Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44251
27.12.17 13:13
fargerik: hehehe...hadde faktisk deg i tankene når jeg uffet meg over været. Godt at trikken var i rute, da!

Hehe - godt å høre. Det er ingen enkel sak å komme seg fra en øy på Nordvestlandet til en annen øy, der flyplassen ligger. Det har nesten alltid vært mye "styr", og i løpet av de siste 20 årene er det nå andre gang at jeg har måttet ha bilskyss pga innstilt båt. En annen gang var det såvidt flyet fikk landa pga rullebana, glad jeg slapp hotell... Ellers merker man at 2. juledag er det begrenset med kollektivtrafikk, så ikke den beste reisedagen i grunnen. Nuvel,  kom da fram. De har startet på veien nå - så om noen år blir det vei og tunneler helt fram. Framskritt? Tja, hvis man har bil...

..... ellers kan det rapporteres om rolig stemning i kontorlandskapet. Og fryktelig stille i gatene i Oslo før 08 i dag. Det eneste som beveget seg var noen ganske fine damer i utstillingsvinduene.

Nuvel, her får man holde ut tre timer til før man endelig kan ta romjulskvelden. Som Prøysen sider det: Det skulle vært fire år i romjula :-D

bennyen
bennyenInnlegg: 11910
27.12.17 22:52

God fortsettelse alle sammen!

Har hatt en strålende julefeiring med mye god mat og drikke og i følge arvingene har jeg naila julegavene i år :)

Hvor er det blitt av Susilu mon tro?

fargerik
fargerikInnlegg: 50017
fargerik
fargerikInnlegg: 50017
28.12.17 10:17

pffff.

Det var jo smart. MLE kom hjem, og gikk rett i magasjau-modus. En kjapp telefon til familien...og jepp, alle som spiste sushi den siste dagen sitter på potta med bøtta foran seg.

Har jeg ikke hørt den historien før, montro...

Får sæle på jernhesten og dra og kjøpe noe biola og ido-form, da. Kanskje det kan hjelpe...

Manner meg opp med nydelig kaffe. Velours Noir Cafe Long, en av mine Tassimo- favoritter!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1446
28.12.17 16:05
fargerik: Det var jo smart. MLE kom hjem, og gikk rett i magasjau-modus. En kjapp telefon til familien...og jepp, alle som spiste sushi den siste dagen sitter på potta med bøtta foran seg. Har jeg ikke hørt den historien før, montro... Får sæle på jernhesten og dra og kjøpe noe biola og ido-form, da. Kanskje det kan hjelpe...

Huff huff. God bedring i huset, håper tablettene hjelper :)

Nå tar jeg meg hjuleferie. Reiser på hytta, tar resten av jula og nyttårsaften der. Håper det er fremkommelig rent snømessig. Tar med restene av julematen og noen gode bøker. Fyre med ved, kokmalt kaffe, småturer, og stort sett være dovne er planen.

Men det er klissete føre her nå gitt. Syklet i snøslapset til og fra i dag. Det har kommet de ubehagelige 5 cm med våt snø i dag. Akkurat ferdig med isen og glatta.

Skal jeg tippe været, så blir det nå frost slik at sørpa fryser og føret blir elendig. Her brøytes det ikke i jula merker jeg. 

fargerik
fargerikInnlegg: 50017
28.12.17 16:39
bjoro33: Huff huff. God bedring i huset, håper tablettene hjelper :) Nå tar jeg meg hjuleferie. Reiser på hytta, tar resten av jula og nyttårsaften der. Håper det er fremkommelig rent snømessig. Tar med restene av julematen og noen gode bøker. Fyre med ved, kokmalt kaffe, småturer, og stort sett være dovne er planen. Men det er klissete føre her nå gitt. Syklet i snøslapset til og fra i dag. Det har kommet de ubehagelige 5 cm med våt snø i dag. Akkurat ferdig med isen og glatta. Skal jeg tippe været, så blir det nå frost slik at sørpa fryser og føret blir elendig. Her brøytes det ikke i jula merker jeg.

Sykkel-terreng-løypa er en katastrofe her også. Jeg har bare resignert, og kommer til å se etter en offroad-elsykkel etterhvert. Da kan jeg heller sykle ute i plogfurene på jordene ved siden av "sykkelstien", der hvor det er litt slettere og mindre is-svuller.

God hjulferie, da! Jeg er egentlig klar, reiser utrolig lett, og gleder meg til å puste varm luft som fjerner pustebesværet som ved et trylleslag. Alle disse asmatiske skiløperne burde konvertere til rulleski og satse på en landeveiskarriere i tropene. Varm luft er greia!

Situasjonsrapporter kommer nok sikkert. Vi er invitert til Koh Lipe, men det er så dårlig vær der at det kanskje ikke blir spesielt tema.

Nå skal jeg sparkle. Jeg er mye mer enn halvferdig. Gjør man litt hver dag, blir det litt resultat hver dag.

Og nå snakker jeg seriøst L_I_T_T hver dag. Veldig litt.

MLE har også jetleg i tillegg til kræsja mage, og er nå knokk inne i drømmeland ;-)

(Innlegget ble redigert 28.12.17 16:45)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22323
28.12.17 17:30

Julen er overstått. Onkels fiskeboller var lett julemiddag. Rådyrene har oppdaget tulipanbeddet med 50 løker plantet i fjor. Da har vel bambi mat til ut i februar hvis den er måteholden. Helt greit egentlig da jeg har tenkt å sette jordbærplanter der. Har jordbær ved siden av fra før.Skjærene tok mesteparten av jordbæra i år.

sentry4
sentry4Innlegg: 4228
29.12.17 05:17

Ja, julen er overstått og vi gumler rester og belager oss på å markere overgangen til 2018 aldeles uten dikkedarer. Men jeg tar nok en tår for å markere at det den 1. Januar er 20 år siden jeg meldte flytting til dette merkelige landet som jeg er blitt så glad i. 

Og så skal jeg lage tram utenfor furtebua. Nå har vi overtatt herligheten og venter bare på at maleren skal gjøre seg ferdig før vi flytter inn for alvor. 

De firbente skjemmes bort med ekstra høy nå som det er så jaldt. Og vi krysser fingre for at den yngste av dem ikke feilte noe mer enn klumpen som ble fjernet fra øret. Ikke noe greit hvis den viser seg å ha vært ondartet - en blir jo veldig glad i de derre pelsdottene. 

bennyen
bennyenInnlegg: 11910
30.12.17 14:19

PC'n  min har oppdatert seg i nattens mulm og mørke, og jeg kjenner meg ikke igjen her.

Fryktelig irriterende når maskinene overtar helt uten å spørre først!

Jeg er ikke glad:(

For øvrig vil jeg gjerne at Susilu gir lyd fra seg....

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1446
30.12.17 14:45

Susilu var pålogget 9. Desember. 

Dersom jeg blir borte er det nok først og fremst problemer med pålogging.  Måtte lage ny konto for noen måneder siden.  Men det spørs om jeg gidder det styret en gang til.  Kanskje hennes pc også har oppdatert se

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1446
sentry4
sentry4Innlegg: 4228
31.12.17 03:39

Januar blir måneden uten sukker. Det betyr også en måned (minst) uten alkohol.  Det skal bli intetessant å se hvor ille sukkerabstinensen er (alkohol har jeg ofte lange pauser fra, og det er ikke noe problem).  

Men i morgen blir det nok rødvin til maten. I alle fall for undertegnede. Middagen blir oksestek - i gryte, langtidsstekt. Vi har ingen mangel på gidt oksekjøtt på disse kanter… Og HSEBA skal lage appelsinfromasj til meg. DET er godt, det!!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44251
31.12.17 10:47

Januar - ja, jeg har virkelig tenkt en brå overgang i år - minst mulig sukker og alkohol. Dog, har jo litt god whisky, så kanskje et glass eller to i helgene.

Men så får man skeie ut den siste helgen da. Var innom Yummy Heaven i går for å sikre meg diverse lakrisprodukter.... Og så laget jeg Panna Cotta i går, skal få et lag av multegele nå.

Ellers blir jo 2018 et bra år hva gjelder antall røde dager. Så planleggingen er i gang.

2018 begynner også bra på reisefronten, da jeg stikker til Colombia 26. januar. Og nye og mer spennende oppgaver på jobben er lovet.

Dermed er det med optimisme man tar fatt ! Godt nyttår til alle!

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22323
31.12.17 17:06

Godt nytt år og tenk på de firbente i fyrverkeriet.

sentry4
sentry4Innlegg: 4228
31.12.17 23:30

Godt nytt år til dere alle sammen!

Strandereng
StranderengInnlegg: 7100
01.01.18 01:50
bennyen: For øvrig vil jeg gjerne at Susilu gir lyd fra seg....

Ja! Det er flere som vil det.
Kanskje hun ikke vet at vi tenker på henne fra det ganske land? 
Og håper hun har det bra. Savner...

Benytter anledningen til å ønske alle et godt nytt år 2018. Til dere som starter i nye jobber, til dere som er i vanlig gjenge. Husk at det blir flest vanlige hverdager (det er det som er selve livet). 
Men her inne er vi vel ganske flinke til å piffe opp innimellom. 
Glad i dere.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44251
01.01.18 11:11

Puster lettet ut. Ingen rare meldinger på sosiale medier frembrakt av meg etter en flaske Champagne, en flaske rød fra New Zealand, Cognac, Armagnac og noen glass whisky. Bra. Men det lukter litt røk i stuen etter whiskyen...

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50819
01.01.18 11:31

Godt nytt år!

I dag er jeg sliten. Takk for meg. 

bennyen
bennyenInnlegg: 11910
01.01.18 15:17
DrSchwei: Champagne, en flaske rød fra New Zealand, Cognac, Armagnac og noen glass whisky. Bra. Men det lukter litt røk i stuen etter whiskyen...

Hoho, dette var jo en rar melding!  ;D

Godt nytt år alle dere ! Glad i dere!

gourmande
gourmandeInnlegg: 12597
01.01.18 19:52

Jeg likte statsministerens tale i kveld. Uansett politisk ståsted, kan man vel bare være enig i statsministerens vektlegging av "Verdiskapning, vekst, arbeid, nye typer arbeidsplasser, bærekraft, at vi må være innstilt på omstilling og endringer i arbeidslivet, med mer digitalisering som krever påfyll av utdannelse, ny utdannelse. Men vi skal ikke gå ut på dato". 

La oss ikke gå ut på dato, men ønske hverandre et

Godt Nytt År!

 

 

fargerik
fargerikInnlegg: 50017
02.01.18 01:55

nå vet ikke jeg hva klokka er, men vi er ti-tretten tusen meter oppe i lufta og snart over India, tror jeg?

Jaggu er det blitt moderne, med internett i lufta!

Reising er litt slitsomt, særlig med mellomlanding på en diger flyplass. Men det er siste etappe nå, i det største flyet.

Det er for pokker bar her! Kan igrunnen strekke på beina og henge i baren, men det er kanskje smartest å ta en tuppelur.

MLE har soverhjerte for to, det er kanskje greit nok. Tror det er morgen om en times tid, men er ikke sikker.

Fortsatt god fortsettelse på det nye året, enjoy your coffe

 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 1446
02.01.18 05:19
gourmande: Jeg likte statsministerens tale i kveld. Uansett politisk ståsted, kan man vel bare være enig i statsministerens vektlegging av "Verdiskapning, vekst, arbeid, nye typer arbeidsplasser, bærekraft, at vi må være innstilt på omstilling og endringer i arbeidslivet, med mer digitalisering som krever påfyll av utdannelse, ny utdannelse. Men vi skal ikke gå ut på dato".  La oss ikke gå ut på dato, men ønske hverandre et Godt Nytt År!

Godt nytt år !

Tenkte litt som deg om talen.Vi går ikke ut på dato.Men omstillinger kommer. Om ti år er verden snudd på hodet igjen :)

sentry4
sentry4Innlegg: 4228
02.01.18 17:03

Fargerik skrev "Jaggu er det blitt moderne, med internett i lufta!"

Ja, det er snart ikke fred å få noe sted!

Ny jobb, nytt kontor. Brukbar kaffe, hyggelige kolleger, nye lodd og nye gevinster. Flere er fremdeles ikke tilbake fra nyttårsferien - og det betyr at jeg ikke har hverken telefon eller PC.  Men det årnær seg nok.

Grisekaldt på prærien! Hverken to- eller firbente liker kuldegrader! Og slik skal det visst være i noen dager til.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22323
02.01.18 17:23
fargerik: Jaggu er det blitt moderne, med internett i lufta!

Regner med at du er Facebook-venn med alle på flyet.innen landing.

fargerik
fargerikInnlegg: 50017
03.01.18 12:51
BigGeorge: Regner med at du er Facebook-venn med alle på flyet.innen landing.

Nei, da. Er ikke så ille fjesbok-aktiv, spesielt ikke med fremmede.

Vi er uansett behørlig innflyttet i dette lille krypinnet, og nå endelig med skikkelig internett her! Mellom slagene trengs å ha litt fred og ro, og skumme gjennom aviser og sånt.

Kaffeslabberaset er definert som "sånt".

Vel, bortsett fra det er alt akkurat slik det var når jeg forlot åsetedet for et års tiden, hundene i gata er de samme, folk er seg like, det er helt likt, bortsett fra at noen barn her er blitt ett år eldre. Den gamle bestemora et hus borte i gata kom med strålende øyne og viste meg at hun har tatt laser og ser som en ørn. Artig! Onkelbarnet har kosta på seg en splitter ny Nissan Almera (!) Jøss!

En dag med sløgging o litt rolig i dag, men i mårå er det ut på farta. Koselig, og passe varmt. Og god kaffe!

(Innlegget ble redigert 03.01.18 12:54)

susilu
susiluInnlegg: 37045
04.01.18 00:27

Halloooo! Susilu her! Har som vanlig gått i hi. Denne årstiden er jeg ikke sydd sammen til.

Lumbagoen reduserte meg ytterligere.

Pusen og jeg dormet oss gjennom helveteskvelden. Jeg så ikke en j..rakett. Min pus brydde seg ikke om krigssmellene utenfor huset.

 

Det er den møllestenen i magen. Ved tanken på alle redde dyr i skogen og langs veiene. . Løpende i dødsredsel. Å så gjerne jeg skulle sett en stille n yttårsaften.

Godt nytt år alle sammen! 

 

susilu
susiluInnlegg: 37045
04.01.18 01:56

Og jula har jeg forlengst sluttet å prestere noe i. Jeg har fått hyacinter og sånn rød høy.  Jeg synes det er hyggelig med nære og kjære og god mat. Men hvis jeg må pynte meg i kulda og kreke meg opp en trapp .......

I det hele tatt, hvis det koster stress og slit, tar jeg heller Donald på sofaen foran TV.

Jeg har flere vennninner som helst er alene på julaften.en jeg skal innrømme at jeg tror det er stusslig  hvis man ikke var invitert noe sted. Noen gang.

Og nå vet jeg det også: Det er mye verre å ha vondt i kroppen/ryggen enn i leddene i ekstremitetene

Jeg har ikke et problem i verden hvis jeg ligger eller sitter godt. Det er til å bli lat av.

Bare noen kunne binde opp håret mitt. For jeg rekker ikke opp med den høyre capsulitten..

Håper vi får sommer i år. Det har vi vel fortjent. Jeg har ingen nyttårsforsett, perfekt som jeg er :-) -falsk - bortsett fra at jeg skal vokte meg for politisk korrekthet. Jeg er uansett ikke  innafor.

 

 

sentry4
sentry4Innlegg: 4228
04.01.18 13:37
susilu: Det er den møllestenen i magen. Ved tanken på alle redde dyr i skogen og langs veiene. . Løpende i dødsredsel. Å så gjerne jeg skulle sett en stille n yttårsaften.

Godt aa se deg igjen, Susilu!  Godt Nyttaar!

Jedg tror ikke du skal engste deg for mye for de firbente i skogen.  Jeg har en nabo som skjoet opp en hel braate fyrverkeri, og like i naerheten gikk en liten hjorteflokk opg smaaspiste som om ingenting hadde skjedd.  Baade hester og kyr virket ogsaa ganske uberoery.  Saa det er nok helst innedyrene vaare som blir vettskremt av tussete folk med for mye penger.

Her er det vinter, og mi lige det ikkje!  Minus fem i gaar, litt bedre i dag, men fremdeles langt fra den typen tall som gjorde at jeg  i sin tid flyttet hit.  De firbente er lodne som smaa teddybjoerner og faar ekstra mat for aa holde forbrenning og kroppsvarme oppe, men ellers er det lite annet aa gjoere enn aa klage og vente paa bedre tider.  Og bedre tider vil i dette tilfellet si s;ndag.  Da skal vi opp over 20C igjen.

bennyen
bennyenInnlegg: 11910
04.01.18 21:16
susilu: Halloooo! Susilu her!

Sååå hyggelig, nå ble jeg skikkelig glad!!

Har vært  bekymret for deg, leit å høre at allmenn tilstanden ikke er på topp. Vi får klamre oss til tanken om at det tross alt går den riktige veien nå. :)

Jeg var ute og gikk en liten tur i formiddag, håpløst på glatta...

Men det er så deilig å få litt frisk luft i anletet . Har alle utgaver av brodder, men stoler ikke helt på dem...

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50819
04.01.18 23:19

Vært litt travelt hittil i vinter, men hentet ski i dag, nyslipt og preppet. Marka ligger klar med 60-70cm snø, er meldt sol og minus 5 på lørdag, det bare må bli en fin dag. :-)

(Innlegget ble redigert 04.01.18 23:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg