Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
15.02.20 23:58

Når jeg først deler videoer. Litt av mitt paradis ...


https://www.youtube.com/watch?v=u6jngoF2zpA

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
16.02.20 11:50
DrSchwei: Når jeg først deler videoer. Litt av mitt paradis ... https://www.youtube.com/watch?v=u6jngoF2zpA

Det ser jo passe dovent og laidback- ish ut. Litt av en kontrast til det som er utenfor vinduene her i dag, gitt! Det kommer en og annen dråpe regn, for å si det sånn.

Greit at noen venner har invitert seg selv og skal dukke opp etterhvert. Og jeg husker at det skal serveres te, og ikke kaffe.

(Innlegget ble redigert 16.02.20 11:51)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
16.02.20 13:09
fargerik: Det ser jo passe dovent og laidback- ish ut. Litt av en kontrast til det som er utenfor vinduene her i dag, gitt! Det kommer en og annen dråpe regn, for å si det sånn. Greit at noen venner har invitert seg selv og skal dukke opp etterhvert. Og jeg husker at det skal serveres te, og ikke kaffe.

Ja, det er enda mer dovent og laidback enn musikken skulle tilsi, for det er som regel veldig rolig jazz-funk og lignende som blir spilt der. Meget dempet på dagtid. Og det var noen hakk bedre før - for de første to årene på dette stedet (flyttet for en 7-9 år siden) var det klart mindre folk og det var stort sett meg og litt yngre lokale folk. Nå har lokale bestemødre funnet stedet - de bader og går stort sett hjem ved 12-tiden, men tar opp plasser som jeg tidligere, da jeg kom ved 11-tiden kunne velge å vrake i. I tillegg er det nå flere familier og dessuten etter hvert litt flere turister, så det er ikke så eksklusivt. Men jeg kjenner jo folka der, så det er jo uansett veldig trivelig.

Det er slike dager man bare venter på å får reist, skjønt det er jo nær vårfølelse her. Det er tett opp til 10 grader her i Oslo...

... te, ja det er jo bra innimellom. Jeg skal straks ha te selv. Jeg drikker te til søndags frokost. Og så skal jeg smake på den bitre appelsinmarmeladen jeg laget i går. Den ble i alle fall stiv nok. Nydelig farge.

(Innlegget ble redigert 16.02.20 13:09)

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
18.02.20 19:39
DrSchwei: ... te, ja det er jo bra innimellom. Jeg skal straks ha te selv. Jeg drikker te til søndags frokost. Og så skal jeg smake på den bitre appelsinmarmeladen jeg laget i går. Den ble i alle fall stiv nok. Nydelig farge.

Te er godt, det.  Men det blir nå helst til at jeg velger kaffe når jeg skal ha noe varmt i koppen.  Og i kroppen.


Appelsinmarmelade er en sånn ting som jeg aldri helt kan bli enig med meg selv om jeg liker.  Godt når jeg en sjelden gang forsyner meg med et lite glass på en frokostbuffet på et bra hotell, men jeg kan ikke huske sist gang jeg kjøpte det med meg hjem.  Og jeg har aldri laget det.


Tøttas sjokoladepudding, derimot....  Det r ikke bare meg som har falt for den! Så nå blir det annenhver gang den og creme brulee når de yngste avleggerne er på visitas.

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 62334
23.02.20 10:43

Husk Fastelavnsboller i dag  Kara og Kariner


 


Likere dere ren krem eller litt Jordbærsyltetøy i den`?


 


Melis stø er jo ett must !!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
23.02.20 11:19
sentry4: Appelsinmarmelade er en sånn ting som jeg aldri helt kan bli enig med meg selv om jeg liker. Godt når jeg en sjelden gang forsyner meg med et lite glass på en frokostbuffet på et bra hotell, men jeg kan ikke huske sist gang jeg kjøpte det med meg hjem. Og jeg har aldri laget det. Tøttas sjokoladepudding, derimot.... Det r ikke bare meg som har falt for den! Så nå blir det annenhver gang den og creme brulee når de yngste avleggerne er på visitas.

Finnes det en oppskrift noe sted?! På Tøttas pudding?! Jeg vil gjene lage selv en gang.

Appelsinmarmelade - vet ikke, men antar at "fascinasjonen" kom litt fra at det var det eneste syltetøyet som ble kjøpt, resten var jo laget av egne bær. Så det var litt eksotisk. Min mor likte det i alle fall godt, og det er nå stor stas for alle når jeg tar med hjemmelaget. Neste gang blir vel til påske. Onkel på Flø brukte også en del appelsinmarmelade, mener jeg å huske. Så fikk det vel inn gjennom barndommens somre og påske også, da. Etter  hvert er det den bitre som gjelder, og den jeg laget nå sist ble akkurat på prikken slik jeg liker den.

(Innlegget ble redigert 23.02.20 11:19)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
23.02.20 11:21
EL-FERNANDO: Likere dere ren krem eller litt Jordbærsyltetøy i den`?

Helst mye mer, det blir vesentlig mer smak og fylde om man blander inn litt vaniljekrem også. Og helst marsipan i bollen. Fra tidlig barndom husker jeg bare gårsdagens boller fylt med pisket krem og melis på toppen. Synes aldri det har vært noe særlig til stas. Men da de ble oppgradert med litt marsipan i midten og gjerne med vaniljekrem blandet i kremen, ja da - vil jeg bare si: Det ble andre boller.

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 62334
23.02.20 11:25
DrSchwei: Helst mye mer, det blir vesentlig mer smak og fylde om man blander inn litt vaniljekrem også. Og helst marsipan i bollen. Fra tidlig barndom husker jeg bare gårsdagens boller fylt med pisket krem og melis på toppen. Synes aldri det har vært noe særlig til stas. Men da de ble oppgradert med litt marsipan i midten og gjerne med vaniljekrem blandet i kremen, ja da - vil jeg bare si: Det ble andre boller.

Vanilje i dem er godt :)


Så må det dynkes med fløte, så det ikke smaker så tørt. 


Marsipan var nytt for meg, legger du bare en kladd inn i den sa?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
23.02.20 12:27
EL-FERNANDO: Marsipan var nytt for meg, legger du bare en kladd inn i den sa?

Det går utmerket. Eventuelt bare legge et tynt lag på over bunnen. Mener marsipanen ble bakt inne i bollene, men er litt usikker her.

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
23.02.20 14:30

Tøttala den ut som en link i denne tråden 7. Januar. Du finner den der. 

(Innlegget ble redigert 23.02.20 14:31)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
23.02.20 14:40

Det ble ingen boller på meg i dag, greit nok det. Men en deilig skogtur i snøfri skog. Sol og litt vind, men bare deilig. Lave skuldre og rolig tempo.  Bikkja lette etter elg. En gigant som har gått der ganske nylig. Men elgen slapp lett unna. De står som regel helt stille og observerer. Men bikkja har skremt opp en elg en gang...og ble brukbart skremt selv. 


Så nå sitter vi tre på hytta og tar oss inn før vi pakker og reiser til byen igjen.


Det eneste jeg grubler på er hva vi skal spise i kveld? Slå på stortromma og bestille kina?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30048
23.02.20 17:11
bjoro33: Bikkja lette etter elg.

Leter den ikke etter andre hunder ?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30048
23.02.20 17:39

Som barn drømte vel mange om å overnatte i en godtebutikk eller en sjokoladefabrikk.

 

En sel i Sverige fikk en sånn opplevelse i virkeligheten.

 

Ovädret Dennis fick fiskaffären i Hunnebostrand i Bohuslän att svämma över. Men när ägarna skulle röja upp fick de oväntat besök – av en säl. 
– Jag blev lite paff när hon kom in, säger Joakim Sandberg. 

 

För lokalbefolkningen och fiskaffärens stammisar är sälen, som fått namnet Sally, välkänd. Varje dag i några månader har hon synts till vid bryggan, på baksidan av fiskaffären, för att tigga fisk.  

Den här dagen tog hon sig hela vägen in i butiken. Ovädret Dennis hade nämligen lett till att fiskaffären översvämmats, så det var bara för knubbsälen att simma in. 

– Vi har väldigt högt vatten i våra lokaler. Jag var längre in i butiken när jag hörde att det plaskade lite väl mycket, och då såg jag en liten säl, säger Joakim Sandberg, en av ägarna. 

Efter att ha hälsat på honom och hans kollegor hittade sälen Sally ut själv. 

 

(Innlegget ble redigert 23.02.20 17:41)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
24.02.20 10:41
BigGeorge: Leter den ikke etter andre hunder ?

Nei, den sprang nok etter elgen en ørliten tur. Ganske langt mellom bikkjene i skauen der. Men plenty med andre dyr og lukter.

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
24.02.20 16:12

Ser på NRK at bikkjer og elg ikke alltid er noen god kombinasjon...


Mine firbente er heller ikke spesielt begeistret for hunder.  De fikk besøk av en løshund for en tid siden, og ut fra farten på bikkja da den stakk av gjetter jeg at de fikk inn både en og to fulltreffere før den tok til vett.  Godt å vite at instinktene er i orden - neste gang kan det vøre en flokk med coyoter som prøver seg.


Her er det grå og våt og trøstesløs mandag. Bare noen dager til årets store begivenhet for våre trofaste kunder: Houston Livestock Show and Rodeo.  Jeg tror jeg klarer å lure meg unna representasjonsoppgavene i år også, men jeg har da i alle fall sørget for at en av mine gode kunder kan ta med seg familien og se både rodeo og Willie Nelson på første klasse.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
25.02.20 09:35

Nå putrer det liflig i kaffetrakteren. Og jeg kjenner lukta av kaffen. Dagens første kopp snart, og det er seint til å være meg.

 

Det snør store filler, og noe legger seg på bakken. Det er ca 3 cm nå.Bilen var ledig i dag, så da ble det varmt og greeit på turen til jobb i dag.

 

Snør det inne i hovedstaden? Eller andre steder som i Viken? 

Registrerer forresten at Jan Teigen er død. Trist. En stor artist og personlighet.

(Innlegget ble redigert 25.02.20 09:37)

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
25.02.20 13:28
bjoro33: Nå putrer det liflig i kaffetrakteren. Og jeg kjenner lukta av kaffen. Dagens første kopp snart, og det er seint til å være meg.

Klokka er 6.23 og jeg er godt nede i kopp nr 3 for i dag, så her går det unna!


Jeg var innom en butikk for å kjøpe filter til kaffemaskinen i går.  De hadde selvsagt sluttet å føre dem - modellen er for gammel.  Hun som ekspederte prøvde å selge meg den nye varianten.  Den som kan startes fra en app slik at man ikke en gang trenger å lette på ræva for å brygge en kopp kaffe.  Og så kostet den bare seks tusen.  Dollar, altså.


Es muss ja grenzen sein.  Så jeg holder på den gamle så lenge den virker.  Filter bestilte jeg på nett.  Og når/hvis maskinen kneler før meg får vi se hva det blir.  Men det blir i alle fall ikke den til seks tusen...

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
25.02.20 14:10
sentry4: Jeg var innom en butikk for å kjøpe filter til kaffemaskinen i går. De hadde selvsagt sluttet å føre dem - modellen er for gammel. Hun som ekspederte prøvde å selge meg den nye varianten. Den som kan startes fra en app slik at man ikke en gang trenger å lette på ræva for å brygge en kopp kaffe. Og så kostet den bare seks tusen. Dollar, altså. Es muss ja grenzen sein. Så jeg holder på den gamle så lenge den virker. Filter bestilte jeg på nett. Og når/hvis maskinen kneler før meg får vi se hva det blir. Men det blir i alle fall ikke den til seks tusen...

Hysterisk dyrt. Vanlige mennesker har da ikke så dyr kaffemaskin i huset. Jeg har mer tro på å bruke gode kaffebønner dersom det skal bli god kaffe. Men her går det uansett mest på kapsler og Tassimo. Bare når det kommer kaffedrikkende gjester tar jeg frem kverna og kaffetrakter. Til vanlig er det bare 1 person som skal ha en kopp nå og da her i huset (meg) og det er bare sløseri å trakte en batch som jeg ikke orker å drikke opp.


Her er det surt i dag, jeg er ikke mye lysten på den daglige turen på jernhest. Men MLE dro på seg varme klær og gikk sin daglige tur, og da kan jo ikke jeg feige ut og være pingle.

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
25.02.20 15:21
fargerik: Hysterisk dyrt. Vanlige mennesker har da ikke så dyr kaffemaskin i huset.

Nei, det kan jeg aldri tenke meg.  Men noen er jålete og skal ha det siste og fineste og nyeste.  


Alt kommer til syvende og sist selvsagt an på kaffebønnene.  Man kan ikke lage god kaffe av dårlige råvarer, uansett hvor fancy maskin man har.  Men man kan lage dårlig kaffe av gode bønner, bare så det er sagt.  


Jaja.  Maskinen min fungerer fremdeles bra.  Den er vel 12-14 år gammel nå, så jeg har vel fått relativt mye ut av den allerede.  

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
25.02.20 22:45
bjoro33: Snør det inne i hovedstaden?

Ikke et snøflak  så langt øyet rekker.


Skikkelig surt og kaldt, minus 1, føles som minus 7... Brrr!

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21248
27.02.20 09:50

Oppskriften ligger som sagt ute, men her kommer en reprise til glede for både nye og gamle blogglesere. Sjokoladepudding «Freia kan ta seg et stev»

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
27.02.20 23:44

Takk tøtt:)

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
28.02.20 17:45

Ja, i morgen har vi bedt gode venner på middag, og jeg kommer til å servere Tøtteladepudding til dessert. Med pisket krem til. Middagen blir en ovnsbakt sak med linser og hjortepølse og en del annet snadder. Det er HSEBA som har ansvaret for den biten. 


Men det er i morgen. I kveld blir det som vanlig middag i landsbyen. Det er en hyggelig tradisjon som med lokale priser er riktig overkommelig.  Jeg leste en restaurantanmeldelse i DN i dag, og der svidde de av 8000kr for to personer. Vår middag er nok adskillig enklere, men så pleier den da heller ikke koste mer enn $40 for to - inkludert 25% tips. 


 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21248
28.02.20 20:20

Tenk at jeg har ruga på den her oppskriften og bloggen i minst 8 år.

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
29.02.20 10:40

Vil bare nevne at det har vært Evergood Dark Roast i koppen på måråkvisten. Og vi har fått snø her, så sykkelturen er innstilt i dag siden jeg har lagt om til sommerdekk. Trenger ikke en trynings nå når hendene er brukelige igjen etter forrige trynings.


Men noen ymtet om en biltur til søta bror, det er innafor på en slik dag. Kan jo alltids bli med og ta med litt øl hjem til Halva Priset.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
29.02.20 11:00

Harry-handel er vel fine greier når man har kort vei, ville ikke nølt på det. Billigere whisky kan man få også. Har ikke hørt noe mer om det toget Thon skulle sette opp...

... ble ingen Harry-handel i Tallinn for min del. Kunne jo alltids kjøpt litt, men hadde ingen innsjekket bagasje denne gangen.

Ellers merkes jo det på lommeboka der borte at eurokursen ikke er så god for norske kroner. Og Estland har hatt en bemerkelsesverdig økonomisk vekst, så priser og lønner har gått opp temmelig mye.

En typisk enkel lunsj i kantina (samme opplegg som i Sverige, folk spiser varm mat på ulike spisesteder som ligger nært kontoret) ligger på typisk 70 kroner. Når lønnen bare er vel 1/3 av norsk lønn, sier det seg selv at det ikke er veldig billig. Kunne aldri tenkt meg å betale 200 kroner for en kyllingfilet med litt poteter og saus...

.. ellers fin jobbtur med veldig hyggelig kollega. Fint å leie leilighet. Det er også billigere enn hotell, så da er jo det meste greit.

Selv om det ikke var alkoholmessige eller andre utskeielser, var jeg veldig trøtt og fikk sove nær 12 (!!) timer nå. Så nå er jeg opplagt. Herlig.

Ut å skaffe mat. Stort stykke kjøtt som skal stekes. Tenker jeg.

(Innlegget ble redigert 29.02.20 11:00)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
29.02.20 11:12
fargerik: Vil bare nevne at det har vært Evergood Dark Roast i koppen på måråkvisten. Og vi har fått snø her, så sykkelturen er innstilt i dag siden jeg har lagt om til sommerdekk. Trenger ikke en trynings nå når hendene er brukelige igjen etter forrige trynings.

Da laver ned, svære filler nå. Det har ikke lagt seg så mye enda, men nok til at jeg droppet sykkel. Så sitter jeg her da, på jobb. God kaffe i koppen.


Et lite dansk marsipanbrød inntil.


Sitter å komponerer tippekupong. Gammeldags fotballtipping som blir litt gøy å følge med på til kvelden. Det hender jo en slumper innom, og at det blir penger på konto. Det trengs i disse trange tider.

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
01.03.20 16:33

Favoritten var i mange år Freia Gammeldags Marsipanbrød. Men de er borte, som så mange av de kulinariske solstrålene nan vokste opp med. Antar det er slik verden skal være. Det kalles utvikling.   


Kanskje. 

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
03.03.20 13:26

I dag er det ikke bare tirsdag - det er Supertirsdag!  Og siden jeg ikke skal på kontoret i morgen legger jeg opp til valgvake med ost og brød og frukt og noe godt i glasset. Men først skal det legges ned noen timer på kontoret og så et par timer med plikter man har som småbonde. Dagens høydepunkt er å bli møtt av fire firbente som kommer småjoggende og er sultne på kos.  Litt børsting, rensing av hover...i tillegg til generell kjæling - joda, de er bortskjemte så det holder.  Det kan jeg godt leve med.


Hverdagen på jobb er ikke helt som den pleier. Kundene er i full koronapanikkmodus.  Kinaturen er utsatt på ubestemt tid, og andre destinasjoner i Asia er heller ikke øverst på listen i disse dager. Jeg er ganske pragmatisk anlagt og reiser når og hvis jeg må, men så lenge alle andre har gått i hi er det greit å holde seg hjemme.


 


 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
03.03.20 14:07
sentry4: I dag er det ikke bare tirsdag - det er Supertirsdag!

Hadde jeg bodd der borte, så hadde jeg nok også fulgt med. Men jeg må si, at det er rimelig forvirrende og langtekkelige greier dere holder på med.


Og jeg tror vi får nok minutter om det i våre nyhetssendinger også.


Her er det kaffe, som vanlig. Corona eller ikke. Men til og med jeg merker litt til den panikken som rår. Støvmasker har jeg gått tom for. Og ingen har.....bortsett fra en kontakt jeg har. Så jeg ringte, og fikk en ladning i dag. Hundre masker solgt i dag. Peanuts slevfølgelig, men litt gøy lell. Så kanskje jeg må ta en telefon til i løpet av uka.


Og rema 1000 butikken jeg var innom i går, var tom for spagetti!! Slå den. Folk hamstrer tørrvarer. Frua sa i morges, at vi går ikke tom for mat den første måneden. Vi får ete fisk og kjøtt fra fryseboksen, der er det plenty av ymse slag. 

Klikk for å gå tilbake til toppen