Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
12.09.18 18:27
DrSchwei: Og så hentet jeg min nye badevekt i dag - den forrige har ikke virket på et par år. Så det var en liten prøvelse, men jeg veide litt mindre enn frykta. Og jeg veier mindre enn landbruksministeren, selv etter at han har gått ned over 30 kilo :D Og så er jeg jo en del høyere enn ham.

For fem år siden burde jeg vært 8-10 cm høyere. Nå burde jeg strengt tatt være litt lavere.

Dietten min går på mye smør, olje påmaten , helmelk og spise før jeg legger meg. 

 

Men jeg plages lite av vekten, men det er fakta vanskelig å legge på seg også.

I dag har jeg klipt håret. Og min frisør ga meg full pakke. Klipp, vask, fjerning av apekattene som kommer ut av ørene, Bresjnevbrynene stusset, og håret langt nedover ryggen. Frua fornøyd og mente jeg så 10 år yngre ut. Koselig hu dama mi, men hu prater ikke alltid sant....Jeg satt under hårprosessen i en massasjestol..fin opplevelse det også.

Just nu spilles det musikk i stua, høyt. Jeg får besøk fra byen nord for Molde. Lurer på om jeg skal fyre opp noe varme på terrassen slik at den første psssten kan inntas der ute. Har både gass og el. Men ikke hatt behov for noen av delene i sommer, så jeg vet jo ikke om det funker.

Musikken nå i kveld er "egypt station"  De gamle leverer fortsatt. Bla nidvise om donalden i usa.

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
12.09.18 19:49

Hahahaha!

Fint å le litt.

MLE fikk pumpa kroppen full av avastin nok en gang i går, og er i fritt fall ned til et sted som ligger under kjelleren igjen.

Så nå er jeg omsorgsarbeider igjen.

Hørte du på denne musikken? Den legendariske avskjedskonserten fra George Duke?

Ønsker sentry lykke til med været. Det blir vær og værre hærræ være. men prærien er heldigvis litt bortenfor south carolina, da.

Men Georgia er vel litt sønnapå. Lykke til.

(Innlegget ble redigert 12.09.18 19:56)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
13.09.18 02:16
fargerik: Hørte du på denne musikken? Den legendariske avskjedskonserten fra George Duke?

Ja, herlig.

Lykke til. Det er tøft mens det står på.

sentry4
sentry4Innlegg: 4853
13.09.18 03:13

Gode tanker både til deg og DLE. Med ondt skal ondt fordrives - er det ikke det det heter?

Florence kommer ikke til å merkes her, og det ser ut til at det som ulmet i gulfen ser yt til å ha vært falsk alarm denne gangen. 

Jeg ble nettopp buden på forballkamp i helgen. College- varianten av det amerikanerne kaller football. Uheldigvis er vi opptatt på annet hold. Det hadde vært artig å oppleve. Helt utsolgt - stadion tar godt over 100.000!

BobbyMC
BobbyMCInnlegg: 271
14.09.18 00:51

Noen år siden jeg var inne her nå. Hyggelig å se noen kjente fra den gangen, men ikke så hyggelig å lese at livet har truffet noen av dere som en knyttneve. 

Sist jeg var inne her var det en som nettopp hadde fått uføretrygd. Det gikk den veien for meg også.

Har kjent litt på følelsen av å være litt ubrukelig, men nå har selvtilliten min fått en liten boost. Sønnen min har bedt om at barnebarna får være langt mer hos meg en periode, fordi han og kona trenger å bruke tid på hverandre. Forholdet er i en bølgedal nå, men litt opp og ned er det vel i alle forhold.

Må si dette føltes som en gave akkurat nå. Å få lov til å bruke masse tid på barnebarna, og kjenne seg litt nyttig igjen. 

Og fikk et sårt tiltrengt tips av fargerik om å gjøre kontoret til et sted uten røykeforbud. Perfekt!

Får lyst til å si som Jens Nørve i Åsted Norge: Ta vare på hverandre!

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
14.09.18 04:12
BobbyMC: Noen år siden jeg var inne her nå. Hyggelig å se noen kjente fra den gangen, men ikke så hyggelig å lese at livet har truffet noen av dere som en knyttneve. Sist jeg var inne her var det en som nettopp hadde fått uføretrygd. Det gikk den veien for meg også. Har kjent litt på følelsen av å være litt ubrukelig, men nå har selvtilliten min fått en liten boost. Sønnen min har bedt om at barnebarna får være langt mer hos meg en periode, fordi han og kona trenger å bruke tid på hverandre. Forholdet er i en bølgedal nå, men litt opp og ned er det vel i alle forhold. Må si dette føltes som en gave akkurat nå. Å få lov til å bruke masse tid på barnebarna, og kjenne seg litt nyttig igjen. Og fikk et sårt tiltrengt tips av fargerik om å gjøre kontoret til et sted uten røykeforbud. Perfekt! Får lyst til å si som Jens Nørve i Åsted Norge: Ta vare på hverandre!

Her er døgnrytme blitt et fremmedord, nå er det en røyk i Kontoret Uten Røykeforbud.

Denne tråden startet med healing, og selv om jeg har blitt fargerik i stedet for gammel mann men dog blitt eldre enn den gang jeg var gammel mann har jeg fremdeles den samme reiki-læremester. Og jeg ble altså påkoblet/innviet for over ti år siden.

Skumle saker. Jeg lot meg bruke som medium i fjernhealing i går, og endte opp med frostrier under pleddet i soffan og med hallisunasjoner.

Den gamle gikk ned for telling og MLE reiste seg opp og kviknet til og gikk på tur.

Skumle saker, det er uforståelig. Tror ikke jeg er sterk nok til å drive med dette mer.

Folk får si hva de vil, kalle det eventyr eller overtro. Ekte hekser finnes blant oss. Puh.

(Innlegget ble redigert 14.09.18 04:19)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
14.09.18 13:56
fargerik: Ekte hekser finnes blant oss.

Men dog ikke like synlige som før. da fikk man en ærlig melding, nå er det hersketeknikker, manipulasjoner og baksnakking hvor sannhet og løgner er vanskelig å skille.

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
14.09.18 14:25
BigGeorge: Men dog ikke like synlige som før. da fikk man en ærlig melding, nå er det hersketeknikker, manipulasjoner og baksnakking hvor sannhet og løgner er vanskelig å skille.

Jeg snakker om hvite hekser, altså de snille.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
14.09.18 14:39
fargerik: hvite hekser, altså de snille.

Hmmm....på litt tynn is sa han fra rasisme-kommisjonen.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
14.09.18 15:32
BigGeorge: Hmmm....på litt tynn is sa han fra rasisme-kommisjonen.

Jeg tar gjerne ei svart heks jeg.......

 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
14.09.18 15:32

........huff....meto fella klappet igjen

sentry4
sentry4Innlegg: 4853
14.09.18 16:50

Takk for en god latter på morgenkvisten!

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
14.09.18 17:18
BigGeorge: Hmmm....på litt tynn is sa han fra rasisme-kommisjonen.

Tja...jeg nøyer meg med å erklære at jeg har ment meg ferdig om dette tema i denne forsamling. Visse ting skal man unnlate å trøkke på folk.

Det ser ut til at det blir lapskaus etterhvert.

Men først kaffe.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
14.09.18 18:09
fargerik: Det ser ut til at det blir lapskaus etterhvert.

Her også. Deilig, hjemmelaget . Flatbrød og litt drikke til

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47321
14.09.18 23:55

Enig med denne taler... Selv om Mozart satt i huet, han også....

http://www.kulturspeilet.no/kaskader-av-vellyd-2/

Strandereng
StranderengInnlegg: 8098
15.09.18 00:57
DrSchwei: Enig med denne taler... Selv om Mozart satt i huet, han også....
http://www.kulturspeilet.no/kaskader-av-vellyd-2/

Elsker disse klassiske "sviskene". 

Jeg liker egentlig ikke ordet sviske om klassisk musikk. 
Hver gang når jeg lar Skjebnesymfonien dundre gjennom huset eller Adagio(Albinoni)eller den niende osv føler jeg at det bare er vidunderlig etter hvilken stemning jeg selv er i. 

Jeg digger også de fire årstider bare så det er sagt. Full guffe!

Triumfmarsjen og slavekoret gjør også sin nytte :-)

(Innlegget ble redigert 15.09.18 01:00)

sentry4
sentry4Innlegg: 4853
15.09.18 04:14

Linken virker ikke. Men det er ok - lite musikk her på prærien.  

Polsk pølse med lokal hjort i dag.  Grei nok, men ikke noe å lage noe nummer av.  

Men nu er her hvitvin i glasset og en åndssvak film på TV og HSEBA er happy og heg er i ferd med å forberede turen under dyna. 

I dag bestilte vi forresten ny stekeovn. Dobbel. Varmluft - i alle fall i den ene. Amerikanerne er ikke så opptatt av denslags.  Uten wi-fi - det får være grenser. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52428
15.09.18 16:23

Joda, suite på Color Line er helt ok. Stor lugar på 25m2, sitter og slapper av mens den deiligste av oss er og gjør seg enda deiligere på skipets spa. A la carte i går, spiste nydelig kalvekjøtt, må være det møreste jeg noen gang har spist, det virkelig smeltet i munnen. 

Men i kveld blir det enda bedre, da blir det den utmerkede gourmetrestauranten ombord. 5-7 retter med herligheter, det kan man tåle. Fant en kaffe- og tebutikk i Kiel, startet i 1880, med eget kaffebrenneri, og slike gammeldagse vekter med lodd. Så nå lukter det nybrent italiensk espresso i lugaren, helt fantastisk god lukt. Kjøpte også en spesiell te, en Darjeeling, fra første høsting, flybåren og ikke fraktet med båt. Utifra prisen regner jeg med at det var business class. 

Litt luksuriøst dette minicruiset, står i fin kontrast til dagene i Nord-Norge, rett og slett en veldig deilig og fin ferieuke. Jeg er fornøyd. 

Skål og god lørdag til folket!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47321
16.09.18 10:36
sentry4: Uten wi-fi - det får være grenser.

Ja, det er mye tøysete innen elektronikken for tiden. Kjøpte badevekt forrige uke - finnes jo hauger av sorter som måler det ene og det andre, og med wifi og greier, selvsagt. For meg er det enkleste det beste, vil bare vite vekta...

... samme tema angående kjøkkenutstyr. Mye trenger bare av- og på-knapp, og hadde det før. Nå er det 20 knapper i tillegg som man ikke bruker.

Nuvel. Color Line - kanskje det blir en tur før jul, men kanksje helst til tidlig vår, sen vinter. Tilbud med "gratis" oppgradering til utvendig lugar nå, men tror ikke det blir tur før jul, likevel. Blir uansett en Tallinn-tur eller to før jul, så det får holde når man tenkte å være fraværende mht reising det neste halve året.

Rolig søndag i heimen. Får håpe på litt regn i ettermiddag, slik fårikålen smaker ekstra bra. Men først må man jo ta seg en spasertur også.

sentry4
sentry4Innlegg: 4853
17.09.18 17:00
DrSchwei: Rolig søndag i heimen. Får håpe på litt regn i ettermiddag, slik fårikålen smaker ekstra bra. Men først må man jo ta seg en spasertur også.

Ja, det er vel fårikål tid nå.  Får holde øye med et par av butikkene og se når de får inn årets ladning av islandsk lam.  Da blir det å handle kjøtt til fårikål og et utbenet lår som skal bli fenalår til jul.  Sistnevnte har vøært meget vellykket de siste par årene.

Og nå er årets pærer bokstavelig talt i boks!  Siste runder med hermetisering i helgen.  Pæremos av 15-20 kg.  Fra før har vi laget omtrent like mye, samt 8-10 kg mer tradisjonell variant (båter i sukkerlake) og noen glass med noe som skulle vært pæregele men som altså bløe pæresirup.  Vi deler rundhåndet med avleggerne, så det blir ikke vanskelig å finne kunder til godsakene!

Sommer igjen her nå. Det passer meg aldeles utmerket!

 

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
20.09.18 12:47

Hva med en miniatyr-kalv som kjæledyr ?

Bondefamilien i Grimstad fikk seg litt av en overraskelse da ei av kuene deres kalvet for halvannen uke siden. Ut kom en velskapt oksekalv, bare i miniatyr.

– Den veide bare 13 kilo, mens det normale er et sted mellom 40 og 50 kilo, sier bonde Trinelise Udjus i Reddal i Grimstad.

Det første jeg tenkte, var at jeg var usikker på om den ville overleve. Men jeg så jo med en gang jeg begynte å gi den melk at den var livskraftig. Så da fikk jeg håp, sier Udjus.

Og halvannen uke etter fødselen, er den vesle krabaten – som treffende nok har fått kallenavnet Miniatyren – minst like spretten og rask som sine jevngamle slektninger.

Eneste forskjellen er størrelsen.På gården i Reddal må nå den ni år gamle gårdshunden Luna kjempe om oppmerksomheten med Miniatyren.

– Tantebarna våre og vennene deres synes dette er veldig gøy, sier Trinelise Udjus.

(Innlegget ble redigert 20.09.18 12:51)

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
20.09.18 15:49
BigGeorge: Hva med en miniatyr-kalv som kjæledyr ? Bondefamilien i Grimstad fikk seg litt av en overraskelse da ei av kuene deres kalvet for halvannen uke siden. Ut kom en velskapt oksekalv, bare i miniatyr. – Den veide bare 13 kilo, mens det normale er et sted mellom 40 og 50 kilo, sier bonde Trinelise Udjus i Reddal i Grimstad. Det første jeg tenkte, var at jeg var usikker på om den ville overleve. Men jeg så jo med en gang jeg begynte å gi den melk at den var livskraftig. Så da fikk jeg håp, sier Udjus. Og halvannen uke etter fødselen, er den vesle krabaten – som treffende nok har fått kallenavnet Miniatyren – minst like spretten og rask som sine jevngamle slektninger. Eneste forskjellen er størrelsen.På gården i Reddal må nå den ni år gamle gårdshunden Luna kjempe om oppmerksomheten med Miniatyren. – Tantebarna våre og vennene deres synes dette er veldig gøy, sier Trinelise Udjus.

hehehehe. morsomt!

Jeg har lurt på å gjerde inn tomta og skaffe meg (låne) et par- tre geiter.

De skal visst være noen røvere til å holde kulturlandskapet ved like og beite ned ugress. Og de er jo veldig morsomme og selskapssyke dyr også. Kanskje neste år.......

Kaffe i furtebua nå, etter en rimelig frisk sykkeltur. Det er fint vær her, men ganske frisk bris. Oppfriskende.

I TV er det "The Mask Singer Thailand", semifinale, og dette er et program vi har fulgt i årevis. Festlig....men thai-TV er sykt masete og spekka med reklame, så det blir litt anmassende å komme inn og sette seg og se på dette nå.

Trikset er å ta reprisen i morgen, for da er programmet reklamefritt.

MLE er oppkommende igjen, nå er det litt pusterom før neste tur ned til et sted under kjelleren.

Røykestopp i de indre gemakker, derfor bruker jeg noen time- outs i furtebua uten røykeforbud, og som døgnvill er det til alle døgnets tider. Vi usårbare bare fortsetter å røyke, vi.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
20.09.18 20:41
fargerik: Jeg har lurt på å gjerde inn tomta og skaffe meg (låne) et par- tre geiter

Min avdøde mor elsket dyr, hadde to innekatter som gikk tur i bånd. Hun gikk også innom stallen på vei til butikksenteret og snakket med hestene som sto ute. Både hunde-eiere og katte-eiere kjente hun.

Hun kom fra bondegård i Trøndlag og var sykepleier i Oslo. 

Hun ønsket seg en geitebukk men hageflekken  i rekkehuset hadde ikke nok til å brøfø en geit. Hun var fascinert av geiter.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
20.09.18 22:20
BigGeorge: Hun var fascinert av geiter.

De må man vel si om meg også, som har den avataren jeg har.

Har dog kun eid en geitebukk en gang. Helt til den ble for voldsom for omgivelsene. Men det skal sies, det var ikke mye busker igjen på tomta.

Kaffen er jeg ferdig med for i dag. Ble mye av det i går, og lite søvn var straffen

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
21.09.18 13:07
bjoro33: Kaffen er jeg ferdig med for i dag. Ble mye av det i går, og lite søvn var straffen

Har du tatt inn eller bindt fast løse gjenstander og funnet fram lommelykter og ved, a?

Jeg har tuslet litt rundt ute her og gjort mitt for at ting ikke skal blåse bort i kveld.

Mellom øktene, betraktning av en del listverk som skal settes pent på plass. Altså planlegging. Og litt frukt...og en del kaffe.

Vurderer å ta en boks øl, det er jo blitt ettermiddag. Og det er et lite øllager her i furtebua.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3076
21.09.18 22:25
fargerik: Har du tatt inn eller bindt fast løse gjenstander og funnet fram lommelykter og ved, a?

Ja jeg tok ei økt i går med litt rydding. Tok av duken på pavilliongen og surret litt hagemøbler. Og det blåste ganske heftig for tre-fire timer siden. I "parken" vi bor tett ved, Lundedalen, knakk ei diger bjørk. Ellers har ikke jeg registrert noe skader, heldigvis. Det er vel på det sterkeste borte hos deg nå....?

Støm har vi hatt hele dagen.

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
21.09.18 23:32
bjoro33: Ja jeg tok ei økt i går med litt rydding. Tok av duken på pavilliongen og surret litt hagemøbler. Og det blåste ganske heftig for tre-fire timer siden. I "parken" vi bor tett ved, Lundedalen, knakk ei diger bjørk. Ellers har ikke jeg registrert noe skader, heldigvis. Det er vel på det sterkeste borte hos deg nå....? Støm har vi hatt hele dagen.

Vi har det greit når vindretningen er som den ble. De meldte litt annen vindretning som kunne vært verre, men det slo ikke til.

Vi har mye skog og fjell som skjermer oss. Men det er en del trær som har blåst ned på mer utsatte steder slik jeg forstår.

Paviljongen blåste i filler (igjen) i fjor, så den er demontert og stålramma er forlengst levert til gjenvinning.

Men mye regn har vi fått. Og det er jo ikke spesielt uvanlig. Så dette har ikke vært noe stress.

Kaffe? Nå?

Dog vel neppe.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47321
22.09.18 20:39

Ikke mye blåst i Gamle Oslo. Egentlig verst på vei hjem fra jobb, akkurat da antakelig min kollega hentet barnet i barnehagen to timer før tiden, fordi det var varslet litt sterk vind...

... måtte jo bare le. Og så kjører NRK på med ekstrasendinger på det som er en relativt normal høststorm. Og de samme bildene av båten som blir litt ødelagt. Pinneved - som det blir nevnt som blant sensasjonsjournalistene i NRK.

Nuvel. Endelig fredelig lørdag i heimen med god mat. Vin, opera på det programmet jeg ellers aldri ser på TV. Så blir det nok whisky og Mahler etter hvert. Man kjenner jo seg selv ganske bra etter over 50 år. :-D

 

fargerik
fargerikInnlegg: 59180
22.09.18 22:03
DrSchwei: Nuvel. Endelig fredelig lørdag i heimen med god mat. Vin, opera på det programmet jeg ellers aldri ser på TV. Så blir det nok whisky og Mahler etter hvert. Man kjenner jo seg selv ganske bra etter over 50 år. :-D

Dersom du vil ta inn noe som er litt anderledes, så ligger noen episoder av The Team Chef på tuben.

Det er i korthet et program vi følger på thailandsk TV (ja vi har det her i huset) hvor kokketeam konkurrerer mot hverandre.

Det er jo bare å glemme å forstå noe, og ja, det er anmassende...men slik er vel også livet på kjøkkenet.

Morsomt er det lell, og GUD hva de klarer å lage på begrenset tid.

Morsomt!

(de starter ikke matlagingen før 40 min. ut i programmet)

og dommerne som skal smake på maten er sultne, for de har ikke fått mat den dagen ;-)

(Innlegget ble redigert 22.09.18 22:12)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26608
23.09.18 02:50

Når det banker på terrassedøren

11. juni ble Kråkeungen «Ulf» funnet på Skallevoldstranda i Tønsberg. Han var utmattet, og trengte hjelp. Ekteparet Anne Marte og Christine Rossvoll Vegsund-Brodin ble redningen.

– Han holdt på å bli drept av flere troster. De bæsjet han ned. Vi plukket ham opp, og tok han med til veterinær, forteller Anne Marte Rossvoll Vegsund-Brodin.

Samme kveld forsøkte de å slippe han fri, men da kom trostene tilbake med en gang. De tok han dermed med inn for natten, og dagen etter kjøpte de et hønsehus.

– Vi fikk beskjed om at rå kjøttdeig var veldig bra. Vi kjøpte også laktosefri morsmelkerstatning, forteller Vegsund-Brodin.

Det ble noen intense dager fremover for ekteparet.

– Det var opp klokken 05.30 hver dag for å mate ham. På det verste matet vi han annenhver time.

Da kråkeungen fikk kreftene tilbake, ble han sluppet fri. Men nå, noen måneder senere, kommer «Ulf» fortsatt tilbake flere ganger om dagen stort sett hver dag for å få seg en liten matbit.

Usaltede peanøtter er favoritten, og kråkeungen vet nøyaktig hvordan han skal få det som han vil.

– Hvis han synes det er litt lenge siden vi har kommet ut og gitt han mat, så kommer han og banker på terrassedøren. Da er det tid for peanøtter. Det er veldig morsomt, ler Anne Marte Rossvoll Vegsund-Brodin.

(Innlegget ble redigert 23.09.18 02:54)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg