Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53545
DrSchwei
27.02.21 09:39
Strandereng: Du er nok ikke alene om å kjøre berg-og dalbane i disse dager. Helt normalt for tiden.
Vet ikke hva jeg kan si om kaker, men noen ostekaker er nydelige. Samt at jeg er svak for Brownies og kladdkake. Akkurat i dag var jeg sliten av alle nye mutasjoner, restriksjoner og å vente på vaksine som aldri kommer og at jeg ikke slipper inn på hytta mi(selv om sola skinte).
I morgen får jeg kanskje masse energi av utemøter med kjente og kjære.

Åja, ostekaker, der er det mye bra. Tør jeg si at den jeg laget selv i påska i fjor er den beste :-) Etter oppskrift fra Kokke-Lise... Det er blitt den faste påskekaka. Så det er bare for meg selv å glede meg. Er usikker på hvor påsken tilbringes i år, men det er vel nå godt mulig at det som i fjor, her i byen...

.. for smitten øker og vaksinen må ventes på. Tror det er mange som er mer lei enn meg. Har er pensjonert fetter som virket temmelig lei her en dag... Det er klart når ukene i stor grad har bestått av 2-3 turer ut sammen med bekjente over øl og litt mat, og ellers 3-4 lengre reiser i året, så blir jo det noe stusselig å sitte alene i en leilighet et år.

For meg er det litt sånn ymse, men ser det hjelper mye nå når man kan få utvidet stua med balkongen. Og så er det klart den positive siden er at man ikke får brukt penger, og med en ordinær inntekt er det for første gang slik at det kommer inn en god del mer inn enn det går ut på kontoen. Men det er vel det eneste positive jeg kommer på.

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
27.02.21 16:45
bjoro33: Men ellers vurderer jeg seriøst å prøve en kobebiff

Jeg har spist Kobebiff på Palace Hotel i Tokyo. Det var helt greit, men jeg har spist minst like god biff andre steder. Men så tok kokken og stekte litt av fettet separat, og DET var godt, det! 

 

bjoro33

Innlegg: 28555
bjoro33
27.02.21 16:54
sentry4: Jeg har spist Kobebiff på Palace Hotel i Tokyo. Det var helt greit, men jeg har spist minst like god biff andre steder. Men så tok kokken og stekte litt av fettet separat, og DET var godt, det!

Det ble ikke kobebiff denne gangen. Brått skjer tragiske ting som gjør at planer endres. Men muligheten er der vel senere også. 

Nå farer fruen avgårde til matbutikken for ukas handel. Jeg satte meg demonstrativt med laptoppen på fanget med et innbitt blikk....så jeg slapp :)Hun forstod nok at det var viktige ting på gang.

kaffen er på plass, og nytes i fred og ro

bjoro33

Innlegg: 28555
bjoro33
27.02.21 17:06

oppskriften ligger oppslått på kjøkkenbordet: Stek indisk kyllinggryte. Bare for meg å glede meg

TøttTøtt

Innlegg: 21361
TøttTøtt
27.02.21 23:34

Kake! Nærmere bestemt hjembyens spesialitet Genfersnitter, og selvsagt bløtkake med bringebær og vaniljekrem. Gaver ble det også, nye gryter. Feira dagen min i dag (om dere fortsatt lurer), og jeg må si at 2021 fortsatt gjør det skarpt sammenlignet med 2020, for fjorårets feiring var til å grine av (tok med egenbakt kake til lunsj på jobb, fikk utkalling på alarm og kom tilbake etter at hele kollegiet hadde forsynt seg, spist ferdig og gått).

Nå har jeg ikke firbeint venn lenger, men han var rasende allergisk mot en del proteiner, spesielt fisk. Han fikk sauebasert fôr, Acana lamb og Vom&hundemat lam&ris. Alt annet ga flytende diare og diabolsk kløe. Jeg laga til og med egne godbiter av kokt og deretter tørka lammelever til ham. Savner den bortskjemte pelsdotten. Savner hår i alle klær og gjørmete fotspor i sofaen.

fargerik

Innlegg: 71763
fargerik
28.02.21 09:10
TøttTøtt: Kake! Nærmere bestemt hjembyens spesialitet Genfersnitter, og selvsagt bløtkake med bringebær og vaniljekrem. Gaver ble det også, nye gryter. Feira dagen min i dag (om dere fortsatt lurer), og jeg må si at 2021 fortsatt gjør det skarpt sammenlignet med 2020, for fjorårets feiring var til å grine av (tok med egenbakt kake til lunsj på jobb, fikk utkalling på alarm og kom tilbake etter at hele kollegiet hadde forsynt seg, spist ferdig og gått).

Gratulerer med gårsdagen! Nye gryter høres snasent ut.....er på min ønskeliste også ;-)

DrSchwei

Innlegg: 53545
DrSchwei
28.02.21 15:42
TøttTøtt: Genfersnitter,

Spennende! Gratulerer !!!

DrSchwei

Innlegg: 53545
DrSchwei
28.02.21 15:45

Lørdagens seanse med mat og drikke ble mer veltilpasset i går enn forrige helg, så dermed ble det en to timers spasertur i selveste hovedstaden - Gamlebyen, Tøyen, Carl Berner, Torshov, Løkka, Sentrum, Barcode og Gamlebyen... Mye folk ute, spesielt på Øvre Løkka og senrale deler av Barcoce, det som heter Oslobukta...

... litt sånn fint å gå rundt i Oslo mens man senere setter på pressekonferansen for å se hva slags tiltak som møter disse folkene man har gått forbi.

Etter 8,4 km fortjener man en Orangina! Min faoviritt appelsinbrus. Med isbiter.

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
28.02.21 16:46

For et par dager siden oppdaget jeg at en hjortekalv (årskalv - ca 8 mnd gammel) hadde hengt seg fast i gjerdet. Den hang der etter ene bakbeinet, og jeg var sikker på at den var død. Men så så jeg at den beveget seg, og da var det bare å finne avbitertang i en viss fart. Jeg kommer aldri til å glemme det vettskremte blikket og den stakkarslige «bæææ» da jeg kom bort og grep fatt i benet som satt fast. Jeg fikk klippet ståltråden - heldigvis slik at ikke noe hang igjen rundt benet. Og det var en lykkelig liten krabat som spratt av gårde for å finne mammaen sin igjen! Tydelig sliten og litt ustø etter å ha hengt der en stund, men den kunne bruke benet helt fint så jeg tror nok den slapp med skrekken denne gang.  Og jeg fikk nok en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. 

TøttTøtt

Innlegg: 21361
TøttTøtt
28.02.21 22:31

Schwei, jeg kan sikkert legge ut oppskriften, men er på oppdrag/jobbreise akkurat nå.

KingKongHalvor

Innlegg: 56362
KingKongHalvor
01.03.21 15:55
KingKongHalvor: Men så kommer kalddusjen, man får ikke bestilt bord til mai før i mars. Helt presist kl 12, 1.mars. Så er spm, er det som til en Springsteenkonsert, der billettene rives bort på noen minutter? Skal man, når man først har tatt steget med å gjøre noe så crazy, være avhengig av flaks for å få bord?Regner ikke med at folk her inne har dette som stamsted, men kanskje noen har hørt av noen andre om det er "umulig" å få bord der?

Det var som en Springsteenkonsert. Vi var to som satt klare og logget inn på bookingsystem til Maaemo kl 1155 i dag. En halvtime senere var det fortsatt ikke mulig å velge datoer i mai, juni og juli, og så vips var det mulig, men da var samtlige fredager og lørdag i to mnd fullbooket. 

Det var en skikkelig nedtur, etter å ha gått og ventet i 5 mnd for å få lov til å bestille bord, og så er det ikke mulig. Står riktignok på venteliste, men interessen sluknet noe veldig nå. Så vi har vel egentlig tenkt å heller ta en luksushelg på The Thief, får grei mat der også, og det kommer uansett til å koste mindre enn en kveld på Maaemo. Kanskje like greit. 

Men det må da være firmaer som bestiller alt så fort? Eller er denne byen tjukk av folk som gjerne vil bruke 15 laken på en middag for to?

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
01.03.21 16:58
KingKongHalvor: Men det må da være firmaer som bestiller alt så fort? Eller er denne byen tjukk av folk som gjerne vil bruke 15 laken på en middag for to?

Byen er tjukk av folk som gjerne vil kunne fortelle andre at de har spist der. Mange av dem har ikke peiling på hverken mat eller vin; det er statusen som teller. Jeg snakker av erfaring, for jeg har vært ute sammen med en del slike i jobbsammenheng. Jeg velger å la meg more av kommentarer og utsagn som leveres i løpet av besøket, men da er det desto triveligere de gangene man nyter slike måltider sammen med noen som vet hva de snakker om. For meg er det lærerikt og interessant og gir måltidet en ekstra dimensjon. 

KingKongHalvor

Innlegg: 56362
KingKongHalvor
01.03.21 18:31
sentry4: Byen er tjukk av folk som gjerne vil kunne fortelle andre at de har spist der.

Grøss og gru. 
Maaemo er i hvertfall et sted jeg aldri ville «sjekket inn» på FB, men det gjør jeg ikke uansett. 
Nei, dette var ment som en intern reise, et minne for livet, men privat. 

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
01.03.21 19:05
KingKongHalvor: Nei, dette var ment som en intern reise, et minne for livet, men privat.

Det skjønner jeg. Men du er over middels interessert i mat, og det er nie helt annet. 

 

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
01.03.21 19:05
KingKongHalvor: Nei, dette var ment som en intern reise, et minne for livet, men privat.

Dobbelpost

 

(Innlegget ble redigert 01.03.21 19:06)

BigGeorge

Innlegg: 33365
BigGeorge
01.03.21 23:45

Vet dere hvorfor PST spionerer på islamister og ikke ytterste høyre ?

De har ikke råd til å spionere på luksusrestauranter der høyre-ekstreme vanker 

men de har råd til å henge rundt kebab-sjapper der islamister ofte er.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 23:45)

fargerik

Innlegg: 71763
fargerik
02.03.21 10:53
BigGeorge: Vet dere hvorfor PST spionerer på islamister og ikke ytterste høyre ? De har ikke råd til å spionere på luksusrestauranter der høyre-ekstreme vanker men de har råd til å henge rundt kebab-sjapper der islamister ofte er.

Hva?? Hvor har du dette fra???

Huff. Sola skinner, jeg skal ut og få litt fysisk fostring på jernhesten, jeg.

TøttTøtt

Innlegg: 21361
TøttTøtt
02.03.21 12:00

Nå er grytegaven påspandert lokk. Eva Trio har fine gryter som tydeligvis er en favoritt blant mange hverdagskokker. Grytene selges uten lokk (!), men de selges løst, og det er fire typer lokk i alle størrelser (13-28 cm) som går til alle grytemodellene. Et enkelt tallerkenlokk i stål som gjør jobben, er lett å lagre (helt flatt) og ditto lett å stable i oppvaskmaskinen. Et ditto lokk i ildsfast glass, et lokk med huller og et silikonlokk over som fungerer som pastasil, og et kuppellokk i stål for de som liker sånt. Jeg går for de flate stållokkene. 

TøttTøtt

Innlegg: 21361
TøttTøtt
02.03.21 12:04

Forøvrig ble jobboppdraget avlyst etter ankomst. Det ble å skrive timeliste for 5 halve dager, og søke om refusjon for reise, hotell og kostdøgn. Turen tok en til vending før jeg rakk å reise hjem; den kranglete tanna mi sprakk så det sang i helga, og jeg fikk så vondt i går at jeg benytta tiden jeg plutselig hadde til å få den sjekka. En time seinere var kjeven bedøvd fra kjeveledd til kjeveledd, tanna borra vekk og rota kløyvd og trukket. I dag er jeg helt smertefri uten hjelp av piller.

fargerik

Innlegg: 71763
fargerik
02.03.21 16:56
TøttTøtt: Forøvrig ble jobboppdraget avlyst etter ankomst. Det ble å skrive timeliste for 5 halve dager, og søke om refusjon for reise, hotell og kostdøgn. Turen tok en til vending før jeg rakk å reise hjem; den kranglete tanna mi sprakk så det sang i helga, og jeg fikk så vondt i går at jeg benytta tiden jeg plutselig hadde til å få den sjekka. En time seinere var kjeven bedøvd fra kjeveledd til kjeveledd, tanna borra vekk og rota kløyvd og trukket. I dag er jeg helt smertefri uten hjelp av piller.

hmf. Tannlegen vår er i Bangkok, har brukt samme tannlege i veldig mange år nå. Håper vi snart kan få kommet oss dit.

Spørsmål til legen : Jeg blir alltid så kald på venstre hånd, men ikke høyre. Er det like før hjertet tar kvelden?

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
02.03.21 18:25

Det høres ikke greit ut!

Med smittesituasjonen her har jeg satt tannlege på vent til etter vaksine. Pusser og skyller ig bruker tanntråd så godt jeg kan i mellomtiden. 

i dag er det vår her. Vi får visst sommer i neste uke. Så da så. 

BigGeorge

Innlegg: 33365
BigGeorge
02.03.21 20:41

Måtte til tannlegen for en uke siden da det var en tann som gikk i filler. Mulig det var en risk i disse corona-tider.

DrSchwei

Innlegg: 53545
DrSchwei
03.03.21 09:14

Tannlege og frisør får vente. Tannlegekontoret flyttet fra Jernbanetorget til Helsfyr. Litt irriterende. Grunnen til at jeg valgte det kontoret var jo den sentrale beliggenheten. Kollektivtrafikk unngår jeg jo i disse dager...

.. kasseroller som tema. Her har jeg ikke så mye å tilføye, for har det jeg trenger. Skjønt - jeg ser jo av og til på diverse kokeprogrammer og tenkt at det hadde vært kjekt og ha en slik eller en slik.

Siste investering i kjøkkenting var et par nye tallerkener. Det har irritert meg en del at standard størrelse på middagstallerkener har minsket. De jeg har fra noen år tilbake er ca 30 og jeg synes det er passe. 28 begynner å bli litt puslete.

Men jeg fikk tak i disse, og de er jeg meget fornøyd med. Solide saker. Tenker å kjøpe et par i lyse utgaver også.

https://bakerenogkokken.no/borddekking/tallerkener/broste-copenhagen-nordic-coal-stor-middagstallerken-i-steingods/

Relativt rolige jobbdager. I går gikk jeg over 9 km. Dels for å hente noe whisky på Aker Brygge. Fredag kommer det mer Springbank 10 til bestilling på polet. I fjor fikk jeg tak i 4 flasker. I år blir jeg fornøyd om jeg får 1. Det spørs. Det er jo litt irriterende at den er blitt så populær. Før kunne man bare hente en på polet. Nå blir den utsolgt på minutter.

fargerik

Innlegg: 71763
fargerik
03.03.21 10:41
DrSchwei: Siste investering i kjøkkenting var et par nye tallerkener. Det har irritert meg en del at standard størrelse på middagstallerkener har minsket. De jeg har fra noen år tilbake er ca 30 og jeg synes det er passe. 28 begynner å bli litt puslete. Men jeg fikk tak i disse, og de er jeg meget fornøyd med. Solide saker. Tenker å kjøpe et par i lyse utgaver også.

Svart, altså? Kommer matens utseende og farger bedre til sin rett på svart? Pussig nok er også tallerkner på fornyelseslista her.

Gryter og tallerkner. Vi har ikke så dårlig tid, da. Avventer gode coronanyheter, og at vi kan dra til de forskjellige butikkene og se på ting før vi handler. Akkurat nå begrenser ting seg veldig.

Vil unngå å flakke rundt i flere butikker enn det som er helt nødvendig. Så det blir mest nærbutikken og apoteket...Og jeg vil se på gryter og tallerkner og holde dem i hånda før jeg handler. Slikt vil jeg ikke bestille på nett.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 10:44)

DrSchwei

Innlegg: 53545
DrSchwei
03.03.21 12:13
fargerik: Svart, altså? Kommer matens utseende og farger bedre til sin rett på svart? Pussig nok er også tallerkner på fornyelseslista her. Gryter og tallerkner. Vi har ikke så dårlig tid, da. Avventer gode coronanyheter, og at vi kan dra til de forskjellige butikkene og se på ting før vi handler. Akkurat nå begrenser ting seg veldig. Vil unngå å flakke rundt i flere butikker enn det som er helt nødvendig. Så det blir mest nærbutikken og apoteket...Og jeg vil se på gryter og tallerkner og holde dem i hånda før jeg handler. Slikt vil jeg ikke bestille på nett.

Ja, gråsvart denne. Det kommer litt an på hva slags mat. Derfor er det fint å variere litt. Jeg har de tynne hvite til hverdags, mens mer til fest er det greit med noe mer tyngde.

Det er fint å kunne gå i butikkene å sjekke, men samtidig er det jo et mye større utvalg på nett. Da kan man selvsagt gå litt i fella, men jeg ble litt inspirert av en som var med på MasterChef. Han hadde bestilt mange forskjellige og var så frekk at han bare returnerte de han ikke ville ha. Det orker jeg rett og slett ikke, men det er jo en mulighet.

Disse jeg kjøpte her vet jeg ikke om noen butikker så fører. Var innom Culina i Torggata, som har veldig mye bra, og var nær ved å kjøpe et par der i litt samme stil, men de var bare 28 cm og da ville jeg nok ergre meg over at de er litt små. Jeg liker litt raushet.

Men generelt enig - nettkjøp har en klar nedside. Noen ganger blir man litt skuffet, andre ganger mer positivt overrasket. Den største positive overraskelsen noen gang er den kontorstolen jeg sitter i nå. Makan til god stol til en billig penge. Fin er den også.

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
03.03.21 15:17

Nå måtte jeg frem med trommestikkene her, og tallerkenene vi har er ca 26,5 cm - både til hverdag of fest. Så det er ikke ALT som er større i Texas. Vi har syslet med tanken om P fornye hverdagsserviset, men det blir nok bare med tanken. If it ain’t broke, why fix it? 

Og da kom jeg på historien om skipsrederfruen i Arendal som kom inn på det lokale glassmagasin og skulle handle «hverdagschampagneglass». Vi har alle våre spesielle behov. 

sentry4

Innlegg: 5486
sentry4
03.03.21 18:48

Jeg er jo rene tryllekunstneren! I forrige innlegg ble tommestokken til trommestikkene sånn aldeles helt uten medvirkning fra andre. 

Men jeg måler altså ikke tallerkendiameter med trommestikker. 

bjoro33

Innlegg: 28555
bjoro33
03.03.21 19:17

Jeg tenkte du hadde standardmål på kyll7nglårene humre humre

fargerik

Innlegg: 71763
fargerik
04.03.21 12:46

Hurra! Jeg er ferdig med å male de listene som var på programmet å male. Det blir pent. Tre strøk måtte til. Nå er det så malinglukt i huset at det smaker kjemi i kjeften. Fint å ha en furtebu å søke tilflukt i mens det gasser som verst.

Vet dere forresten hva som blir resultatet dersom man krysser en sjimpanse med et menneske?

Mennesket får ordre om å pelle seg ut av dyreparken.

(Innlegget ble redigert 04.03.21 12:47)

BigGeorge

Innlegg: 33365
BigGeorge
04.03.21 14:04

Hørt om katta som forvillet seg inn i Dyreparken ?

Gikk rundt og så dyr i bur.

Lurte på hva de sonet for

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg