Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
12.08.18 01:33
fargerik: Badekaret, badekaret. hva er det med dette badekaret Jeg er hjeemlevert og har krabbe inn i furtebua for å ta en rlyk. Mp finne heppesakse og fikse bakoversveidsen i morgen npr jeg blir edru. Jeg er for gammel til dette nå. Garantert

:-))))

Livet er hardt i støytan, ja. Takk.

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
12.08.18 10:22
Strandereng: :-)))) Livet er hardt i støytan, ja. Takk.

hehehe...igrunnen var det trivelig på City, har ikke vært der før. Genialt sted med dør fra lokalet rett ut til en røykebalkong.

Lydnivået var også innafor, jeg sliter når lydfolka skal demonstrere hvor sterke PA-anlegg de har og skal bevise at de kan amputere nyrene med trøkket.

Detta var innafor!

Tror ikke jeg skal legge ut noen videosnutter, det blir nok litt vel privat.

Men for å feire at romskipet er på vei, og skal reise seks tusen-isk millioner kilometer for å se på sola, tar jeg meg friheten å nevne at jeg liker gitar.

Vi er den tredje kula. Vi får håpe denne dingsen ikke kræsjer med de to andre, da.

Jeg skal be han Adrian om å lage en cover av Stevies cover av tredje sten. En annen dag. Foreløpig holder det med litt svart nervemedisin i furtebua.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26312
12.08.18 15:28

Ensom ?

Da finnes det noen også for deg.

En tysk mann måtte få hjelp fra ordensmakten etter at en ekornunge begynte å forfølge ham.

En mann ringte og fortalte at han ble forfulgt av et ekorn og trengte hjelp. Politiet sendte en patrulje til stedet, og kunne konstatere at en ekornunge hadde fattet stor interesse for mannen.

Saken løste seg imidlertid da ekornet brått falt i søvn og politiet kunne ta det med seg. Ifølge politirapporten sovnet ekornet trolig av skrekk.

Den innpåslitne gnageren har sjarmert det lokale politiet som har døpt ham «Karl-Friedrich».

Politiets teori er at ekornungen trolig har blitt skilt fra moren sin og var på jakt etter et nytt hjem.

Det er vanlig at ekorn som mister moren sin leter etter en erstatter og legger alt fokus på én person, sier Christina Krenz som er talskvinne for politiet.

Behovet for å få seg en ny mor er så stort at dyrene kan oppføre seg veldig intenst og skremmende.

«Karl-Friedrich» er ifølge Krenz nå blitt Karlsruhe-politiets nye maskot.

Etter å ha sluppet ut av politiets varetekt, ble det selskapssyke dyret overført til den lokale dyrebeskyttelsen.

Om ekornet er ilagt besøksforbud mot mannen det forfulgte på morgenkvisten i går, sier imidlertid historien ikke noe om.

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
12.08.18 17:05
BigGeorge: Ensom ? Da finnes det noen også for deg. En tysk mann måtte få hjelp fra ordensmakten etter at en ekornunge begynte å forfølge ham. En mann ringte og fortalte at han ble forfulgt av et ekorn og trengte hjelp. Politiet sendte en patrulje til stedet, og kunne konstatere at en ekornunge hadde fattet stor interesse for mannen. Saken løste seg imidlertid da ekornet brått falt i søvn og politiet kunne ta det med seg. Ifølge politirapporten sovnet ekornet trolig av skrekk. Den innpåslitne gnageren har sjarmert det lokale politiet som har døpt ham «Karl-Friedrich». Politiets teori er at ekornungen trolig har blitt skilt fra moren sin og var på jakt etter et nytt hjem. Det er vanlig at ekorn som mister moren sin leter etter en erstatter og legger alt fokus på én person, sier Christina Krenz som er talskvinne for politiet. Behovet for å få seg en ny mor er så stort at dyrene kan oppføre seg veldig intenst og skremmende. «Karl-Friedrich» er ifølge Krenz nå blitt Karlsruhe-politiets nye maskot. Etter å ha sluppet ut av politiets varetekt, ble det selskapssyke dyret overført til den lokale dyrebeskyttelsen. Om ekornet er ilagt besøksforbud mot mannen det forfulgte på morgenkvisten i går, sier imidlertid historien ikke noe om.

Jøss! Denne saken burde jo nesten fått plass i tråden i mediaforum om sommerens agurknyheter.

Jeg for min del har syklet og hatt lommeradio og headsett, og med stor interesse lyttet til Feldbergs loft på NRK P 13.

En fin historietime om The Beach Boys ispedd noen gode låter.

Noen har vel nettradio, spol tilbake og hør på dagens Feldberg, det var et bra program for gamlinger. Eller bare klikk på denne linken. Dere som er i utlandet må selvfølgelig bruke VPN.

Nå? Fremdeles en smule hangover, men et kvarter på soffan etter en sykkeltur skulle vel hjelpe.

(Innlegget ble redigert 12.08.18 17:10)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
12.08.18 18:29

Da var en time i badekaret over.  Litt  whisky i glasset og så klar for middag igjen.

I går hadde jeg en "artig" opplevelse. Veldig typisk tildragelse i dette landet, av og til:

Ønsket bare en pizza til middag og så meg ut den italienske i gågata. Alle bord var besatt, så var innstilt på å gå litt fram og tilbake, men etter hvert stilte jeg meg opp i "kø".

Et lokalt par smatt forbi meg akkurat i det et par la fra seg menyene og bestemte seg for å gå. Det var jo ingen opplegg med  hovmester eller  tydelig anvisning av bord, så noen gjør det vel slik da. Bestemte meg da bare for å stå litt til, for antok at det snart ville bli et bord ledig. Jada - da gikk tre jenter og jeg to et bord for fire personer. Kanskje litt frekt, på den annen side, veldig få som trenger fire stoler, så det hadde jo uansett gått til to alene.

Fikk så meny og bestilte en øl. Brått ble jeg overrumplet av tre mennesker, bulgarere, men antakelig turister - tipper ca  55 år gamle. To menn og en kvinne med vorte i trynet. De spurte om det var ledig, og jeg kunne jo ikke si annet enn at det var greit. Prøvde å nikke litt til  mannen overfor meg, men det ble ikke besvart. Jeg gjorde jo opp min mening litt om disse folkene - de virket ikke videre siviliserte, men jeg tenke at jeg skulle prøve å være  hyggelig.  Imidlertid  gjorde ingen av dem noe som helst forsøk på antydning av blikkontakt. I stedet var de veldig opptatt av sine mobiltelefoner.

Tenkte at jeg bare fikk spise min pizza og drikke mitt øl, ganske fort. Men treg servering hører jo med. Lettet litt da jeg fikk ølen min. Studerte dem litt mer, de begynte å peke på mobilene sine til servitørdama og jeg skjønte i det hele tatt ikke hvorfor de ikke bare kunne sette seg ned å bestille maten sin. Så tok to av dem selvsagt frem sigaretter og satte i gang med damping, selvsagt uten å spørre om jeg synes det var OK. Jeg synes det var forferdelig plagsomt og irritasjonen min steg. Og jeg tenkte av overfor disse gidder jeg ikke være hyggelig!

Best som det var, servitørdama gikk forbi dama med vorta, og dama med vorta dro tak i den unge travle jenta, som var på vei mot et annet bord, i armen, tror hun dro i skjorta! Samtidig pekte hun på noe i menyen hun plutselig ville ha!!Heldigvis hadde den unge servitørdama vett til å si skikkelig fra at slik oppfører man seg ikke, og hun var på veg til å betjene en annen. Tenkte at - nei, dette er folk jeg bare vil hate :-)

Plaga av røyk og stigende irritasjon, og fortsatt helt uten kontakt med de de delte bord med, så jeg jeg mitt snitt - bordet bak, med to stoler var ledig, jeg gjorde en rask manøver og fant plassen min der. Servitørdama kom bort til meg og jeg sa bare at jeg var plaget av røyken og jeg måtte bare bytte bord. Da spurte hun om det ikke var slik at vi var sammen?

Nei, nei - det var vi jo ikke. Da gikk hun sporenstreks bort til de andre, inkludert dama med vorte, som hadde dratt henne i skjorta, og ga en en eller annen beskjed på det lokale språket. Med ganske så irritert stemme. Disse slubbertene virket å trekke å skuldrene og skule dumt på den som gav beskjeden. Så måtte de forlate bordet og restauranten.

(Innlegget ble redigert 12.08.18 18:38)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
12.08.18 18:44

MEN! Dette er jo kanskje litt av sjarmen her borte. Etterpå var det god stemning på konserten. Jeg fikk snakket litt med en meget hyggelig og  tøff dame. Og så fikk jeg servert særs gode drinker av en meget hyggelig fyr som jo selvsagt kjente meg igjen fra i fjor.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
13.08.18 00:55

Det ble sju fylte krabbeskall på siste opptaket, nå har mutter 27 fylte skall til jubileet sitt i september. En lyr ble til fiskekaker og thekake har blit bakt og fortært. 

Tantebarna gikk en time inn i havmyran naturreservat og en time it igjen (skarpt av veslejenta på fem!) og det ble fiska 10 fine ørreter i det store fiskevannet. Hunden tusla inn og ut med oss han med, og ble både sliten og stivbeint på slutten, men fornøyd. Det merkes at han snart fyller 9. I morgen bærer det sørover.

og det jeg skrev om trump og biene (med hint til fiskeriministeren) var selvsagt ironisk. Nå starta jo den offentlige skittentøyvasken i det havarerte ekteskapet i mediene i kveld.

spanderte forøvrig en flaske chablis på opphavet og en liiiten tallisker på meg selv i går. Føltes vel fortjent.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
13.08.18 09:31

Liten smak av det litt sånn irriterende her i byen i går igjen. Det var MTV Live på stranden - et stort arrangement. Halve stranden var stengt av, og det på en søndag, så da ble det helt stappfullt alle andre steder. Dog, det var ikke det verste...

Hadde ørlite bange anelser og tenkte at artistene nok bodde på byens beste hotell, som også har byens beste restaurant. Men hadde lyst på litt veldig god mat i rolig miljø. Og nettopp - joda, der var det stengt to dager... Så ruslet jeg en 10 min avgårde til byens nest beste, det er to år siden jeg var der sist - der var uteserveringen fjernet og bare ett bord inne satt det folk på. Denne restauranten er ikke så god at et ville risikere å sitte alene.

Så dermed ble gode råd dyre, fant et bord på Bristo Europe, ganske kjedelig, når man hadde lyst på god mat. Men fikk da en grei nok snitsel og øl. Dog - dette ble jo ikke noe kulinarisk, akkurat. Håper på bedre lykke i dag.

Nå er det avgårde for å kjøpe banitsa og bestille ferskpresset jus og kaffe på Cubo. Det er mye bedre å være turist her på hverdagene, færre folk og roligere stemning.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26312
13.08.18 13:03

Har du også erfaringer med PostNord ? begynner å bli endel historier

.

PostNord tvang hund til å signere for pakke

Menneskets bedste ven kan lære mange ting, men så vidt vides er det endnu ikke lykkedes nogen hundeejere at træne deres hunde i at bruge poterne, som deres ejer bruger deres hænder.

Den tanke havde svenske Marie Palmgren heller ikke gjort sig før i fredags, da hun ikke kunne få udleveret en pakke fra PostNord, som hun var kommet for at afhente.

En familieven, der bor i England, ville overraske Marie og hendes hund Chaya med en gave og havde sendt en pakke til Maries hund og skrevet Chaya Palmgren som modtager. Det viste sig at være en dårlig idé.

- De fortalte mig, at Chaya skulle skrive under og vise legitimation, fortæller Marie Palmgren til Aftonbladet.

- Jeg fortalte dem, at det kunne hun ikke, fordi hun er en hund, men de svarede, at 'det er sådan, man skal gøre'.

Chaya har hverken sygesikringskort, pas eller kørekort, så derfor blev Marie nødt til at tænke kreativt. Hun kom i tanke om, at hun havde et registreringsbevis fra den svenske landbrugsstyrelse, Jordbruksverket, da det i Sverige er lovpligtigt at mærke og registrere sin hund.

Med registreringsbeviset i den ene hånd og Chaya i den anden drog hun tilbage for at hente pakken. Hvis hun troede, at det var nok, tog hun fejl.

Efter et kvarters venten kom en medarbejder ud med en stempelpude, så Chaya kunne sætte sin pote som aftryk og kvittere for modtagelse af pakken. Da hun så stempelpuden, kunne hun ikke tro sine egne øjne.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg blev så paf og begyndte at le. Hvad er det for et bureaukratisk samfund, vil lever i, tænkte jeg.

Det lykkedes Chaya at få sin pakke, som indeholdte et stykke legetøj, man kan drikke vand af.

 

sentry4
sentry4Innlegg: 4808
13.08.18 13:32

Dette er jo bare flott! Regler er regler, og sånn er det!

Og her er det mandag. Håper uken blir en smule roligere enn den vi nettopp er ferdige med - det får da være måte på.

I morgen blir det middag med en gammel venn fra Norge som er innom byen på snarvisitt.  Jeg har valgt å booke rom på et hotell nærme kontoret slik at jeg a) kan nyte litt god drikke til maten og b) slippe halvannen time i bil etter en meget sen middag. 

Og jeg har booket på en av mine favorittrestauranter som kan både fisk og kjøtt, så det skal nok bli bra. Og jeg satser på at eventuelle vortetryner holder seg langt unna.

 

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
13.08.18 17:33

humre...humre...fine drypp fra livet som kommer her nå.

Her står tiden stille. Aktiviteten er på sparebluss, men dog er det en aktivitet. Ikke hverken reiser eller prosjekter nå, kun tilpasset livsførsel med en balanse mellom å være nær og fraværende.

Har dog startet med å grave et hull i jorda, for å lage et slags fundament til å bygge et skur til sykler og andre dingser med hjul. Tar det litt og litt, og med mye pause.

Temperaturen her har jo blitt menneskelig, men fremdeles er dører og vinduer åpne både i hus og furtebua hvor jeg henger akkurat nå. Vi fryser ikke.

 

(Innlegget ble redigert 13.08.18 17:36)

sentry4
sentry4Innlegg: 4808
14.08.18 15:31
fargerik: humre...humre...fine drypp fra livet som kommer her nå.

Ja, det er vel derfor mange av oss stikker innom slabberaset rett som det er ;-)

På kontoret her kjøper de inn kake hver gang noen har bursdag. Vedkommende som har ansvar for innkjøp er en søt dame, men totalt blottet for kvalitetssans.  Kvantitet er mye viktigere!  I august er det fem - 5 - bursdager her, og i går ble det servert en kake med en hvit såkalt smørkrem som var så syntetisk at jeg tror jeg kommer til å drite plast-pellets i en uke! I forrige uke var det sjololadekake som var akkurat like ille, og enda er det tre igjen. Og hvis jeg er på kontoret må jeg for syns skyld spise et lite stykke av hver.

Samme dame har også funnet skikkelig billig kapselkaffe, så nå har vi 200 kapsler av noe som produserer brunt skyllevann.  Akkurat den biten er ikke vanskelig å gjøre noe med - jeg kjølper bare mine egne kapsler.  Men det er litt trist at ingen tør si fra...

Gleder meg til middagen i kveld.  God mat i godt selskap er aldri å forakte.  Rapport følger.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
14.08.18 22:56

Iskrem på kammerset! Så for meg konsert, men tok feil av dato. Var i siget for mer drikking og sein kveld, men når konsert ikke var, var alternativene få - fulle, halvfulle eller nesten tomme EKSTREMT STØYENDE barer. Jeg fatter og begriper ikke at det er mulig - fine steder langs stranden her med torturmusikk på høyeste nivå. Ett sted fullt av ungdommer 15-25, resten tomt. Ingenting for siviliserte folk fra 30 og oppover...

....joda, man har The Brick, som i går hadde behagelige syngedamer. Men i dag en fyr som prøve seg på en country-variant av Umbrella med Rihanna. Relativt latterlig...

... men før dette, hyggelig seanse på Cubo. Besøk på Casino, der jeg tapte nær 500 kroner, så tur innom byens beste restaurant - og det også sånn tristhet her i Bulgaria, der var det absolutt INGEN som spiste, og jeg synes det blir for dumt å sitte helt mutters - så da var det å stille seg i KØ for sushi, som var veldig bra, skal sies.

Nuvel. Som vanlig mye opp og ned i Bulgaria. Blir aldri klok på folk her...

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
15.08.18 15:08
DrSchwei: Iskrem på kammerset! Så for meg konsert, men tok feil av dato. Var i siget for mer drikking og sein kveld, men når konsert ikke var, var alternativene få - fulle, halvfulle eller nesten tomme EKSTREMT STØYENDE barer. Jeg fatter og begriper ikke at det er mulig - fine steder langs stranden her med torturmusikk på høyeste nivå. Ett sted fullt av ungdommer 15-25, resten tomt. Ingenting for siviliserte folk fra 30 og oppover... ....joda, man har The Brick, som i går hadde behagelige syngedamer. Men i dag en fyr som prøve seg på en country-variant av Umbrella med Rihanna. Relativt latterlig... ... men før dette, hyggelig seanse på Cubo. Besøk på Casino, der jeg tapte nær 500 kroner, så tur innom byens beste restaurant - og det også sånn tristhet her i Bulgaria, der var det absolutt INGEN som spiste, og jeg synes det blir for dumt å sitte helt mutters - så da var det å stille seg i KØ for sushi, som var veldig bra, skal sies. Nuvel. Som vanlig mye opp og ned i Bulgaria. Blir aldri klok på folk her...

Det er jo likevel slik at du reiser tilbake, så det kan da ikke være så hønngæernt?

Men det er rart med det, når man blir litt kjent et sted...så ser man også det som befinner seg bak medaljen.

Gjett om jeg er kommet under huden på tilværelsen i det andre landet som vi har reist til så mange ganger.

Man kan kjede seg grenseløst i Bangkok, tro meg. Men med noen lokalkjente gode venner og litt familie blir det gjerne litt bedre.

Robban Broberg hadde jo denne låta, som jeg ikke finner på internett....husker bare den viktige strofa :

"Att ha det taskigt med sig selv i Stockholm, e`det samma som att ha det taskigt med sig selv i Paris"...

Det er nydelig vær her, en rask sykkeltur er unnagjort, det er kaffe, og snart skal jeg prøve å beliste rundt en dør!

sentry4
sentry4Innlegg: 4808
15.08.18 15:16

Noen ganger er 'e ålreit...

Som i går. Middag på super restaurant, og jeg valgte for en gangs skyld en safe og tradiusjonell vei gjennom menyen.

Forretten var en lobster bisque. Servert med kjøttet fra en klo, og aldeles nydelig. Fin konsistens, super hummersmak - helt topp!

Hovedrett: en 8 oz (250g) filet mignon.  Medium rare, og "blackened" slik de liker å gjøre i Louisiana. Jeg vet ikke nøyaktig hva slags krydder de bruker på denne restauranten, men det er vanligvis en miks av de fleste av disse: pepper (sort og hvit), cayennepepper, paprika, hvitløk, salt, persille, løk, timian og oregano.  Tilbehøret var også enkelt: asparges (grillet) og spinat (hva heter sauteed på norsk, mon tro?).

Noen glass av husets Pinot Noir var en mer enn grei følgesvenn til biffen.

Så var der igrunnen ikke plass til noe mer, men en kule med bringebørsorbet og en liten bit brownie fikk plass likevel. Og to doble espresso - det var jo sent og snart leggetid.

Billig var det vel strengt tatt ikke.  Tilsvarende NOK 2000 er kanskje ingen upris, men heller ikke noe røverkjøp.

Men godt var det!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
15.08.18 16:58
fargerik: Det er jo likevel slik at du reiser tilbake, så det kan da ikke være så hønngæernt?

Neida, jeg skriver opp og ned. I dag var det veldig mye opp! Passe blanding med folk, litt lettskya, så ikke så varmt. Fikk en hel havanasigar av en ire bosatt på Cuba jeg traff i går. Deretter gratis drikke og litt mat hos Cubo-kunstneren. Og jeg fikk tatt en flott selfie med Slavena. Og kvelden er jo veldig ung. Nå på kammerset med litt banita og aryan, yoghurt blandet med vann og litt salt. En time på øyet før jeg fyller opp  -badekaret !

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
15.08.18 18:26

The Bad Car. :-)

Med drinken på kanten og lyden fra livet der ute gjennom duvende gardiner gjennom åpne vinduer.

Jepp. Dette er selvfølgelig innafor.

Skal forøvrig dra sammen skjøteledningen her, den syke lista er tilpasset med elektrisk høvel, og det er mulig at jeg skal prøve å feste den i morgen. Gamle hus er liksom litt ute av lodd og vinkel, så slike ting skal gjøres veeeeeeldig sakte.

Skal nok finne fram lim og småspiker i mårå.

Men ikke i dag.

Legger forøvrig ganske godt merke til at det bommullshvite som har stått der noen år slett ikke er så lyst og friskt lengre sammenlignet med nytt ferdigmalt. Må her montro investeres i enda mer maling?

Har også demontert noe, og funnet heksesot. Huff.

(Innlegget ble redigert 15.08.18 18:37)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
15.08.18 19:53

Må si jeg gleder meg til å spise bra - i Wien. Sikkert også i Praha. Her er det altså vanskelig. Så har egentlig gitt det litt opp, og satser heller på badekaret med litt whisky og nå litt flat i senga. Det finnes bra sushi og pasta også. Og veldig bra blåskjell. Får holde det enkelt her.

For øvrig måtte jeg flytte litt på stolen min på standbaren i dag, for det kom en helt forferdelig utseende dame. Sikkert et bra menneske, men når man er en dame og sikkert veier nær 200 kilo så setter man seg kanksje ikke mitt i åsynet i en strandbar. Det var ikke det verste, hun hadde fult av røde flekker på hele kroppen, og bak på leggen satt jeg så nær at jeg så svære skorper på røde partier. Det må da være fælt å se slik ut og så kle av seg i bikini på et halvoffentlig sted. Hadde med mann og det som da antakelig var barnet hennes. For så vidt honnør for å gi blaffen i hva andre synes, og det var selvsagt ingen som pekte eller var ufine, men alle synes jo bare synd på vedkommende.

fargerik
fargerikInnlegg: 58387
bjoro33
bjoro33Innlegg: 2963
15.08.18 21:32

Det gjelder å liste seg fram når man lister.  Derav navnet.  Nå kommer også malerens beste venn til nytte, akryl fugemasse.  Den hjelper meg ofte  ;)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
16.08.18 01:26

Akk, ja, men jeg tror nok at jeg flyttet stolene litt fordi jeg var redd for smitte fra de greiene på leggene. Og så sperret det faktisk utsikten... jaja. Små problemer.

Veldig folksomt i byen i dag - lange køer overlat når jeg var relativt sent ute, 2130. Det åpnet jo også muligheten for at det faktisk var andre gjester på Red Canape - og det stemte. Så det ble en utmerket filet av kalv, gåselever og vaktelegg....

.... meeeen. Det var ikke helt samme nivå som før, ei heller på ferskendesserten. Dessverre. Men en plomme-rakia, 25 år gammel gjorde susen.

Nå er klokken her snart 0230 og det er på tide å gå til ro. Fantastisk fin dag, som jeg har lagt ut på Facebook, som noen nok her har observert allerede. Selvsagt vekker bilde av Slavena og meg mest oppmerksomhet.:-D

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
16.08.18 02:11
DrSchwei: Nå er klokken her snart 0230 og det er på tide å gå til ro. Fantastisk fin dag, som jeg har lagt ut på Facebook, som noen nok her har observert allerede.
Jeg overlever ikke uten en dose humor eller andre reelle betraktninger av livet utenfor "stovedøra". 
Banker det på ei fremmed dame snart, så er det nok meg. 

Men hvorfor dra til Bulgaria når du kan dra til Italia eller Bornholm? 
Men jeg skriver svært lite på fjesboka om hva jeg bedriver.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
16.08.18 19:54
Strandereng: Men hvorfor dra til Bulgaria når du kan dra til Italia eller Bornholm?
Men jeg skriver svært lite på fjesboka om hva jeg bedriver.

Det har sin helt egen sjarm. Varna har en svært avslappende atmosfære. Samtidig er det aldri kjedelig. Og så er det fryktelig billig. Det var årsaken til at jeg dro hit de første gangene - et 10 dagers opphold, som det fort kunne bli, for jeg hadde flere fridager enn penger å ta av, kostet ikke mer enn en drøy langhelg mange andre steder. Og når maten er utmerket, damene penere enn mange andre steder, og ølen nesten gratis, så det jo et bra valg. I tillegg til at det er litt mer eksotisk enn Italia, som jo er et godt utbygd turistland på mange måter.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
16.08.18 19:57

Og når man først liker et sted - så drar man gjerne tilbake. Og så har jeg alltid kombinert byen med andre steder, som f.eks. Romania, Makedonia. I fjor tok jeg Berlin på hjemveien. Nå reiser jeg til Praha i morgen og ender opp i Wien før jeg drar hjem.

Men det kan hende det blir siste gang til Varna for noen år. Jeg har vokst litt fra byen. Jeg setter pris på litt andre ting enn før. Den nest siste dagen her nede "hadde alt", nesten i hvert fall, og kanskje lar jeg den stå som den siste dagen i mitt langvarlige kjærlighetsforhold til byen.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52357
16.08.18 20:38
DrSchwei: elvsagt vekker bilde av Slavena og meg mest oppmerksomhet.:-D

Ikke rart, er jo en flott kvinne, og hun er jo pitchet godt på forhånd, var vel flere enn meg som var nysgjerrig. ;-)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52357
16.08.18 22:14

Apropos flotte kvinner, så er det i morgen 3 år siden jeg ble kjæreste med det jeg omtalte som drømmedama her inne i 2015. Og jeg står ved det fortsatt, selv etter 3 år, hvor den første blinde forelskelsen er over, nå når vi kjenner hverandre mye bedre. Det er ingen store brister eller mangler, hun er bare hel ved, en utrolig varm og god dame, omtenksom og inkluderende. Har tatt mine barn med storm, de digger henne virkelig.

Trodde ikke slike fantes, men det finnes i hvertfall én. 

Datoen er litt vag egentlig, men mange har det vel på den måten, at de ikke kan si akkurat hvilken dag et forhold startet. Noen husker kanskje at jeg fortalte at jeg prøvde å droppe henne to ganger, hun var gift, og det er ikke helt min stil å rote med gifte damer. Men da jeg sa farvel for andre gang, og ba henne ordne opp i sitt eget liv først, og hun ringte meg noen uker senere, etter et møte på familivernkontoret, der temaet var hvordan barna skulle "fordeles" etter at hun hadde flyttet ut, da var det ingen vei tilbake.

Jeg spurte om hun ville være kjæresten min, og det ville hun veldig gjerne. Første gang ordet kjæreste ble luftet, det var 17. august 2015, og sånn lager man en dato som kan feires hvert år.

Dagen er i morgen, men vi tar det stille og rolig, legger oss tidlig, for lørdag blir det årets langtur i Nordmarka, til Kikut. Vi liker oss i skogen. Det er fredelig og vakkert, man får tenke uten å bli påvirket av noe annet enn natur, gjør noe med meg og min sinnsstemning. 

Når vi kommer hjem blir det god mat og drikke, champagne er lagt på kjøl. fant noen flotte kantareller i butikken, har noe lam indrefilet i fryseren, blir nok en grei kveld. Og totalt sett en dag som vi liker den best - tur i skogen, og så vin og god mat hjemme.

Passer fint da de neste to mnd er fylt opp av alt mulig rart fra vennemiddager, konfirmasjoner, høstferie, sommerferie II og gudene vet - travelt blir det i hvertfall. Har lært meg å bli sosial igjen, er ikke sikker på om jeg liker det så veldig godt, men jeg får gode skussmål, så det er mulig at jeg tar feil i min grunnleggende holdning - at jeg ikke liker folk.

Nuvel, dette ble meget av meg på en gang, men skulle jeg skrive noe om denne datoen så måtte det bli i dag, de neste dagene er jeg opptatt.

God helg til alle slabberanter, spes til herren i Varna.

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
16.08.18 22:51

.

Vi har vært en spontantur til Kiel, sjøen var flat som stuegulv begge veier og vi koste oss både i land og om bord.

De har fått en liten sushibar som vi prøvde, kun nigiri og sashimi å få, litt kjedelig, men delikat.

Hadde forhåndsbestilt mat,  det ble ørrettartar og pepperbiff på den ikke så mye bedre halvdel, og kamskjell og andebryst for moi.

Desserten  ble kokkens overraskelse, jordbærostekake.

Alt lekkert anrettet og  med deilige viner til, det smakte helt nydelig.

Liker meg veldig godt om bord, alle de ansatte er så hyggelige og blide og hjelpsomme. :)

Veldig hyggelig initiativ av halvdelen :)

Meeeen, den nettsiden til Color Line er forferdelig. Jeg er medlem og da jeg skulle logge meg ble det krøll, med passordet seff, fikk tilsendt nytt 6 ganger uten å kunne logge inn .

Ringte , satt i drøye 15 minutter og hørte på en gyselig skurrete utgave av Enya, må si de tøyer tålmodigheten til kundene. De ringer deg opp igjen om du trykker stjerne, og da var det en hyggelig fyr som ordnet det til slutt. Han sa de jobbet med saken , så vi får se neste gang.

 

 

 

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52357
17.08.18 00:17
bennyen: Vi har vært en spontantur til Kiel, sjøen var flat som stuegulv begge veier og vi koste oss både i land og om bord. De har fått en liten sushibar som vi prøvde, kun nigiri og sashimi å få, litt kjedelig, men delikat. Hadde forhåndsbestilt mat,  det ble ørrettartar og pepperbiff på den ikke så mye bedre halvdel, og kamskjell og andebryst for moi. Desserten  ble kokkens overraskelse, jordbærostekake. Alt lekkert anrettet og  med deilige viner til, det smakte helt nydelig. Liker meg veldig godt om bord, alle de ansatte er så hyggelige og blide og hjelpsomme. :)

Det er en veldig deilig tur.

Vi har reist til Hellas de to siste årene i den siste ferieuken i september, men pga den gode sommeren i Norge i år, og det at vi var to uker i Italia i sommer gjorde at vi heller tar en tur til Nord-Norge. Behovet for sol og varme er ikke prekært.

Og i den anledning så hadde vi en liten helg til slutt, hvor kjæresten foreslo at vi skulle ta en tur til Kiel for å avslutte ferieuken. Og da bestilte hun en suite, det var litt råflott syns jeg, men morsomt å prøve det en gang også. :-)


(Innlegget ble redigert 17.08.18 00:20)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47165
17.08.18 19:53
KingKongHalvor: Har lært meg å bli sosial igjen, er ikke sikker på om jeg liker det så veldig godt, men jeg får gode skussmål, så det er mulig at jeg tar feil i min grunnleggende holdning - at jeg ikke liker folk. Nuvel, dette ble meget av meg på en gang, men skulle jeg skrive noe om denne datoen så måtte det bli i dag, de neste dagene er jeg opptatt. God helg til alle slabberanter, spes til herren i Varna.

Hm, ja, akkurat, og til dette, må jeg si at jeg kjenner meg litt igjen i. Derfor foretrekker jeg andre mennesker i små doser, og det er kanskje nettopp derfor andre meget vel kan omtale meg i positive ordelag i sosiale settinger... Ikke vet jeg.

Lykke til med flere år, sammen med drømmedama ! Virker å være en trivelig dame, noe det tyder på når barna også liker henne. Det finnes jo en del slike vinnende vesen rundt om.

Herren i Varna har for øvrig forflyttet seg ti Praha. Tidlig oppstandelse litt før 0600 for å fly Bulgarian Air, først til Sofia. Turen gikk veldig greit, selv om det var litt fullt og trangt over alt. Jeg lar mer irritere over ting som at man hele tiden bruker bussgate, når flyplassen i Sofia hadde hauger med ledige gater med bro. Aller mest irriterende var oppførselen til noen utlendinger (tipper de hadde tilhold i Midtøsten en sted) - storfamilie på tur med 2-3 voskne barn? Kjerringa kjeftet ved sikkerhetskontrollen på at hun og mannen måtte ta av seg skoa. Sønnene pratet rundt forbi og over alle hauger, og tror et par med barnevogn også var en del av banden. De skulle ta fram smørbrød og drikke ca fem minutter før det var deres tur i skranken...

.... denne kjerringa. Altså da mor/bestemor i 50-årene forsøkte å protestere mot regelverket om sko ved å "danse" gjennom selve kontrollen. Dette oppsynet irriterer meg så grundig, for det kommer på toppen av alt det andre styret de lagde. Selvsagt fikk hun kjeft og fikk beskjed om å gå gjennom sikkerhetskontrollen på en kontrollert måte.

Nuvel - nok om dett. Nå skal jeg bare ta ett stort glass whisky før jeg går på en av byens beste italienske restauranter. Jeg skal ha en god biff og jeg skal i alle fall ha ett glass Barolo. God fredag!

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
17.08.18 21:17
KingKongHalvor: Og da bestilte hun en suite, det var litt råflott syns jeg, men morsomt å prøve det en gang også. :-)

Vi holder oss til firestjernes nå, men har vært med på tur i rederlugaren og  suite.

Det er som du sier, gøy å ha forsøkt, men er ikke helt sikker på om det er verdt pengene.....

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg