal ikke gjenta seg;) Takk for oppskrift!
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ikke mist motet, Ozeania. Folkene på matforum er kun velmenende og hyggelige personer iblandet litt galskap! Vennlig mobbing kan forekomme, men da med et smil :-) Og "nybegynnerspørsmål" har vi masser av!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg