Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
18.11.17 08:59
sentry4: en gimlet eller toi etterpå,

Klassisk og god, uansett. Man vet hva man får. Hører ellers at det begynner å bli veldig in med litt bitter i drinker, det er vel kanskje noe sånt man har i Danmark, med Gammel Dansk - altså at det blandes i drinken. Ikke vet jeg. Spennende med drinker i grunnen. 

Lørdagen er kommet. Det betyr som vanlig litt indretjeneste før den obligatoriske handlerunden. Takket nei til selskapeligheter i går - har vært ute de siste to helgene og orker ikke den tredje på rad, spesielt ikke ettersom det blir jobbtur med innlagt helg i Tallinn neste uke og helgen deretter er det julebord langt oppe på en hytte i fjellet.

Så da får man kose seg inne uten å være i bakrus. Må kjøpe inn en 20 cm kakeform som passer til oppskriften på whiskyfisert fruktkake, som skal være til jul. Artig å prøve seg på en slik kake.

 

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
18.11.17 10:37
DrSchwei: Så da får man kose seg inne uten å være i bakrus. Må kjøpe inn en 20 cm kakeform som passer til oppskriften på whiskyfisert fruktkake, som skal være til jul. Artig å prøve seg på en slik kake.

Whiskyfisert fruktkake???

Jeg har en del whisky her, har du en oppskrift? Er det en kake som kan lages nå og oppbevares til julaften?

Kanskje det er en fin ting å bruke den sterke Tullamore til? Har lurt på om den er egnet som brensel til spritbrenneren til den spritfyrte "Balancin Siphon" i stedet for rødsprit, men 55 vol er vel kanskje litt for lite til slikt...samtidig som det er for sterkt til å nyte som hikkas.

Disse småfuglene er jaggu observante, for å dreie tema...min kaffekrok var inne i huset, og da hakket de på vinduet der når det var tomt for solsikkefrø og sånt.

Men nå har de allerede lagt merke til at jeg har ny base i det uferdige kjøkkenet i den andre enden av huset, og kommer rundt til den andre siden av huset og hakker på vinduene her når de forlanger påfyll av mat.

Smartinger!

Jeg ruster meg mentalt for en økt på gamlehjemmet, og håper min gamle mor er i form i dag. Det er ikke så lett å ha en samtale som ikke har tema, det er bare å følge flyten.

Etterpå skal jeg gjøre noe så sjeldent som å bli med en tur til Sverige. Det er rykter om at en butikk i Strømstad har en spesiell Moonboot som ingen butikker har heromkring.

Jeg har ikke gode thermoser til føttene, og de danske forskerne har erklært at vi skal få en kald vinter.

Fryser man på føttene, så fryser hele kroppen.

God helg til hurven her, ikke gjør noe som ikke jeg ville gjort.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
18.11.17 10:44
fargerik: Whiskyfisert fruktkake??? Jeg har en del whisky her, har du en oppskrift? Er det en kake som kan lages nå og oppbevares til julaften? Kanskje det er en fin ting å bruke den sterke Tullamore til? Har lurt på om den er egnet som brensel til spritbrenneren til den spritfyrte "Balancin Siphon" i stedet for rødsprit, men 55 vol er vel kanskje litt for lite til slikt...samtidig som det er for sterkt til å nyte som hikkas.

Den er ganske lik denne. Men altså whisky i stedet for brandy. Irsk whisky er perfekt til denslags. Første gang jeg fikk smake en slik kake var bakt av en irsk dame. Den oset rett og slett whisky når man åpnet boksen. Hun laget den hver år til julebordet til firmaet der min far jobbet, og min far fikk ofte med seg rester. Noen ganger var kaken bedre enn andre år. Jeg har derfor sjekket litt på nettet og funnet ut at en slik oppskrift, med hele 4 timers steketid blir det riktige - for den skal nesten ha en brent smak ytterst, samtidig som den er saftig. Det finnes andre oppskrifter med kortere steketid, men disse gir en bøtere konsistens. Hele poenget er at den skal famstå som ganske tørr og være lett å skjære i tynne skiver, samtidig som den er saftig. Det skal være godt å ha på smør og blåmuggost også.

Ellers er det ikke så farlig med hvor mange gram man har av hver enkelt tørket frukt. Jeg fikk anbefalt å bruke tørket tranebær i stedet for slike glaserte bær (cocktailbær), men har handet inn tørket kirsebær, tror det må være midt i blinken. Enkelte oppskrifter operer bare med en andel "blandet tørket frukt".

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
18.11.17 11:02
DrSchwei: Den er ganske lik denne.

:-)

Legg inn linken eller oppskriften i ditt neste innlegg, da!

Jeg vil lage slik kake! Med tranebær!

(Innlegget ble redigert 18.11.17 11:03)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
18.11.17 11:48

Åja, denne:

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/classic_christmas_cake_04076

Men jeg bruker ikke noe pynt på - verken aprikos eller sånt hvitt søtt. Bedre med litt smør på om man vil ha noe.

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
18.11.17 12:19
DrSchwei: Åja, denne: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/classic_christmas_cake_04076 Men jeg bruker ikke noe pynt på - verken aprikos eller sånt hvitt søtt. Bedre med litt smør på om man vil ha noe.

Dæven døtte!

Jeg ga bort alle tomlene til noen terrorister fra ytre venstregrøft i forum for polarisering og villskap, men du skal få en etter midnatt.

Nå er det straks avreise. Tøft for meg som er så hjemmekjær.

(Innlegget ble redigert 18.11.17 12:21)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51353
18.11.17 16:48

Doktor får en tommel av meg, godt mulig jeg prøver meg på denne oppskriften, men først neste helg. I dag er det middagsselskap, med dress og greier. Vet det blir digg, og masse god vin. Og da blir det ikkeckakebsking i morgen, det er helt sikkert. 

Men oppskriften likte jeg, minus toppingen da. Takk for tips!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
18.11.17 16:58

Kan legge ut nøyaktig den jeg bruker - den er litt mindre, bare 20 cm form, så sparer litt av det ene og det andre.. :-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
18.11.17 20:34
fargerik: hjemmekjær.

Ja, egentlig samme her. Nå har det vært to helger på rad med uteliv - whiskyfestival og lutefisk ute, og rikelig med hhv øl og whisky etterpå. Så var det snakk om noe etter jobben fredag. Det er greit, men jeg blir trøtt og det ødelegger i forskjellig grad dagen derpå om jeg drikker f.eks. 7-9 enheter alkohol. Og jeg orker ikke lage god middag til meg selv på lørdag om jeg ramler inn døra ved 22-23-tiden fredag lengre. Da er det mye hyggeligere å bare kose seg hjemme hele helga. Se TV, høre på musikk fra Marantz-KEF-anlegget, planlegge reiser og restaurantbesøk på nett og surre i sosiale medier. Og det er også mye billigere enn å drikke hauger med alkohol hjemme...

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
18.11.17 22:49

Jeg er fornøyd med harryturen. Det ble 1 korv med mos, to pakker rulletobakk og faktisk vinterstøvletter ala Moonboot med pigg!

Jeg har vært i alle Fredrikstads skobutikker uten å finne det, men hos Olav Thon fant jeg dem. Og jeg fikk sogar et par polvotter på kjøpet! Livet som vintersyklist er i boks.

Kom også over en Gibson SG, akkurat makan til den Frank Zappa brukte i hine hårde dager :-)))

bennyen
bennyenInnlegg: 11974
19.11.17 00:24

Jeg lager Wenches fruktkake i år også, mange forskjellige tørkete frukter som marineres i sprit først . Rom,  whisky, whatever..

Har brukt Southern Comfort eller hva jeg finner blant flaskeforet... Hvalnøtter eller pistasje og brunt sukker, gjerne muscovado.

Stikk hull i det ferdige  produktet og dynk en gang i uken eller så.

Pakkes godt inn.. til man vil smake på den.

Blitt tradisjon her i huset akkurat som Gourmandes sursild.

 

bennyen
bennyenInnlegg: 11974
19.11.17 00:29

Kjære vene, jeg har jubileum i dag! Hurra!

Har surra rundt her inne med dere siden  19.11.2008...

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
19.11.17 08:06
bennyen: Kjære vene, jeg har jubileum i dag! Hurra! Har surra rundt her inne med dere siden 19.11.2008...

Man får et langt liv i VGD dersom man ikke krangler for mye med folk. Ikke verst det der. Jeg holdt ikke så lenge som gammel_mann, men det ser bedre ut nå. Det er kanskje alderen :-)

Men fy Fxxxxx hvor tiden flyr!

Gratulerer med jubileum, da, og fortsett å surre To The Bitter End.

Trenger vel ikke å nevne at jeg er dypt nede i kaffekrus nummer to og at fuglene allerede har vært og hakka på vinduene her i dette som skal bli kjøkken med tid og stunder. Det som nå er blitt kontor og røykerom inntil videre. De hakker på ruta når jeg må servere mere mat der ute.

Jeg kan gå barbeint og i te-skjorte her, det er jo snasent. Det belønner seg å isolere ekstra nøye. Det sies at isolering av huset er det beste enøktiltak som finnes, og det er en påstand jeg går god for.

Grip dagen!

(Innlegget ble redigert 19.11.17 08:13)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
19.11.17 11:01
bennyen: Hvalnøtter

Hvor skaffer du disse? Er de fra vågehval greie å bruke?

RickiBK
RickiBKInnlegg: 68049
19.11.17 11:02
DrSchwei: Hvor skaffer du disse? Er de fra vågehval greie å bruke?

Andre foretrekker jo saueballer, men jeg vil tippe at ei nøtt fra vågehval vil holde til et rimelig bra selskap....

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
19.11.17 11:10
fargerik: Grip dagen!

Ja, straks skal jeg gå i gang med Kaka.

Men først et par-tre krus kaffe av type Brasero. Etter kakebaking blir det litt rydding av bad. Så skal det vaskes litt klær. Og deretter skal jeg spise brønsj - røykelaks med eggerøre.

Resten av dagen skal det slappes av og jeg skal prøve å unngå å tenke på at det blir en travel jobbuke fram til onsdag. Men fra torsdag skal jeg bare bort til Tallinn og sjefe litt og være hyggelig, spandere middag på folka der borte og sånn. Det er fint.

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
19.11.17 11:57
DrSchwei: Men fra torsdag skal jeg bare bort til Tallinn og sjefe litt og være hyggelig, spandere middag på folka der borte og sånn. Det er fint.

Jobbreise?

Her har det vært en doven dag, men litt luft må man ha, så jeg skal sykle til butikken og kjøpe rømme. Jeg vil ha vafler.

Men det er så sløgg og fin musikk i radioen. Det er vanskelig å løsrive seg.

(Innlegget ble redigert 19.11.17 11:58)

bennyen
bennyenInnlegg: 11974
19.11.17 16:32
DrSchwei: Er de fra vågehval greie å bruke

De er veldig letthåndterlige. ;)

Har gått en tur rundt Østensjøvannet i dag, det var jo så nydelig vær!

Herlig å komme hjem til kaffe og brioche :)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 23241
19.11.17 17:13

Nå er vinteren her. Litt julestenmimg og herlig å se spor etter pusekatter og bambier på platten i hagen.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44853
19.11.17 17:29
fargerik: Jobbreise? Her har det vært en doven dag, men litt luft må man ha, så jeg skal sykle til butikken og kjøpe rømme. Jeg vil ha vafler. Men det er så sløgg og fin musikk i radioen. Det er vanskelig å løsrive seg.

Ja, vi har en avdeling der borte som jeg har ansvar for. Lenge siden siste jobbreise. Savner det litt. Var ikke mye før heller, men er noe jeg kunne tenkt meg mer av...

... det sies at julemarkedet i Tallinn er veldig bra. Så det blir nok bra.

Doven her også - bortsett fra kakebakst. Og litt rydding. Ble litt Alltid Klassisk på formiddagen. Ellers stille.

sentry4
sentry4Innlegg: 4352
20.11.17 13:52
DrSchwei: Lenge siden siste jobbreise. Savner det litt. Var ikke mye før heller, men er noe jeg kunne tenkt meg mer av...

Jobbreising kan være helt OK, men alt med måte.  God tur!

Her er det plutselig nesten vinter.  3-4 røde Celsiuser i dag tidlig - mi lige det ikkje! Men det hjalp da jeg kom eg i biln og oppdaget at trafikken var usedvanlig lett.  Mange som tar fri denne uken - det hjelper på både kjøretid og humør!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1699
20.11.17 15:27
sentry4: Her er det plutselig nesten vinter.  3-4 røde Celsiuser i dag tidlig -

Her er det ca det samme...bare med minusfortegn.

Rar opplevelse i formiddag. Jeg ble ringt opp, to ganger, og det var fra min telefon. Jeg satt jo med den i neven, så jeg stusset litt. Men det var en frk/fru på dårlig engelsk i andre enden....

Telenor kan fortelle meg at noen har spoofet telefonen min, hva nå det innebærer. Resten av dagen har gått greit, både inn og ut. Men Telenor forbereder meg på oppringinger fra andre som har blitt oppringt av mine telefon. Og da må vi bare skifte nr.

Kjeltringer klarer det meste. De ligger hakket før dem som leverer systemene.

Ali kaffe

sentry4
sentry4Innlegg: 4352
20.11.17 16:03
bjoro33: Telenor kan fortelle meg at noen har spoofet telefonen min, hva nå det innebærer. Resten av dagen har gått greit, både inn og ut. Men Telenor forbereder meg på oppringinger fra andre som har blitt oppringt av mine telefon. Og da må vi bare skifte nr.

Det må være noe av det mest plundrete som finnes.  Selv har jeg hatt samme telefonnr helt siden jeg flyttet hit for tjue år siden, og jeg tør ikke en gang tenke på hvordan jeg skulle håndtert et nummerbytte nå...

Jeg er buden på "hyttetur" og jakt.  Men jeg jakter ikke. Så jeg nøyer meg med de utenomsportslige aktivitetene og tar med meg kamera ut i naturen. Programmet ser ellers ut til å være likt det man forbinder med typisk hyttetur: spa der man reserverer time ved ankomst, gourmet-middager og informasjon om hvilken type antrekk som passer til hvilke måltider, cocktails før middag både fredag og lørdag kveld.  Tror det blir helt greit, det der...

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21127
20.11.17 17:01

Åhh! Årstiden er her! Diskusjonen om fryktkake har tatt seg opp, herlig å se. Kanskje jeg skal smelle ihop en jeg også. Jeg har både 20 og 15 cm form.

Her er det igjen flytt på programmet, forøvrig. Prosjektet jeg skulle jobbe med havarerte uten at jeg kunne gjøre noe fra eller til, så jeg satte en frist for når jeg enten måtte være igang eller på vei sørover. Sjefen klarte ikke fikse opp i problemene, selv ikke 14 dager etter estimert frist, og nå stikker jeg.

fargerik
fargerikInnlegg: 51420
21.11.17 06:13
TøttTøtt: Her er det igjen flytt på programmet, forøvrig. Prosjektet jeg skulle jobbe med havarerte uten at jeg kunne gjøre noe fra eller til, så jeg satte en frist for når jeg enten måtte være igang eller på vei sørover. Sjefen klarte ikke fikse opp i problemene, selv ikke 14 dager etter estimert frist, og nå stikker jeg.

Stadig på farta.

Har du noe på gang? Vet du hvor du skal?

Jeg har for min del sett gjennom skapene her, og mangler en del ingredienser til kake. Mye whisky, men tynt med de andre tingene.

Og det er ikke mer brød igjen, det må bakes i dag!

Tror jeg må sykle forbi nærbutikken, og dra til den store matbutikken som har alle ting. Muligens i dag, for i mårå skal det visst bli rufsevær igjen.

Innedag med baking mens det snør/regner og blåser ute er jo godt innafor. Tre uker til jeg blir gressenkemann...men jeg får litt besøk på julaften, da. Lite selskap, ikke mange. Funker for meg!

(Innlegget ble redigert 21.11.17 06:16)

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21127
21.11.17 12:49

Vet ikke hvor jeg skal, men får nok jobb innen kort tid. Det er mangel på fastleger og jeg får jobb om jeg søker. Og søkt har jeg. Ikke den egentlige drømmejobben, men jeg har kommet djævelsk langt med tanke på forutsetningene. Og jeg har blitt fortalt av både kolleger og pasienter at jeg kommer til å bli en dyktig fastlege om jeg velger meg den retninga. Så får jeg vel bare tro på det.

sentry4
sentry4Innlegg: 4352
21.11.17 16:37
TøttTøtt: Vet ikke hvor jeg skal, men får nok jobb innen kort tid. Det er mangel på fastleger og jeg får jobb om jeg søker.

Lykke til! Håper du finner noe du trives med.

Jeg har bestemt meg for at det er for sent å søke jobb nå.  Har man aldri gjort det før, er det litt sent å starte når man nærmer seg støvets år. Men av en eller annen grunn tikker det inn diverse tilbud, så det blir nok en råd.  Og mye mindre stress enn å skrive jobbsøknader.

 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21127
21.11.17 18:08

Noen er da heldige. Jeg har blitt headhunta en gang, og det var morsomt! Dessutene en veldig flott jobb den korte tiden det varte. Dessverre (men på mange måter heldigvis) må turnustjenesten gjennomføres, og jeg måtte derfor slutte da jeg fikk turnustilbud.

Inntil videre flytter jeg inn hos mor og far. Litt blandede følelser for det. Men hey! Gratis og til over jul skal jeg overleve!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1699
21.11.17 20:18

Lykke til.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 23241
21.11.17 20:40

Huttetu ! minus 8.7 grader i Groruddalen i kveld.

Hold katter og bikkjer inne !

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg