Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 58314
17.11.18 17:29
BigGeorge: Så videoen, hva smakte det av vinnerkaka ? Kjøpt tre kake-stykker i Storgata som selger muslimske søtsaker. Ble skuffet da jeg syntes de smakte likt selv om det skulle være tre forskjellige.

Det smaker sikkert søtt som Fxxx. Men det er vel mer design enn smak som er greia her. Mest sukker, antar jeg.

Det er jo kunst, og skal nok bare beundres.

Kakene ble vel forøvrig ikke spist, men tatt med hjem igjen.

Forøvrig er Thailand et mekka for kake-elskere. Man tror det ikke før man ser det og spiser det. Men de er jo kjent for god mat, da. Og kake.....det er mer enn fantasien kan oppfinne. Ta meg på mitt ord.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 17:31)

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
17.11.18 21:07
KingKongHalvor: har vært her 10 år nå, tenker at det er sånn passelig nok. Det har vært hyggelig, mange gode, varme mennesker her inne, men matmessig

Det var leit. Kommer til å savne innleggene dine.

Ikke glem oss helt da.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2954
18.11.18 01:47
fargerik: Min evighetsjobb som sannsynligvis vil ta resten av vinteren, er å sparkle alle hullene hvor jeg dorer inn spikrene i all belistning, sparkle og pusse og til slutt male over med bomull. Det er mange.

Du må sjekke ut Liberon reprasjonsvoks. Finnes i fargen bomull. Kna voksbiten litt mellom fingene og deretter bruke en japanspakel til å presse inn i hullene og dra av. Fix ferdig, null komma null osv.
Jeg bruker ofte voksstiften som den er, uten å kna. Pusser over med stålull 0000 (fire nuller) Raskt og permanent siden voksen ikke synker.

fargerik
fargerikInnlegg: 58314
18.11.18 01:56
bjoro33: Du må sjekke ut Liberon reprasjonsvoks. Finnes i fargen bomull. Kna voksbiten litt mellom fingene og deretter bruke en japanspakel til å presse inn i hullene og dra av. Fix ferdig, null komma null osv.
Jeg bruker ofte voksstiften som den er, uten å kna. Pusser over med stålull 0000 (fire nuller) Raskt og permanent siden voksen ikke synker.

Har vi en telepatisk forbindelse?

Jeg satte meg akkurat ned i furtebua for å fyre opp en sneip.

Det tipset skal jeg ta seriøst, kan kanskje spare en del timer med kjedelig pirk!

I dag skal du få en tommel.

Så må jeg inn i tevekroken og fortsette med sesong tre av star trek enterprise ;-)

(Innlegget ble redigert 18.11.18 01:58)

sentry4
sentry4Innlegg: 4802
18.11.18 03:55

KKH - god tut videoed. Og hvis du skulle bestemme deg for å slenge innom en gang i blant er det sikkert flere enn meg som ville synes det var hyggelig. 

På prærien har dagen gått med til å modifisere en køyeseng fra Ikea.   Resultatet ble riktig bra, så da så.  Og nå er siste høyet samlet sammen i noenogtjue rundballer som skal selges til en av naboene. Er man bonde, så er man bonde. 

Storinnrykk av små avleggere denne helgen. De liker visst å være sammen med oss gamlingene. En riktig trivelig gjeng med fettere og kusiner som trives godt i hverandres selskap og som stadig svinger bortom fir en klem eller et oar minutter på fanget  

Og jeg har Kona Blend i koppen og fyr på peisen og synes igrunnen at livet definitivt er til å holde ut. 

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47143
18.11.18 15:05

Trådens start var nå for 10 år siden, og en liten time...

 Gratulerer med dagen! Håper trådstarter stikker innom i løpet av dagen. Har vært 10 fine år her inne og utenfor. Markerer dagen med rolig søndag - god frokost, Dag og Tid, Purcell på musikkanlegget, etter anbefaling fra avisa. Snart god kaffe fra Colombia og sjakk på VGTV. Gleder meg til middagrester fra i går, litt av den halvtørre vinen er også igjen. For den er jo best egnet til mat. Håper flest mulig ser fram til de 10 neste årene !:-)

(Innlegget ble redigert 18.11.18 15:06)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26279
18.11.18 17:32

Små nyfødte griseunger som står i fare for å bukke under de to første døgnene går nå rundt i danske bondegårder med sokker som drakt og det redder mange. Med artige motiver på "drakta"

"Grisesweatre" hjælper nyfødte pattegrise med at holde varmen og overleve.

Her har Camilla Ellesøe, der er fodermester på godset, nemlig fået den idé at give svage, nyfødte pattegrise små ”grisesweatre” lavet af gamle børnesokker på. - Det er ret hyggeligt. Der er både Rasmus Klump, Peter Plys, striber og forskellige farver, siger hun og forklarer, at siden hun i forrige uge startede sit forsøg, har hun oplevet at færre af hendes pattegrise dør.  Det er nok omkring halvdelen (af dem som ellers ville dø red.), der overlever med strømper på, siger hun.

- Dødeligheden hos pattegrise ligger på 13 procent, siger han og forklarer, at en af årsagerne er netop, at de små grise fryser og derfor mangler energien til at kravle over og drikke den mælk hos deres mor, som er livsnødvendig for deres overlevelse. Flemming Torup har derfor også planer om at følge, hvordan det går med sokke-projektet på Sophienlund.

Camilla Ellesøe er medlem af en facebookgruppe, der kalder sig ”Grisen”. Der fulgte hun en en debat om, hvordan man bedst kunne få pattegrisene til at overleve.

Et andet medlem af gruppen skrev om børnesokkerne, og den idé ville fodermesteren afprøve. De mindste grise vejer kun 200 gram, når de er nyfødte, så Camilla Ellesøe har derfor brugt strømper helt ned i størrelse 20.

- Sokkerne skal være på i to dage, og må ikke blive våde for så forsvinder effekten. Det er også de to første døgn i de små pattegrises liv, hvor der er størst risiko for, at de dør, siger hun. - Men der er ingen tvivl om, at det gør det nemmere for dem at få varmen, siger han og tilføjer, at det jo også har en anden praktisk funktion:

- Det gør det jo også nemmere at passe grisene, når man kan se, at de små grise med sokker på har behov for lidt ekstra hjælp, siger han.

(Innlegget ble redigert 18.11.18 17:43)

sentry4
sentry4Innlegg: 4802
19.11.18 13:46
DrSchwei: Trådens start var nå for 10 år siden, og en liten time...

Ja, gratulasjoner er sannelig på sin plass!  Mye har skjedd de siste 10 årene - såpass at jeg håper de neste ti blir litt roligere. Men det er vel for mye å håpe på.

Kanskje på sin plass å minne om at dette er mat-uken over alle mat-uker her i USA.  Thanksgiving.  Tid for elastiske belter og joggebukser med romslig strikk i livet. Folk hiver innpå som om det skulle nærme seg verdens undergang, og angrer bittert etterpå.  Forrige helg stilte vi klokka tilbake, denne uken er det visst på sin plass å stille vekta tilbake noen kilo.

Men vi tviholder på vår egen tradisjon, og skal meske oss med hummer og champagne.  Enkelt, greit og godt!  Dessert har jeg ikke tenkt på, men det frister med en sitronfromasj eller creme brulee. Den første er det HSEBA som står for, mens sistnevnte er min greie.  Vi finner nok ut av det.

Og nå er høyonna endelig ferdig.  22 rundballer ligger dandert ut over jordene, og så fort bakken tørker opp litt etter de siste dagers regn skal jeg fyre opp det store leketøyet og stable dem pent langs veien slik at de som skal hente dem får en enkel jobb. 

annmag
annmagInnlegg: 8060
19.11.18 19:19
DrSchwei: sjakk på VGTV.

Vil da absolutt anbefale deg å se på NRK istedenfor. :o)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47143
19.11.18 20:29
annmag: Vil da absolutt anbefale deg å se på NRK istedenfor. :o)

Nei takk. Hele sendingen der er ødelagt av programlederen, som sitter å ler høyt og kunstig av alt mulig, selv seriøse ting, småkommentarer og forsøk på egne vittigheter.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47143
19.11.18 20:34
sentry4: Men vi tviholder på vår egen tradisjon, og skal meske oss med hummer og champagne. Enkelt, greit og godt! Dessert har jeg ikke tenkt på, men det frister med en sitronfromasj eller creme brulee. Den første er det HSEBA som står for, mens sistnevnte er min greie. Vi finner nok ut av det.

Høres helt greit ut, i grunnen. Ville vel hatt den siste desserten ette den menyen. Men sitronfromasj veldig godt det også. Den lages altfor sjelden. I alle fall av folk flest.

"Julebord" med jobben i morgen - dvs, det er er en seanse som foregår fra mandag ettermiddag til onsdag morgen/formiddag, med innlagt hyttetur. Jeg er ikke spesielt begeistret, spesielt når det er tredje år på rad med denne varianten. Er vel lagt tidlig i uka for at det er billigere, men synes det går veldig mye arbeidstid til dette. Med tidligvakt i dag så orket jeg ikke å reise opp i dag, så melder meg først på i morgen ettermiddag, så blir det stort sett bare middag. Som jeg skal bidra med å lage. Det holder. Er begrenset hvor begeistret jeg er for å tilbringe hele dager, kvelder, tidligere morgener og natta attpå til med kolleger av alle slag..

Nuvel. Bedre med rolig sofadag med litt sjakk og nå litt fotball.

annmag
annmagInnlegg: 8060
19.11.18 20:39
DrSchwei: Nei takk.

:D :D :D :D

**

Edit: ;o)

(Innlegget ble redigert 19.11.18 20:40)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26279
19.11.18 21:14

Følger med på Orderud-serien. I den 4. episoden av ialt 6 kom det en mulig vitneobservasjon i ekorveien.

Det var en mann som ble vekket av sin masete katt to ganger og måtte andre gangen slippe den ut for å gjøre sine naturlige gjøremål. Første gangen hørte mannen to som gikk ut av en bil  kl 04 tida og andre gangen da katta ble sluppet ut rundt 05 så mannen en kvinne lik Kristin Kirkemo sette seg i bilen.

Det måtte altså en katt til for å få en vitneobservasjon.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47143
19.11.18 21:48
BigGeorge: Det måtte altså en katt til for å få en vitneobservasjon.

Og Per Paust oppdaget vel propanbeholderen fordi han måtte en tur på badet om natta? Finnes vel for øvrig en egen tråd for denne saken på Aktuelt.

fargerik
fargerikInnlegg: 58314
23.11.18 12:36

Det er litt handtering bak i krattet her nå. De startet i går, og har sprengt med dynamitt og rullet inn store maskiner.

Men jeg vet jo hva de driver med, det går bra.

Oppe i der et sted er jo huset til en nabo jeg har nevnt før, en jeg har hatt jevnlig kaffe og løsing av verdensproblemer med, og til og med kranglet en del med slik brødre gjør.

Men han er uheldig med helsa, noen klarer liksom å bli rammet av alt, som hjerteinfarkt, hjerneslag, motorsykkelulykke, name it...

Siste er nå at de amputerte beinet under kneet, og etter noen uker amputerte de en gang til over kneet.

Men han vil hjem, derfor sprenges det fjell og lages vei opp i lia slik at han kan kjøre opp og frem til døra med ett bein og automatgear.

Ting skjer.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2954
23.11.18 14:13
fargerik: Det er litt handtering bak i krattet her nå. De startet i går, og har sprengt med dynamitt og rullet inn store maskiner.

Jeg bare venter på at det skal starte i mitt nære nabolag også. Kommunen skal bygge ny barnehage til 180 barn. Den skal åpne 1. august neste år. I avisene kan jeg lese at byggingen startet i oktober. Men det er vel ikke helt fakta ser jeg, for enda er ikke et sandkorn flyttet.Og jeg undres...hvor lang tid tar det å bygge slike ting?

Det skal forresten ikke lages parkerin

splass til denne barnehagen. Alle skal sykle eller gå....

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2954
23.11.18 14:14

ps. Linjeskiftet i min epistel var det bikkja som foretok.

fargerik
fargerikInnlegg: 58314
23.11.18 15:29
bjoro33: ps. Linjeskiftet i min epistel var det bikkja som foretok.

Ta signalet. Du skal gå på tur.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26279
23.11.18 15:37
bjoro33: ps. Linjeskiftet i min epistel var det bikkja som foretok

Tror bikkja vil at du skal lese mellom linjene.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2954
23.11.18 17:02
fargerik: Ta signalet. Du skal gå på tur.

Ja det er klinkende klart når han sier i fra. Noen ganger smekker han lokket på pcn igjen, andre ganger med labbene på tastaturet. Så det ble en tur ut i vinterluften :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47143
24.11.18 11:19

Vinterluft i Oslo også. Minus fire denne formiddag. Det er ganske kaldt. Heldigvis ikke noe snø, skjønt et lett snølag kunne være perfekt foran kveldens store lutefiskmiddag på Engebret.

Ellers har kulda satt inn og man må på med varme. Godt da at man har bundet strømprisen til litt lavere enn det som er prisen i dag. :-)

Begynner å nærme seg jul, jo - men ingen julestemning, vil jeg si. Men får vel kanskje litt følelsen i dag. Hvem vet. Første bordsetning på Engebret, så blir nok litt ut etterpå også, vil jeg tro.

Ny jobbtur til Tallinn til uka. En grei tur, der det ikke er altfor mye faglig på programmet. Mer sosialt. Og to restaurantbesøk er allerede booket.

Men først lutefisk - nevnte jeg at jeg skal spise på Engebret?

annmag
annmagInnlegg: 8060
24.11.18 14:30
DrSchwei: jeg skal spise

Hvor?

fargerik
fargerikInnlegg: 58314
24.11.18 16:47
DrSchwei: Men først lutefisk - nevnte jeg at jeg skal spise på Engebret?

Et sted jeg har i bakhodet, og muligens vil besøke neste gang jeg er i tigerstaden. Dersom det er tid til det. Er det lutefiskaften i dag?

ahhh...nå kom jeg på at jeg mangler en vesentlig del av julemiddagen. Akevitt.

Får skrape meg sammen og gre meg og rote meg til polet. Gooood tid, da.

Den siste jeg hadde holdt i tre år, men den siste klunken gikk i fjor. Da må det kjøpes en ny, og da er tre julemiddager reddet ;-)

Tegner til å kjøpe en ny i 2021. Eller kanskje i 2022.

(Innlegget ble redigert 24.11.18 16:53)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26279
25.11.18 22:59

Tok ribbesanwich på O Leary torsdag. Ostekake til dessert.

Godt var det. Julebord med kompisene om to uker.

Blir nok muligens juemat før det.

Julaften morgen tilbringes på Egon i jobb-treff med gratis frokost

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
26.11.18 23:16

I dag kom den der vonde og vanskelige dagen jeg har grua meg så fælt til. Men lillegutt hadde det stadig dårligere tross smertestillende, og selv ikke spesialistveterinæren kunne gjøre så mye for ham, det blir feil når en hund med matchvekt på 60 kg har perfekte bein for en engelsk setter (iflg veterinæren). Men hun var nennsom og forsiktig med ham, skjemte ham bort etter alle kunstens regler med alt godt som fantes av hundegodt (han fikk hele tiden mer om han tigga litt) og stoppa undersøkelsene så fort det kom et slikk i lufta eller at han snudde hodet mot der hun holdt på. Så det ble ingen hyl, klynk eller pip. Bare en trygg og rolig hund som sto på egne bein og tagg til seg godbiter helt til narkosen slo ham bevisstløs mens beina ramla under ham. Jeg tror ikke han registrerte fallet. Så fikk han sove dypt mens de siste sprøytene ble satt, og det var som om dette var noe man kunne oppleve hvilken som helst mandag uten å kjenne seg ille til mote. 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2954
26.11.18 23:19
TøttTøtt: I dag kom den der vonde og vanskelige dagen

Vonde greier det derre

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26279
26.11.18 23:58

Veldig trist. Dere hadde sikkert mange gode år.

sentry4
sentry4Innlegg: 4802
27.11.18 00:15

Tøffe tak, men fint å se at det ble gjort så nennsomt som mulig. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58314
27.11.18 11:00
TøttTøtt: I dag kom den der vonde og vanskelige dagen jeg har grua meg så fælt til. Men lillegutt hadde det stadig dårligere tross smertestillende, og selv ikke spesialistveterinæren kunne gjøre så mye for ham

Uff...det er tungt det der. Jeg har vært gjennom det, den gang vår leonberger ga opp. Hun gikk også på tunge medisiner den siste tiden, men naturens gang er nådeløs. Hun sovnet rolig inn på plassen sin i stua.

Etter det har jeg ikke hatt hund. Det er over tretti år siden.

Men jeg har vært en del barnevakt for et par hunder i familien, da. Trivelig når de kommer, og ganske greit når de blir hentet.

Nå er det Monsen og hundene, Iditarod i TV som gjelder ;-)

Selve Iditarod er faktisk et øde og gudsforlatt fraflyttet sted.

(Innlegget ble redigert 27.11.18 11:06)

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
28.11.18 00:21

Jeg har faktisk hatt en ganske fin dag i dag. Lillesøster har sørga for et stort muntrasjonsråd, og jeg har ikke måttet reise hjem til tom leilighet disse mest såre dagene. Jeg har begynt prosessen med å avhende litt hundesaker, en lenke har gått i arv og den slitte flexien gikk i søpla uten noen seremoni. Hundeposene blir fort brukt opp hos søs som har to firbeintinger, og vi har diskutert fordelingen av det jeg har hjemme. Foret som står igjen skal de hente seinere. En ball ble gledelig mottatt av den yngste hunden og boksen med spesiallaga godt har de ingen tro på at vil bli stående lenge.

Det som overraskende nok var det beste med dagen i dag var at den begynte klokka 05.30 med at den ene hunden til søs ble dårlig i magen og måtte ut, mens den andre sklei ut i spagaten i de iskalde morgentimene fordi det var så mye rim på bakken. Lillefluffen min hadde dermed allerede blitt spart for en smertefull dag på glatta, og jeg ble påmint at jeg nå slipper nattevandringer med en ofte dårlig hund. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg