
Innlegg: 324
Er løk virkelig så digg at det rettferdiggjør den evigvarende vonde smaken du får i munnen av å spise produktet? Jeg vurderer faktisk å boikotte løk om det ikke skjer noe på den fronten snart.

Innlegg: 2841
Jeg er glad i løk og har det i nesten alt jeg spiser.
Men om du vil unngå løk, bør du spise hos Krishna Cuisine. Der er løk bannlyst, visstnok fori det fremmer noe så skummelt som seksualdriften... :-)

Innlegg: 53538
Løk er noe av det viktigste i verden.

Innlegg: 3852
Den "stekte" løken som jeg hadde til seibiffen i dag smakte fortreffelig.
Det har jo litt å si hvordan den er tilberedt.
Har dessuten hatt rå raudlauk sammen med lunsjen min i dag.
Lenge siden smaken i munnen forsvant.

Innlegg: 809
Jeg synes det passer til enkelte ting, men til andre ting er det helt på trynet.
Whopper f.eks, synes jeg er nydelig uten. Med løk er det motbydelig, og det er fullstendig override av den andre smaken. Likedan er løkringer på pizza ren idioti. Litt hakket løk i pizzasausen er derimot helt kurant.

Innlegg: 249
Løk er noe av det aller beste jeg vet om.

Innlegg: 17449
Jeg syns også løk er en glimrende matvare til det meste. Kan også rakes, men det er gammel historie. Når det gjelder løkringer på pizzaen syns jeg feilen er pizzaen.

Innlegg: 7039
Løk passer på alt unntatt bløtkake:)
Om du synes smaken blir for rå, så prøv rødløk eller sjalottløk.
Sunt er det visstnok også. masse antioksydanter eller noe sånt.

Innlegg: 17449
Skalleman skrev:
"Løk passer på alt unntatt bløtkake:)"
Neida, det går i bløtkake også. Steik finhakka løk med sukker til det nærmer seg å bli karamellisert. Hiv i tyttebær og blåbær. Når det har blitt gjennomvarmt, bærene knust, og det ikke har svidd seg er det klart til å legge til side, for å bli kaldt. Glimrende fyll i bløtkake!

Innlegg: 4677
Løk er veldig godt. Men det er ikke godt å kysse noen som nettopp har spist mat med mye løk i, for å si det sånn :)

Innlegg: 27583
Vel jeg synes løk smaker pyton, men det er heller ikke noe iveien med seksualdriften og klarer meg uten stimuli

Innlegg: 4675
Jeg ELSKER løk, og spiser løk til nesten all mat og middag...
Rå - stekt, whatever, bare kom med det :-)))
Men hvor mange løksorter er det der ute ?
Noen som vet

Innlegg: 2784
Smerdjakov skrev:
Er løk virkelig så digg at det rettferdiggjør den evigvarende vonde smaken du får i munnen av å spise produktet? Jeg vurderer faktisk å boikotte løk om det ikke skjer noe på den fronten snart.
--------------------------------------
Hvis du sliter med smaken på den vanlige, gule løken så er det bare å salte den litt mens den er rå, så fjerner du en god del av den vonde smaken.

Innlegg: 7039
Min løkfavoritt:
Ta en god haug med sjalottløk. Skrell de og hiv de i en gryte . Hell på vann til det dekker løken. Hiv på en raus porsjon sukker. Kok opp og la det putre til alt vannet er borte.
Advarsel: Ikke spis for mye av dette før du skal på date. Retten kan medføre noe (OK masse) flatulens.

Innlegg: 5467
basillen skrev:
Løk er veldig godt. Men det er ikke godt å kysse noen som nettopp har spist mat med mye løk i, for å si det sånn :)
______________________
Ei heller er det noe særlig behagelig å kysse noen som nettopp har tatt en røyk, eller noen som har drukket kaffe hele dagen.
Løk er allikevel noe av det sunneste og beste tilbehøret du kan ha på mat. Flere burde spise det oftere, men kanskje ikke rett før du skal kysse noen?

Innlegg: 42985
Hvis begge i parforholdet spiser løk, så merker man ikke noen vond smak.
Det samme gjelder for hvitløk.
Løk i alle former er fulle av antioksidanter, krefthemmende stoffer og dreper bakterier.

Innlegg: 3560
Før fikk jeg lett tårer når jeg skar rå løk, men denne virkningen har pussig nok helt opphørt i de senere år. Har de gjort noe med løken som gjør at denne effekten uteblir? Eller er det bare jeg som opplever dette?

Innlegg: 53538
Jeg tror kanskje løken i Norge har blitt mildere de siste årene.
Men det er ennå langt igjen til den løken man kan få f.eks. i greske salater i Hellas. Den er jo søt og kan spises på samme måte som de gamle egypterne gjorde det: Bare med litt brød ved sien av. Rå, selvsagt!

Innlegg: 1088
Jeg elsker løk, og det gjør heldigvis samboeren min også! Er enig med noen her at det er mye verre å kysse en som har drukket masse kaffe eller en som har røkt.

Innlegg: 5418
Løk er deilig, sunt og godt.
Boikotter du løk, ja da er du skikkelig dust.

Innlegg: 33966
Kjøpe løk, sa Leif Høegh.

Innlegg: 3852
Trolldom skrev:
Før fikk jeg lett tårer når jeg skar rå løk, men denne virkningen har pussig nok helt opphørt i de senere år. Har de gjort noe med løken som gjør at denne effekten uteblir? Eller er det bare jeg som opplever dette?
-----------------------------------
Kanskje du har lært deg å holde kjeft mens du skjærer løk. Hold munnen igjen, hele tiden, og pust gjennom nesen og ikke svar når noen snakker til deg.
Resultat: Niks tårer.

Innlegg: 2967
De døve med løk er den dritt lukta du får på fingrene når du kutter den opp. Må skrubbes av som om livet avhenger av det.

Innlegg: 1759
Sun light kjøkken_hånd_såpe ordner det problemet!
For løk må til i det meste! :-)

Innlegg: 1861
Skalleman skrev:
Min løkfavoritt:
Ta en god haug med sjalottløk. Skrell de og hiv de i en gryte . Hell på vann til det dekker løken. Hiv på en raus porsjon sukker. Kok opp og la det putre til alt vannet er borte.
Advarsel: Ikke spis for mye av dette før du skal på date. Retten kan medføre noe (OK masse) flatulens.
Spiser du dette som snacks eller sammen med noe annet? Høres helt sykt ut men det kanskje bare lekkert.
Hrix

Innlegg: 499
For å gjøre løk og hvitløk mildere burde dere prøve med ovnssteking. Bruk en hel løk og en hel hvitløk, begge med skall, som dere skjærer toppen av. Strø Maldonsalt over og noen striper frem og tilbake med en god olje. Stekes i ovnen på 180 grader i 45-60 min. Begge løktypene blir da både søte og bløte.

Innlegg: 7039
hrix skrev:
Spiser du dette som snacks eller sammen med noe annet? Høres helt sykt ut men det kanskje bare lekkert.
Hrix
Som tilbehør til f.eks. biff. Snadder!
Nok sukker til at det blir karamellisert, men ikke så mye at det blir søtsaker ut avdet. Sukker er forøvrig et undervurdert krydder.