Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52217
17.07.18 12:02
DrSchwei: Med ønske om at tirsdag blir en god kaffedag.

Upåklagelig kaffe i Italia. Akkurat nå en selvbrygget kopp i en sånn todelt kanne som man setter på komfyren. Står en trakter her også, men denne metoden er helt fin til bare en kopp.

Hva er det forresten man gjør med melken her nede i Italia? Den står midt på gulvet i butikken, er holdbar en måneds tid. I kjøleskap når den er åpnet så klart, men likevel. Og den smaker godt sier de som drikker den.

Kaffe ja, her får man seif is med kaffesmak, men også yoghurt, det har jeg aldri smakt før, med det var godt.

I ettermiddag blir det en snartur til Perugia, da kommer eldstemann nedover. Han har jobbet intenst med festivalen sin, og har gått ned 5 kg siste 2 ukene, så han skal fetes opp. Blir spes hyggelig for yngstemann, han syns nok det blir litt overveldende med bare jenter.

Hade et spektakulært tordenvær og svære lyn i går kveld, men nå er det sol og 30 grader igjen, nesten som hjemme. 

Ha en fin dag!

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
17.07.18 12:03
DrSchwei: Med ønske om at tirsdag blir en god kaffedag.

Positiv vibrasjon i stua her, så kaffen smaker ganske bra i dag.

En uke etter første cellegiftbehandling er MLE i ferd med å kvikne til, dette er tøffe saker!!!

Den Gamle Mann er heltids butler omsorgsarbeider og renholder og vandrer rundt og passer på, og tar pauser med røyk, kaffe og internett i furtebua.

Om to uker er det på`n igjen.

Vi tar sommeren hjemme i heimen, og vurderer å endre program. I utgangspunktet tenkte vi å droppe den årlige turen til det andre landet i år, men kanskje vi drar hjem likevel.

Time Will Sjåvv.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
17.07.18 12:05
KingKongHalvor: Hva er det forresten man gjør med melken her nede i Italia? Den står midt på gulvet i butikken, er holdbar en måneds tid. I kjøleskap når den er åpnet så klart, men likevel. Og den smaker godt sier de som drikker den.

Tror det kalles ultrapasteurisering. Det reduserer bitte litte grann på noen næringsstoffer, men alt i alt syns jeg det er bedre enn å oppleve at melken stadig råtner før utløpsdato.

Det er en selvfølge å kjøpe slik melk i det andre, veldig varme landet.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 12:06)

sentry4
sentry4Innlegg: 4728
17.07.18 13:15
fargerik: Vi tar sommeren hjemme i heimen, og vurderer å endre program. I utgangspunktet tenkte vi å droppe den årlige turen til det andre landet i år, men kanskje vi drar hjem likevel.

Det synes jeg høres fornuftig ut.  Vintersesongen i Norge er definitivt for spesielt interesserte.

Den nye kapselmaskinen til kontoret står klar.  Den gamle maskinen ble fjernet i går.  Nå gjelder det bare å finne ut av hvordan man skal få koblet til, for dimensjoner og gjengetall er selvsagt noe helt annet på de nye koblingene enn på de gamle.  Vi har nok ingeniører her inne til at jeg klokelig holder meg unna - de klarer nok å rote det til uten min hjelp.

På hjemmefronten ankopmmer neste pulje med barnebarn i dag.  Vi deler opp slik at alle får løitt tid sammen med oss uten for mye forstyrrelser fra dem de er sammen med resten av året. De firbente er ikke spesielt begeistret for all aktivityeten, de liker det best når alt er som det pleier og kosestundene ikke avbrytes av små mennesker som beveger seg raskt og lager masse lyd.

Varmt her også.  Rundt hundre av de gradene som skrives med F hele denne uken.  Da nærmer vi oss 40 på Celsius-skalaen. Og fuktig. 

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
17.07.18 15:20
sentry4: Varmt her også. Rundt hundre av de gradene som skrives med F hele denne uken. Da nærmer vi oss 40 på Celsius-skalaen. Og fuktig.

Fyttekatta, jeg melder pass og finner et kjøpesenter når det blir så ille. Men det er hysteriske 31 grader i skyggen bak furtebua her nå, det er for mye når det holder på i uke etter uke.

Å prøve å luke vekk et ugress eller grave et hull i hagen fikser jeg bare ikke.

Det er ikke morsomt lengre, det er nok nå.

Lurte på å ta jernhesten til butikken med det rare i og kjøpe en malerulle, men sola er så sterk, og det er blitt hull i ozonlaget.

To mil hver vei uten en flekk skygge på veien? Dog vel neppe.

Heldigvis er huset fylt opp med mat og drikke av alle slag, rikelig med thaimat og alskens forfriskninger, så det blir da mat

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
17.07.18 18:27

Varmt å sykle ja, det er det for meg også. Og når tosken hadde grepet tak i den tjukke skinnjakka på morran.....ja da ble det hett på hjemveien.

Vel hjemme, så ville jeg sette meg ute med en fersk kopp kaffe. Men naboene hadde tydeligvis akkurat hatt barna til lading, og sukkerpåfyll. Rart slike skrikelyder de klarer å lage.....hjelper nesten ikke å være tunghørt engang.Gabriel og daniel hylte slik at esse og broren spratt over gjerdet. Og vips var trampolina full med småtroll :) De kjenner meg allesammen, og skryter av det til hverandre. Plukket en isboks med moreller til dem, noe ingen av dem liker. Men morene og farene eter og er glade.

Men avslapping ble det lite av. Pokkers unger, kaffen ble kald også

(Innlegget ble redigert 17.07.18 18:28)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
17.07.18 18:34
KingKongHalvor: Hva er det forresten man gjør med melken her nede i Italia? Den står midt på gulvet i butikken, er holdbar en måneds tid. I kjøleskap når den er åpnet så klart, men likevel. Og den smaker godt sier de som drikker den.

Men ikke så god som latte fresco. De har virkelig gode meieriprodukter der nede.

Minste gutten min kan fremdels ramse opp bestillingen hos bakern på morran. Otto panini, una latte fresco e ooto fetta de prochotto.
Den regla lærte han seg som femåring. Og han kom alltid hjem med noe ekstra som han slapp å betale for....Koselige folk i det landet

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
17.07.18 18:37
fargerik: Den Gamle Mann er heltids butler omsorgsarbeider og renholder og vandrer rundt og passer på, og tar pauser m

Du må kjøpe en babycall, så slipper du at furtebupausene blir så lange. Du må ta godt vare på mle. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46798
17.07.18 20:02

Ja, for varmt nå. 31 grader ute her ved 18-tiden, og 29 grader inne. Måtte rydde litt, og jaggu ble jeg svett. Svett også i Post i butikk i dag - pakken min med blant annet ny steikepanne var ikke å finne. Ifølge informerte kilder er det veldig mye rot hos Posten med pakker nå om dagen. Nuvel. Håper på ørlite kjøligere vær i morra.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
18.07.18 00:13
bjoro33: Du må kjøpe en babycall, så slipper du at furtebupausene blir så lange. Du må ta godt vare på mle.

Det gjør jeg. Trenger ikke noe babycall, hun er blitt forbløffende oppegående etter en uke. Hestekur, sikkert og visst, men tid kommer som kjent fort, og med tiden vil nok også dette bli en hendelse i livet. Har prøvd å slappe av med Flash Gordon vs. Ming her, men selv om jeg liker gammel sci-fi blir det liksom litt vel for spesielt interesserte :-)

En venninde fra Bangkok er på vei, en gammel jomfru som er like liten og like full av Power og krutt.....det vil si at hun kommer hit dersom ikke regjeringen har stengt landet fullstendig for venner fra det andre landet, da. Hun skal i avhør på den norske ambassaden i BKK, så for vi se om hun går gjennom nåløyet og får besøksvisum.

Koselig å få besøk av en nær venn, dersom det finnes et hull i muren rundt Festung Norge.

Lummert og fint, nå, MLE sover og jeg har time- out, har tatt fram rullingsen og røyker på meg noe faenskap og vipper opp en boks øl og forstørrer leveren bitte litte grann.

"Nåt fanting ska man ha" som han sa.

(Innlegget ble redigert 18.07.18 00:20)

bennyen
bennyenInnlegg: 12260
18.07.18 16:32

Nå er det +25 og overskyet og jeg sitter ute med kaffen og boken min.

Det kjennes nesten litt kjølig  :)  … Har vært en tur i skogen i dag, det ser ut til at det ikke finnes blåbær.

Mulig de har tørket inn, fant små men saftige bringebær, ikke mye av dem heller.

Men kaffen er god! :)

 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
18.07.18 16:46
bennyen: Mulig de har tørket inn, fant små men saftige bringebær,

Vi plantet en liten hekk i fjor. Men de bar veldig godt med store saftige bør. Morellene har aldri båret så mye som i år. Begge deler har tålt tørken veldig godt.

Men blåbør ser vi (i skogene rundt hytta) at det blir veldig lite av. Kun knøttsmå bør.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
18.07.18 16:47

Sorry, det ser ut som noen har flyttet æ tasten på tastaturet..

Jaauda
JaaudaInnlegg: 20367
18.07.18 16:56

Kan det vøre trykkfeiljdevelen? 

sentry4
sentry4Innlegg: 4728
18.07.18 21:46

Jøvelen. 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
18.07.18 21:50

Det er bedre med tastaturet hjemme. Der er æ og ø på rett plass :9

 

Strandereng
StranderengInnlegg: 7934
19.07.18 22:33
DrSchwei: Bransjen jeg jobber er absolutt ikke den mest stabile her i verden. Jeg har etter hvert droppet å tenke for å mye på de store linjene og hva som kan skje - har vært utsatt for dette de siste 15 årene. Og en gang har det endt med oppsigelse, en gang med en helt annen jobb. Så spørsmålet er jo hvor mange ganger man overlever om det nok en gang blir store omskiftninger.

Skal ikke leke coach her inne. men med din matkunnskap, skriveglede, og erfaring må du etter hvert se muligheten til å "befeste" deg. Selv om din bransje er en bølgedal, har du jo kanskje tenkt samme tanke?

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
19.07.18 22:54
bjoro33: Det er bedre med tastaturet hjemme. Der er æ og ø på rett plass :9
bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
19.07.18 22:59
fargerik: NI? (smilefjes)

Jeg må klippe neglene, det blir for mye krøll.

Jeg sitter og ser på noe veldig likt

all you need is cash

Beatles parodi med eric idle fra pyton

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
19.07.18 23:04
bjoro33: Jeg må klippe neglene, det blir for mye krøll. Jeg sitter og ser på noe veldig likt all you need is cash Beatles parodi med eric idle fra pyton

Krøllete negler lager krøll, sikkert og visst.

Ruttlesfilmen er strålende, kan nok tåle å se den igjen.

Jeg driver for min del og prøver å bestemme meg for om jeg elsker eller hater Thievery Corporation.

Rare greier.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
19.07.18 23:12
fargerik: Rare greier.

Oy, bristolsound triphop

Det er bra greien i mine ører. Jeg er kjempeglad i Beth Gibbons, både med og uten Portishead.

Durer mye slik her i heimen. Men jeg har ikke hørt så mye på Thivereyncorporation. Takker for link og tips

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 46798
20.07.18 09:34
Strandereng: Skal ikke leke coach her inne. men med din matkunnskap, skriveglede, og erfaring må du etter hvert se muligheten til å "befeste" deg. Selv om din bransje er en bølgedal, har du jo kanskje tenkt samme tanke?

Takk, har hørt andre si det samme :-) Sikkert mye man kunne gjort, men avsindig mange med de samme interessene. Men kanskje en fordel at jeg har et granske greit spekter av interesser, alt fra joikakaker til tre stjerner. Kanskje starte i det små et sted.

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
20.07.18 11:23
DrSchwei: Takk, har hørt andre si det samme :-) Sikkert mye man kunne gjort, men avsindig mange med de samme interessene. Men kanskje en fordel at jeg har et granske greit spekter av interesser, alt fra joikakaker til tre stjerner. Kanskje starte i det små et sted.

Jeg ser på deg som matforums ubefestede gourmet. Matgleden er der så det holder, og skildringene er veldig bra.

Det er nok en tøff konkurranse om å anmelde matglede, og vi vet jo at det er en del fusk.

Men i denne lille matkroken er vi vel sånn tålelig ærlige.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21169
20.07.18 12:50

For varmt er det. Hunden har tatt sommerferie og har tilgang til en kald kjeller på natta. Jeg har air condition på soverommet. Har også klistra opp litt varmereflekterende folie på vinduet som skal redusere varmeinnsleppet på 65%.

Engelen må passes på, og derfor foreslo jeg den boka med lette måltider. Maten blir viktigere enn før, for cellegift er tross alt gift. Kroppen må reparere seg etterpå, og av de friske cellene er de som kler munnhule og tarm de som tåler giften dårligst.

2 uker igjen til tøtta tar seg ferie. Og jeg må fundere over framtuden..

Strandereng
StranderengInnlegg: 7934
20.07.18 13:02

Hvilken bok er dette? En god ting kan ikke gjentas for ofte. På forhånd takk!

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
20.07.18 13:28
TøttTøtt: Engelen må passes på, og derfor foreslo jeg den boka med lette måltider. Maten blir viktigere enn før, for cellegift er tross alt gift. Kroppen må reparere seg etterpå, og av de friske cellene er de som kler munnhule og tarm de som tåler giften dårligst.

Det har kommet mye info vår vei om dette. Tilleggsinfo er likevel gull, som f. eks en slik detalj som en opplysning om celler i munn og tarm.

Tema nå er å sette blenderen på hedersplassen på kjøkkenet og sette i gang med å lage antioksidant-smoothies av alt vi har av friskt grønt og frukt.

Men først skal jeg lime opp den aller, aller siste stripa med tapet her, slik at tapetseringsverktøyet kan pakkes bort i et skap i furtebua for en stund. Bare en liiiiiiten stripe ved siden av en dør, nå.

(Innlegget ble redigert 20.07.18 13:30)

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
20.07.18 15:14
bjoro33: Oy, bristolsound triphop Det er bra greien i mine ører. Jeg er kjempeglad i Beth Gibbons, både med og uten Portishead. Durer mye slik her i heimen. Men jeg har ikke hørt så mye på Thivereyncorporation. Takker for link og tips

En gang for lenge, lenge siden, satt bjoro og gammel mann og tok inn Dj Friendly til morgenkaffen. Remember? Lørdag morgen klokka seks.

Det var i den sammenheng jeg hørte dette for første gang. Den gang ukjent, men nå tydeligvis en samling folk som er i stand til å trekke ganske mye folk.

Jeg begynte etterhvert å trykke REC og ta opp noe fra disse sløgge radioprogrammene, så jeg har en del bruddstykker av disse gamle radioprogrammene på en harddisk. Interessert? Definitivt ikke musikk de spiller i radio for tiden.

Funfact :

Dj Friendly, eller Eirik E som han heter, ga bort alle opptakene av alle radioprogrammene til 1 heldig lytter når han ble skvisa ut.

Jeg vant ikke.

(Innlegget ble redigert 20.07.18 15:20)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2684
20.07.18 15:42
fargerik: En gang for lenge, lenge siden, satt bjoro og gammel mann og tok inn Dj Friendly til morgenkaffen. Remember? Lørdag morgen klokka seks.

Du må laste ned appen hans. Han holder på fortsatt med sine egne podkaster.

Han holder til i vegårshei (verdens navle) Hører av og til på. Men jeg har hatt noen problemer med appen, så det er litt tid siden nå

https://play.google.com/store/apps/details?id=no.beat.dj.friendly

fargerik
fargerikInnlegg: 57268
20.07.18 16:01
bjoro33: Du må laste ned appen hans. Han holder på fortsatt med sine egne podkaster. Han holder til i vegårshei (verdens navle) Hører av og til på. Men jeg har hatt noen problemer med appen, så det er litt tid siden nå https://play.google.com/store/apps/details?id=no.beat.dj.friendly

Ok, skal sjekke ut det. Han endret ganske mye på musikkstilen den siste tiden i NRK, mye traff meg slett ikke.

Skal se, den luringen har nok en og annen godbit på lur.

Nå? Dagens fysiske fostring på jernhest står for tur. Det er greit, nå...kun 27 grader her. Èn psst i sykkeltaska og belønning på halvveien.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52217
20.07.18 16:06

En ukes latmannsliv går til ende. Siste dag i Toscana, det har vært helt fantastisk, alle mine forventninger ble oppfylt. Nå går ferden videre til Roma. Det blir folksomt og varmt, men det er jo noen ting som bare må ses og oppleves. Så finnes det heldigvis masse gelato og prosecco til å kjøle seg ned litt. 

Klikk for å gå tilbake til toppen