Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
11.11.18 15:10
bjoro33: med bikkje så blir ikke det aktuelt

Naboen i rekkehuset rett bak meg har skaffet hundevalp. Det blir den nærmeste hunden i nabolaget. De har to små barn fra før. Bor en familie med katt i andre enden av det samme rekkehuset. den dreit i den nye jordbærkassa så der er det gjødsel.

Moro med folk og bikkjer som går tur ute. Møter på dem når jeg må i nærbutikken.

"Nei ikke dit, vi var der igår" sier hu med bikkja og bikkja later som den ikke hører.

fargerik
fargerikInnlegg: 58343
11.11.18 15:25
BigGeorge: "Nei ikke dit, vi var der igår" sier hu med bikkja og bikkja later som den ikke hører.

Bikkja vil da selvfølgelig gå til de samme stedene og lese dagens nyheter.

Det står skrevet i grøfta, vettu. (Ø. Sunde)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
12.11.18 17:56
fargerik: Bikkja vil da selvfølgelig gå til de samme stedene og lese dagens nyheter.

Jepp.  Grøfta er bikkjas facebook-side.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2958
14.11.18 23:31

Torp i kveld....møter Håkon Bleken. Så fin type Bleken, virkelig sansen for han. Anbefales. Sterk nittiåring med klar tale. Torp vil ha ham en vei, men lykkes ikke.

Men nå blir det køya

(Innlegget ble redigert 14.11.18 23:41)

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
14.11.18 23:50
bjoro33: Torp i kveld....møter Håkon Bleken. Så fin type Bleken, virkelig sansen for han. Anbefales. Sterk nittiåring med klar tale.

Bleken er hel ved og en utrolig kunstner. Har fulgt ham hele mitt liv, var på utstillingen hans på Høvikodden på søndag. Helt overveldende. Må tilbake. 
Satte oss ned for å se/høre på livshistorien hans. Oppdaget at jeg satt ved siden av Kåre Willoch og frue. 
Omgitt av Svært Våkne Nittiåringer. 
Herlig.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
15.11.18 22:41

Har hørt om både elg og fugler...men ikke vaskebjørn

Forrige uke mottok politiet i den amerikanske byen Milton flere meldinger om rabiate vaskebjørner i området. Politiet bestemte seg for å undersøke saken nærmere.

– De siste to dagene har vi fått inn flere telefoner om vaskebjørner som mistenkes for å ha rabies, skriver Milton Police Department i et Facebook-innlegg.

Politiet dro til området hvor de mistenkte dyrene kunne oppholde seg for å lete etter spor fra de maskerte dyrene. Til slutt fikk politiet fanget to vaskebjørner, men innså at de hadde et annet problem

Vaskebjørnene hadde ikke rabies, men de var alkoholpåvirket.

– Det viste seg at vaskebjørnene var fulle på fermenterte epler, skriver politiet videre.

Politiet valgte å ta med seg dyrene for å holde dem i varetekt til de ble edrue igjen. Vaskebjørnene ble til slutt sluppet fri i skogen. En av dem fikk kallenavnet Dallas.

(Innlegget ble redigert 15.11.18 22:44)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
15.11.18 23:39

Akkurat sett dokumentaren "Olje!" om igjen, flott NRK-serie om oljeeventyret vårt.

En fantastisk serie som burde vært pensum på alle nivåer i skolen. Jens Evensen burde hatt en statue, heller enn "Kjakan", det han gjorde i starten, da de fleste ikke hadde troen på dette, hvordan han skaffet Norge store rettigheter, det er det mange som ikke er klar over.

Men noen tall legger man merke til. I 1978 var utenlandsgjelden 80 mrd kroner, halvparten av statsbudsjettet. Først i 1996 gikk denne businessen med så bra overskudd at man kunne sette av hele 13 mrd i et eget Oljefond. Ved utgangen av september i år var verdien av fondet 8350 mrd. 

Min eldste sønn ble født i 1996, han og de to andre er født inn i nasjonens gullalder, de er født inn i rikdom. Vi bor i et av verdens beste og rikeste land. Likevel er det så mye misnøye, det er ganske vanskelig å forstå.

Men snart er det helg, og i morgen kommer eldstemann hjem etter 3 mnd i The Big Apple, det blir fint. Lengste perioden jeg ikke har sett ham. Lillebror gleder seg også veldig. Blir guttekveld med pizza og FIFA regner jeg med. Og på lørdag er det deilig middagsselskap hos gode venner på Nesøya, det starter med champagne, og stilen og nivået holdes hele kvelden. Man gleder seg.

God helg! 


KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
15.11.18 23:41
Strandereng: Satte oss ned for å se/høre på livshistorien hans. Oppdaget at jeg satt ved siden av Kåre Willoch og frue. 
Omgitt av Svært Våkne Nittiåringer. 
Herlig.

Du følte deg helt ung i selskapet? ;-)

Tok du en selfie med Willoch? 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
15.11.18 23:49
KingKongHalvor: Likevel er det så mye misnøye, det er ganske vanskelig å forstå.

Javel, kan du fortelle hva oljepengene har gitt oss bortsett fra en usmakelig fråtsing i materielle goder forbeholdt en del av befolkningen ?

Hva etterlatter vår generasjon til neste generasjon ? ikke noe tog og vei og T-bane utbygging.

TV serien er vel fra Stavanger ? Den minst kule og internasjonale byen i landet. Ikke en film  eller brukbar musikk derfra. "Et svart høl, jeg ble ikke kjent med et menneske da jeg jobbet i oljeindustrien" sa min kompis fra Arendal som får venner bare han står i køen på en kafe. Et sosialt geni er min beskrivelse av han, men  møte med folk fra Stavanger kom han til kort.

(Innlegget ble redigert 15.11.18 23:49)

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
15.11.18 23:50
KingKongHalvor: Du følte deg helt ung i selskapet? ;-)Tok du en selfie med Willoch?

1. Jepp :-)

2. Nei, kom ikke på det, en gang. Hva sier det om settingen vi var i? ( det var tjukt av folk der fra 0 til 90, men ingen som tok selfies. Alle hadde nok med å ta inn alt maleriene fortalte)

(Innlegget ble redigert 15.11.18 23:59)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2958
15.11.18 23:53
BigGeorge: Javel, kan du fortelle hva oljepengene har gitt oss bortsett fra en usmakelig fråtsing i materielle goder forbeholdt en del av befolkningen ? Hva etterlatter vår generasjon til neste generasjon ? ikke noe tog og vei og T-bane utbygging.

;)

Vi har oppnådd å bygge det landet det er best å bo i. Men vi stopper ikke der, mange ting trenger ytterligere forbedringer.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
15.11.18 23:57
BigGeorge: Javel, kan du fortelle hva oljepengene har gitt oss bortsett fra en usmakelig fråtsing i materielle goder forbeholdt en del av befolkningen ? Hva etterlatter vår generasjon til neste generasjon ? ikke noe tog og vei og T-bane utbygging. TV serien er vel fra Stavanger ? Den minst kule og internasjonale byen i landet. Ikke en film  eller brukbar musikk derfra. "Et svart høl, jeg ble ikke kjent med et menneske da jeg jobbet i oljeindustrien" sa min kompis fra Arendal som får venner bare han står i køen på en kafe. Et sosialt geni er min beskrivelse av han, men  møte med folk fra Stavanger kom han til kort.

Sorry George, her var det så mye tøv at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne engang.

Trist om du ikke skjønner at dette er Norges gullalder, rent økonomisk, men det er heller ikke tråden for politiske diskusjoner, så det får vi evt ta et annet sted.
BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
15.11.18 23:58
bjoro33: Vi har oppnådd å bygge det landet det er best å bo i

Du kan prøve å si det til dagens ungdom som betaler 8000 pr pers i måneden i et kollektiv. Kjøpe  bolig er utenfor deres rekkevidde.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
16.11.18 00:04
KingKongHalvor: eg ikke vet hvor jeg skal begynne engang

Vær ærlig du Halvor, du har egentlig aldri fortstått særlig mye.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
16.11.18 00:13
BigGeorge: Vær ærlig du Halvor, du har egentlig aldri fortstått særlig mye.

Nei, det kan nok være mye rett i det, men jeg gir ikke opp, selv i en alder av 52 så er jeg fortsatt åpen for alt, svært lærevillig. 

Har brukt denne tråden mange ganger til å hente råd fra varme, kloke, hyggelige og inkluderende mennesker.  Er et lite bortgjemt sted dette, hvor folk snakker pent til hverandre, viser respekt og omgåes med en eleganse som man ikke ser andre steder på VGD.

Hadde vært hyggelig om det kunne fortsette sånn.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
16.11.18 00:21
KingKongHalvor: Har brukt denne tråden mange ganger til å hente råd fra varme, kloke, hyggelige og inkluderende mennesker.

Vær ærlig Halvor, du elsker å skrive om alle utenlandsturer og mat-opplevelser. Det er greit nok  folk flest er mest opptatt av å dyrke seg selv, du er ikke alene om det.

Men når du uvitende og arrogant svarer på innlegg om at Erna og Sivs "samfunnsbygging" ikke ser like sjarmerende ut fra alle vinkler.

Det bør du for god til. Vær glad du er en av de som har det jævlig godt økonomisk, sånn er det slett ikke blant alle landets innbyggere.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
16.11.18 00:27
BigGeorge: Vær ærlig Halvor, du elsker å skrive om alle utenlandsturer og mat-opplevelser. Det er greit nok  folk flest er mest opptatt av å dyrke seg selv, du er ikke alene om det. Men når du uvitende og arrogant svarer på innlegg om at Erna og Sivs "samfunnsbygging" ikke ser like sjarmerende ut fra alle vinkler. Det bør du for god til. Vær glad du er en av de som har det jævlig godt økonomisk, sånn er det slett ikke blant alle landets innbyggere.

Du skriver og mener mye om meg, uten å vite noe som helst. SLutt med det George, dette er bare dumt. Lite verdig.

Helt greit om du ikke liker meg, men ikke ødelegg denne tråden. Folk her inne som har chattet og hygget seg i 10+ år, her behandler man hverandre med respekt. Jeg har stor glede og nytte av det, og har lyst til å fortsette med det. Men det blir vanskelig om du skal lage kvalm fordi du ikke liker meg.

Kan du ikke bare la vær å svare på mine innlegg, om du ikke kan være saklig?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 24220
16.11.18 00:31

Jeg er født i 1995, og selv om vi må betale 8000 kr i leie for å bo i kollektiv i Oslo så har vi virkelig ingen grunn til å klage sammenlignet med unge mennesker i en del andre land. Det at vi må vente litt med å komme oss inn på boligmarkedet er heller ingen krise. Vi har det i grunn alt for godt her til lands. Har vært ute å reist litt å sett hvordan de har det andre steder. Setter virkelig ting i perspektiv.. 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
16.11.18 00:34

Min firbeinte kompis har begynt å dra på årene. 9 år og det har dessverre begynt å vises mer og mer. Sommeren ble for varm og dermed hard for en fullpelsa fjellhund og han gikk ned mer enn 10 kg, mye muskler, og mye av dette på bakbeina. Høsten har medført langt bedre matlyst, men det er vanskelig å bygge muskler i høy alder. Han har stadig oftere nekte å gå tur, eller avslutta turen med å bastant gå til nærmeste bussholdeplass når han har fått nok (han er lur). Det som er mer bekymringsverdig er at han også har blitt kort og irritert på andre hunder, det er absolutt ikke likt ham. Nå har han fått smertestillende i noen dager, og humøret har kommet seg betraktelig. Men jeg tror dagene er talte snart, selv smertestillende kan ikke bygge opp muskulaturen eller forhindre at det blir kaldt og glatt til vinteren. Men enn så lenge fungerer det..

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
16.11.18 00:49
TøttTøtt: Han har stadig oftere nekte å gå tur, eller avslutta turen med å bastant gå til nærmeste bussholdeplass når han har fått nok

Veldig lik en historie min kompis fra Arendal forteller. En nabo i blokka der han bor i Groruddalen har en gammel hund som har blitt diagnosistert med leddgikt tror jeg han sa og den orker såvidt å gå ut for å gjøre sitt fornødende. Tror eieren gir hunden smertestillende. Han vurderer å avlive hunden, men barnebarna protesterer.

Eieren av hunden er svært preget, han vet det kun er snakk om tid.

Jeg får oppdatering om dem en gang i uka.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
16.11.18 11:23

Jøss, her var det mye bitterhet. Men som sagt, ingen grunn til å plage andre her inne med dette tøvet. 

Til det siste så er svaret at du ikke forstår mye. Grunnen til at jeg skriver om mat og opplevelser her inne er fordi det er et matforum, her møtes folk og deler egne erfaringer og opplevelser. Og nettopp fordi det er anonymt har det lite med fasade å gjøre. Jeg er svært lite opptatt av det, og har ikke noe behov for å fortelle på FB atjeghar vært her eller der, svært lite som blir publisert der, kanskje noen feriebilder. 

Men nå setter vi strek for dette. God helg. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58343
16.11.18 11:41

To kaffe så langt i dag.

Det er ski fra Beitostølen i TV, og Trerese Johaug har sin debut etter to sesonger utestengelse.

Nå er det vinter!

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52351
16.11.18 21:42

Dette ble en liten gamechanger for meg.

Har tenkt på det en stund, har vært her 10 år nå, tenker at det er sånn passelig nok. Det har vært hyggelig, mange gode, varme mennesker her inne, men matmessig har forumet lite å tilby, det er så og si dødt.

Takk for samværet slabberanter, det var en fornøyelse å dele tanker med dere, jeg har blitt et bedre menneske.

Mvh

(Innlegget ble redigert 16.11.18 21:42)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2958
16.11.18 23:23

Synd i såfall.... du har vært en av de mange gode her.

Kikk innom innimellom da 

fargerik
fargerikInnlegg: 58343
17.11.18 11:12
KingKongHalvor: Dette ble en liten gamechanger for meg. Har tenkt på det en stund, har vært her 10 år nå, tenker at det er sånn passelig nok. Det har vært hyggelig, mange gode, varme mennesker her inne, men matmessig har forumet lite å tilby, det er så og si dødt. Takk for samværet slabberanter, det var en fornøyelse å dele tanker med dere, jeg har blitt et bedre menneske.

Noen kommer, noen går..........det er en tid for alt.

Jeg kommer til å henge med, jeg har tross alt fått etablert kontor i furtebua med askebeger, med kaffemaskin og datamaskin.

Så jeg sitter jo her nå og da. Her leses avisene på nett, her tar jeg inn nyheter på TV, og har et lite fristed.

Det er bra for alle at det er innført røykeforbud inne i huset, MLE setter stor pris på det.

Så derfor. Evergood Classic i koppen. Pop-quiz i radio. Uten Finn Bjelke.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 11:15)

fargerik
fargerikInnlegg: 58343
17.11.18 13:56

Breaking News!

Thailand vant gull i den internasjonale kakekonkurransen i Birmingham i år. Så det i Thai-TV nå nettopp.

Litt av en kake!

Alt kan selvfølgelig spises.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2958
17.11.18 14:48
fargerik: Alt kan selvfølgelig spises.

imponerende :)   Passer god med kaffe nå da 

Indretjeneste mens fruen jobber. Støvsug, vask, skifte sengetøy, sette over oppvaskmaskin pluss smøre inn endel ei med harvoksolje. To strøk.

Høres det ut som nok til å fylle en lørdagsformiddag....nesten, så jeg rakk en kort skautur med bikkja. Bitkaldt, så nå fyrer jeg med ved

fargerik
fargerikInnlegg: 58343
17.11.18 15:11
bjoro33: Indretjeneste mens fruen jobber. Støvsug, vask, skifte sengetøy, sette over oppvaskmaskin pluss smøre inn endel ei med harvoksolje. To strøk.

Snøre inn eik?

Jeg har laget trinngreier av teak i døråpningene her, skal de behandles med noe? Jeg syns teak er litt lys, og kunne tenke meg å mørkne dem litt ned.

Min evighetsjobb som sannsynligvis vil ta resten av vinteren, er å sparkle alle hullene hvor jeg dorer inn spikrene i all belistning, sparkle og pusse og til slutt male over med bomull. Det er mange.

Dettane er ikke spesielt morsom jobb, men setter jo prikken over ien, da. Men det er mye pirk.

Ikke kaffe nå, men en psst, og deretter en liten treningsøkt på jernhesten. Har fått handlelapp. 1 kålhue.

Vår gjest fra NZ, søstera til MLE, tok seg en tur til London, og er nå innlosjert hos en nevø av MLE, ekte Bangkok-gutt, som studerer på Harvard for tiden.

Men hun kommer tilbake.

Trur jeg sæler på, jeg. Ut på tur.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 15:20)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2958
17.11.18 15:25
fargerik: Snøre inn eik?

Jeg har fornyet noen trinn i inngangspartiet, og lagt eiketrinn. Ubehandlet, så det må settes inn med noe. Og jeg bruker hardvoksolje til slikt. 
Det mørkner når du setter det inn med olje. Pluss at ingen møkk kan sette flekker fordi voksen fyller porene. Må dra over igjen med ei fille en gang i året ca

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26281
17.11.18 15:50
fargerik: Alt kan selvfølgelig spises.

Så videoen, hva smakte det av vinnerkaka ?

Kjøpt tre kake-stykker i Storgata  som selger muslimske søtsaker. Ble skuffet da jeg syntes de smakte likt selv om det skulle være tre forskjellige.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 15:50)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg