
Innlegg: 727
Går det an å spise dette uten å få hvitløksånde?

Innlegg: 3058
Hvis du skal ha mye hvitløk i en rett, kan du supplere med fersk bladpersille. Dette demper "hvitløksånden".

Innlegg: 727
Ok, takk. Bra tips. Eller man kan spise det på kvelden når man vet at man ikke skal ha noe form for kontakt med andre mennesker.

Innlegg: 3058
...men da risikerer du at systemet ikke får fordøyd hvitløken skikkelig før du legger deg, og DA kan du bli et helvete å ha med å gjøre neste dag. Hadde en fransklærer som prøvde det der en gang. Neste dag svettet hun hvitløk. Vi fikk til og med fri fra undervisningen, fordi hun var flau.

Innlegg: 241
Hvis hensikten er å få i seg antioksidanter som hvitløk innholder en del av så finnes det slik Møller's Hvitløksekstrakter som visstnok ikke gir noe dårlig ånde. Som nevnt kan persille også dempe lukten. Mener å ha lest at hvitløk er en av de kraftigste konsentrasjonen av "luktstoff" så kanskje vanskelig å bli kvitt den helt.

Innlegg: 727
Greit, da skal jeg hvertfall ikke prøve det.

Innlegg: 727
Superion skrev:
Hvis hensikten er å få i seg antioksidanter som hvitløk innholder en del av så finnes det slik Møller's Hvitløksekstrakter som visstnok ikke gir noe dårlig ånde.
__
Hensikten er å spise hvitløk, ikke få i seg mineraler, vitaminer osv.

Innlegg: 7023
Ha i hvitløken så tidlig som mulig i maltagingen. Det er særlig rå hvitløk som gir lukt.

Innlegg: 11173
Ok, takk. Bra tips. Eller man kan spise det på kvelden når man vet at man ikke skal ha noe form for kontakt med andre mennesker.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Elendig tips, spør du meg. Hvorfor i h...... skal vi nekte oss noe av det beste som finnes i matveien fordi omgivelsene kanskje kan reagere på det? (Jeg kan gjøre unntak for tannlegen! ) Hvis alle spiste hvitløk ville ingen kjenne noe. Dessuten, en_dagen_derpå_ ånde er atskillig verre enn hvitløk!
Jeg har bodd 2-3 år i_hvitløkland_og det var flott. Der var problemet ukjent. Så, kjør i vei og hold deg heller litt lenger unna folk's intimsfære!

Innlegg: 3058
Oilskin skrev:
Elendig tips, spør du meg.
***
Hvorfor syns du tipset mitt var elendig? Trådstarter spurte om måter å dempe hvitløksånde på, og jeg foreslo persille (noe som stemmer). Gjør det at du mener vi ikke bør ta hensyn til andre når vi spiser hvitløk tipset mitt elendig?

Innlegg: 9170
Om du bruker tørket hvitløk(noe de fleste gjør), kan du prøve å fjerne kjernen(den grønne stilken i midten) når du kutter hvitløken.
Dette er noe jeg bare har hørt, så jeg vet ikke om det fungerer. Men denne stilken skal visstnok stå for mye av lukta. Noen av de mer rutinerte matfolka her som kjenner til dette?

Innlegg: 11173
DelPaca skrev:
Oilskin skrev:
Elendig tips, spør du meg.
***
Hvorfor syns du tipset mitt var elendig? Trådstarter spurte om måter å dempe hvitløksånde på, og jeg foreslo persille (noe som stemmer). Gjør det at du mener vi ikke bør ta hensyn til andre når vi spiser hvitløk tipset mitt elendig?
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Jeg var vel noe upresis. Jeg har også både hørt om og sett folk spise persille etter et hvitløksmåltid, så det virker vel bra.
Min kommentar gikk mer på hysteriet rundt hvitløk og burde vel ikke ha blitt stilet til deg.

Innlegg: 1828
Octo skrev:
Om du bruker tørket hvitløk(noe de fleste gjør), kan du prøve å fjerne kjernen(den grønne stilken i midten) når du kutter hvitløken.
------
Om stilken er grønn, skal du uansett ikke ta den med.
Mvh Krapp

Innlegg: 27385
Kjøp også inn Kloroform tabletter, det tar knekken på store deler av den dårlige lukten/ånden