Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
10.12.17 14:48
bennyen: Dufter deilig av pinnekjøtt her, røkt lofotlam...

Det vil det nok gjøre her også om litt - men foretrekker sein middag, gjerne ved 20-tiden på søndager. :-)

bennyen
bennyenInnlegg: 11912
10.12.17 15:58

Det er litt i seneste laget med så kraftig mat synes jeg, men enig at det er hyggelig å spise sent... Fortsatt en stund til bespisning, har gått en tur mens pinnekjøttet koser seg. Godt å komme inn igjen, i dag er det skikkelig surt og kaldt og veien i skogen er klinkis, så det ble en alternativ rute i dag....

 

sentry4
sentry4Innlegg: 4231
10.12.17 16:25

«Må innom på pc'n og sjekke adresser, folk flytter og skiller seg og dør uten å gi beskjed, jo...»

Ja, å dø uten å gi beskjed til folk om at man faktisk er død er en uting!

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
10.12.17 17:22
sentry4: «Må innom på pc'n og sjekke adresser, folk flytter og skiller seg og dør uten å gi beskjed, jo...» Ja, å dø uten å gi beskjed til folk om at man faktisk er død er en uting!

Slikt er dårlig gjort.

Jeg har gått glipp av flere begravelser på grunn av at jeg ikke har fått beskjed.

Jeg skal gjøre som Bessen, få kona til å legge inn en melding her etter at jeg er plassert i en urne på et fjell på et hemmelig sted i et ukjent tempel i et land langt borte.

Så sant hun kommer helskinnet hjem fra Korea, da.

(Innlegget ble redigert 10.12.17 17:24)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22347
10.12.17 20:39
fargerik: å kona til å legge inn en melding her etter at jeg er plassert i en urne p

Det vi jeg si er godt planlagt. At kona skal overleve mannen i huset.

bennyen
bennyenInnlegg: 11912
10.12.17 23:04
sentry4: Ja, å dø uten å gi beskjed til folk om at man faktisk er død er en uting!

Ikke sant, noen er så korttenkte. ;)

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
11.12.17 00:54
BigGeorge: Det vi jeg si er godt planlagt. At kona skal overleve mannen i huset.

Nja...dere ville ikke legge merke til det dersom hun forsvant, hun har aldri skrevet et ord i VGD.

Så hun trenger ikke å forklare noe her.

Men vi har begge reservert hver vår hylle, jeg har til og med bilde av plassen. Det er inne i en stor statue. Hennes foreldre er der allerede.

Skal prøve å lete fram et foto og lime inn.

edit...Eller nei, ta et nytt bilde når vi er der i januar.

(Innlegget ble redigert 11.12.17 00:56)

sentry4
sentry4Innlegg: 4231
11.12.17 03:37

Jeg har sagt til HSEBA at hun npr denntid kommer kan legge meg bak på eiendommen og overlate resten til gribber og coyoter, men hun er ikke helt enig i at det er en grei måte å gjøre det på. 

Merkelig. 

Det er sen søndag, og roen har senket seg over prærien. To uker igjen på jobb nå, og de driver fremdeles og surrer med at de kanskje muligens likevel kan trenge litt hjelp og atte kanskje muligens...  I say no no.  Too late. Toget gikk og dere hadde ikke billett. 

Men nå koser jeg meg med et glass hjemmesnekret øl som en kollega har laget. Tror det må være minst 20% alkohol. Det virker i alle fall sånn. Men da sover man jo ekstra godt etterpå. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
11.12.17 09:28

Det ser ut til å roe seg på jobben her også før jul - det er et annet modus de to siste ukene, merker jeg, altså ute blant kunder og forbindelser. Det er ikke så dumt, for man skal jo også handle julegaver. Blant anna. Og så skal man fordøye potetballen med pinnekjøtt man spiste i går. Sistnevnte har ligget i fryseren i nesten ett år, den var kanskje på grensen til litt harsk - glad jeg ikke spiste mer av fettet på kjøttet, i alle fall. Merker det litt i dag. Men skal jo spise rester i dag!

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50828
11.12.17 22:26

Da er man tilbake etter noen deilige dager i London. Var heldig egentlig at det heftige snøværet kom i går, det var drøssevis med kansellerte fly, i dag var det ikke noe problem.

Fine, rolige dager, med julemarked, mulled wine og bittelitt shopping. Besøk i Ice Bar i Hyde Park, -15 grader og alt var laget av is, glassene også. Ganske spesiell opplevelse, men kanskje mer eksotisk for andre enn to nordmenn som er vant til vinter.

Har hatt noen veldig fine matopplevelse, noe helt utenom det vanlige, vi er mer opptatt av sånt enn å shoppe. Klær er bare klær, det andre er smaksopplevelser som gjør noe med deg og gir gode minner.

Hjemme i Oslo igjen har jeg virkelig en jobb å gjøre, jeg rakk å åpne de første to lukene i adventskalenderen, noe som betyr et etterslep på 9 luker. Tror det er greit å fordele det over noen dager, det er jobb i morgen.

Så hvordan går forberedelsene til jul? Jeg er mer lugn og avslappet enn noen gang. Har handlet en del gaver, men de store gavene er for det meste fornuftige gaver som ikke trenger noen kreativitet, så da blir det litt småhandling bare, noen pakker må man jo ha å åpne.

Fikk litt julestemning i London, nå blir det litt intensiv jobbing, men på søndag blir det julemarked i sentrum, og Oslo Gospel Choir på kvelden, regner med at det gjør susen.

Nå tar jeg en luke til, så er det slutt for i dag.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1452
11.12.17 22:53
KingKongHalvor: Så hvordan går forberedelsene til jul? Jeg er mer lugn og avslappet enn noen gang. Har handlet en del gaver, men de store gavene er for det meste fornuftige gaver som ikke trenger noen kreativitet, så da blir det litt småhandling bare, noen pakker må man jo ha å åpne.

Jeg trur piskadausen jeg er ferdig. Hvis alt kommer fram da. Etpar nettbestillinger jeg venter på.

Frua sa i går at i år blir det ingen julekort..litt etterpå sa hun at hun bestillte 10. 15 sa jeg, og kanskje de kommer slik at vi får dem i postkassa for distribusjon før jul. Jeg gir vel nesten blaffen.......

Frua ga beskjed om at hun måtte ha ei flaske parfyme. Så jeg var innom parfymeriet og spyrte etter opium. De hadde ei svart flaske jeg ikke kjente igjen. Så jeg ga blaffen i det også.Godt var det forresten. For min hukommelse er så der. Det var ikke opium men poem. Får prøve en gang til

Så fikk jeg klippet håret i dag!! På tide mente frisøren... og spurte om det var greit at en lærling fikk ta meg. Og det var vel greit. To stykker har sagt jeg var fin, og det får jeg jo ikke høre daglig. Så da var det greit. Billig var det ikke, selv om det var billigere.

Kaker? Jeg har bakt mitt slag, og frua de fem andre slagene (mine) bare jeg som spiser slikt  her. Og bikkja da.

Så har jeg vært med på stiftelsesmøte, og blitt medlem av interimstyre.Slike ting må også til på tampen av året. Ikke bisniss men en (sær)interesseforening. Kan det hjelpe andre, så er det greit å være med en stund.

Nå er det migrene, cola og tv. En julefilm av det romantiske slaget som frua sover til hvert år.....så åsså i år.

Bikkja ligger ved stolen og fiser. Han har selvfølgelig julekalender, noe som altså resulterer i odør. Hverken poem eller opium det lukter, for å si det sånn.

Jeg har også en julekalender....av den typen du antyder du har. Jeg har faktisk kommet til lillejuleaften....Skrale saker resten av advent for meg, så du må gjerne helle en digital en til meg. Så faxer jeg en tilbake om du går tom.

Bitcoin? Jeg har faktisk null fortsatt. Men en jeg kjenner handlet for femti atlas fo noen uker siden. Tok ut 60, og har fortsatt betydelig verdi igjen.

Jeg holder meg til Telenor, og vet jeg ikke blir millionær. De gikk kraftig i rødt i dag, men er jo meget høyere enn de 29 jeg ga.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50828
11.12.17 23:26
bjoro33: Jeg har også en julekalender....av den typen du antyder du har. Jeg har faktisk kommet til lillejuleaften....Skrale saker resten av advent for meg, så du må gjerne helle en digital en til meg. Så faxer jeg en tilbake om du går tom.

Hehe, det kan jo gå den veien også. Sender gjerne en luke eller to til deg, så får vi ta en avregning nærmere julaften. :-)

Andropov
AndropovInnlegg: 33081
12.12.17 05:38

Visste Dere om det er det usunt å spise fet mat?

sentry4
sentry4Innlegg: 4231
12.12.17 13:10

Androipov - vet De ikke at akevitten skal i det LILLE glasset?

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
12.12.17 13:28
sentry4: Androipov - vet De ikke at akevitten skal i det LILLE glasset?

I år blir den tredje julaften på samme flaske. Vel, den andre, da, siden jeg var i det andre landet forrige jul.

Vi sier to juler, med ett hvileår mellom. I det andre landet drikkes ikke akevitt.

Og jeg har bare 1 flaske, og det er en Løitens Linje.

Noen cm. igjen, og jeg satser på at den tømmes i år.

Deretter finnes intet behov for akevitt før neste julaften. Jeg smaker nemlig dette kun 1 gang pr. år. Noen tradisjoner må man ha.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 13:29)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
12.12.17 18:51

Akevitt, ja. Bidro med å handel til årets jobbjulebord, og jeg bestemte at vi skulle ha med Hellstrøm. En kollega skrytte fælt av Beito Rakfiskakevitt, men denne var ikke på bordet. Det var Gammel Opland og Gammel Reserve i tillegg til Hellstrøm. Noen rynket litt på nesen av den siste. Men da ekstra greit for meg at Hellstrøm kom best ut i test på VG helgen etter. Dog - jeg synes den er litt for snill til ribbe, som den stod anbefalt til der - Hellstrøm holder mer stil til sild, laks og lutefisk.

Rolige forberedelser også her - julekalender har jeg ikke sans for - kjøper det jeg vil, gjerne litt ekstra i desember, naturligvis. De er jo f.eks. noen gode flasker whisky til salgs på polet fredag. Så får bruke litt av arbeidstiden til det. Med nesten god samvittighet, når kolleger ellers har hjemmekontor og kommer først på jobb over 5 timer etter at jeg har vist meg...

.... ellers hører jeg at kolleger koser seg med mye sport på TV. Selv klarer jeg ikke å delta i denne årlige hyllesten av de samme kvinnelige håndballspillerne som blir fra nummer 1 til 3 i EM/VM hver bidige år. Ei heller vintersport, fotball eller Farmen engasjerer, og slett ikke disse sangkonkurransene.

Så blir mest nyheter og Dagsnytt 18. I dag ser jeg dog at NRK2 viser en dokumentar om motstandsmannen og forfatteren Ragnar Ulstein, så det blir kveldens underholdning. Er jo relativt nær slektning av farssiden på slekten, så litt ekstra interessant. Han har skrevet en del om min onkel også. Godt at NRK kan vise seg fra sin seriøse side, mellom alt fjaset.

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
12.12.17 19:00

Nytt program.

Det tegner til harrytur over til den andre siden, og i den anledning kikket jeg på akevittprisene.

Systembolaget har faktisk Løitens Linie til halva priset sammenlignet med nærpolet her.

En slik havner vel i ryggsekken, da...for det kommer jo en jul neste år også. Det gjør jo ingen ting om slike ting får stå og eldes?

Sykkelturen ble grusomt kald i dag, det er virkelig knallrå og kald luft her, og man stolprer seg inn i varmen omtrent som en istapp.

Fyttekatta.

Stakkars MLE som reiser til Korea om 2 dager, der varsler de ekstremkulde. Hver sin lyst !

Montro hvor mine kapsler bliver? Måtte fylle på med en pakke til fra nærbutikken, de hadde heldigvis fått inn nye varer.

Jeg har ransaket mitt pakkebehov, og kommet fram til at jeg ikke trenger å pakke noenting til vinter-eksilet. Ingen ting.

Da kan man reise lett.

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
12.12.17 19:07
DrSchwei: Akevitt, ja. Bidro med å handel til årets jobbjulebord, og jeg bestemte at vi skulle ha med Hellstrøm. En kollega skrytte fælt av Beito Rakfiskakevitt, men denne var ikke på bordet. Det var Gammel Opland og Gammel Reserve i tillegg til Hellstrøm. Noen rynket litt på nesen av den siste. Men da ekstra greit for meg at Hellstrøm kom best ut i test på VG helgen etter. Dog - jeg synes den er litt for snill til ribbe, som den stod anbefalt til der - Hellstrøm holder mer stil til sild, laks og lutefisk.

På systemet har de såkalt norskprodusert Løiten Linie, fra Arcus Sweden. Kryddad "Kryddig smak med inslag av fat, kummin, apelsinskal och vanilj." som de sier.

Det er intet rush med dette, men det er en slags "limited edition" som kan være interessant å sette inn i skapet.

Disse testene tar jeg med knusende ro. Det som behager min gane og luktesans passer for meg.

Å drikke årets glass til julematen er uansett ganske gjevt...som tradisjon.

edit.

MLE skal jo ut og reise, for pokker.

Jeg kan instruere henne om å ta med noe fra flyplassen. Tips?

(Innlegget ble redigert 12.12.17 19:09)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22347
12.12.17 19:29
fargerik: en vi har begge reservert hver vår hylle,

Kanskje noe å tenke på.Jeg har muligens ikke kommet på rett hylle her i livet. Da er det ihvertfall muligheter etterpå.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
13.12.17 15:12

Ja, lurt å sikre seg rett hylle for evigheten, i hvert fall! Men havet synes jeg er enda mer forlokkende enn hylle.

Men hylle i arbeidslivet er jo også en ting - dagens "har du ett minutt" med direktør var en liten omplassering som jeg satte pris på. Spørs om jeg ikke bør feire med å gå unne meg den i midten her:

https://www.dn.no/smak/2017/12/13/1322/Brennevin/eksklusive-whiskydraper-i-vinmonopolets-spesialslipp

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1452
13.12.17 15:30

Gratulerer dr. 

Jeg er ikke så attraktiv at noen  spør om jeg vil ha jobb. Men det drysser inn med jobbsøknader fra folk som vil ha jobb hos meg.  Uten at jeg søker etter noen. Så det skjer litt tydeligvis i min bransje.  Og jeg håper at jeg er en av dem som overlever.  

Det er en tøff bransje og jeg har vært igjennom et tøft år. 

Time will sjoww 

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
13.12.17 17:26
bjoro33: Jeg er ikke så attraktiv at noen spør om jeg vil ha jobb. Men det drysser inn med jobbsøknader fra folk som vil ha jobb hos meg. Uten at jeg søker etter noen. Så det skjer litt tydeligvis i min bransje. Og jeg håper at jeg er en av dem som overlever. Det er en tøff bransje og jeg har vært igjennom et tøft år.

God service og gode råd i butikken er gull verd. Jeg tror det teller mer for folk flest enn dritbillige ting på selvbetjening fra en reol med paller på rekke og rad....og ingen jævla person som kan bistå med noe som helst annet enn å bippe i kassa.

Arbeidslivet? Det Ordinære Arbeidsliv???

Å være ute av det permanent og for godt, er det beste som har skjedd meg siden jeg mistet friheten ved skolestart i første klasse på barneskolen.

Jeg har fått friheten tilbake, og nyter det.

sentry4
sentry4Innlegg: 4231
13.12.17 17:33
DrSchwei: Men hylle i arbeidslivet er jo også en ting - dagens "har du ett minutt" med direktør var en liten omplassering som jeg satte pris på. Spørs om jeg ikke bør feire med å gå unne meg den i midten her:

Gratulerer med omplasseringen!

Jeg er fremdeles overbevist om at jeg er havnet på rett hylle - og det er uansett litt sent å ombestemme seg nå.  Mindre enn to uker igjen her jeg er nå, og fra 2. januar er det ny pult og nye kolleger. Fikk diskutert det praktiske i går, og avtalen de foreslo er i det store og hele betydelig bedre enn den jeg forlater, så jeg klager ikke.

Men først skal her feires jul.  Er mentalt på etterskudd - tror hjernen min befinner seg et eller annet sted omkring Oktober, så jeg er glad for at HSEBA holder hodet kaldt og sørger for at saker og ting er på plass før klanen rykker inn.

Og prosjekt furtebu er fremdeles ikke ferdig.  Suppegjengen som monterte reisverk og kledning brukte en lift som lekket hydraulikkolje, og etter en del forsøk på å fjerne flekkene har entreprenøren foreslått at de dekker hele greia med epoxy.  Jeg hadde i utgangspunktet slått det fra meg - syntes tre og et halvt tusen papirlapper med bilde av George Washington var frøktelig mye for gulv i en garasje - men nå blir det altså slik likevel.

fargerik
fargerikInnlegg: 50055
13.12.17 17:39
sentry4: Og prosjekt furtebu er fremdeles ikke ferdig. Suppegjengen som monterte reisverk og kledning brukte en lift som lekket hydraulikkolje, og etter en del forsøk på å fjerne flekkene har entreprenøren foreslått at de dekker hele greia med epoxy. Jeg hadde i utgangspunktet slått det fra meg - syntes tre og et halvt tusen papirlapper med bilde av George Washington var frøktelig mye for gulv i en garasje - men nå blir det altså slik likevel.

Olje på betongen? Ikke bra.

Jeg var selv ansvarlig for å kjøre rundt med lift som lekket olje på et nytt, ubehandlet betongdekke en gang i det forrige liv, og det ble et visst oppstyr (som endte opp med at noen andre enn meg fikk trøbbel).

Uansett løste de det ved å brenne bort olja med propanbrennere, før de la denne tokomponent epoxygreia. Har ikke hørt annet enn at det ble bra.

 

bennyen
bennyenInnlegg: 11912
13.12.17 21:13
DrSchwei: Spørs om jeg ikke bør feire med å gå unne meg den i midten her:

Så absolutt, synes jeg.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 21:13)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50828
13.12.17 21:48
DrSchwei: .... ellers hører jeg at kolleger koser seg med mye sport på TV. Selv klarer jeg ikke å delta i denne årlige hyllesten av de samme kvinnelige håndballspillerne som blir fra nummer 1 til 3 i EM/VM hver bidige år. Ei heller vintersport, fotball eller Farmen engasjerer, og slett ikke disse sangkonkurransene.

Ikke si at porno er helt ut også, da er det jo på tide med litt testosteronpåfyll. ;-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
13.12.17 21:55
KingKongHalvor: Ikke si at porno er helt ut også, da er det jo på tide med litt testosteronpåfyll. ;-)

Jeg skal til Colombia snart.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50828
13.12.17 22:19
DrSchwei: Jeg skal til Colombia snart.

Det er kanskje billigere der? :-D

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44264
13.12.17 22:30
KingKongHalvor: Det er kanskje billigere der? :-D

Dette er et kaffeslabberas. Og når man er inne på det - det er visstnok litt sånn som med Norge og klippfisk: De beste varene går til eksport.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21097
13.12.17 23:23

Sikkert litt seint, men her kommer fasiten: globoid, dispril og aspirin er tre ulike navn på samme medisin. Globoid er ikke å få tak på lenger, dispril selges bare til helsetjenesten eller på reg.fritaksresept. Og ikke skjønner jeg at medisine (generisk navn acetylsalisylsyre) skal ha noen effekt på hoste. Men den selges også med handelsnavnet Albyl-E og er en finfin blodfortynnende medisin.

Man kan få kodeintabletter eller cosylan på resept mot tørrhoste ( og feks til bruk ved begravelser og sånne ting der man ikke vil hoste en begrenset periode). Blander man førstnevnte med paracet får man gode gamle paralgin forte, så en tabbis av det kan drøye hosten en stakket stund. Men som allerede nevnt, så har det også lite for seg når det er slim som skal opp, og legen kan gjerne konfereres. Som slimfortynnende kan reseptfritt bronkyl brusetablett diskuteres med apoteker.

Jeg har forøvrig beveget meg rundt i Oslofjordbotn i dag, og har sett både luciatoget opptre på radiumhospitalet, og vært på jobbintervju. God følelse for intervjuet og jobben, men noe ambivalsens for oslofjordbotn som evt fremtidig bosted. Jeg fortsetter min jobbintervjuturne på fredag med det nye sykehuset på kalnes, før jeg muligens tar et intervju i barteby.

kaffen tok jeg på espresso house på lysaker stasjon i dag, før intervjuet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg