Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49318
30.12.19 08:28

Plutselig snø i Oslo på lørdag ja, men nå er alt borte vekk og vel så det - det var jo forsyne meg over sju grader klokka sju i dag. På jobb igjen. Helt greit det, egentlig - regner med en stille dag. Ble en tur på pub på lørdag - trengte litt lufting. Men det var utrolig stille og lite folk ute. Så nesten litt kjedelig. Grunn til å anta det er er som i påsken - at folk med familie utenfor byen reiser bort og en stor del også reiser ut av landet.... Ble en del drinker, så heller dårlig på søndag. Dermed er ikke behovet for så veldig mye drikke på nyttårsaften til stede. Men Champagne er kjøpt inn i hvert fall. Blir jo egentlig også en fin uke, med bare to arbeidsdager før helg. En fin start det.

fargerik
fargerikInnlegg: 64070
30.12.19 14:43
InternalExile: Ha ha, håper det går bra med deg. Når du først er på Youtube, sjekk ut, om du da alt ikke vet Bodyslam! Det er hva jeg kaller musikk!I disse Ari Behn tider bør alle lytte til denne sangen. Joda livet er en kamp, men alternativet er så mye verre.

Oppe og går. Thaimusikk? Sliter litt med å få det under huden....selv om det er flere bra band som er kjempepop i Thailand. Jeg har shoppet en drøss med CD-plater fra de kjente bandene, og mere til. Men det låter ikke det samme her hjemme. Rare greier. Folkemusikken fra Isan er mest spesielt, syns jeg.

(Innlegget ble redigert 30.12.19 14:45)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49318
30.12.19 15:16

Liten observasjon - Oslo Oslo-sentrum er ikke som ellers i året i romjula. Det minner mer om hverdagene i påska. Det er mange som har reist ut/bort et eller annet sted. Og det er naturligvis en viss skjevhet i hvem som reiser bort og blir igjen. De mest velstående er vel på hytta eller i utlandet, mage studenter og unge har reist hjem til sine ute av Oslo.... De som er igjen er de som aldri reiser bort - mange enslige forsørgere rundt om. Og en hel del utlendinger rundt om..

morsomte
morsomteInnlegg: 1913
30.12.19 17:46
DrSchwei: Liten observasjon - Oslo Oslo-sentrum er ikke som ellers i året i romjula. Det minner mer om hverdagene i påska. Det er mange som har reist ut/bort et eller annet sted. Og det er naturligvis en viss skjevhet i hvem som reiser bort og blir igjen. De mest velstående er vel på hytta eller i utlandet, mage studenter og unge har reist hjem til sine ute av Oslo.... De som er igjen er de som aldri reiser bort - mange enslige forsørgere rundt om. Og en hel del utlendinger rundt om..

Ser det spesielt på oslo-vest, mange mørke vinduer rundtom 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4117
30.12.19 21:51

Hepp


3 døgn uten telefon og nett....og jeg lever!!! Og har holdt ut uten å være oppdatert på nyheter vær og vind. Tilbake på hytta etter tur langt i ødemarken.  Dårlig skiføre, særlig i dag. Men slik blir det jo ofte når det går opp i 8-9 varmegrader. 


Så nå sover både fru og hund, mens jeg leser meg opp på fotball og sjakk.


Lagde forresten ett eller annet masala fra toro. Heftige greir, men uvandt og godt. Til og med et snev av kanel. Skal prøves igjen

fargerik
fargerikInnlegg: 64070
31.12.19 10:16
bjoro33: Hepp 3 døgn uten telefon og nett....og jeg lever!!! Og har holdt ut uten å være oppdatert på nyheter vær og vind. Tilbake på hytta etter tur langt i ødemarken. Dårlig skiføre, særlig i dag. Men slik blir det jo ofte når det går opp i 8-9 varmegrader. Så nå sover både fru og hund, mens jeg leser meg opp på fotball og sjakk.

Tur i ødemarka, altså. Sikkert interessant å være uten dingser og nett så lenge, jeg husker at jeg selv gjorde slikt i ungdommen uten noen problemer. Vi holder skansen hjemme i år, og har intet fyrverkeri (har ikke hatt det de siste 16 år) og tenkte å spise litt ost og nippe til litt alkohol som ikke er sterk.


Fra i morgen er det stort sett vanlige dager, og julestjerner, syvarmede og etterhvert juletreet kan slukkes og settes bort til gjenbruk neste år. Godt nyttår!

InternalExile
InternalExileInnlegg: 19760
31.12.19 11:24
fargerik: Oppe og går. Thaimusikk?

Flott du er opp og går! Selv føler jeg litt på noe som kanskje er feber her, og uff kanskje influensa. Håper dog på det beste.

Thaimusikk! Ja, Bodyslam er Thai. Du har ved diverse profilbilder vist noe som kan tolkes som litt over det vanlige interesse for musikk. Jeg mener jeg er der også. OG hør på Bodyslam. Jo, de er Thai, men ikke den musikken jeg litt irritert slår av i bilen etter min kone kjørte den sist.

Men må nevne at personer som liker å sette folk i boks mener jeg er en Prog-Rock fan. Tror du er mer old-rock, Zappa.... Men vær så snill og hør på minst 5 sanger av Bodyslam og si hva du mener.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4117
31.12.19 20:38

Godt nyttår alle sammen . Vi feirer i de dype skoger. Bare bikkja,  fruen og meg. Men det er folk på to andre hytter her også. Bikkja og jeg tok en tur og så på at noen hyttenaboer sendte opp litt smell og blink for barna. Bikkja er heldigvis uberørt av det, bare gøy.


Andre hyttenaboen har brukt dagen til å få lys i hytta. Solceller som konka ut.... men nå er det lys der ser det ut som.


En bra tur i skogen før sola og lyset ble borte. Nydelig farger i kveld. Nå blinker og smeller det borte på andre siden av vannet. Der det er hytter med alle fasilitetet. Selvfølgelig også kjempefyrverkeri som pekes nøye vekk fra teslaer og suver av de fineste slag. Så kan kjerringene der borte ligge i stampene sine meg boblevann og fnising. 


Musikk? Ikke fra Thailand her, men vinyl spiller queen. Og kongens velreflekterte tale fikk jeg med på tv.


Smaker på en rødvin i kveld, villa antinori, smak so faktisk passer min noe ødelagte smak. Lurte meg ut og fikk et par trekk av en sig...mens frua skravlet i telefonen.  Smugrøyker litt fortsatt slik som jeg gjorde i ungdommen. Skam.


Kaffe hører med. I kveld med en passelig klunk brunt brennevin i..


Dette er forfattet i ganske edru tilstand,  men likevel er det nok skrivefeil som telefonen får ta skylda for. God kveld godtfolk 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49318
31.12.19 20:46

Godt nyttår! Herlig å slappe av i egen leilighet for seg selv. Til Kongens tale er det som vanlig Champagne (ikke så dyr) og denne gang lodderogn. Matlysten ikke veldig stor, men reinsdyrfilet skal det bli. Ikke i det helt store slaget, så blir nok å holde seg hjemme hele kvelden... Merkelig hvordan humøret stiger når man tusler seg ut på kjøkkenet og gleder seg over de gode råvarene. Rødvinen er GastelGiocondo, som jeg ser fra Facebook at jeg drakk for ni år siden også. Det er jo en taxfreevin som er god. Hadde tenkt å lage karamellpudding, men jeg nøyer meg med en boks av den fra Ek. Men krem er pisket til. Blir nok en god whisky til den også.

sentry4
sentry4Innlegg: 5074
01.01.20 15:59

Godt nytt år!


Fredelig feiring her. Chilensk havabbor til middag - ledsaget av en lett rødvin fra Bordeaux som slett ikke svarte til forventningene slik at alt unntatt det første glasset havnet i utslagsvasken. Hjemmelaget sjokoladepudding ned krem og et lite glass portvin til dessert.  Ingen fyrverkeri å se eller høre, slik det seg hør og bør her ute på prærien.


Går inn i det nye året ca tredve prosent mindre enn jeg startet fjoråret, så nå er det vedlikehold som står på programmet. 


Det ryktes at jeg må på tur igjen i løpet av en uke eller to. Vietnam - der har jeg ikke vært før. Det kan jo bli en artig opplevelse hvis det blir noe av. 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21235
02.01.20 13:14

Godt nytt år, godtfolk! Det ble indisk curry også nyttårsaften. Dessverre ble det i kombinasjon med currymage og det var en litt slitsom variant. Jeg setter meg på flyet nordvestover om 10 timer. Skal bli godt med norsk brødskive og leverpostei fra boks.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 29293
02.01.20 15:41

Det nye året i Budstikka:


Før jul Rømt katt besøkte hestene i stallen


Nyttårsaften: Hestene rømte til katta

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 29293
02.01.20 22:01

Mer om det vanvittige rakett styret nyttårsaften


Flere hunder ble borte nyttårsaften. Ifølge Facebook-gruppen Nitrogruppa kom det inn 75 meldinger om savnede hunder.


Ifølge ett av gruppens medlemmer ble de aller fleste hundene skremt av fyrverkeri. Mange av dem hadde ikke kommet tilbake 2. januar, skriver NRK.


– I forhold til vanlige dager har pågangen vært ekstrem, sier ID-hund-fører og leder for ID-hundene i Nitrogruppa , Frank Lauvstad.


Like før klokken 13 torsdag hadde 48 av hundene blitt gjenforent med sine eiere.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49318
05.01.20 12:25

Nyttår allerede - ja, godt må det bli! Veldig rolig og hvit helg - nå er det sågar hvitt ute også. Blir en solid middag med pinnekjøtt og potetball i dag. Og da er det en sideeffekt ta det blir rester i morgen eller tirsdag. Men fra da er det i alle fall magrere tider og mindre alkohol i glasset. Litt irriterende og travel start på jobbåret, som forventet. Men også noen litt interessante oppgaver som venter. Når man får beskjed om at toppledelsen i NRK venter spent på resultatet av arbeidet til uka, så er jo det alltids en liten sånn ekstra motivasjon ut fra det daglige arbeidet.

Og, KKH og alle dere andre: Snart kommer skreien for fullt !!

(Innlegget ble redigert 05.01.20 12:25)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4117
05.01.20 20:29
DrSchwei: Nyttår allerede - ja, godt må det bli! Veldig rolig og hvit helg - nå er det sågar hvitt ute også.

Hvit helg her også. Ikke ute da.....


Medisterkaker i dag, med mandelpoteter og hjemmelaget surkål. Har klart et lite mål, å ikke handle mat denne uken. Bare spise hva vi har. Det burde gå bra enda ei uke. Greit å få brukt opp restene.


Treg og rolig dag i dag. Stort sett i stresslessen. Bortsett fra turene ut som vår firbente så klinkende klart sier at han skal ha. Brodder på beina på isen for meg .

sentry4
sentry4Innlegg: 5074
06.01.20 16:25

God Mandag, folkens!


En liten utfordring til å starte uken med:


Sjokoladepudding.  Hjemmelaget såden.


 


Vi driver og eksperimenterer litt og nærmer oss en god variant, men det mangler fremdeles litt på perfekt konsistens.  


Det er kanskje som å banne i kjerka, men jeg er egentlig på jakt etter konsistens slik som det man får når man lager Freie Sjokoladepudding fra pakke.  Eller laget - det er vel litt over 20 år siden sist jeg hadde en slik pakke i hus.


Så hvis noen har en oppskrift de tror gjør susen setter jeg pris på om den kan legges inn her.  Jeg er helt ok med å prøvesmake diverse varianter til jeg finner en som er perfekt, så ikke næl med å komme med forslag ;-)


Kan ellers berette at turen til Vietnam ble utsatt til slutten av neste uke.  Men nå er billett bestilt og alt skulle være i sin skjønneste orden.  Det kommer til å bli interessant!

fargerik
fargerikInnlegg: 64070
06.01.20 17:57

I dag var det pent vær, riktig fint å flakse ut på sykkeltur. Piggdekk på jernhesten hadde ikke vært nødvendig i dag med mildt vær og bare og strødde sykkelstier uten et fnugg av is. Jeg kan tåle den. Enten snø som ligger, eller ingen snø.


Driver og monterer denne flygende fisken fremdeles, da. Det viser seg å være en småpsykedelisk oppgave å få til dette. Det ser så lett ut på videoene, men er sykt knotete i praksis. Nå har jeg kommet et skritt videre. Fisken er låst fast i arbeidshøyde slik at den ikke skal stikke av og sveve opp i taket. Og nå skal jeg prøve å lime fast en batteripakke og noe elektronisk styringssystem på buken av en heliumballong som er mest interessert i å glippe bort og havne oppe i taket. Og intet av det de sendte med av lim og tape funker, så jeg har tatt fram lappesakene til sykkel og skal se om kanskje kontaktlim kan virke. Har allerede prøvd lynlim, men det preller av.


sukk. Det er litt gøy. da.


 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21235
sentry4
sentry4Innlegg: 5074
07.01.20 14:20

Takker og bukker!


 


Vet du hvor stor den kokesjokoladeplaten det refereres til er?  100g?


 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 18096
07.01.20 17:00

God aften.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21235
07.01.20 22:41

Ja, 100 g, tilsvarende en plate dronningsjokolade eller tilsvarende. Jeg skal redigere oppskriften, bloggen er egentlig til familiært bruk.

fargerik
fargerikInnlegg: 64070
07.01.20 23:42
Ale-Jet: God aften.

Hva skjedde, egentlig?

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 18096
08.01.20 15:53

Bare jævlig mye vind. Kom hjem til bortblåste søppelkasser og papp ved trappa. Fin temp dog.

gourmande
gourmandeInnlegg: 12614
08.01.20 17:29

Hei gamle venner - og godt nytt år! Håper alt er vel med dere!


Et hastig spørsmål herfra:


Har en lettsaltet, røkt svineknoke og skal lage lys lapskaus. Overrasket over hvor lite kjøtt det er når fett og knoke er fjernet. Har rester av et lettsaltet lammelår fra julelunsjene. Kan jeg bruke lammekjøttet i lapskausen, eller blir det kræsj med smak av både svin og lam i samme gryte? Masse grønnsaker og urter selvfølgelig, men hva med kjøttkombinasjonen? Hadde vært fint å få brukt opp lammelåret  :-) 

sentry4
sentry4Innlegg: 5074
08.01.20 18:22

Jeg testet en oppskrift veldig lik den du ga meg, men med 50% maizena, og den ble veldig løs i konsistensen og stivnet ikke skikkelig i det hele tatt....  


jeg kommer nok til å prøve nøyaktig slik oppskriften din er, men er bekymret for at resultatet blir mer en slags kald sjokoladesuppe. 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21235
08.01.20 18:39

Om du koker den etter anvisningen blir den stiv og fin. Men den må få koke til den tykner, og det tar litt tid. Jeg har laga den flere ganger, og kan garantere for den.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4117
08.01.20 19:42

Svineknoke med lammelår blir godt. Vi gjør slikt av og til. Bruker endel svineknoke (10 kroner på brokelandsheia) og må da av og til spe på med annet kjøtt.  Kjør på sier jeg

sentry4
sentry4Innlegg: 5074
09.01.20 13:17
TøttTøtt: Om du koker den etter anvisningen blir den stiv og fin. Men den må få koke til den tykner, og det tar litt tid. Jeg har laga den flere ganger, og kan garantere for den.

Vel...jeg skal definitivt prøve, og gleder meg allerede.


Ellers skjønner jeg ikke helt hvordan jeg er blitt ansvarlig for detaljplanlegging av tur for seks personer til et land jeg aldri har vært.  Når man i tillegg snakker 14 timers tidsforskjell går selvsagt både nattesøvn og fredelige morgener rett i dass.


Jeg tror jeg har kontroll.  Jeg tror at de som skal vil få utstedt riktig type visa.  Jeg tror at både transport og overnatting er bestilt og organisert.


Men sikker er jeg ikke!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4117
10.01.20 11:09
sentry4: Jeg tror jeg har kontroll.

Spennende da :)


Jeg derimot, hadde ikke kontroll da jeg syklet til jobb i morges. Ble stoppet av politi og fortalt at jeg manglet lys bak på sykkelen....


Syklet langsomt i en sidegate og fikk en bil bak meg. Og det var selvfølgelig en politibil. Nå kjenner jeg dama, så jeg slapp livsfarlig fengsel heldigvis. Men jeg måtte av sykkelen og slå på baklyset.


Ivrig i tjenesten var hun, men det er vel greit. Jeg er selv eitrende forbanna på alle som er ute i mørket uten refleks og lys når jeg kjører.


Glatt var det i hvert fall.

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 18096
10.01.20 11:17

Horn med ost og skinke i kantina på jobben til lunsj.

Klikk for å gå tilbake til toppen