Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
18.11.08 14:15

Nå har jeg traktet meg en god FF, hjemme igjen etter besøk hos healer. Fikk dere kaffen i halsen nå? :-)) Jeg kjenner den gode energien fra hendene hennes fremdeles. Mange gode råd, og god energi. Kan man forlange noe mere da? Det måtte i så fall være en cognac til kaffen, men den får vente til i kveld.

DrSchwei

Innlegg: 53664
DrSchwei
18.11.08 14:33

Jeg stoler bare på Snåsamannen og Friele. Men nå er jeg så trøtt at senga blir det neste. Deretter kaffe. Konjakk drikkes ikke her i huset på tirsdager. :-)

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
18.11.08 14:40
DrSchwei: Konjakk drikkes ikke her i huset på tirsdager. :-)

Ikke her heller, når sant skal sies. Men vi har en stående her i stativet, som skulle bys gjestene som var her på lørdag, men det glemte vi:-) Nå skal jeg ut på nettet og lese om Snåsamannen.

Shimon

Innlegg: 10220
Shimon
18.11.08 14:44

Gjerstad? Jeg var med min farfar til han i sine dager, og det virket like bra som askeavkok faktisk. Men men, det er jo en adspredelse i hverdagen, og er kaffen god i tillegg så er det sikkert godt for noe.

gammel_mann

Innlegg: 9977
gammel_mann
18.11.08 14:59

Har du bra virkning av healing?

Er det Reiki, eller noe annet?

Min læremester er absolutt njet vedr. alkohol, og restriktiv i forhold til kaffe/healing. Koffeinet forstyrrer litt.

En dag skal jeg. Jeg KAN kjenne varmen, jeg kan fornemme kulden, men foreløpig er jeg amatør

Det tar lang tid å lade opp nok energi til å bruke den til noe, men kaaaaanskje? Om to - tre år?

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 15:11

gourmande:

Du kunne ikke la være !

Har nettopp hatt et skikkelig kaffeslabberas, da jeg ofte får besøk av gjester som kommer inn døra med tørr strupe og lengsel etter Bessenkaffeen.

Vi får se hvordan denne tråden går. Regner med at den skal være åpen for flere og mangfoldige ytringer også utenom kaffe, men alltid med koppen på bordet ?

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 15:17

gourmande:

Gav deg en tommel, men til feil innlegg. Men du kan ikke få flere i dag.

Det heter at vi skal bli som barn igjen, og vi er på god vei ved å gi hverandre tommel opp.

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 15:24

DrSchwei skrev:

Jeg stoler bare på Snåsamannen og Friele. Men nå er jeg så trøtt at senga blir det neste. Deretter kaffe. Konjakk drikkes ikke her i huset på tirsdager. :-)

---------------------------------

Den var god ! men jeg får vel konkludere med at vi i disse hårde tider dog har noe å klamre oss til. 

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
18.11.08 15:35
DrSchwei: Jeg stoler bare på Snåsamannen og Friele. Men nå er jeg så trøtt at senga blir det neste. Deretter kaffe. Konjakk drikkes ikke her i huset på tirsdager. :-)

Tirsdag er jo en ypperlig dag for Cognac! Herreavdelingen med Bjelke og Friis på krystallapparatet og en god kopp kaffe med Cognac på bordet. Da er livet verd å leve :-)

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
18.11.08 16:12
gammel_mann: Har du bra virkning av healing?

Det er ikke reiki. Hun legger hendene sine på hodet mitt, og legger hendene sine rett på steder jeg har vondt som jeg ikke har fortalt henne om. Ja, jeg opplever at det hjelper. Mer energi, ro i sjelen, mer harmonisk, sover bedre og lengre.

Hun "ser" også, og akkurat det er litt skummelt når man skal selge hus. På mitt direkte spsm sa hun at vi ikke får solgt huset, og da gikk sambo i taket:-))  Hun sier at det kommer til å bli steintøft fremover. Nå angrer jeg på at jeg spurte, det kan jo fort bli en selvoppfyllende profeti.

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
18.11.08 16:16
Bessen: gourmande: Du kunne ikke la være !

Jeg gikk her og tenkte at hvis du ikke likte at nicket ditt fremkommer i temateksten, skulle jeg ringe til VG og be dem endre den:-) Jeg tror ikke jeg får endret den selv. Men, hvis du samtykker i å ha nicket ditt der, er det veldig hyggelig!

 

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 19:17

gourmande:

Det er greit. Vi får se hvordan det går.

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
18.11.08 23:23

I formiddag ble jeg overfallt av kaffetørst, men tida var knapp, og da begikk jeg helligbrøde nr. en: Glovarmt vann fra krana i vannkokeren. Deretter et par skjeer Nescafe og vann i et krus. Det gjorde ikke mye godt, gitt! Tror jeg heller står over denne type kaffe i lignende situasjoner :-))

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 23:36

Oilskin:

Fysj og fysj ! Lov meg at du ikke gjør dette flere ganger.

For øvrig skal vi kunne skravle litt løst og fast i denne ' tråden ' foreløpig inntil VGD sier noe annet.

fisto

Innlegg: 28816
fisto
18.11.08 23:42

Jobbkaffe kan være så mangt. Det kommer an på hvem som setter over trakteren. Mine kolleger har saftige kommentarer til det som blir helt over på kannene:

Eks.

-Linerlepiss

-hestepiss

-krutsterk og god

-Tjære osv.

Flere som har gode kommentarer til kaffe man liker/ ikke liker?

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
18.11.08 23:58

Har smakt mye brunt vann med forskjellig styrke selv, men har hatt hjemmekontor i enmannsbedrift hele livet, så jeg er godt vant.

Var innom hospitalet et par døgn i forrige uke og som alltid var kaffeen p-lunken og av ubestemmelig og tvilsomt opphav.

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
19.11.08 00:00

Og dobbeltposting igjen.

(Innlegget ble redigert 19.11.08 00:03)

DrSchwei

Innlegg: 53664
DrSchwei
19.11.08 07:50

Det enkleste er bare å konstatere det enkle faktum at det er slik at jobbkaffe SKAL smake vondt.

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
19.11.08 08:26
fisto: Jobbkaffe kan være så mangt. Det kommer an på hvem som setter over trakteren. Mine kolleger har saftige kommentarer til det som blir helt over på kannene: Eks. -Linerlepiss -hestepiss -krutsterk og god -Tjære osv. Flere som har gode kommentarer til kaffe man liker/ ikke liker?

Et utrykk som er blitt brukt om kaffe gjennom årene er danserinnemig, Hvorfor man blander inn en danserinner og deres  toalettleveranser er en gåte, men den kaffeen er ikke veldig god!

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
19.11.08 10:58
Oilskin: Et utrykk som er blitt brukt om kaffe gjennom årene er danserinnemig, Hvorfor man blander inn en danserinner og deres  toalettleveranser er en gåte, men den kaffeen er ikke veldig god!

Danserinnemig og nonnemig. Hva har danserinner og nonner til felles? Vi får tenke litt på det, mens vi skjenker i en ny kopp.

gammel_mann

Innlegg: 9977
gammel_mann
19.11.08 12:48

Ha ha ha!! Nonnemig var dagens ener!

Jeg er så glad i dag, for servicemannen som reparerte varmepumpa drakk ikke en dråpe kaffe, til tross for at nytraktet kaffe av beste sort stod i kanna.

De har frisk rotasjon på taxameteret, disse ekspertene.

Jeg trodde jeg som rørlegger var dyr, men ser nå at dette er relativt forskjellig fra ekspert til ekspert.

Da tar jeg en time- out her, og et romslig krus sort gull. Kall det nervemedisin.

Når jeg er ferdig med å koseprate skal jeg gå inn på sidene for flybilletter og kjøpe billettene. Jeg har ikke vært hos tannlegen siden januar, så det er jaggu på tide.

Denne gangen skal jeg ta bilder og legge ut, sånn at alle kan se og bli forbløffet over tannlegekontoret jeg bruker i Bangkok.

Det er så stilig!

 

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
19.11.08 12:55

gourmande skrev:

Danserinnemig og nonnemig. Hva har danserinner og nonner til felles? Vi får tenke litt på det, mens vi skjenker i en ny kopp.

---------------------------------

Den greier jeg ikke.

Ang. kaffeslabberaser, så hører vel sytøyet med der.

Har problemer med en stor duk i Hardangersøm for tiden. Det blir så mye telling at det går ut over slabbereringen.

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
19.11.08 12:57
gammel_mann: Ha ha ha!! Nonnemig var dagens ener! Jeg er så glad i dag, for servicemannen som reparerte varmepumpa drakk ikke en dråpe kaffe, til tross for at nytraktet kaffe av beste sort stod i kanna. De har frisk rotasjon på taxameteret, disse ekspertene. Jeg trodde jeg som rørlegger var dyr, men ser nå at dette er relativt forskjellig fra ekspert til ekspert. Da tar jeg en time- out her, og et romslig krus sort gull. Kall det nervemedisin. Når jeg er ferdig med å koseprate skal jeg gå inn på sidene for flybilletter og kjøpe billettene. Jeg har ikke vært hos tannlegen siden januar, så det er jaggu på tide. Denne gangen skal jeg ta bilder og legge ut, sånn at alle kan se og bli forbløffet over tannlegekontoret jeg bruker i Bangkok. Det er så stilig!

Jeg kan tenke meg at nonnemig er noe kjønnsløse greier:-) Lykke til hos tannlegen, men du reiser vel ikke før 6.12.

gourmande

Innlegg: 12615
gourmande
19.11.08 13:04
Bessen: Den greier jeg ikke. Ang. kaffeslabberaser, så hører vel sytøyet med der. Har problemer med en stor duk i Hardangersøm for tiden. Det blir så mye telling at det går ut over slabbereringen.

Så stilig! Broderer du hardangersøm? Mine to søstre, pluss min bestemor, var noen racere innen faget. Men som det sorte og lite huslige får jeg var, nektet jeg å lære meg denne kunsten. Jeg dro til Frankrike og lærte meg fransk og andre ting.

Det kan jeg jo angre på nå, dvs det med hardangersømmen, men jeg har funnet noen nydelige eksemplarer på et bruktmarked, så jeg later som om de er "handmade by me":-)

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
19.11.08 14:42

gourmande skrev:

Så stilig! Broderer du hardangersøm?

-------------------------

JEG ?! Nei da. Det er hun jeg deler seng med som broderer, og vi to ikke får slabberert når hun teller ;-)

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
19.11.08 20:40
Bessen: gourmande skrev: Så stilig! Broderer du hardangersøm? ------------------------- JEG ?! Nei da. Det er hun jeg deler seng med som broderer, og vi to ikke får slabberert når hun teller ;-)

Bessen, trøst deg med at det blir en pryd for bordet (hvis det er en duk, da)

Da jeg bodde i Vietnam bestilte jeg "norske" juleduker etter egen design. Vel, design er litt for pretensiøst, men ihvertfall etter egne ideer. Så nå har jeg et skap fullt med små og store duker med 6, 8 eller 12 servietter, og alt er håndbrodert. Hun som broderte dette for meg brukte ca en måned på fulltid hver av de store med 12 servietter. Og selv om jeg betalte henne 3-4 ganger mer enn det hun forlangte ble det allikevel svært rimelig.

Bra løsning for meg som ikke har en frue, langt mindre en som broderer.

Dette var en liten avsporing! Nå over til viktigere ting: Kaffe. Nå er det vel tid for den såkalte julekaffen. Produsentene sier jo at det er forskjell på denne og den vanlige. Her er jeg enig. Forskjellen ligger i den flotte emballeringen!

Mitt postulat er derfor følgende: Det er ikke forskjell på vanlig kaffe og julekaffe. Både for og imot mottas med spenning :-))

Bessen

Innlegg: 3852
Bessen
19.11.08 21:06

Oilskin skrev:

Mitt postulat er derfor følgende: Det er ikke forskjell på vanlig kaffe og julekaffe. Både for og imot mottas med spenning :-))

---------------------------------

Jo, FF har ekstra god kaffe oppunder jul. Det har ikke vært avertert, vi har bare merket det år etter år. Det er nok Herman som spanderer noen ekstra av sine beste bønner til jul.

gammel_mann

Innlegg: 9977
gammel_mann
19.11.08 21:13

Klart det er forskjell på julekaffe og annen kaffe!

Julekaffe er pakket i en helt annen emballasje, ofte er det bilder av laurbærblad, nisse eller snøkorn...for eksempel.

Den euforiske opplevelsen det er å åpne en pose med julenisse på gjør det til julekaffe.

He he he.. nå var jeg vel morsom?

Spøk til side.

Noen drysser noen korn kanel i kaffen for å lage julekaffe.

Er det kjent for noen i slabberaset?

Totalopplevelsen er vel dunsten av ribbe og akevitt, ispedd litt kongerøkelse, granbar og tomtebrygg.

Det blir ikke min greie i år, dog har jeg en favoritt- kaffe- bar nær svigermor i Bangkok. Så kaffe skal det ikke stå på.

Men det blir jo spennende å endelig ta jula i Bangkok!

De sier det er svære greier.

Hvornår smager en beer leo bedst?

Oilskin

Innlegg: 11173
Oilskin
19.11.08 22:15
gammel_mann: Det blir ikke min greie i år, dog har jeg en favoritt- kaffe- bar nær svigermor i Bangkok.

Består kaffe avec i de lokale kaffebarene i Bangkok fremdeles av en kopp rimelig grei kaffe og et breddfullt melkeglass med lokal "cognac?" Har kun opplevd dette to steder i verden: Focä i Tyrkia og Bangkok. Svært fornøyelig etterhvert:-))

gammel_mann

Innlegg: 9977
gammel_mann
20.11.08 00:42

Nei, hun serverer det vanlige, latte, americano, black, trio og sånt. Egentlig alt mulig. Jeg surret litt sist, og bestilte Irish Coffe uten å tenke meg om.

Jeg ble betraktet lenge, bekymringen hos min lille kaffeekspert åpenbarte seg i form av dalende smil og sinnarynker mellom øyenbrynene.

Om jeg var klar over hva jeg bestilte?

Det var jeg faktisk ikke, kanskje det var varmen?

Men jeg fikk det, da. Under tvil, siden det var en rar bestilling fra meg.

Jeg skal selvfølgelig løpe tilbake og kjøpe det samme en gang til for å være morsom. Til tross for at whisky og varmen er dårlig kombinasjon. I varmen bruker jeg gjerne noe hvitt og noe søtt i kaffen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg