Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
05.05.18 22:42

Robotgressklippere kan være supre, men de kan også føre til stygge ulykker når de klipper smådyr. Pass på at du skaffer deg en som har god elektronikk mtp katter og pinnsvin og småbarn. Men ellers må jeg jo si jeg er fascinert. De klarer bratte bakker og går stille. Og lader seg selv. Og plenene jeg har sett som har vært passet på av robot er alle veldig fine.

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
05.05.18 23:15
TøttTøtt: Og lader seg selv. Og plenene jeg har sett som har vært passet på av robot er alle veldig fine

Passer de på selv, altså? Jeg blir mer og mer begeistret nå. 
Sitte å drikke kaffe mens roboten gjør jobben?

Jeg har slitt ut maange gressklippere i mitt liv, så nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg er lei. Skal ikke nevne alle modellene jeg har målt krefter med, helt fra vispesnekker og alt mulig.

Må bare nevnes at hvis jeg apellerte til min første mann om at han "vær så snill" kunne klippe gresset, så hadde han et standardsvar: Nå skal jeg gjøre alvor av å asfaltere hele skiten.

(Innlegget ble redigert 05.05.18 23:26)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
06.05.18 01:01
Strandereng: Tror skattepengene mine går til en sånn hvis jeg blir helt overbevist!

Ingen erfaring overhodet - men tro det er bra nok saker. Min far har jo hatt bygdas peneste plen. Ivrig etter å kalke og gjødsle, og med en slik gammeldags rotorklipper blir det best. Men nå er han for gammel til å holde på med noe som helst. Så det går litt nedover, også med plenen. Men de robotene har jeg hørt klipper skånsomt og bra, dog fra litt usikre kilder... :-)

Nyter noen whisky i heimen nå. Korker flaska straks. Herlig lørdag i Oslo - selv i ensom majestet har jeg pratet med flere folk, ble "antastet" av en meget pen blondine på strekningen Vaterland-Grønland Torg, hun spurte bare litt om veien, men det var først etter at jeg kikket på henne... :-)

Mandag er en ganske avgjørende dag med et lengre møte med adm.dir*. og så skal jeg også diskutere min stilling og lønn. Det blir litt krevende, og egentlig ganske avgjørende for fremtidig posisjon og lønn. Frykter det verste, håper det beste. Tar meg en ørliten angsdemper.

At vedkommende likte mitt siste matbilde på Instagram kan vel slå begge veier. Men men - jeg vet kanskje, muligens, at jeg undervurderer meg selv litt, sånn generelt.

(Innlegget ble redigert 06.05.18 01:02)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
06.05.18 03:36

Lykke til på mandag. Jeg krysser fingrene for deg - regner med at det går greit. 

Alltid interessant, dette med å bytte jobb. Etter at jeg for første gang ble sagt opp for et halvt år siden fant jeg et nytt «hjem», som er over all forventning. Sjefen sier bare «you do whatever the hell you want», og så er resten opp til meg. Interessant situasjon å være i, men det passer meg meget bra. Så kan jeg jobbe hjemmefra et par dager i uken - selv om timene blir like mange og feriene like vanskelige å få tatt. 

I dag har jeg sjauet. Tredje kompostbingen er tømt og flyttet dit den skal stå, og gjerdet som de firbente hadde revet ned er reparert og funksjonelt igjen. I løpet av prodessen så jeg en leopardgekko, en blåhaleskink (en øgle med veldig korte ben), en bitteliten mus, og en hslvannen neter lang slange som jeg ikke rakk å artsbestemme før den stakk av.  Og fire esler som skulle ha masse kos. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
06.05.18 13:11
sentry4: I dag har jeg sjauet. Tredje kompostbingen er tømt og flyttet dit den skal stå, og gjerdet som de firbente hadde revet ned er reparert og funksjonelt igjen. I løpet av prodessen så jeg en leopardgekko, en blåhaleskink (en øgle med veldig korte ben), en bitteliten mus, og en hslvannen neter lang slange som jeg ikke rakk å artsbestemme før den stakk av. Og fire esler som skulle ha masse kos.

Byliv er OK på sin måte, men livet ute i periferien har absolutt sine gode sider!

Jeg driver også og innstiller meg på utemodus, og tusler mer og mer rundt ute og prøver å finne en balanse mellom det kultiverte og det ville.

Har fått kappa et tre til, som bit for bit blir klippet og saget opp og deponert i en klove som er dedikert til formålet.

Joda, en dag som i dag er euforiske greier. Beskjedne 16- 18 grader, det er passe. Dog litt overgang etter en periode med kulde, så øktene blir hyppig avbrutt med en timeout i skyggen med en kaffe eller øl. Blir ikke svett, men bare litt matt av den sterke sola.

Villdyr glimrer med sitt fravær, det er OK. Men det er intenst fugleliv her nå. Og på en søndag, virker det som alt er dødt, ingen støyer, det er ikke noen lastebiler på riksveien et stykke nede her.

Alle vinduer og dører åpne, og gardinene duver dovent i en svak bevegelse i lufta.

Slett ikke verst!

Løfter en liten kopp med Friele F. kaffe.

(Innlegget ble redigert 06.05.18 13:13)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
06.05.18 13:20
TøttTøtt: Robotgressklippere kan være supre, men de kan også føre til stygge ulykker når de klipper smådyr. Pass på at du skaffer deg en som har god elektronikk mtp katter og pinnsvin og småbarn. Men ellers må jeg jo si jeg er fascinert. De klarer bratte bakker og går stille. Og lader seg selv. Og plenene jeg har sett som har vært passet på av robot er alle veldig fine.

Jeg mistenker at Husquarna er bra greier, men har ikke saumfart noen "best i test" på akkurat det.

Jeg kjøpte en ny vanlig gresklipper i fjor, bensindings, og det er en Stiga. Fornøyd så langt, den starta på første forsøk etter å ha stått bortstuet siden høsten kom i fjor.

Robotklipper er høyt på ønskelista her, men det er ikke noe vits i før jeg har fått definert hva som skal være "parkområde" og hva som skal være friareal for humlene.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
06.05.18 22:27
fargerik: Jeg mistenker at Husquarna er bra greier, men har ikke saumfart noen "best i test" på akkurat det.

Jeg så noen samlesider med "best i test" for norge, sverige og danmark og husquarna kom høyt opp i alle tre land i flere prisklasser. Så det er nok et trygt valg. Men man må passe på pinnsvinene. Ikke hyggelig når de blir skalperte.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
06.05.18 23:07
TøttTøtt: Jeg så noen samlesider med "best i test" for norge, sverige og danmark og husquarna kom høyt opp i alle tre land i flere prisklasser. Så det er nok et trygt valg. Men man må passe på pinnsvinene. Ikke hyggelig når de blir skalperte.

Et godt tiltak er å parkere klipperen når kvelden kommer. Pinnsvinene er mest nattdyr.

Men jeg regner med at du allerede har googlet tema.....

(Innlegget ble redigert 06.05.18 23:09)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
07.05.18 15:10
fargerik: Et godt tiltak er å parkere klipperen når kvelden kommer. Pinnsvinene er mest nattdyr.

Skeptisk til selvgående klipper pga dette med dyr og barn.  Heldigvis ikke noe problem for undertegnede, for her må det sterkere lut til får å trimme det som skal trimmes.  Rundt huset bruker jeg en Toro med "mulching blade" som finhakker gresset og drysser det ned slik at det gan få bli gjødning til det som er igjen.  Og til de store områdene har jeg en dieselsak med veltebøyle, koppeholder og setebelte. Det er leketøy for store gutter! ;-)

 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
07.05.18 15:29
sentry4: Skeptisk til selvgående klipper pga dette med dyr og barn. Heldigvis ikke noe problem for undertegnede, for her må det sterkere lut til får å trimme det som skal trimmes. Rundt huset bruker jeg en Toro med "mulching blade" som finhakker gresset og drysser det ned slik at det gan få bli gjødning til det som er igjen. Og til de store områdene har jeg en dieselsak med veltebøyle, koppeholder og setebelte. Det er leketøy for store gutter! ;-)

Ja. Jeg er også usikker på slike maskiner uten oppsyn. Jeg har dog gått en god stund og hengt etter en vanlig gressklipper i dag, det går helt fint det, også.

Kan nærmest SE gresset vokser her nå, så det blir nok en runde igjen om få dager. Men litt trim er jo bare bra.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
08.05.18 12:23

Ringte daglig leder på meglerkontoret i går. Fikk bekrefta mistanken om at pengene hadde kommet før helga og ikke på mandagen som megleren sa.. :/

Men orker ikke gjøre noe videre med det. Kan bli mye stress og lite utbytte.

(Innlegget ble redigert 08.05.18 12:23)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
10.05.18 13:35
TøttTøtt: Men orker ikke gjøre noe videre med det. Kan bli mye stress og lite utbytte.

Du kan vel alltids bruke noen fæle høst- og vinterkvelder til å dra fram møblene og male litt. Litt og litt, som en liten hobby når det uansett ikke har noen hensikt å bevege seg utendørs. Èn vegg av gangen. Funker for meg ;-)

Men hva gjør slabberaset ellers på disse snasne vårdagene? Her er det sommer, og jeg for min del nyter livet hjemme i hagen og bare luker og justerer og klipper litt og sånn....med hyppige kaffepauser.

Borte er bra, det, om vinteren. Men nå er hjemme best.

(Innlegget ble redigert 10.05.18 13:35)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
10.05.18 14:26
fargerik: Men hva gjør slabberaset ellers på disse snasne vårdagene? Her er det sommer, og jeg for min del nyter livet hjemme i hagen og bare luker og justerer og klipper litt og sånn....med hyppige kaffepauser. Borte er bra, det, om vinteren. Men nå er hjemme best.

I går drakk jeg mye Champagne, vin, øl og gin tonic. Så i dag er formen deretter. Men jeg må vaske litt klær og pakke, for jeg skal ta et fly til Malaga i morgen kveld. Det blir fem hele dager i Malaga, og på Yr.nå ser man bare en tydelig sol alle disse fem dagene. Så det blir veldig fint, selv om det er fint også i Oslo i disse dager.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
10.05.18 14:59
fargerik: Du kan vel alltids bruke noen fæle høst- og vinterkvelder til å dra fram møblene og male litt. Litt og litt, som en liten hobby når det uansett ikke har noen hensikt å bevege seg utendørs. Èn vegg av gangen. Funker for meg ;-)

Jeg tror det fort blir mye hundepels i malinga da, men jo, det hadde ellers vært et alternativ. Nå retter jeg blikket framover og ser på balkongmøblement.

Jeg fant et greit sett i kunstrotting på plantasjen (sittekomfort kommer først, men jeg er ikke så beigeistra for rotting), men det var litt dyrt tenkte jeg. Var innom et lagersalglokale i dag, og fant et jeg satt like bra i, som dessuten var meget pent å se på. Helstøpt, pulverlakkert aluminium, og med faste puter med regntett innertrekk. Holdbare greier med andre ord. Det ble selvsagt mye dyrere enn det andre alternativet. Så nå sitter jeg her og funderer og funderer. Dessuten hadde de en utrolig morsom og fargerik benk i knallgult, høyrødt, blått, oransj, turkis etc. Skal jeg doble budsjettet, eller ei?

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
10.05.18 15:16
fargerik: Men hva gjør slabberaset ellers på disse snasne vårdagene? Her er det sommer, og jeg for min del nyter livet hjemme i hagen og bare luker og justerer og klipper litt og sånn....med hyppige kaffepauser.

Mest kaffepauser her også. Tok arbeidsøkter et par kvelder med kvistkverna. Frua har redusert alt av busker i hagen. Ja, noen av buskene kan vel etterhvert kalles trær. Kompostkverna reduserer lassene til overkommelig mengde, som igjen kan funke til dekke under de buskene som er reduserte.

Men denne hellige dagen her, kan man jo nesten bare drikke kaffe. Kun kommunen som får bråke med sine feiebiler :)

...men det er godt med en pausedag. Har blitt mye de siste ukene, jobbing altså.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
10.05.18 15:21
bjoro33: Mest kaffepauser her også.

Denne tråden er sponset av Kaffebrenneriet., Starbuck og Ali Kaffe.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
10.05.18 16:12
BigGeorge: Denne tråden er sponset av Kaffebrenneriet., Starbuck og Ali Kaffe.

Tatt i betrakning trådstarten.....skulle man kanskje tro åndene fra Frielefamilien holder en hånd over denne spesielle tråden ;-)

De lager jo fengslende reklamer, også.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
10.05.18 16:39

Det ble denne modulsofaen. Håper serien opprettholdes så jeg kan kjøpe flere moduler etterhvert som behovet eventuelt melder seg..

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
10.05.18 17:48
TøttTøtt: Det ble denne modulsofaen. Håper serien opprettholdes så jeg kan kjøpe flere moduler etterhvert som behovet eventuelt melder seg..

Det var pent. Jeg syns også det er litt vel mye rotting for tiden, alle ser ut til å flashe grålig rotting for tiden. Sikkert praktisk, men.....

Og her buldrer og braker det, og det har såvidt begynt å dryppe store dråper. Lummert som fy, ganske fin og varm sommerdag, og i dag skal hagen bli vannet.

Pølse og lompe på gang, namnam.

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
10.05.18 19:25

Har plantet på terrassen, mange nydelige stemor... Gulvet ble beiset i går.

Vi tok med minstebarnebarnet i Botanisk hage mens gulvet tørket skikkelig.

Magnoliatrærne er et fantastisk syn, og det spretter opp vakre blomster  overalt, vi er så heldige som har et sånt sted her i hovedstaden... Vår vakre lille koste seg....og vi også. Vi rakk så vidt Å grille litt middag og dampe ny kål, og så kom det regnet som ikke skulle komme før i morgen... Snart kaffe og og Royal is med sjokolade og appelsin mens vi heier på Rybak i Portugal...:)

 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
10.05.18 19:52
bennyen: mens vi heier på Rybak i Portugal...:)

Jeg tror halve befolkningen i vårt hus, belager seg på det samme her. Jeg, som er i mindretall, må nok nøye meg med en halv japp og lpptpp i fanget.

Og jeg skal til og med helle nedpå ei flaske med underberger.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
11.05.18 13:32
bennyen: Vi rakk så vidt Å grille litt middag og dampe ny kål,

Dårlig gjort!  Her hadde jeg nesten fortrengt minnene om ny kål, dampet og så fortært med litt salt og litt smør.  Det var (og er?) noe av det aller beste jeg kan tenke meg innen grønnsaker!  Det nærmeste jeg kommer på disse kanter er vel baby bok choy.  Langt fra det samme, men gir litt av den samme følelsen.

Her er det full arbeidsdag før vi kan krysse av for helgefri på kalenderen. Det blir en travel helg - på en god måte.  Triumming av kanter, plenklipping, litt rydding her og der, og så har jeg ambisjoner om å få montert strømgjerdet som skal handles inn og forhåpentligvis holde de ubudne gjestene unna fikentrærne.

Apropos ubudne gjester: jeg glemte å lukke den ene garasjeporten i forgår, og i går morges var det ikke vanskelig å se at vi hadde hatt nattlig besøk av en maskert luring som hadde funnet posen med kyllingavskjær...

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
12.05.18 00:04
sentry4: jeg nesten fortrengt minnene om ny kål, dampet og så fortært med litt salt og litt smør

Det er virkelig en delikatesse, men jeg ser ingen grunn til å bare fortære den med litt smør. Den fortjener myyye smør. :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
12.05.18 17:25

Herlige Malaga! Elsker denne byen. Byr som vanlig på 25 grader og full sol. Startet med god frokost. På plass på plenen ved stranden (sitter med god ryggstøtte der) litt over 10. Mye flott å se, må man få lov til å si. Noen øl der. Ble kaker til lunsj! Ikke så sulten. Nå litt siesta på kammerset. Så skal man ut for noe godt å spise, litt usikker hvor. Men først en lang seanse i badekaret. Og da skal jeg ikke gjøre som sist - forårsake oversvømmelse.

ynnory
ynnoryInnlegg: 47262
14.05.18 09:24
DrSchwei: Herlige Malaga!

Deilige Oslo! Strålende sol og nesten vindstille. Blir 20-25 pluss i dag. Det blomstrer og gror og så grønt og fint. Nordmarka og øyene i indre Oslofjord. Ja, for oss som ikke elsker asfalt og kjøpesentre. Hvorfor i all verden skal vi reise verden rundt når vi har det så flott og vakkert her hjemme... Ja, kanskje prisene lokker mange til andre land? Skal innrømme at jeg forertar et par harryhandler i Sverige hvert år. Flott med båten fra Sandefjord til Strømstad. 

Vi vet ikke hvor godt vi har det her mellom bakker og berg! Og snart skal vi alle ut og vifte med flagg og annet!

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
14.05.18 11:48
ynnory: Deilige Oslo! Strålende sol og nesten vindstille. Blir 20-25 pluss i dag. Det blomstrer og gror og så grønt og fint. Nordmarka og øyene i indre Oslofjord. Ja, for oss som ikke elsker asfalt og kjøpesentre. Hvorfor i all verden skal vi reise verden rundt når vi har det så flott og vakkert her hjemme... Ja, kanskje prisene lokker mange til andre land? Skal innrømme at jeg forertar et par harryhandler i Sverige hvert år. Flott med båten fra Sandefjord til Strømstad. Vi vet ikke hvor godt vi har det her mellom bakker og berg! Og snart skal vi alle ut og vifte med flagg og annet!

Det er best akkurat her, nå. Har hatt en tretimers økt bak gressklipperen igjen, men sier det er bra for i dag, for nå bikka det 22 grader i skyggen her. Og plenen er i sola, og det er vindstille.

Det er ganske mye jobb å gjøre med kantklipper også.

I mårå, i mårå, men ikke i dag. Nå skal jeg få opp en parasoll her, for paviljongen er blitt så medtatt av vær og vind at den er skrudd ned og stablet klar for å kjøres til avfallsmottaket på Øra.

Men en sveiveparasoll gjør nok nytten. Nesten tre meter i diameter gir skygge på uteplassen.

Kaffe nå, men etter klokka tolv skal jeg hente en kald psst! i kjøleskapet.

Det er bællenge siden vi var med sandefjord- strømstad, gitt. Det er ganske knotete å komme seg herfra til båten. Men vi har jo den lille båten som går mellom Fredrikstad og Strømstad, da. Fin tur.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
14.05.18 13:16
ynnory: Deilige Oslo! Strålende sol og nesten vindstille. Blir 20-25 pluss i dag. Det blomstrer og gror og så grønt og fint. Nordmarka og øyene i indre Oslofjord. Ja, for oss som ikke elsker asfalt og kjøpesentre. Hvorfor i all verden skal vi reise verden rundt når vi har det så flott og vakkert her hjemme...

Ja, du kan så si.  Fantastisk å kunne glede seg over natur og vær på hjemmebane også. 

Det gjør jeg også! Det ble en travel helg, med mye klipping i tillegg til at vi startet prosessen med å rydde og organisere i garasjen.  Utrolig hvor mye rart man samler seg på kort tid! 

Og så var det morsdag i helgen.  En av avleggerne tok med seg familien på besøk, så da fikk vi hjelp til å spise opp kakene som HSEBA hadde laget.  Middagen i går sto jeg for.  Oksestek som var marinert i soyasaus og hvitløk over natten, deretter gnidd inn med pepper, brunet i panne, og så i slow cooker i 9 timer sammen med gulrøtter, løk, sopp og litt oksekraft. Da alt var ferdig ble sausen jevnet med litt maizena, og så ble det hjemmelaget potetmos til (med smør, fløte og litt salt og hvit pepper). Det var mat for Mons!! Enkelt og godt.

Nå er det ny uke.  Nye lodd og nye gevinster.  Gradestokken skal opp midt på 30-tallet i dag - enda litt høyere mot slutten av uken. Da er det bare å lovprise airconditioning og akseptee at man blir svett når man holder på utendørs.

Kaffen i dag tidlig  er en kapsel med French Roast fra Starbucks.  Ikke mye å skryte av - Nespresso neste!

ynnory
ynnoryInnlegg: 47262
14.05.18 13:46
fargerik: Det er ganske mye jobb å gjøre med kantklipper også.

Ja, kan huske at min gamle mor alltid gikk over med saks etter at gressklipperen hadde tatt unna det meste. Plutselig investerte hun i en slik, bærbar og moderne kantklipper. Sønnen kom jo av og til innom.

Hva med en sau eller geit i hagen. Gress-spisere. Og litt ekstra 9i fryseren til vinteren.. Kun en tilfeldig strøtanke. Ja, fortsatt god sommer, godtfolk!

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
14.05.18 15:46

Tulipanene mine startet å blomstre i dag. Sommerfuglene har begynt å svinse rundt i hagen. Har fått noen faste besøk av skogsduer som spiser av et fuglenek i gresset.

Kastet ting i den årlige containeren og skal vanne litt utpå kvelden.

Men nå skal jeg lese et Lucky Luke hefte. Kjøpte en stabel i forrige uke. Brødrene Dalton og hunden Rattata, kan ikke bli mer gøy enn det !

(Innlegget ble redigert 14.05.18 15:48)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
15.05.18 03:38

Dæng!

Her setter jeg meg ned med dagens første lille kaffetår, og ser at jeg her og nå skriver innlegg nummer 29 001 i tråden!

(Edit: FF i koppen)

(Innlegget ble redigert 15.05.18 03:40)

Klikk for å gå tilbake til toppen