Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
ynnory
ynnoryInnlegg: 47173
15.05.18 09:44
fargerik: Her setter jeg meg ned med dagens første lille kaffetår, og ser at jeg her og nå skriver innlegg nummer 29 001 i tråden!

Noen samler på frimerker. Noen jogger livet av seg. Og noen få har en virkelig trivelig hobby. Litt småkakling her på VG nettdebatt! Hver sin lyst!

 

fargerik
fargerikInnlegg: 57173
15.05.18 11:35
ynnory: Noen samler på frimerker. Noen jogger livet av seg. Og noen få har en virkelig trivelig hobby. Litt småkakling her på VG nettdebatt! Hver sin lyst!

hehehe...det var altså trådens innlegg nr. 29001, ikke mitt. Jeg har mange flere, etter alle disse årene.

Jepp, hobby er hage nå, og tidlig start før sola fikk skikkelig tak. Det blir noen time-outs i skyggen med skjermen og leking med webben.

Nå blir det dog intenst stekende varmt igjen, men selvfølgelig er ikke dette noe man klager på i vinterlandet Norway.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 25800
15.05.18 12:50
fargerik: Her setter jeg meg ned med dagens første lille kaffetår, og ser at jeg her og nå skriver innlegg nummer 29 001 i tråden!

VGD gratulerer og premien er at den heldige vinner kan skrive et innlegg i hvilken som helst tråd i løpet av dagen.

Slå den !

sentry4
sentry4Innlegg: 4721
15.05.18 16:46
fargerik: Nå blir det dog intenst stekende varmt igjen, men selvfølgelig er ikke dette noe man klager på i vinterlandet Norway.

Nei, klage på varmen hører man aldri fra denne krabaten heller!  Jeg liker ikke kulde, og da skal jeg i alle fall ikke klage på alternativet. 

Varselet for denne uken indikerer at vi bikker 37C på fredag, og de andre dagene ventes gradestokken å flørte med 35-streken. Da er det viktig å helle innpå mye vann hvis man jobber ute!  En av ulempene med disse temperaturene er at tomatpollen blir tykt og klumpete og ikke gjør jobben sin slik det skal, så det kan hende vi får litt førre tomater enn vi ville hatt med litt mer normale temperaturer.

 

bennyen
bennyenInnlegg: 12257
16.05.18 22:39

Ha en riktig hyggelig 17.-mai alle sammen!

fargerik
fargerikInnlegg: 57173
17.05.18 10:13
bennyen: Ha en riktig hyggelig 17.-mai alle sammen!

Foreløpig er det riktig bra, balkongflagget henger der som det skal, og blafrer hinsides godt i vinden.

For her er det såpass frisk nordavind at morgenstunden måtte brukes til å først samle sammen løse gjenstander, og deretter sette opp flagget, men så langt foreligger ingen planer om å dra på seg noen finstas og vise seg fram i byen og holde seg fast for å ikke blåse bort.

Kanskje det verste sprellet blir å sykle en tur til et sted som har kaffe...men det vil bli en snabla motvind den ene veien...kald motvind.

Det er lunt og lugnt hjemme her i pludremodus med MLE og nonstop jazz på NRK Jazz...foreløpig.

Får håpe barna ikke tar av og blåser bort når de går der med flaggene og fanene sine, da.

(Innlegget ble redigert 17.05.18 10:15)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52208
17.05.18 13:11

Hyggelig start på dagen med markering på Høvik skole. Skikkelig koselig med mange småbarn, korps og kor. Nå er det lunsj, tur med hunden og litt avslapping før det er voksenfest fra sen ettermiddag. Bra dag, håper dere andre også koser dere. 

sentry4
sentry4Innlegg: 4721
17.05.18 14:02

Gratulerer med dagen, folkens! 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 25800
17.05.18 14:35

Gratulerer med dagen. Napoleons-kake og kake med onkel. Flagg og NRK op tv. Veldig stille i borettslaget i disse timer.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46746
17.05.18 21:20

Gratulerer med dagen. Ankom heimen fra Malaga for litt siden. Hyggelige naboer har hatt dugnad mens jeg var borte - og makan til flott blomster har jeg ikke sett i bakgården før. Og i dag med norske flagg ! Feiring for min del ble en kaffe, konjakk og en brownie fra Bjørn Kjos' sortiment. Et pussig poeng er at jeg i fjor reiste til Malaga på samme dag.

I morgen er det en fryktelig inneklemt arbeidsdag, man kan saktens lure på om det er mulig å komme seg på jobben i det hele tatt. Men jeg skal prøve å komme meg inn.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21168
19.05.18 10:51

Hei og god overstått folkens! Tok en rolig feiring på balkongen i ensom majestet i går, sammen med en halvflaske champagne og selvsagt hunden som lå på hundesenga si og døste mesteparten av dagen.

Ellers må jeg si meg meget fornøyd med å ha blitt avkrevd legitimasjon på polet på onsdag, for den nenvte champagneflaska. 35 år og drygt 2 måneder gammel.. :D Sånt kan få meg til å glise en dag eller to.

Balkongmøblene kom på plass på mandag, og jeg har fått montert opp 3 av 4. Bordet er ganske tungt, så jeg venter litt med det. Grillen har heller ikke kommet, men den er kjøpt inn. Når den er på plass skal der grilles!

fargerik
fargerikInnlegg: 57173
19.05.18 21:21

Det er da ikke overstått, det er jo pinse!

Grei liten biltur i dag, guttungen kjøpte seg bil 16. mai og inviterte på cruising til Strømstad i dag. Grei bil, god plass i baksetet og sterk stereo. Litt kaldt med aircon, men det blir å ta med skjerf neste gang.

Prøvde å pushe ham til å trykke på "sport"-knappen når han skulle kjøre forbi....men han tør ikke ennå :-) Det går visst fort nok...

Greit, det. Det er lurt å bli kjent med redskapen først.

Strømstad? Veldig lugnt, stille og rolig, ingen kø, beskjeden trafikk, og sola strålte. Korv med mos i havna, som selvfølgelig smakte så høgg at det gikk til måka, men ganske lett å tusle inn på systemet og hente et brett starkøl til 11 kroner halliterboksen og stikke innom butikken og kjøpe en limpa sigaretter til halva priset sammenlignet med norwaypriset.

Og jaggu ble det litt sjokolade også, impulskjøp av litt minde sjokoladebanan oh noe annet...som også koster under det halve.

Alt i alt en riktig trivelig familietur, som ble avsluttet med thaimat her hjemme.

NRK på DAB radio virket helt til Strømstad. Ikke verst!

(Innlegget ble redigert 19.05.18 21:22)

sentry4
sentry4Innlegg: 4721
20.05.18 03:44

Grilling, ja. Jeg trenger noen tips. Har noen fasanbryst (tror jeg) i fryseren. Gave. Alle sier de blir så innmari tørre når de tilberedes. Leste en oppskrift det det skal surres serranoskinke rundt før de pensles med olivenolje og grilles. HSEBA liker ikke soekeskinke, så jeg er litt i tvil. Noen som har gode ideer?

Ellers er jeg stolt av meg selv i dag. Storopprydning i garasjen - inkludert snekring av fire benker til lagring av slikt som ellers blir satt på gulvet. Dette ble strøkent! Og kjøleskapene ble flyttet så de er lette å komme til selv når bilene står inne. Og det gjør de vanligvis. Men fyttigrisen så varmt det var!

og så mptte vi ha veterinær til å sy et par sting i pannen på en av de firbente. Ingen aning om hvordan det har skjedd, men skadet var hun. Og etterpå ble jeg sittende en time og støtte og klappe henne mens virkningen av det beroligende avtok nok til at hun kunne sjangle ut igjen.  Utrolig hva man skal oppleve. 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12608
20.05.18 10:20

A propos NRK... Som jeg savner gode gamle monopolkanalen, både radio og tv. Håper de snart kan bli enige; men jeg støtter journalistene ett hundre prosent. Her er huset stablet på plass etter barnebarn-besøk, søte små fingermerker er pusset vekk, også på undersiden av glassbordet. Kaldt baderomsgulv, brudd i varmekablene, så nå belager jeg meg på kaos, støv og håndverkere, men heldigvis ble det en forsikringssak. Mange røde dager i mai, men jeg støtter ikke dem som foreslår at de ekstra 2. dagene (påske og pinse) skal tilegnes kvinnedagen og andre religiøse retninger. Enten får vi fjerne dem, eller beholde dem slik de er.  Nå er det fram med vaskebøtte; det gule blomsterstøvet ligger tykt - overalt. Fortsatt god pinse!

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 25800
20.05.18 15:58

Ensom i Pinsen ? Ikke de som bor i den lille bygda i Sverige.

I bygda Los i midtre Sverige har 13 bjørner begynt å tusle rundt i folks hager. Ubehagelig når de blir så nærgående, sier en innbygger.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46746
20.05.18 20:47

Grilling har jeg liten erfaring med - det er sikkert hyggelig om man er mange og man har erfaring nok til å ha kontroll. Men liten vits, synes jeg, å fyre opp noen grill om man er 1-2. Har grillpanne, og det gir jo for så vidt mye av den samme effekten. Selv om det vel ikke blir like varmt.

Litt rart med pinse - men ekstremt deilig. I går tenkte jeg komme meg ut på byen etter litt mat og litt drikke hjemme, men - det er jo vel neste år siden jeg gjorde det sist - altså drakk litt hjemme og så fant ut at jeg skulle ut. Nå er jeg er blitt gammel og trives heller hjemme med en ekstra drink, snarere enn å gå ut. Dessuten var jo jeg ute hver dag i Malaga.

Blir en kort arbeidsuke, med bare drøyt halv dag på fredag, da jeg skal til Heimebane en tur. Ellers mye som skjer på jobben for tiden. Kanskje litt i meste laget, men regner med at det ikke skjer helt ekstreme ting, som jeg jo for så vidt er vant til...

NRK-streiken gir mulighet til å gjøre litt andre ting enn å se NRK på TV, f.eks. kan man se NRK på nettet. I går hentet jeg opp gamle portretter av Fred. Olsen, Hanna Kvanmo og Arne Nordheim.

 

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46746
20.05.18 21:46

Nuh - Mahlers 2. symfoni. Konjakk og sigar.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46746
21.05.18 11:30
DrSchwei: Nuh - Mahlers 2. symfoni. Konjakk og sigar.

For så vidt fine greier. Lenge siden jeg har hørt hele, mye fint uti tredje sats. Nuvel. Men dette med sigar - det er ikke så lurt å røyke i stua. Faktisk må det minst et par år siden sist jeg gjorde det. Men for så vidt gode lufteforhold... :-)

Strandereng
StranderengInnlegg: 7934
22.05.18 22:25

Ser det står til liv med slabberanter etter den usedvanlig varme mai-pinsen. Her har vært familiebesøk med bading for svigerdatter, grilling, promenad på Smögenbryggan med iskrem eller GT og trivelige kvelder på terrassen mm.
"Mot norrmalt" er jeg igjen her så lenge jeg vil. Dagene fremover er meldt enda varmere. Og jeg fryder meg over den nye dassen. Cinderella er genial. Aldri mer dotømming :-) Bare en liten askehaug en sjelden gang i blant.
Bor på en berghylle, så vanskelig å få plass til en "sluten tank" her.

Fortsatt god sommervarme!


fargerik
fargerikInnlegg: 57173
23.05.18 01:38
Strandereng: Ser det står til liv med slabberanter etter den usedvanlig varme mai-pinsen. Her har vært familiebesøk med bading for svigerdatter, grilling, promenad på Smögenbryggan med iskrem eller GT og trivelige kvelder på terrassen mm.
"Mot norrmalt" er jeg igjen her så lenge jeg vil. Dagene fremover er meldt enda varmere. Og jeg fryder meg over den nye dassen. Cinderella er genial. Aldri mer dotømming :-) Bare en liten askehaug en sjelden gang i blant.
Bor på en berghylle, så vanskelig å få plass til en "sluten tank" her. Fortsatt god sommervarme!

Ahhh...mitt hjerte ligger igjen langs kysten der. I de dager hvor barna vokste opp, hadde jeg nøkkel til Stugan til en kompis i Heestrand, og vi hadde flere somre der.

Og fra Heestrand er det jo spennende veier ned til ditt revir uten å kjøre E6. Det er et fint område å leke seg i, mye morsomt rundtforbi.

Vi brukte alltid Kustvegen 176 i stedet for å rase nedover på E6. Snart er det vel omtrent bare norske flagg å se på båtæne også, når du sitter og ser på båttrafikken...

Jeg våknet fra drømmeland nå av årets første mygg, på størrelse med et middels helikopter, som prøvde å komme inn i øret mitt. Rart, det der. De første myggene er få, svære og treige, et klask og vekk me`n. Men om litt overtar de små og raske, og de kommer ikke en og en, men maaaaange.

Og det er de som etterlater seg kløende stikk.

Sover nok igjen om ganske litt...

(Innlegget ble redigert 23.05.18 01:49)

bennyen
bennyenInnlegg: 12257
23.05.18 12:15
KingKongHalvor: Nå er det lunsj, tur med hunden

Fått deg hund?

sentry4
sentry4Innlegg: 4721
23.05.18 14:18
fargerik: Jeg våknet fra drømmeland nå av årets første mygg, på størrelse med et middels helikopter, som prøvde å komme inn i øret mitt.

Jeg er definitivt ingen stor fan av mygg!  Huset vårt ligger slik til at det aldri er helt vindstille, og det betyr heldigvis også at der ikke er mygg.  

Men vi har da andre småjævler å forholde oss til. For eksempel de små midd-larvene som heter chiggers og som etterlater seg stikk som klør noe aldeles grassat i en ukes tid eller så etter at man har hatt dem på besøk. Nok en grunn til å ikke gå med shorts og lave sko når man ferdes i terrenget.

Litt matprat, kanskje?  Naboen kom innom i går med en kurv full av egenprodusert markens grøde.  Det ble purre- og potetsuppe i går - helt nydelig! Og i dag blir det salat med en del av det andre han hadde med seg. Godt med gode naboer med grønne fingre!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46746
23.05.18 14:32

Markens grøde - ja, også mye bra som begynner å komme i butikkene nå. Har spist asparges en stund. Nå begynner landet å flomme over av mango fra India/Pakistan. Framifrå.

Ellers er det å glede seg over oppgradert kantine på jobben. Nå er det brukbar varmmat hver dag, og mye bedre utvalg av salater - to ferdiglagede hver dag. Mye mer lettvint en å blande sammen selv. Til overmål er Brelett byttet ut med Smør og Bremykt. Altså fra nærmest uspiselig til godt. Faren er at man overspiser litt - slik at man blir veldig trøtt, som skrivende stund...

:-D

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52208
23.05.18 14:56

Bennyen

Neida, kjæresten som har skilsmissehund, dvs den følger barna om de er hos mor eller far. Jeg skal aldri ha hund, blir altfor bundet av det. 

Strandereng
StranderengInnlegg: 7934
23.05.18 20:02
fargerik: Ahhh...mitt hjerte ligger igjen langs kysten der. I de dager hvor barna vokste opp, hadde jeg nøkkel til Stugan til en kompis i Heestrand, og vi hadde flere somre der.

Ja, veldig fint der :-) 
- og flere burde ta Kustvägen og oppdage de små perlene som ligger på en snor nedover

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2681
23.05.18 20:14
Strandereng: Ja, veldig fint der :-) 
- og flere burde ta Kustvägen og oppdage de små perlene som ligger på en snor nedover

Kanskje det er femti år siden jeg kjørte på de vegene, kanskje det har skjedd noen forandringer :)

Jeg har kjøpt ny sykkel. Bare ringte en sykkelbutikk og ba dem levere den hos meg. Vi pratet aldri pris.... Det skulle vi gjort. Sykkelen er fin nok den. Men den klarer aldri å erstatte min gamle traver som min fru spanderte på meg for 15(?) år siden. 

Ingen demping! Den rister og slår som en gammeldamesykkel. Jeg har aldri, før nå, tenkt på hvor viktig dempingen er. Angre angre.......gjør jeg. Kjøp deg en til sier min fru. Snill som hun er. Og det er vel greit nok. Forsikringen min dekker endel mere enn det den nye sykkelen kostet. Den gamle brant opp.

Forsikring er igrunnen grei å ha, og ha det meste dekket opp for.  

fargerik
fargerikInnlegg: 57173
23.05.18 20:32
bjoro33: Jeg har kjøpt ny sykkel. Bare ringte en sykkelbutikk og ba dem levere den hos meg. Vi pratet aldri pris.... Det skulle vi gjort. Sykkelen er fin nok den. Men den klarer aldri å erstatte min gamle traver som min fru spanderte på meg for 15(?) år siden. Ingen demping! Den rister og slår som en gammeldamesykkel. Jeg har aldri, før nå, tenkt på hvor viktig dempingen er. Angre angre.......gjør jeg. Kjøp deg en til sier min fru. Snill som hun er. Og det er vel greit nok. Forsikringen min dekker endel mere enn det den nye sykkelen kostet. Den gamle brant opp.

Jeg gjorde jo samme tabbe den gang jeg kjøpte elsykkel. Var absolutt ikke forberedt på sjokket det ble å gå fra en sykkel med demping til en "bysykkel" uten demping.

Bytt med en gang!!!!!

Min stive jernhest har dog holdt seg bra, og har nå rundet 9500 km. på telleverket, men det er ikke spesielt stas å rulle rundt på sykkelstier som de har avviklet vedlikeholdet på. Må til tider kreke seg rundt i gangfart, sogar gå av sykkelen mange steder og GÅ og drasse med seg sykkelen.

Bruk returreten, bytt sykkel!!!

Jeg sitter i det med begge beina, for jeg har nettopp kjøpt nytt batteri til den nette prisen av 5800 kroner....

(Innlegget ble redigert 23.05.18 20:34)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2681
26.05.18 18:06

Bare til info. ...

Jeg sitter ute under en parasoll og nyter kald drikke. Ca 30 I skyggen.  18. Dag etterhverandre med over 20 på gradestokken 

fargerik
fargerikInnlegg: 57173
26.05.18 18:17
bjoro33: Bare til info. ... Jeg sitter ute under en parasoll og nyter kald drikke. Ca 30 I skyggen. 18. Dag etterhverandre med over 20 på gradestokken

Jo takk, det ligner på forholdene her, gitt!

Jeg for min del sitter nå inne med en kald psst, og har aircon på, og har fått levelige 22 grader inne. Dagens sykkeltur er gjort, vaffel er inntatt på vaffelstedet, og det er varm luft å sykle i!!

Kjemper fælt med å drive å grave og luke og opparbeide tomta som er blitt forsømt i et par år. Puh! Her er det korte økter, men fremdeles et snev av målbevissthet. Ti grader lavere temperatur kunne passe nå.

MLE skal snart på et sykehus som begynner på R.

(Innlegget ble redigert 26.05.18 18:19)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2681
26.05.18 18:28

Ønsker henne lykke til.  Jeg kan skrive under på at de er dyktige der. Men uansett utrivelig situasjon.

Hagen her har også fått litt oppuss.  Motorsaga mi la ned det meste av hasseltrærne.  Skåret et romanse poeng da jeg nølte litt og fortalte at det har vokst fra en avlegger fra en av våre første skogsturer sammen.

Klikk for å gå tilbake til toppen