Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22719
13.07.17 11:53
fargerik: Så snart blir MLE og jeg konger på haugen og har huset for oss selv.

Så går det noen uker ....og behovet for en hund eller katt melder seg. Eller, du har muligens katt allerede ?

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
13.07.17 12:49
BigGeorge: Så går det noen uker ....og behovet for en hund eller katt melder seg. Eller, du har muligens katt allerede ?

hehehehe...nei, katt er ikke tema. Det holder lenge med de som kommer innom på besøk.

Hund? Ja, det hadde vi allerede hatt, dersom vi ikke hadde reist bort nå og da. Sist vi var i Thailand var jo jeg der i tre måneder, syns ikke det er så snilt å skaffe seg hund da.

Og vi skal reise mer, noe er allerede booket ferdig. Nei, det er slemt å skaffe seg dyr for så å drive og reise fra dem.

Lurer på om jeg skal sykle bort til frisøren, jeg, og ta en kjapp herreklipp. Kunne gjort seg, siden jeg har barbert trynet for første gang på fire uker og plustelig ligner et sivilisert menneske.

Har forøvrig fått en sjokkmelding om at noen skal komme neste uke og gjøre innvendig snekkerarbeid her! Hurra! Hadde gitt opp tanken på det nå i ferietidene, men miraklenes tid er ikke over!

Vanskelig jobb. En bærevegg skal taes bort og erstattes med en ny bærevegg uten at taket faller i hodet på oss. Høres vel enkelt ut, men den gamle bæringen må først taes bort før den nye kan settes opp.

(Innlegget ble redigert 13.07.17 12:55)

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
14.07.17 13:15

Rapport:

Har løst verdensproblemer og fått kaffe hos en nabo.

Sola skinner, og jeg vurderer å male.

Resten av slabberaset er på ferie?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22719
14.07.17 13:25
fargerik: Men i går kom hun litt betutta hjem, for noen hadde demontert og rappa "hjernen" som styrer alt, og dermed er jo hele greia ubrukelig.

Tyver tar ikke sommerferie. En kompis og to søsken av han solgte de avdøde foreldrenes hus et par hundre meter borti veien forrige uke. Jeg skulle få motorklipperen sa kompisen. I går kveld ringte han og spurte forsiktig om jeg hadde hentet motorklipperen for den var blitt fjernet fra skuret. Men nei. Den er og blir borte. Jeg får ty til manuell muskelkraft også fremover.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1526
14.07.17 13:27
fargerik: Resten av slabberaset er på ferie?

Må jobbe i dag og i morra. Søndag kjører vi opp i Rondane

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
14.07.17 13:40
BigGeorge: Tyver tar ikke sommerferie. En kompis og to søsken av han solgte de avdøde foreldrenes hus et par hundre meter borti veien forrige uke. Jeg skulle få motorklipperen sa kompisen. I går kveld ringte han og spurte forsiktig om jeg hadde hentet motorklipperen for den var blitt fjernet fra skuret. Men nei. Den er og blir borte. Jeg får ty til manuell muskelkraft også fremover.

Bor du nær Fredrikstad og forstår deg på Briggs&Stratton, kan du få min gamle Husquarna gressklipper.

Jeg kan ingen ting om forgassere, og kjøpte altså en ny gressklipper siden jeg ikke klarer å overhale en forgasser.

Bare å komme og hente, dersom du er i stand til å overhale en forgasser.

(Innlegget ble redigert 14.07.17 13:44)

sentry4
sentry4Innlegg: 4270
14.07.17 13:59
fargerik: Resten av slabberaset er på ferie?

Ferie?  Det er for byfolk!

Ingen ferie her, altså.  Tidlig på jobb, og så et par timer med jobbing og pusling når jeg kommer hjem.  De firbente skal ha medisin og kos, gjødsel skal samles inn og overføres til komposten, urter og tomatplanter skal stelles og vannes...alltid noe å ta seg til.  Og i går kveld gikk jeg der med trillebår og samlet inn gjødsel og tenkte at livet igrunnen ikke kan bli stort bedre.  Hadde nettopp fått masse kos av de firbente, ikke en bil å høre,  masse fugler som kvitret i trærne like ved, en liten flokk på sju hjort som beitet fredelig 50 m fra der jeg gikk...

Og i helgen skal det vel klippes litt igjen.  Gresset gror med rekordfart nå, og det er viktig å ikke komme på etterskudd. Søndag kommer en svigersønn for å bruke litt verktøy og lage noen rammer. Han trenger nok litt hjelp, for mye pent kan sies om fyren, men "fingernem" er ikke et ord som normalt vil trekkes frem i den sammenheng.

Nu? Kaffe, og så skal jeg forfatte et par definisjoner som skal inn i en kontrakt.

God helg!

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
14.07.17 14:24
sentry4: God helg!

God helg.

Nå er pausa over her, det er en sky foran solen, og jeg kan male litt igjen. Denne naboen, han har et barnebarn som har hund, en liten hyperaktiv plugg...som ble levert til bestefar lettere bedøvet i går etter at den hadde vært hos dyrlegen og fått fjernet nøttene.

I dag kom han tuslende inn for å drite på plenen min, og da ynket han seg. Piv piv... Ballespreng/stikkebæsj.....livet er hardt.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22719
14.07.17 16:22
fargerik: I dag kom han tuslende inn for å drite på plenen min

"Mine" dyr er mer dannede. Skjæra stjæler fra jordbærplantene som straff for at jeg ikke har servert 8-10 moreller daglig som tidligere i sommer. På vei til jobb i dag kom ei ung rotte i full fart over veien 20 meter foran meg. Da jeg passerte punktet rotta startet fra tok rotta like godt og kjørte en ny spurt over gårdsplassen som den besøkte. Tok den for mye Møllers Tran i morges ?

Skjæra gidder ikke fly avgårde med morellene dropper Take Away og spiser morellene på platten min nå.Føler seg vel trygg. Den avslutter med å hoppe opp i blåbærkassa men der er det fortsatt uker til maten er klar....

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
14.07.17 19:07
BigGeorge: kjæra gidder ikke fly avgårde med morellene dropper Take Away og spiser morellene på platten min nå.Føler seg vel trygg. Den avslutter med å hoppe opp i blåbærkassa men der er det fortsatt uker til maten e

Litt leit å se skjermen, ute i sola her...det ble grilling, nå er det snart tid for en tur på do.

Skjæra, ja. I år har hus-skjærene produsert 2 kyllinger, så denne familien lager nå et visst liv rundt veggene her. Etter en litt heavy grillseanse skrattes det litt ekstra rundt i krattet, de ser vel for seg at det er noen rester etterhvert.

Men det er det selvfølgelig ikke. Intet av mat kastes ut i geografien, for det tiltrekker seg jo både store og små gnagere.

De skal få sine sedvanlige 2 brødskiver i morgen tidlig.

Men det er et salig lurveleven nå. Kyllingene er umettelige. Og de ser på meg, alle sammen.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51066
15.07.17 09:47

Endelig ferie, men må jobbe noen dager til. Ble litt for hektisk til at jeg rakk alt. Men skal ikke reise før neste helg, så det gjør ikke så mye. Blir hvitvin på terrassen i emiddag uansett. 

Fått litt dilla på denne nye låta fra CC Cowboys etter å ha hørt den forrige uke, så da deler jeg den med dere, ha en strålende sommerdag! :-)

https://open.spotify.com/track/39WCGd4uDCsCyUpo23Y1KX

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
16.07.17 12:57
KingKongHalvor: Endelig ferie, men må jobbe noen dager til. Ble litt for hektisk til at jeg rakk alt. Men skal ikke reise før neste helg, så det gjør ikke så mye. Blir hvitvin på terrassen i emiddag uansett. Fått litt dilla på denne nye låta fra CC Cowboys etter å ha hørt den forrige uke, så da deler jeg den med dere, ha en strålende sommerdag! :-) https://open.spotify.com/track/39WCGd4uDCsCyUpo23Y1KX

Fredrikstads store sønner! Hvem kunne ane dette den gangen vi vanket sammen og såvidt var passert puberteten....de kjenner nok ikke igjen meg nå, skulle vi møtes på gata ;-)

Dovendag her i dag, det har silregnet fint hele dagen. Fint for plen og busker og kanskje også noe sopp vil ploppe opp etter dette.

Blåbæra er modne her, og villbringebær er det også blitt.

Og flått er det mer av enn noensinne.

Satser på litt mer aktiv stil i morgen igjen. Nok å pusle med.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1526
17.07.17 22:49

Bare en liten rapport.. Vi fyrer i ovnen. Oppholdsvær.  Lang tur både i går og i dag. Såpass lange at kondisjon og knær trøbler. Men i barndommens rike , Rondane. er det bare deilig. Nede i skogen er det helt hvitt med den deiligste reinmosen . og når vi kommer over tregrensen er det utsikt man blir stum av . Dette er Norges tak. Nyter dette i harde tak . 

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
18.07.17 02:26
bjoro33: Bare en liten rapport.. Vi fyrer i ovnen. Oppholdsvær. Lang tur både i går og i dag. Såpass lange at kondisjon og knær trøbler. Men i barndommens rike , Rondane. er det bare deilig. Nede i skogen er det helt hvitt med den deiligste reinmosen . og når vi kommer over tregrensen er det utsikt man blir stum av . Dette er Norges tak. Nyter dette i harde tak .

Pene bilder. Fin mose, trodde nesten det var rim ( ! )

Det ser ut til å være balsam for sjelen, det der!

Jeg driver mest og maler, jeg. Litt lettskyet vær er fint malevær. Tuneflua er borte, kanskje blåst en annen vei? Eller kanskje de er tilbake i morra. Er det like bra med skydottær som skjermer for solsteken i mårå, vil jeg trives akkurat like godt her hjemme i mårå som i går.

Malinga fra byggmax, den som var billig, suger balle. Kunne like godt malt med skummet melk. Må nok kjøpe noe bedre og gjøre jobben en gang til.

(Innlegget ble redigert 18.07.17 02:28)

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
18.07.17 02:46

Bare èn ting.....

sleivspark til makta funker like godt den dag i dag.

(Innlegget ble redigert 18.07.17 02:52)

sentry4
sentry4Innlegg: 4270
18.07.17 14:07
fargerik: sleivspark til makta funker like godt den dag i dag

Jepp.  Og godt er det!

Skulle gjerne hatt deg her på prærien i helgen.  De firbente hadde dunnet seg en innmari hendig greie til å klø seg på - aberet var at det var en vannkran og resultatet var et rør som sprakk inne i veggen. Rørleggeren som kom i går måtte slå hull i murveggen for å komme til, men nu ser alt meget bedre ut og jeg skal få laget noe som gjør at dette ikke kan skje igjen.

Rørlegger er ikke billig.  Ikke på prærien heller!  Men han er blid og flink og lokal, så da så...

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
18.07.17 17:07
sentry4: Skulle gjerne hatt deg her på prærien i helgen. De firbente hadde dunnet seg en innmari hendig greie til å klø seg på - aberet var at det var en vannkran og resultatet var et rør som sprakk inne i veggen. Rørleggeren som kom i går måtte slå hull i murveggen for å komme til, men nu ser alt meget bedre ut og jeg skal få laget noe som gjør at dette ikke kan skje igjen. Rørlegger er ikke billig. Ikke på prærien heller! Men han er blid og flink og lokal, så da så...

tsk tsk...de firbente liker å klø seg på kraner og rør. Derfor bruker vi (brukte ihvertfall når jeg fremdeles holdt på) ekstra solide rør og festemateriell der de firbente ferdes.Helst galvaniserte stålrør, overdimensjonert i både dimensjon og fastklamring, og selvfølgelig bøyler og beskyttelser i syrefast stål foran svake punkter.

Boltes alt fast med dobbelt så store skruer som normalt, minst, er min erfaring at det kan holde en stund.

Jajja, her er det fin sommer, man er ute...maler litt og sykler litt tur, og litt bannskap kan man også tillate seg når flåttefaenn kommer og tar meg også når jeg står på stigen og maler. Hjemme. På min side av tomtegrensa, ikke i skauen!!!

ÆRRE MUUUUULIG?????? "!§(&&/%?=!!`

Ser forøvrig at det er en skogbrann borti her. Det var ikke det når jeg sykla til by`n.

Helikopeter med kurver og greier! Ikke så bra, håper de fikser det!

(Innlegget ble redigert 18.07.17 17:17)

sentry4
sentry4Innlegg: 4270
18.07.17 21:21
fargerik: tsk tsk...de firbente liker å klø seg på kraner og rør. Derfor bruker vi (brukte ihvertfall når jeg fremdeles holdt på) ekstra solide rør og festemateriell der de firbente ferdes.Helst galvaniserte stålrør, overdimensjonert i både dimensjon og fastklamring, og selvfølgelig bøyler og beskyttelser i syrefast stål foran svake punkter. Boltes alt fast med dobbelt så store skruer som normalt, minst, er min erfaring at det kan holde en stund.

Ja, jeg har tenkt å skru sammen en bøyle av litt rør og et par 90-grader knær pluss flenser mot veggen, så burde det holde.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51066
21.07.17 17:26

Feriemodus på forumet om dagen, egentlig helt greit.
Startet ferie forrige fredag, men har jobbet hver dag frem til nå, så den egentlige ferien starter ikke før nå. Men hatt fine sommerkvelder i Oslo likevel.

I morgen går ferden mot Beitostølen, og forhåpentligvis er været slik at vi kan få gått Besseggen. Så blir det en uke i Danmark og noen dager i Gøteborg på vei hjem, fin variasjon, tror det blir bra. Har en uke i september i bakhånd, der solen alltid skinner, så om været skulle svikte nå så er det noe å se frem til uansett.

God ferie til alle, hvor enn dere er i verden.

sentry4
sentry4Innlegg: 4270
21.07.17 18:28
KingKongHalvor: God ferie til alle, hvor enn dere er i verden.

God ferie til deg også!

Her er det feriestille, men jeg jobber.  Sparer ferien til senere i høst, etter som vi har trykket på knappen og startet Prosjekt Furtebu. Tror de planlegger å støpe såle om et par-tre uker, og så kommer det vel til å gå slag i slag i et par måneder eller så før de er ferdige.

Jeg gleder meg! 

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51066
21.07.17 18:46
sentry4: Jeg gleder meg!

Hehe, du gleder deg til å furte - morsomt. :-D

Strandereng
StranderengInnlegg: 7219
21.07.17 19:46
KingKongHalvor: God ferie til alle, hvor enn dere er i verden.

Takk i like måte! 
Du tar deg vel en tur innom Fiskekyrkan i Gøteborg, da? Om ikke annet for å sammenligne litt med Oslo? 

Veldig mye godt å få på restauranten der.

Selv "ligger" jeg nede på Västkusten, som det heter.
Familie og venner dumper innom, og naboene her er alle tiders folk.
I morgen er det den årlige Taubedagen med Visans Vänner i Uddevalla (Taube var jo æresmedlem der). Utekonsert. 
Dit drar alle 55+ ere, alle silverfoxarna. 
Hehe. Blitt en tradisjon.

Ellers vitses det om at pensjonister ikke lenger vet hva ferie er. 
Men alle savner følelsen av lørdagsfri :-)

Fortsatt fin sommer til dere.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1526
21.07.17 21:49

God sommer kjære venner. 

Vi går i fjellet. Barndommens rike..rondane. Vi har tråkket så masse at i dag mått jeg måtte bremse. Tenk vi har bare hatt  blå himmel. Setter snart snuten mot Sør og tar noen dager på hytta 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51066
21.07.17 23:00
Strandereng: Du tar deg vel en tur innom Fiskekyrkan i Gøteborg, da?

Veldig bra tips, det vil jeg gjerne innom. Det minner om et fiskemarked, sånn det ser ut i mitt hode.

Strandereng
StranderengInnlegg: 7219
21.07.17 23:59
KingKongHalvor: Veldig bra tips, det vil jeg gjerne innom. Det minner om et fiskemarked, sånn det ser ut i mitt hode.

Arkitekttegnet i 1874 og er en opplevelse. Stort fiskemarked og en god restaurant.

fargerik
fargerikInnlegg: 50690
22.07.17 07:59
bjoro33: God sommer kjære venner. Vi går i fjellet. Barndommens rike..rondane. Vi har tråkket så masse at i dag mått jeg måtte bremse. Tenk vi har bare hatt blå himmel. Setter snart snuten mot Sør og tar noen dager på hytta

Virker radio der oppe?

Tenker på DAB+ radio?

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1526
22.07.17 10:23

Jada radioen virker  . Vinyl så det suser innimellom slagene.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1526
22.07.17 10:24

Og kaffekjelen 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 66525
22.07.17 10:25

BÅLKAFFE

Og DAB-fri hytte. 

SR P3 står for underholdningen. Deilig. 

(Innlegget ble redigert 22.07.17 10:26)

bennyen
bennyenInnlegg: 11928
22.07.17 16:50

Straks klar for Kreta, jeg trenger en personlig pakker! Drar med meg altfor mye hver gang.

Jeg har blitt bedre men det er fortsatt et stykke igjen :)

God herlig sommer til alle dere hvor enn dere er !

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg