Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
sentry4
sentry4Innlegg: 5244
12.09.19 06:35

«hehehehehe....egentlig tror jeg du trives som fisken i vannet ;-)»


 


Ja, jøss. I går kom den hersens sjøpølsa på bordet. Og fiskelepper. Så nå er alt såre vel. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
14.09.19 14:00
sentry4: Ja, jøss. I går kom den hersens sjøpølsa på bordet. Og fiskelepper. Så nå er alt såre vel.

Hevnen må være rakfisk! Det er jo veldig godt også.

Endelig helg. Formen moderat bedre. Et eller annet ligger i systemet, det merker jeg fortsatt når jeg beveger meg. Og blir litt fort sliten. Dog en del bedre. Det er uaktuelt å gjøre seg så syk at man ikke får med seg den planlagte whiskyturen til Skottland, som starter på onsdag. Tror kanskje frisk Islay-luft og tilhørende herligheter i glasset kan gjøre godt for kropp og sjel. I alle fall det siste. Ville være fælt på svikte to kompiser på dette også, selv om de hadde klart seg selv, ville jo det bli veldig trist uten meg :-)

Reiser onsdag formiddag og er ikke tilbake før mandag ettermiddag. Tre overnattinger i eget hus i Bowmore på Islay. Så to hele dager til besøk på destillerier og denslags. Første dag med egen sjåfør hele dagen. Deretter to overnattinger i Glasgow med mindre opplegg. De første to hele dagene særs detaljert opplagt fra minutt til minutt. Det blir minst seks destilleribesøk.

(Innlegget ble redigert 14.09.19 14:00)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
14.09.19 14:59

God tur!  For en som liker whisky må det jo være aldeles prima. 


Jeg foretrekker kinesisk. Brennevin som smaker terpentin, glassmanet og kylling som er delt opp med ljå. 


Men i dag ble det japansk. Litt sashimi og litt forskjellig kjøtt på trekullgrill. Og kimchi - så fikk vi inn det koreanske også. Mett ble man, og godt var det. Og jeg brygger på en forkjølelse - midt i blinken når jeg skal være her i enda tre uker. 


Reisefølget vil på fake market i morgen for å handle et eller annet til sin kone. Jeg blir med for å lære ham hva pruting er. Handle? Tror ikke det. 

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
14.09.19 16:46
sentry4: Reisefølget vil på fake market i morgen for å handle et eller annet til sin kone. Jeg blir med for å lære ham hva pruting er. Handle? Tror ikke det.

Er ikke de kineserne du omgåes også litt på alerten når det gjelder forskjellig "Fake Food" på markeder og på gata?

Jeg vil ikke virke hysterisk, men det er faktisk lett å bli lurt. Du har sikkert sett videoene om Fake Food før du reiste til landet som har blokkert YouTube;-)

Jeg for min del har ryddet vekk alt av hageverktøy på grunn av regnet, og jobber videre i snickarboden med å lage fuglerestaurant.

I dag lager jeg vindskibord på den ene siden. I morgen, når limet er tørket skal jeg lage vindskibord på den andre enden, dersom det ikke blir oppholdsvær. Mikroprosjekt. Små toleranser, med en savant som har all verdens av tid.

Den beste krokodille jeg har fått servert var forresten på en japansk restaurant i hovedstaden i det andre landet. Nam.

Sjallakao. Jeg var litt tøff og skulle bestille og bestilte Sjakkalao, men det ble litt rart siden det betyr armhule. Det er ikke lett å lære et språk.

(Innlegget ble redigert 14.09.19 16:54)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
15.09.19 06:10

«Er ikke de kineserne du omgåes også litt på alerten når det gjelder forskjellig "Fake Food" på markeder og på gata?


Jeg vil ikke virke hysterisk, men det er faktisk lett å bli lurt. Du har sikkert sett videoene om Fake Food før du reiste til landet som har blokkert YouTube;-)»


Nei, ikke har jeg sett dem, og ikke har noen nevnt hverken videoer eller fake food. 


Hm...


 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30895
16.09.19 13:09

Åtte nye hunder har blitt syke siden fredag. Sauer og kuer er tatt av flom. Vonde tider for dyrelskere.


 


Spiste en masse hage blåbær i går. Kommer noen dager til med modne bær om temperaturen ikkem blir for lav


 


Vet noen om biff-tomater modnes fra grønne til røde etter plukking ? Fikk to grønne på planten og tok de inn for en uke siden.

bennyen
bennyenInnlegg: 12615
17.09.19 21:55
DrSchwei: Reiser onsdag formiddag og er ikke tilbake før mandag ettermiddag. Tre overnattinger i eget hus i Bowmore på Islay

Håper formen er på stigende kurs og at du får en fantastisk tur!

bennyen
bennyenInnlegg: 12615
17.09.19 22:11

Jeg sa jeg skulle vente med fårikål til oktober, men hva gjør man når man blir invitert på fårikålmiddag da? :)


Lar alle prinsipper fare og storkoser seg, seff.


Vi var på konsert med Åge Sten Nilsen på søndag, dagen etter at han røyk ut av Stjernekamp.


Blåsøndag kalte han det, men han gjorde en bra innsats og er en ordentlig hyggelig fyr :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
17.09.19 22:46
bennyen: Håper formen er på stigende kurs og at du får en fantastisk tur!

Tusen takk! Ja, nå er formen bra - tilnærmet helt normal. Så nå er det bare å glede seg og håpe alt klaffer med det som skal klaffe. Litt spennende med tur med to andre som jeg ikke treffer så veldig ofte, men har jo vært på tur sammen før. Et stort pluss er ellers at værmeldingene knapt kunne vært bedre :-)

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
18.09.19 17:09
DrSchwei: Tusen takk! Ja, nå er formen bra - tilnærmet helt normal. Så nå er det bare å glede seg og håpe alt klaffer med det som skal klaffe. Litt spennende med tur med to andre som jeg ikke treffer så veldig ofte, men har jo vært på tur sammen før. Et stort pluss er ellers at værmeldingene knapt kunne vært bedre :-)

God tur! Rapporter i sanntid etter destilleribesøk må du ta deg tid til ;-)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4968
18.09.19 19:29

Gressenkemann noen dager. Frua sitter nå på et fly til et varmere land. 5 damer på tur.......


Så da blir det å spise aleine. Fersk loff kjøpt , en boks rekekabaret, roastbiff og en god ost. Her skal det gomles. Og avsluttes med et par rause kakestykker, tropisk aroma. Snill hu som reiste, bakte den som trøstekake til meg.


Kaffe derimot, det blir det ikke nå. Kaffen smaker ikke godt for tiden. Smaksansen endrer seg, og god smak før, er ikke det i dag.


cola og tropisk aroma. Funker 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
19.09.19 00:42

Da var vi vel framme i huset vårt i Bowmore. De andre er veldig fornuftige av seg og går tidlig til køys, jeg kunne fort ta et par timer mer oppe, men greit... Ble lettere kaotisk ved landing da en i følget presterte å miste passet (!!) og måtte ha spesialbehandling og sjekk for å i det hele tatt komme inn i landet her... Det viste seg litt etterpå at passet ikke var mistet, men lå inne i en "hemmelig lomme" i lånt ryggsekk. Til overmål var bagasjeleveringen treg, så vi måtte ta drosje i stedt for buss mellom byene her. Ellers alt helt etter planen...

... denne øya, Islay er veldig liten*. Sjåføren som hentet oss på ferga og kjørte oss til huset her, er identisk med guiden som viste oss om på Laphroaig-destilleriet for 7,5 år siden!

Ellers - for de som ikke har vært i Skottland, disse skottene er noe helt for seg selv. Den type humor og show som f.eks. servitøren om bord i ferga setter opp, er bare helt utrolig og unik. Må oppleves.

*men har 8-10 destillerier...

(Innlegget ble redigert 19.09.19 00:43)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30895
19.09.19 01:07

Energidrikk KratingDaeng drikk fra Thailand  skal være Red Bull orginal.

Har Fargerik  eller andre smakt den ?

Skal vissnok vært utviklet for å få fabrikkarbeidere til holde et høyt tempo

(Innlegget ble redigert 19.09.19 01:10)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
19.09.19 06:07

«Så da blir det å spise aleine. Fersk loff kjøpt , en boks rekekabaret, roastbiff og en god ost. Her skal det gomles. Og avsluttes med et par rause kakestykker, tropisk aroma. Snill hu som reiste, bakte den som trøstekake til meg.»


Det høres ikke ut til at du lider noen nød, nei!! Høres aldeles nydelig ut. 


Her går det i lokale spesialiteter. I går var vertskapet sugen på kjøtt, så da ble det kjøtt. Okse, lam og kylling. Mer bennig fett enn kjøtt, men hva gjør vel det når det kan skylles ned med terpentin? Jeg begynner å bli veldig klar for å reise hjem nå!


Men først noen dager til her, og så en ukes tid i Singapore. Det er okke lett å holde seg på natta mht kost og vekt, mennjeg prøver etter fattig evne, og ligger i alle fall unna både søtsaker og hvitt mel og ris. Og så forsøker jeg å bevege meg en del. Mest gåing, for etter to operasjoner er ene kneet ikke spesielt vennlig innstilt til jogging. Det er ikke jeg heller, så da har vi anti-joggere rent flertall og nøyer oss med spaserturer. 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21807
19.09.19 17:37

Hallo. Skikkelig høstvær i plankebyen i dag, veldig kjølig på morningen. Var godt med en kaffekopp da. Bare én arbeidsdag igjen før helg, veldig bra. Bestiller meg en calzone nå og tar meg en sigarett. Blir vel å se på litt fotball på skjermen denne høstkvelden.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
20.09.19 00:57

Ahh - fantastisk dag på Islay. Vi hadde bestilt drosje for hele dagen.  Først opp til Brunnahabhain på nordsiden. Antakelig øyas beste beliggenhet, men slitte bygninger. Men dette gjorde de faktisk et poeng av - de har fått nye investorer og mye kommer til å skje der, men de vektlegger imagens om litt slitt. Tenkte på det før guiden sa det - de store "pot stills" i kobber var ikke pusset. Og det var, som jeg antok, helt bevisst. Etter på en fantastisk smaking med drikke hentet opp rett fra fat. Fantastisk guide og god stemning. Det var mange på smakingen, men det var kyndige folk som stilte relevante spørsmål. Herlig.

Så ble det lunsj på et nytt destilleri - her var det haggis, som er den beste haggisen jeg har smakt. Så bar det sørover, vi skulle på Coal Ila, men det hadde stengt for ombygging, hva gjelder besøkssenteret, så vi fikk i stedet en gratis omvisning på Lagavulin, dvs, vi kom for sent til denne - vi fikk da i stedet et brett med fire whiskyer hver - helt gratis. Strålende sol og vi tok disse ute. Etter hvert varmt i været!

Middag ble pizza med kamskjell og skinke. Veldig bra. Så ble det et par drinker på Bowmore Hotel, som ligger vegg-i-vegg med huset vårt. Helt fantastisk dag - kunne ikke vært bedre. Og vi tar tidlig kveld, i seng før midnatt, for det skal drikkes mye i morgen også!

(Innlegget ble redigert 20.09.19 00:57)

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
20.09.19 10:48
DrSchwei: Ahh - fantastisk dag på Islay.

Dette høres jo trivelig ut! En slik tur er vel kanskje bra å ta sammen med likesinnede kompiser, selv for en som foretrekker å reise alene vanligvis? God tur videre.


Ikke noe drama her, annet enn at gode kniver er skarpe og at det er kjekt å ha plaster på lur når man endelig er i gang med å skjære opp kålhuer for å lage fårikålen. Fikk nesten en fingertupp i retten i dag, gitt!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
21.09.19 01:33
fargerik: Dette høres jo trivelig ut! En slik tur er vel kanskje bra å ta sammen med likesinnede kompiser, selv for en som foretrekker å reise alene vanligvis? God tur videre.

Definitivt ! Dette er en tur der man er litt sosial og helst bør være litt over middels interessert i whisky. Men merker fort fordelene ved å reise alene.  Når man sitter i en bar og drikker dyr whisky og ser på utsikten så er kanskje ikke norsk politikk et mest ønskede tema ... Merker jeg blir litt irritert når folk ikke kan sitte ned og nyte stunden og samtale rundt hva man har i glasset og landskapet... Men slik er det...

... uansett fantastisk omvisning på Kilchoman i dag. Deretter Bowmore. Veldig god lunsj og ditto middag. I morgen Glasgow.

Jeg er vel "mellommannen" i følget - den som er nest mest interessert i whisky.

(Innlegget ble redigert 21.09.19 01:33)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
21.09.19 02:53

Godt at du nyter whiskyturen. Så får du bare bære over ned at mange snakker om det de er komfortable ned, og dropper alt det andre. Whisky og natur og stemning kan vel bli litt vel nærme å faktisk snakke om følelser. Og det er fa’li, det!


Lite whisky her. Men fremdeles mye interessant på matfronten. I går ble det lunch i bedriftskantine. STOR bedriftskantine. Litt uklart hva som var på de ulike fatene på buffeten, bortsett fra den helstekte småfisken (som var veldig full av ben og veldig god) og grønnsakene. Ja, og så selvsagt risen.


På flyplassen fikk vi te. White tea - av en type som bare dyrkes og selges lokalt  og som ble tilberedt ved koking i 8 minutter - ikke trekking slik vi er vant med. Hun som serverte/demonstrerte var veldig søt og veldig kinesisk og sa veldig mye veldig fort som jeg ikke forsto, men reisefølget påsto at han hadde lært mye og kjøpte med seg te hjem for å prøve  så da så  


Så nå har jeg besøkt nok en småby (bare 6-7 millioner) og nok en flyplass er krysset av på listen. Sjarmerende plass like iver fjorden fra Taiwan. Bare synd det aldri blir tid til å se noe særlig av disse stedene. Men sånn er det.  Håper på en fredelig helg - men det ser stusslig ut mht været. Meldt regn hele helgen. Det er godt man er en kløpper til å ta t-bane, så det skal gå greit å komme seg dit hvor restaurantutvalget er litt større enn rundt hotellet her jeg er. Mandag er det møter, og tirsdag skal vi ta tog til Beijing. Never a dull moment. 

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
21.09.19 02:53

dobbelpost

(Innlegget ble redigert 21.09.19 02:54)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30895
21.09.19 03:09
fargerik: Fikk nesten en fingertupp i retten i dag, gitt!

Skal kun være fårekjøtt i kålen.

Tok mine første egendyrkede poteter ut av bøtta nylig. Lot to av de største potetene ligge igjen ute da de var litt skadet. I går var det mye skjære-flying der potetene lå og det viste seg at potetene var borte. De koste seg med poteter til middag, akkurat som jeg !

(Innlegget ble redigert 21.09.19 03:14)

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
21.09.19 09:30
BigGeorge: Energidrikk KratingDaeng drikk fra Thailand skal være Red Bull orginal. Har Fargerik eller andre smakt den ? Skal vissnok vært utviklet for å få fabrikkarbeidere til holde et høyt tempo

Jeg drikker ikke energidrikker vanligvis, så jeg kjenner ikke til hva de har i Thailand. Kaffe er liksom greia der som her.

Dog er det en liten sak som heter M150 som jeg innbiller meg har noe salt og annet snadder man kan trenge dersom man svetter mye. Innrømmer å ha styrtet en slik nå og da, gjerne på jugerkrakken i "nærbutikken" under et blikktak utenfor The Village hvor vi har basecamp. Montro om helsa tillater en tur i vinter? I så fall går turen videre til Singapore for min del.....

(Innlegget ble redigert 21.09.19 09:34)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
21.09.19 13:52

«I så fall går turen videre til Singapore for min del...»


Jeg drar til Singapore på onsdag. Skal sørge for at de er advart ;-)

bennyen
bennyenInnlegg: 12615
21.09.19 18:46
DrSchwei: kamskjell og skinke

Artig combo :)

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
21.09.19 19:03
sentry4: Jeg drar til Singapore på onsdag. Skal sørge for at de er advart ;-)

hehehehe...for min del blir det nok med å ta en drosje fra jernbanestasjonen til flyplassen. Kan ikke se for meg noen grunn til å bli værende i Singapore?


Nå har det vært etegilde her. Fårikål. Bare en liten sneip i furtebua, og deretter i soffan og late som jeg ser på TV.

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
21.09.19 22:28

Det ble stjernekamp i TV, og i dag sovnet jeg ikke. Føler for å hedre Siri litt i dag, dama har mye fint på sin CV.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50396
22.09.19 10:45

Da var man våken i Glasgow. Nok en herlig Skottland-dag i går, med fly fra Islay i går tidlig.  Bare en 25 minutters flytur, men spektakulær utsikt. Kan nesten måle seg med nordvestlandet.

Landet i nydelig sol. Så ble det litt byvandring, frokost (Egg Benedicts!) og en rekke  ymse øl på uteservering i sola. En ifølge stakk av for å se fotballkamp på pub. Middag oppe i Hillhead, med påfølgende drinker. Deretter en tur til en bargte der vi var litt for gamle, følge vi, men artig å sitte ute og se på de høye hælene og minimale klærne...

... videre til en kjent whiskybar, men der var det fullt, til og med på gulvet. Så skulle vi ta et par drinker til, men alt vi gikk innom av puber og lignende hadde et EKSTREMT høyt støynivå. Selv der folk var godt midddelaldrende var dette direkte plagsomt. Vi var derfor så kjedelig at vi gikk i hotellbaren, men den var faktisk akkurat det vi trengte. Passe mengde folk, rolig å avslappet. Jeg er ikke helt fornøyd med å avslutte kvelden 2300, lokal tid, men det var det jeg orket... Nå blir det en fin, dog litt regnfull dag, her i Glasgow ser det ut til.

(Innlegget ble redigert 22.09.19 10:45)

sentry4
sentry4Innlegg: 5244
23.09.19 10:45

Håper doktoren kom seg helskinnet hjem etter whiskeyturen til Skottland. Høres ut som noe man kan bli ganske sigen av...


Her er det nest siste dag i Kina for denne gangen. Lunch ble en restaurant jeg har besøkt før ig som har en aldeles utrolig god Szechuan type suppe med grønnsaker og biff. Valgte en hit variant, og den røsker godt opp i alt som finnes. Men utrolig god, og jeg kommer garantert til å gjenta suksessen neste gang jeg er i byen. 


I morgen blir det å teste Kinas svar på Vy. Tur til Beijing ned hurtigtog. Alt i alt tar reisen fra hotellet til kontoret der jeg skal ha møte litt kortere tid enn det ville tatt ned fly, og så er det jo litt artig å prøve noe annet for en gangs skyld. 


Onsdag har jeg mellomlanding i Hong Kong. Håper ikke det blir for mye styr med disse hersens demonstrantene slik at det oppstår forsinkelser...

fargerik
fargerikInnlegg: 67121
23.09.19 10:57
sentry4: I morgen blir det å teste Kinas svar på Vy. Tur til Beijing ned hurtigtog. Alt i alt tar reisen fra hotellet til kontoret der jeg skal ha møte litt kortere tid enn det ville tatt ned fly, og så er det jo litt artig å prøve noe annet for en gangs skyld.

Beijing...der er min svigrinne akkurat nå. Du får hilse ;-)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4968
23.09.19 14:10
fargerik: Beijing...der er min svigrinne akkurat nå. Du får hilse ;-)

Ja hvis det et sted en treffer på folk en ikke kjenner, så er det der :)

Klikk for å gå tilbake til toppen