Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 60630
09.06.19 10:57

det er bedre nå. Morgenkaffe og vanlige rutiner gjør susen. Skal sette inn annonse på Finn.no. "diverse whisky gis bort mot henting".

sentry4
sentry4Innlegg: 4945
09.06.19 18:03

Hehe. Det burde ikke være vanskelig å bli kvitt whisky. Kan du ikke kjøre den gjennom gressklipperen som kondensfjerner?


Det er søndag, og med tre barnebarn i fri dressur skal det bli fredelig å fyre opp plenklipperen og ta en finpuss rundt huset. Etter det skal jeg klippe der de firbente holder til, men da bytter jeg til mer robust redskap. Fylte opp med diesel i går, så den er klar til dyst. Og så, etterpå, skal den rengjøres skikkelig og smøres slik at den er klar til neste langøkt.


Litt nedtur i dag tidlig da jeg skulle handle kaffe. Kona blend var utsolgt! Det ble en kraftig Sumatra i stedet - får leve med den for denne gang.  


Nedtelling til turen går til California for å treffe familiens yngste, samt ta med HSEBA hvem igjen. Det skal bli godt med litt normal rutine igjen. 


 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27213
09.06.19 18:15

Har et fire meter tuja  tre på platten i hagen ca 3.5 meter utafor soveromsvinduet. Sov lenge i dag til kl 15 om ettermiddagen og hørte noen kvekk ute. Mulig det er skjærereir i toppen der. Hadde vært moro. 


Skal sette gulrot i ei stor plast krukke i morgen om det ikke regner for mye. Må hakke hull i bunnen  Moro å holde på med noe i hagen. Håper ikke potetene har druknet. Første året for dem også.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 48151
10.06.19 17:34

Barskapet mitt er rimelig fullt, men jeg tenkte jeg skulle få kjøpt med meg en meget fin flaske fra Jerevan. Litt styr, i og med jeg må drasse på den, inkludert gjennom to flyreiser i kofferten, men jeg har lyst å ta sjansen..... Whisky har jeg nok av..

https://en.araratbrandy.com/gamma/range/dvin.html

Nå har jeg vaska gølvet, skjønt ikke nok, ser at det legger seg skitt der teppe ikke har vært, men det er vel en kombo av fett og diverse veistøv og sånt, så vet ikke om jeg orker å skure det helt bort.

Det meste er i alle fall klart for ferien, bare en kjapp kveldsvakt i morgen (fint, så jeg får handlet litt klær og nødvendigheter på dagtid), så et par timer jobb på onsdag formiddag - så er det bare å fly av gårde til nye og spennende land.

(Innlegget ble redigert 10.06.19 17:35)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 11635
11.06.19 09:28

Flott vær i plankebyen i dag, litt vind, men skal ikke klage. Er vel bare å angripe dagen da.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 48151
11.06.19 13:01

Sommerklær for vel 2.500 kr i dag - da blir det ikke nye klær før til jul :-D

Må bare nevne, for KKHs del, at jeg på veg hjem så Tiril Eckhoff på Oslo S. ;-)

(Innlegget ble redigert 11.06.19 13:01)

sentry4
sentry4Innlegg: 4945
11.06.19 13:26
DrSchwei: Må bare nevne, for KKHs del, at jeg på veg hjem så Tiril Eckhoff på Oslo S. ;-)

Jeg er en s[nn som normalt ikke kjenner igjen folk når jeg ser dem i hverdagslige settinger.  Det kan av og til vøre litt pinlig, men vanligvis tror jeg mange setter pris på å bare bli behandlet som helt vanlige mennesker uten noe dill og dall.


For en del år siden var jeg i en butikk i Bærum der jeg overhørte en ung dame forsøke å hjelpe en engelsktalende kunde, men språkkunnskapene strakk ikke helt til, og det begynte å bli pinlig for begge parter.  Jeg tilbød meg å hjelpe, og fikk etter litt frem og tilbake hjulpet kunden med et par-tre gode alternativer inne i Oslo der han sannsynligvis kunne finne det han var på jakt etter.


Etter seansen kommenterte HSEBA at "du vet hvem det var, gjør du ikke?" Og jeg måtte med hånden på hjertet innrømme at jeg ikke hadde peiling, men det var en meget hyggelig fyr.


Det var Anthony Hopkins...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 48151
11.06.19 15:56
sentry4: Jeg er en s[nn som normalt ikke kjenner igjen folk når jeg ser dem i hverdagslige settinger.

Må forresten nevne at jeg så henne - jeg traff henne ikke. Bom, der altså...


Hopkins - ja, en fyr som jeg neppe hadde misset - Nattsvermeren har jeg vel sett et par ganger. ;-) Men når det gjelder en del moderne skuespillere og artister er jeg nok helt fjern, sportsutøvere også, bortsett fra de som har noe mer ved seg ...

bjoro33
bjoro33Innlegg: 3342
11.06.19 17:02
DrSchwei: Må forresten nevne at jeg så henne - jeg traff henne ikke.

Jeg var for noen år siden på et event inne i den store byen. Lørdagskveld med festaften. Som regel slo eieren til med brukbare band som underholdning. Men alltid overraskelse hvem. Vi bodde på et hotell ute ved gardermoen, og på formiddagen stod jeg ved utgangsdøra og tok en blås. En buss stopper, og ut kommer DDE. Bjarne Brøndbo stopper for å fyre en blås mens de andre gikk inn. 
     Vi pratet litt, og jeg fikk ut av ham at det ikke var de som skulle spille for oss. Skravlet noen minutter før vi gikk inn. På kvelden når showet var over (dance with a stranger)(hvor jeg kjenner personlig både øyvind og frode) satt jeg og noen av mitt følge i resepsjonen og tok en siste øl før køya. Og påny kommer en buss og setter av DDE. Bjarne Brøndbo ser meg, hilser og kommer bort. Bøyer seg mot meg for å få høre hvem som underholt oss.  Jeg forteller.......og da kommer også DWAS inn døra.....Og de to nevnte kommer og klemmer meg....


Det var tyst rundt bordet, og jeg vokste både i bredde og høyde, fikk mørkt hår. Litt gøy med den følelsen av å være på godfot med fiffen :)


Damene var imponert.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27213
11.06.19 19:15

og jeg som har vært på Kielferga en gang på seminar høsten 2000. Ble mye fyll på endel og forbud fra arbeidsgiver for all ansatte etterpå.Men Orderud-paret var med og Petter Stordalen ba opp ei gravid kollega på dans og fikk nei.

 

Tor Endresen underholdt (det husker jeg ikke) bare at jeg vekslet noen ord med han i baren. Spurte litt på kødd om han sang noen Marvin Gaye sanger. Men det hadde han åpenbatt for stor respekt for Gaye til å prøve på sa han.

 

På et annet seminar snakket jeg med Halvar Thoresen det var 2005 og han trente ungdomslandslaget. Tror han husker det for jeg spurte hvorfor han aldri snakket om Ajax på tv. Han ble morsk og sa "Ajax var jo fienden" til PSV hvor Thoresen var. Men etterpå har han vært raus med omtalen av avdøde Cruyff og Ajax. 

(Innlegget ble redigert 11.06.19 19:17)

sentry4
sentry4Innlegg: 4945
12.06.19 03:04

Fred og ro.  En knert i glasset og fotball på TV.  Life is good. 


I dag tidlig gjorde jeg noe dumt. Testet bilen på en lang rettstrekke uten trafikk. Hadde noe uforutsett skjedd hadde det gått ille. Men nå vet jeg hvor den ikke vil mere, og da trenger jeg ikke gjøre det igjen. 

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
12.06.19 09:10
sentry4: I dag tidlig gjorde jeg noe dumt. Testet bilen på en lang rettstrekke uten trafikk. Hadde noe uforutsett skjedd hadde det gått ille. Men nå vet jeg hvor den ikke vil mere, og da trenger jeg ikke gjøre det igjen.

Huff, vær forsiktig. Fikk meg til å mimre litt....tidlig på syttitallet kjøpte Mercedes det poulære Hanomag, som hadde en ganske populær kassevogn for håndtverkere på markedet i Norge. Dermed fikk disse bilene stjerne i fronten men var i begynnelsen omtrent samme bil. Uansett, dette gikk treigt, de var sperret på 80- 90 km/t.

Men jeg fant ut at sperra bare var en bolt som var skrudd fast i gulvet under gasspedalen, og at det gikk an å presse gasspedalen ut og rett i gulvet ved siden av bolten. Da ble det liv i bilen.

Så jeg gjorde det samme, trøkte gassen i bånn på en slette for å se om den ville dra opp i over 130, og det gjorde den gamle rare kjerra.

Problemet var at gasspedalen satte seg fast i bolten og der satt den dønn mens svingen nærmet seg. Fikk heldigvis hånda ned og fikk røsket den løs slik at det var mulig å slakke av. Da var jeg jaggu svett.

(Innlegget ble redigert 12.06.19 09:11)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 11635
12.06.19 09:17

Kjølig i dag. Men deilig at det ikke er så varmt, igrunn. Det kommer visstnok til å «bøtte ned» etterpå, men regn kan være en god venn også. Tar meg en kaffekopp.

sentry4
sentry4Innlegg: 4945
12.06.19 13:23
fargerik: Problemet var at gasspedalen satte seg fast i bolten og der satt den dønn mens svingen nærmet seg. Fikk heldigvis hånda ned og fikk røsket den løs slik at det var mulig å slakke av. Da var jeg jaggu svett.

Hehe - det er sånn man får opp pulsen, ja...   Ingen bolt på min - bare elektronikk som sier stopp ved 150.  Det er nok greiest slik.


 


Nydelig dag.  Behagelige 20C på morgenkvisten, og alle hjerter gleder seg. Det er en av de dagene man forsøker å finne et greit sted man kan sitte ute og spise lunch.


 

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
13.06.19 11:35

Jeg erklærer herved at vi har fått rotbløyte så det holder, og forlanger at meteorologen øyeblikkelig stopper regnet og gir et par uker med oppholdsvær. Det blir for mye inneliv når de er så slemme.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27213
13.06.19 12:12
fargerik: meteorologen øyeblikkelig stopper regnet

Helt enig. Det har kommet gule blader på jordbær-plantene mine. Temperaturen på 8-10 grader nå midt i juni, fælt !

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 11635
13.06.19 12:16

Veldig glad i regn jeg, naturen trenger det og.

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
13.06.19 12:56
Ale-Jet: Veldig glad i regn jeg, naturen trenger det og.

Klart det. Det skal regne to ganger pr. uke. For eksempel tirsdag og onsdag. Men det ser ut til å klarne litt opp, så det blir snart sykkeltur til butikken for å bunkre mer kaffe.

(Innlegget ble redigert 13.06.19 12:59)

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
14.06.19 17:38

I dag lærte jeg noe nytt. Jeg syklet til "Drop In"- frisøren på fredag ettermiddag. Frarådes. Forrige gang stakk jeg innom en tirsdags formiddag, og trengte ikke engang å trekke kølapp.


Altså : Unngå fredag ettermiddag.


Sola skinner, regnet har tatt pause, det er et pluss. Fortsetter det slik, kan jeg rigge opp den nye bygningssaga neste uke og splitte materialer. Det gleder jeg meg til. Dessverre er programmet fullt helt frem til midten av neste uke. Starter i morgen med pliktoppmøte for å være med på et familiedrama med kalkunmiddag, og søndag skal vi ikke bråke, og mandag og tirsdag er det også program av en annen art....rart at en gammal pensjonist skal ha tidsnød. Er det ikke rart?


Kaffe? Nå? Niks. PSSSSST!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 48151
14.06.19 19:03

God kveld fra Tblisi! Andre kveld her i byen. Veldig flott by. Fint og varmt, ca 30 grader og sol, men ikke trykkende. Tar et par knerter Gammel Dansk før jeg går ut. Håper det hjelper litt på en litt "oppblåst" mage. Matlysten ikke på topp, men må jo ut å utnytte fredag kveld. Dog skal jeg på utflukt til Kakheti i morgen - starter 10 og går nesten hele dagen, så må være litt tidlig på kammerset. Uansett hva som skjer.

bennyen
bennyenInnlegg: 12400
14.06.19 22:07

Falt  igjen jeg...


Tur i skogen med familien, skle på en glatt rot etter regnværet.


En og en halv time senere ut fra Legevakten med gips opp til albuen og piller mot sterke smerter. Høyre arm naturligvis, jeg er ikke kjeivhendt.


De er så søte og hyggelige og flinke, før var Legevakten noe man helst unngikk hvis mulig, det tok laaaang tid og man føltem an var til bry.


Glemte å spørre om hvor lenge jeg må ha gips da...

Strandereng
StranderengInnlegg: 8216
14.06.19 23:27
bennyen: Falt  igjen jeg...
Tur i skogen med familien, skle på en glatt rot etter regnværet.
En og en halv time senere ut fra Legevakten med gips opp til albuen og piller mot sterke smerter. Høyre arm naturligvis, jeg er ikke kjeivhendt.

Å kjære vene deg bennyen. Føler med deg. Nå blir det gips i sommer, håper de skjemmer deg litt bort midt oppi det hele. 
God bedring, dette tar tid, men slik jeg kjenner deg tar du det positivt. Hva annet kan man gjøre? 
(man kan jo bannes litt på kammerset, det hjelper jo litt)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27213
14.06.19 23:32
bennyen: gips opp til albuen

Hmm bor det en kunstner i deg er det bare å tegne og male gipsen.

bennyen
bennyenInnlegg: 12400
15.06.19 00:14
BigGeorge: Hmm bor det en kunstner i deg er det bare å tegne og male gipsen

Hah, lenge siden du har gipset noe? Nå kan du velge mellom mange farger, selv gikk jeg for rød med hvite hjerter :) Er så fin atte, blir ikke så ufyselig gråmøkkete...:)

bennyen
bennyenInnlegg: 12400
15.06.19 00:16
Strandereng: . Føler med deg. Nå blir det gips i sommer, håper de skjemmer deg litt bort midt oppi det hele. God bedring, dette tar tid, men slik jeg kjenner

Takk snille, jeg må vel kanskje ta med meg gipsen på ferie..

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 27213
15.06.19 00:21
bennyen: kanskje ta med meg gipsen på ferie..

Du kan si at du har med Henrik på ferie   Henrik gipsen.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21211
15.06.19 18:30

Stakkars deg, Bennyen! Nå vet jeg ikke hva som er brukket og hvordan og om du har noen sykdommer i bakgrunnen som påvirker, men håndleddbrudd leger oftest på 3 uker, mens håndrotsbrudd behøver 12. Men legevakta har journalplikt og skal dessuten normalt sett sende beskjed til fastlegen om at du har vært innom, og eventuelt henvisning til ortoped om du behøver kontroll underveis.


Ta en telefon til fastlegen på mandag, og om du ikke får svar der, ring legevakten? Og god bedring!!

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
15.06.19 20:02
bennyen: Takk snille, jeg må vel kanskje ta med meg gipsen på ferie..

Uff da. Ta med gipsen på ferie, du oppnår vel ikke så mye ved å sitte hjemme i soffan med gipsa arm. Spis godt. Mye sunn mat, nok kalsium og grønnsaker og antioksidanter, lite sukker og alt det der. Tiden leger som regel slike ting.

susilu
susiluInnlegg: 37106
15.06.19 20:10

Var vi på legevakter samtidig  bennyen? Jeg kom inn torsdag


 Ankelen.  Kunne ikke stå på den. Men intet brudd. Sendt videre neste dag til Diakonhjemmet der jeg  fikk kortisonsprøyte i ankelen. Nå ligget jeg og drar meg og. venter på bedring.  Lar meg oppvarte av hjemmesykepleien 


Hyggelige folk over alt


Men mye venting.........

fargerik
fargerikInnlegg: 60630
15.06.19 20:10

Vi er forøvrig hjemme etter familiesammenkomst med kalkun på menyen. Kalkun er greit, men ikke sensasjonelt...men min søster klarer å servere saftig variant som ikke er tørr. Da spises det. Jeg er bra mett nå, men ikke stinn. Kanskje på grunn av at jeg takket nei til kakene som kom etterhvert. Kake er best dersom de serveres uten at man har spist seg mett på middag først. Etter min smak. Men karamell-is dynket i karamellsaus kan jeg ikke motstå.


Huff. Mett nå. Det lages program. Familiegruppen skal møtes i Italia for traktering neste gang, og deretter er det åpnet for å spise elgmiddag inne i de dype skoger i dette landet.


hmmm...vi får se, det er selvfølgelig fristende å finne på mer raptus med en slik gjeng. Vi er jo alle pensjonister og lite bundet til tidsklemma.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg