Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 67899
28.11.19 15:10
bjoro33: Sykkeltur ble det ikke på meg i dag. Litt pinglete så ble jeg kjørt til bomringen, og spaserte resten. 23 kroner spart, og slapp styret med regndresser ol.

Pingle. Det ble jo helt OK å sykle her i dag, for regnet er blitt til snøkjerringer. Trenger ikke regntøy da, vanlige klær er bra nok.

HP Clean, altså? Skal nok finne den, ja.

Turen ble ikke så lang, da. Pitstopp i butikken for å kjøpe spinat og melk og øl, men der fant jeg noe nytt (for meg). Melkesjokolade med pepperkakesmuler. Interessant! Morsomt at de tester ut måter å benytte brekkasje fra pepperkakefabrikken på. Noen har jo også laget juleøl tilsatt brekkasje fra pepperkakefabrikken. Skal prøve å finne det også.

(Innlegget ble redigert 28.11.19 15:12)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
28.11.19 16:17
fargerik: Har jo kjøpt drivhus som skal monteres...

Spennende. Noe du vil dele med oss av planer ?

Granca96
Granca96Innlegg: 5190
28.11.19 16:20
BigGeorge: Noe du vil dele med oss av planer ?

Gjerne. Har satt av kvelden til væpna revolusjon!

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
28.11.19 16:30
BigGeorge: Spennende. Noe du vil dele med oss av planer ?

hehehehe....planer?....slette ut en flekk på bakken, støpe en betongplate for å ha noe å skru fast drivhuset i slik at det ikke blåser bort (anbefales av leverandøren) og la MLE styre med det som skal skje inne der.

Hun har fått hjembragt masse frø fra Thailand som ble levert av en venninde for et par uker siden, slike planter vi ikke har i Norge. Så det kommer nok til å bli mye rart inne i det. Jeg tror det blir ting som er litt freskt, som farlige chili og andre skumle ting.

Jeg har personlig ikke noen spesielle planer om å så noe inni der.

Får jeg skikkelig inspirasjon, kanskje jeg freser opp en flekk, og lager et par potetrender. Må jo lage noe til meg også, som gjerne velger potet i stedet for ris.

(Innlegget ble redigert 28.11.19 16:36)

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
29.11.19 15:37

I dag var det fint! Blå himmel og sol! Litt av en overgang etter tre uker med sammenhengende regn. Det er glassert med stålis stort sett overalt hvor det er "tilrettelagt" for syklister, så det blir litt mindre nervøst (dog litt nervøst) når man har piggdekk. Ryktene forteller at sykkelveiene skal strøes med litt sand neste år, det vil nok hjelpe. For den som overlever syklingen frem til neste år, da.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
29.11.19 18:48
fargerik: skal strøes

Is i skogen også. Regner med at du strør litt for elgen, rådyret og reven. Hadde vært ille om den olme elgen falt og slo seg på tomta di. Forverret et fra før anstrengt naboskap.

sentry4
sentry4Innlegg: 5265
01.12.19 10:47

Greit nok at man skal være på flyplassen to timer før avgang, men det hjelper pokker så lite når innsjekkingen ikke er åpen - og heller ikke blir det den nærmeste timen. 


Jaja, får nok sove litt på første etappe. En matbit i Chicago før det bærer ombord til den lange turen. Sitter langt bak i dag - det er grenser for alt, og henimot tjue tusen dollar for en flytur blir litt i friskeste laget. Da betaler jeg heller en brøkdel og spanderer litt ekstra god mat og drikke i Shanghai når jeg kommer frem. 


 

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
01.12.19 11:22
sentry4: Jaja, får nok sove litt på første etappe. En matbit i Chicago før det bærer ombord til den lange turen. Sitter langt bak i dag - det er grenser for alt, og henimot tjue tusen dollar for en flytur blir litt i friskeste laget. Da betaler jeg heller en brøkdel og spanderer litt ekstra god mat og drikke i Shanghai når jeg kommer frem.

Det får man si var en småfrisk pris, ja! Er det ikke konkurranse på strekningen? God tur uansett. Håper almuen bak der oppfører seg, da...slik at det blir en avslappende tur.

Her er det blitt helt OK vinter, med litt snø og rim, fire blå og til og med på nippet til at sola trenger gjennom et lett skyslør. Og i TV er det ski.

Slett ikke verst!

(Innlegget ble redigert 01.12.19 11:23)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54596
01.12.19 11:30

Ble skikkelig overrasket i går over at det er strålende skiføre mange steder i Oslomarka. Gikk fra Sollihøgda selv, så det er ikke sånn at man må jævlig langt avgårde. På vei ut idag også, skal jo bli mildt igjen til uken, så må benytte muligheten mens den er der. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54596
01.12.19 11:30

.............

(Innlegget ble redigert 01.12.19 11:31)

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
01.12.19 13:48
KingKongHalvor: Ble skikkelig overrasket i går over at det er strålende skiføre mange steder i Oslomarka. Gikk fra Sollihøgda selv, så det er ikke sånn at man må jævlig langt avgårde. På vei ut idag også, skal jo bli mildt igjen til uken, så må benytte muligheten mens den er der.

Mildværet og regnet skal visst være tilbake tirsdag (regner med at du er på tur allerdede) og det skal jeg og MLE også straks, for det viktigste av skirenn i TV er unnagjort nå. Vi vant, så alt er bra.


Jeg tusler rundt og fyrer med ved, nå. Legger jeg i litt i ovnen, slår varmepumpa seg av....og da fyrer jeg gratis, siden veden var gratis på sett og vis. Kanskje jeg skal si "gratis". Jeg fyrer med materialer fra bygginga her, og materialer er slett ikke gratis, men det er gratis å rydde rundt saga og bruke kapp som ved i stedet for å få det kjørt bort.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 5255
03.12.19 09:31

Hohoy!!! det er glatt her.


Underkjølt regn og speilblankt over alt. Jeg sykler vanligvis til jobb på 12-15 minutter. I dag tok jeg bil, og brukte drøye tredve.


Folk kjører som om det er tørr asfalt og seiler i alle retninger. Drøye hundre meter hjemmefra var først bulking. Ikke meg heldigvis. Men tre biler som hadde dyttet til hverandre. Og så inn i stående bilkø, for i etav kryssene hadde tre andre dultet i hverandre. Nitti graders svinger er nok for komplisert for enkelte. Brannvesen med stigebil holdt på med å trekke opp en personbil... Så viking er nok opptatt med andre berginger.


Nå er det nydelig strødd her hos meg, men det fortsetter jo å regne ogfryse, så det varer vel ikke lenge.


Nå er kaffetrakteren i gang, og jeg kan vente på kunder. Ksndkje det kommer noen, kanskje det ikke kommer noen. Slike dager holder folk seg hjemme ved vedkassa og ovnen.


Ha en fin dag folkens, drikk kaffe og slapp av 

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
03.12.19 11:46
bjoro33: Ha en fin dag folkens, drikk kaffe og slapp av

Jotakk, i dag våger ikke jeg noen sykkeltur heller...selv om piggdekkene er gode. Det er jo helt glassert over alt!


Det blir å nyte pensjonstilværelsen inne i huset. Det er lovlig å ikke ha noe program.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50754
03.12.19 15:02
sentry4: brøkdel og spanderer litt ekstra god mat og drikke i Shanghai når jeg kommer frem.

Unner deg en ekstra sjøpølse! :-D


Gufsevær i den norske hovedstaden i dag. Greit å komme seg hjem fra gjespende kolleger (er det ikke mulig å ta seg litt sammen, det er greit å gjespe litt høylytt etter lunsj, men å sette i gang to minutter etter man har kommet inn døren er veldig irriterende...), Ruter som ikke klager å oppdatere sanntid (Appen sier 2 minutter til trikken kommer, skjermen på holdeplassen 8 minutter), Rema som ikke ga meg rabatt på Æ (fordi jeg brukte konktaktløs???) og generelt masse andre irriterende saker. I tillegg til en jobbmail på veg heim - også irriterende, fordi det viser seg at to sjefer som har fått mailen ikke har tatt affære, og nå etterlyser adm.dir. en e-post. Søren.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 5255
05.12.19 15:08

Da kom det ei flaske juleøl inn døra. Den skal prøves etter kveldens julebord. 


Gouden Carolus Christmas

Som jeg selvfølgelig aldri har smakt før. Belgisk(?) og han som kom med flaska fortalte den var smaksfull. Og dyr. Vi får se...

bjoro33
bjoro33Innlegg: 5255
06.12.19 11:15
bjoro33: Gouden Carolus Christmas

Den var litt for søt for meg. Men jeg prøvde også et Islandsk øl, Einstøk, det passet min gane.


Men her og nå er det selvfølgelig ali kaffe

sentry4
sentry4Innlegg: 5265
06.12.19 12:15

Unner deg en ekstra sjøpølse! :-D


Takk skal du ha! Men det har heldigvis blitt lite av akkyrat det. Mye annet - og jeg har valgt å ikke spørre hva, men bare spise. Og smile. 


Heldigvis en fredelig helg i vente nå. Deretter litt farting med tog og fly, og så skal det bli veldig godt å komme hjem!  Neste tur er planlagt i slutten av Februar, men i dag ble det noe mumling om midten av januar i stedet. Folk som snakket om at det er attraktivt å reise i jobb-sammenheng vet ikke hva de snakker om! 

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
06.12.19 14:53
sentry4: Folk som snakket om at det er attraktivt å reise i jobb-sammenheng vet ikke hva de snakker om!

For deg er det vel attraktivt så lenge du ønsker å gjøre det. Opp til hver og en, det. Noen blir lei etterhvert og finner på noe annet.

 

Personlig er jeg ekstremt lite begeistret over å drive å fly, til tross for at vi har brukt de dyre billettene i noen år. Nå er det snart to år siden vi reiste med fly. Savner det igrunnen ikke, helt ærlig talt.

Det er da flott her vi er!

 

Vi tilbake til Thailand, noe må ryddes opp i. Men det blir ikke denne vinteren.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 14:55)

morsomte
morsomteInnlegg: 2868
06.12.19 15:10
bjoro33: Islandsk øl

Prøv borg brio eller kaldibjòr 

brio er noe av det beste ølet island har 

sentry4
sentry4Innlegg: 5265
06.12.19 22:02

For deg er det vel attraktivt så lenge du ønsker å gjøre det. Opp til hver og en, det. Noen blir lei etterhvert og finner på noe annet.”


Tja, det er ikke reisingen som er attraktiv.  Men selve jobben.  Jakten og resultatene.  Og folkene. DET er grunnen til at jeg holder på. 


Men nå er det helg og fri.  Jeg skulle gjerne vært hjemme på prærien og tatt en kopp kaffe på trammen nede hos de firbente, men i stedet blir det slakk helg i storbyen.  Ingen planer annet enn å spasere litt i finværet.

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
06.12.19 23:54
sentry4: Tja, det er ikke reisingen som er attraktiv. Men selve jobben. Jakten og resultatene. Og folkene. DET er grunnen til at jeg holder på.

hehehe...som sagt er det bra så lenge du syns det er bra. MLE og jeg har løst et verdensproblem rundt bordet i nykjøkkenet i kveld. Det er heller ikke å kimse av.

Det hadde forøvrig vært helt OK å vært i tropene, for her regner det ulver og indianere igjen. Gi meg solen, mor!! Meldingen fra et familiemedlem i det andre landet i går er at de holder på å fryse i hjel. Det var visst 16 grader i Bangkok i går. Vinter er vinter.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 23:57)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
06.12.19 23:59
fargerik: MLE og jeg har løst et verdensproblem rundt bordet

Småfuglene krever ikke så mye i morgen tidlig

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
07.12.19 08:56
BigGeorge: Småfuglene krever ikke så mye i morgen tidlig

Jo, de er her i mengder, og forventer servering så fort det lysner. De har fått servering, jeg har kaffe, og alle er fornøyd så langt. Solsikkefrø, meiseboller, nøtter og brødsmuler.

21 grader i furtebua, og King Crimson på dingsen. Blir nesten i julestemning! Neste uke skal jeg til torget og kjøpe et nek. I dag skal vi til Sverige og kjøpe akevitt, ris og øl.

MLE er kresen på ris, det er ingen butikker heromkring som har det riktige merket.

Montro om småfuglene liker ris? De spiser det i det andre landet dersom de får tak i det, men ris er ikke vanlig fuglemat her. Ris skal ikke gå til spille, det er nesten helligbrøde å la sin ris falle til jorden.

(Innlegget ble redigert 07.12.19 09:04)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
07.12.19 16:35
fargerik: Montro om småfuglene liker ris?

IKKE gi dem ris. I bryllupper i byen kastes ris på brudeparet og småfugler ligger døde i massevis  i nærområdet. Risen sveller opp i magen til småfuglene og tar livet av dem.

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
07.12.19 17:17
BigGeorge: IKKE gi dem ris. I bryllupper i byen kastes ris på brudeparet og småfugler ligger døde i massevis i nærområdet. Risen sveller opp i magen til småfuglene og tar livet av dem.

Det er visst bare en litt seiglivet myte. De som forstår seg på fugler sier at det er greit.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 31184
07.12.19 17:54
fargerik: De som forstår seg på fugler

Større fugler som duer og skjærer tåler ris


men meiser og spurver tåler ikke ris og grovbrød.

sentry4
sentry4Innlegg: 5265
08.12.19 07:31

Hvis småfugler ikke tålte ris skulle det sett ganske tragisk ut rundt alle rismarkene der fugleflokkene koser seg med ris til både forrett og hovedrett.  Dette er nok bare en «urban legend».


Og jeg spiser ris så det holder! Det går ganske så i ett med møter og greier, og både luncher og middager inntas på lokale etablissementer der det meste serveres sammen med ris, og - som jeg har nevnt tidligere - ser ut som om det er kjørt gjennom skurtreskeren før det putts i gryta. Mye bensplinter og sener og brusk og trevler, og totalt ubestemmelig hva det en gang har tilhørt. Men jeg smiler og nikker og spiser og gulper terpentin og te og gleder meg til å reise hjem igjen på onsdag!


 

stjerta
stjertaInnlegg: 2870
08.12.19 07:55

Det er da forskjell på ris og tørket ris som sveller i kråsen? 

sentry4
sentry4Innlegg: 5265
08.12.19 09:29

Les den jeg linket til. 


 

fargerik
fargerikInnlegg: 67899
08.12.19 11:22
sentry4: Les den jeg linket til.

Makes Sense, det. Fugler spiser ris. Ptnukum. Jeg har selv vært i risland og sett at de gir ris til hønene og kyllingene, og tilogmed matet dem med ris selv.

Derimot har jeg en barnelærdom bak i gjernen et sted som sier at havregryn ikke er bra for småfuglene.

De fikk uansett en neve ris i fuglerestauranten i går, så får tiden vise om de syns det er noe godt. Liker de det kan de få litt til, liker de det ikke vil jeg ikke gi dem mer ris.

(Innlegget ble redigert 08.12.19 11:24)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg