Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
BigGeorge

Innlegg: 33684
BigGeorge
29.03.21 12:57

Den hjemløse hunden i USA hadde en enorm fascinasjon for en lilla kose-enhjørning. Dermed havnet den på glattcelle, men historien fikk en lykkelig slutt.

En løshund drev stadig vekk og snek seg inn i butikken og labbet bort til en hylle med kosedyr. Mer spesifikt ett spesielt kosedyr.

De ansatte husjet løshunden ut av butikken, men den snek seg rett inn igjen da dørene gikk opp idet kunder forlot butikken.

Samantha Lane, fra duplin county animal service som rykket ut, ble så rørt av hundens hengivenhet til enhjørningen at hun kjøpte kosedyret for 10 dollar.

 

 

Hunden fulgte fornøyd med Lane da han hadde fått sin elskede enhjørning.

Foreløpig har ikke noen eier av Sisu meldt seg, men mange har ønsket å adoptere ham.

(Innlegget ble redigert 29.03.21 13:03)

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
30.03.21 13:23

God til kaffen! Det må man ha. Eller det vil si, jeg er ikke så veldig glad i noe søtt til kaffe, bortsett fra når det er tradisjonell "ettermiddagskaffe", men da synes jeg kakene og det andre spiller hovedrollen, mens kaffe er tilbehøret....

... nå til påske tenkte jeg å bytte ut den klassiske ostekaka med noe annet, men så kom jeg på at ostekake egentlig er det aller beste. Og i påska blir det som regel en kake til tidlig ettermiddag, helst på balkongen, samtidig funker den veldig godt til dessert også. Den jeg lager passer til en person alene hvis man skal spise kake torsdag-søndag, to gange rom dagen :-) Så da blir det å bake den i morra.

Det er ordentlig fint og varmt her i Gamlebyen i Oslo nå. Jeg har den balkongen i bakgården med nest best beliggenhet - i øverste etasje og bare litt lavere en den høyeste. De fleste andre har mye mindre sol. Stakkars folk!

Nå skal jeg snart avslutte jobben. Skal ha meg et par gode smørbrød med sildesalat - og ja, jeg tar en øl til. Rett og slett.

 

fargerik

Innlegg: 72159
fargerik
30.03.21 15:33
Ale-Jet: Disse er meget gode til kaffen.

Kjempegodt!

Kjøpte en pakke i nærbutikken i dag og tok en liten kake sammen med en kruttsterk svartkopp vel hjemme. Nam!

Ale-Jet

Innlegg: 39657
Ale-Jet
30.03.21 16:20

Meget nice. Brownies er digg til kaffen.

TøttTøtt

Innlegg: 21367
TøttTøtt
30.03.21 16:51

De er laga med melk :(

Jeg funderer på å lage ny runde med kaffe- og valnøttkake. Det er godt til kaffen, det! Forøvrig er påska avlyst for min del, bilen må ha nye bremser etter EU-kontroll og både tog og fly er fraråda for uvaksinerte doktorer i samfunnskritisk stilling. Jeg kjører rett og slett ikke over fjellet før bremsene er tilsett. Heldigvis kan jeg med stor sikkerhet bli vaksinert i utgangen av påska, og da med Pfizer. Nydelig!

Oppussinga går sin gang, budsjettet har sprukket pga et elendig tak, tvilsomme elektriske kretser, en feilbestilt dør, et kjøleskap som er for høyt og den sprukne tanna i tillegg til nevnte bremser. Så da får jeg bare søke om påfyll fra banken. Heldigvis ser det ut til at skatteoppgjøret kommer til å rydde vei i økonomien til høsten. 50% av næringsinntekt går alltid sporenstreks inn på skattekontoen. Slår aldri feil.

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
30.03.21 18:11

Ja, en ulykke kommer sjelden alene. 

Her hadde vi siste runde med rørlegger i går etter februarfrosten. Nå er alt i orden til neste gang det fryser :-)

Lite påskeføkelse her. Vi har visstnok fri på fredag, men ellers går livet sin skjeve gang. Dropper påskegodt og kake i år også - må forberede sommerkroppen ;-). Men et godt måltid eller to og noe godt i glasset skal det vel bli en råd med i løpet av helgen. 

i dag er det hjemmekontor. Kaffe i koppen og en liten pause etter morgenens økt med videomøter med Asia. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til mer normale tider igjen. 

bjoro33

Innlegg: 28664
bjoro33
30.03.21 19:53

Snart avreise til hytta. Pakker i kveld slik at vi er tidlig nede i morra.  Fulgt/følger alle råd, så handelen har foregått her i byen med to meter og maske. Og jeg fikk telefon i dag om vaksine. Om litt over ei uke

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
31.03.21 13:04

God påske til alle slabberanter!

Jeg sitter her med en kopp kapselkaffe og ser frem til de neste dagene med hjemmekontor. Vi er ikke veldig mange på kontoret, og vi har mye plass og god avstand, men likevel...  Onsdag i neste uke får jeg forresten andre runde med vaksine fra Moderna, så her er definitivt lys i enden av tunnellen.

De siste dagene på hjemmebane har gått med til å grave opp kantsteinstein - noen av dem ganske store - som nå ligger klar til avhenting.  Han som har takket ja visste nok ikke helt hva han har satt i gang, for han planlegger å hente steinen med en vanlig pickup, og da blir det nok en del turer før han er ferdig. Jeg tør ikke en gang gjette hvor mye det err snakk om, men vi snakker nok noen tonn...

 

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
31.03.21 13:46

Da var det bare 20 minutter igjen til ferien. Rapporten til departementet er levert. Etterpå ringte Høyesterett. Alt ordnet fra heimekontoret. På veg ut var lokal delikatessebutikk ikke åpnet, noe som var litt irriterende, og da jeg kom tilbake var der kø. Det er to lange køer i denne bydelen. De som står i kø for delikatesser og de som står i kø hos Fattighuset. Den siste er lengst. Mye lengre. Det er et tankekors. Begge deler skyldes nok pandemien - det er flere som koser seg med delikatesser, samtidig som det er flere som trenger hjelp....

... man bør tenke seg om noen ganger, synes jeg, at man skal være glad for at man står i den korteste køen!

Har brukt en liten pause på å bake ostekake. Ellers er huset så fullt av mat og drikke at det savner sidestykke. (Skjønt, er det noen som helst som noen ganger har savnet et sidestykke?..)

Merker i skrivende stund at jeg er ekstremt glad for ferie nå. Det er fin-fint med hjemmekontor på mange måter, men samtidig går helg og jobb mer i en smørje, og man får liten variasjon.

Påska i byen er grei den. Men den blir jo aldri som på Flø i gamle dager. Det er helt sikkert. Besøk blir det neppe i heimen heller, skulle jeg velge besøk, så hadde det vært hun her, men jeg får heller finne fram Tidal, ikke Tinder, og få besøk på den måten :-)

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/lise-davidsen-med-nytt-album?publisherId=6987388&releaseId=17900579

(Innlegget ble redigert 31.03.21 13:46)

TøttTøtt

Innlegg: 21367
TøttTøtt
31.03.21 14:54

Bjoro! Du har vel greie på det her med maling, olje, lakk og fug...? Jeg tenkte bruke påska effektivt med å olje kjøkkenbenken. I min verden er det jo praktisk å få olja godt innunder alle kriker og kroker før det tettes med silikon. Oljen er av typen herdende (Liberon finshing oil) men er det best å fuge først?

Har forøvrig handla inn åndedrettsvern. :)

BigGeorge

Innlegg: 33684
BigGeorge
31.03.21 16:48
sentry4: Onsdag i neste uke får jeg forresten andre runde med vaksine fra Moderna,

Jeg har fått avlyst to Astra zeneca  datoer av min fastlege og skal ha Moderna torsdag 8.april. Håper på å unngå bivirkninger.

(Innlegget ble redigert 31.03.21 16:49)

BigGeorge

Innlegg: 33684
BigGeorge
31.03.21 17:55

Video på VG fra USA der bjørnemor skal få de små bjørneungene over veien. Mye sprell av de små før mor og barna er over veien

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
01.04.21 12:56

Vaksine... Ja, håper det blir om et par uker. Snakket med insisterende fetter i går, han mente helt sikket at jeg stod i samme kø som ham. Merkelig påståelig enkelte kan være, uten å ha fakta i orden.

Balkongen her - et par grader i litt for kjølig retning, dessverre. Det går akkurat å sitte ute i sola. Temometeret er av sånn inne-ute som jeg har tatt ut. Begge indikatorene er nå i sola. Den ene (uteledningen) hevder 15-17 grader. Den som måler inne, sier 21-23 grader i samme sola. Merkelig. Håper det kan stige litt de nærmeste timene, så det faktisk blir veldig trivelig, og ikke bare småtrivelig. Skulle gjerne hatt en frisk drink.

fargerik

Innlegg: 72159
fargerik
01.04.21 16:40

Det ser ut til at MLE er i neste pulje, kanskje også jeg. Fastlegen har fikset bestilling. Tipper det blir litt etter påske, men det har vi tid til å vente på. Her i byen brukes Moderna på slike som oss, basta.

Kjølig nok i dag til å ikke drive spesielt mye med å "kose seg" utendørs. MLE har laget sjokolademuffins, skal smake så fort de har kjølt seg ned litt. I mellomtiden har jeg innendørsaktivitet i furtebua. Vasker jernhesten etter at omlegging til sommerdekk er unnagjort, til tonene fra den nye rocke-CDen som ploppa ned i postkassa i går.

Anbefaler Adrian for de som liker mye rockegitar.

https://open.spotify.com/track/6i0wwGs9lX8SeIbTGw9YYm?si=skcSyFAxTRqHF2M6KXDw1g

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
01.04.21 21:14

Nå har jeg Tidal, ikke Spotify, fordi noen tidligere kolleger var med å sarte Tidal... Dessuten er det visst litt bedre på klassisk. Mahlers 8 er tunge saker, jeg skjønte ikke så mye da jeg hørte det i Operaen, men har nå forstått litt mer...Siste minuttene på full guffe er balsam for sjelen. Og litt mer. Opprørende, oppløftende og skjellsttende...

https://www.youtube.com/watch?v=fsgDxiSpckM

bjoro33

Innlegg: 28664
bjoro33
01.04.21 22:25

Adrian funker bra

KingKongHalvor

Innlegg: 56567
KingKongHalvor
01.04.21 22:53

Ferdig med skigåing og påskefjellet, på plass i Nord-Norge. For det første helt tragisk på Gardemoen, det var som en spøkelsesby, helt øde. Og stengt. 
Men folk fra Oslo og Bærum har blitt veldig godt mottatt hele veien fra Evenes og til destinasjon, bare hyggelig mottatt og ønske om god påske. 
Beste opplevelse likevel da man skulle hente ut en middels leiebil, og fikk beskjed om at det var en «liten» oppgradering. Det var en splitter ny Volvo hybrid med over 300hk, det er leketøy for store gutter. Masse svinger og aktiv kjøring, passet bra med en Power-innstillling i kjørestil med stivere fjæring og veldig respons på gasspedalen. 
Nuvel, det ble likevel bare transport da man kom frem og så de første havørnene, lite som slår det synet. 

fargerik

Innlegg: 72159
fargerik
02.04.21 09:56
DrSchwei: Nå har jeg Tidal, ikke Spotify, fordi noen tidligere kolleger var med å sarte Tidal... Dessuten er det visst litt bedre på klassisk.

Ja, Tidal skal visst ha bedre lyd. Dog er Spotify et greit tillegg til sine ting. Jeg har bare gratisversjonen, det er bare et program som ligger der og ikke opptar noe plass. Jeg er ikke betalingskunde på noen strømmetjenester. Men jeg kjøper nå og da musikk, da. Som f. eks. nevnte Adrian som jeg nå har på CD.

DAB-radioen jeg har på kjøkkenet er Spotify-kompatibel, men for å linke en telefon til den må man ha betalingsversjonen.

Jajja...Fredagskaffe her!

(Innlegget ble redigert 02.04.21 09:58)

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
05.04.21 10:59

Davarpåskasnartover. Kjedelig, men samtidig greit nok - dagene etter påske bærer jo som ofte bud om vår. Husker kalenderen min for noen år siden, med litt reiseaktivitet og kort fram til mai, at jeg da hadde bare en hel arbeidsuke mellom påske og sommeren... Nå blir det flere hele.

Det meste er jo sentrert for tanken rundt når vaksine kan bli satt for min del. Ut fra hva jeg ser og hører kan det skje allerede denne uka, men kanksje mest sannsynlig uka etter, eller i alle fall uka etter der igjen.

Da kan man endelig begynne å planlegge litt. Sår man se når de det passer å ta ferie. Litt mer stress med dette også nå, ettersom jeg har noen oppgaver som jeg stort sett gjør alene, så da trenger vi noen som kan avløse meg når jeg tar fri. Vi er i en prossess der eierne stadig ønsker å gjøre endringer, og det er ganske masete. Men i alle fall har jeg ryggdekning på at det jeg holder på med er noe av det mest lønnsomme vi driver med.

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
05.04.21 13:56

Nå trenger jeg hjelp fra doktoren!

Jeg har fått så inderlig lyst på bacalao.  HSEBA behersker kunsten til fulle, slik det sømmer seg en ekte Nordmøring.

I Norge var det enkelt: klippfisk var noe vi fikk fra Kristiansund de gangene det var aktuelt. 

Men her borte er det verre.  Det finnes en del klippfisk å få kjøpt på nett, men mye av den har aldri vært i nærheten av Norge.  Et hederlig unntak er klippfisk fra Sperre i Ålesund.  Har du noen erfaring med denne produsenten?  

bjoro33

Innlegg: 28664
bjoro33
05.04.21 14:12

Nå spør du rett nok ikke meg da....

Sperre er jo Ålesund på sunnmøre. Og det faller en nordmøring som meg, litt tungt å si det: det er prima vare. Jeg bruker fisk derfra av og til. Men oftest fra Garshol i Kristiansund.  Men det er vel utenfor din mulighet. 

Bånn appetitten 

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
05.04.21 15:07
sentry4: Det finnes en del klippfisk å få kjøpt på nett, men mye av den har aldri vært i nærheten av Norge. Et hederlig unntak er klippfisk fra Sperre i Ålesund. Har du noen erfaring med denne produsenten?

Ingen erfairng med produsenten. Jeg ble litt skeptisk da jeg så et TV-innslag der sjefen (Inger-Marie) skrytte av "moderne klippfiskproduksjon", som var å lage klippfisken av frossen filet!

Men det aller viktigste er at det står at det er Atlandeterhavstorsk, Gadus Morhua, på pakken. Det er fisk som flaker seg når den varmebehandles, i motsetning til Stillehavstorsken, som nærmest trekker seg sammen og blir flisete.

Så dette tror jeg skal være et utmerket produkt!

Selv handlet jeg fisk av Garshol fra Kristiansund som var på matmarked her i byen. Han lager fisken av skrei og tørker den på bein. Det er i alle fall helt topp.

(Innlegget ble redigert 05.04.21 15:09)

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
05.04.21 16:27

Den som intet våger, intet vinner.  Og jeg har send avgårde en mail, så får vi se om Garshol har agent i USA eller om de eventuelt sender hit.  Klippfisk bør jo tåle noen dager i transitt...

Og hvis det er bom, blir det nok Sperre.  Jeg har nok gode venner på Sunnmøre til at det ikke føles helt feil uansett ;-)

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
05.04.21 17:03
bjoro33: Nå spør du rett nok ikke meg da....

Beklaer det, men jeg valgte å spørre sunnmøringen siden spørsmålet var om en produsent i Ålesund.  Jeg legger meg flat. Det skal ikke gjenta seg!

bjoro33

Innlegg: 28664
bjoro33
05.04.21 17:40

Bra    ;)

BigGeorge

Innlegg: 33684
BigGeorge
05.04.21 19:51

Påsken har gått fort. Jobbet mandag og tirsdag. Lånte en bok på Deichmann som må leveres i morgen

Anne Applebaum har utgitt "Demokratiets svanesang" som gir innblikk i hvorfor demokratier svekkes og de nasjonalistiske partiene har fremgang.

Må bare levere den og heller kjøpe boka.

 

 

fargerik

Innlegg: 72159
fargerik
05.04.21 22:28
DrSchwei: Det meste er jo sentrert for tanken rundt når vaksine kan bli satt for min del. Ut fra hva jeg ser og hører kan det skje allerede denne uka, men kanksje mest sannsynlig uka etter, eller i alle fall uka etter der igjen.

Jeg fikk sms i kveld om at det straks er min tur. Må bare logge meg inn med bank-id og bekrefte at jeg vil ha den.

Skal gjøre det i mårå.

Det vil vel gå raskere fremover, det kommer jo dobbelt så mange doser hit som før.

(Innlegget ble redigert 05.04.21 22:29)

DrSchwei

Innlegg: 53804
DrSchwei
06.04.21 12:37

Bydel Gamle Oslo har ikke oppdatert sine sider siden 26. mars. Det begynner å bli en stund siden. Men altså, får bare vente - blir mer og mer engstelig for å bli smittet dager eller små uker før jeg får vaksinen.... Hadde vært fint å få den om ikke så lenge, slik at jeg er ferdigvaksinert til begynnelsen av juni, i hvert fall.

sentry4

Innlegg: 5504
sentry4
06.04.21 14:19
fargerik: eg fikk sms i kveld om at det straks er min tur. Må bare logge meg inn med bank-id og bekrefte at jeg vil ha den.

Bra!  HSEBA er nå fullvaksinert, og jeg får dose nr. 2 i morgen tidlig kl 0600. 

Så nå kan vi planlegge besøk hos den yngste i slutten av måneden.  Vi kommer fremdeles til å være forsiktige, så kjører de 1400 kilometerne på en dag.  Starter tidlig, og så ca 13 timer kjøring pluss mat- og tissepauser.  Og kanskje litt bensin v og til.

Til informasjon: Garshol selger bare klippfisken sin i Norge.  Så da blir det nok sunnmørsvarianten.

 

BigGeorge

Innlegg: 33684
BigGeorge
06.04.21 14:35

Skal ta Moderna vaksine torsdag og er i villrede om jeg skal ta fri dagen etter.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg