Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 58368
26.05.18 18:51
bjoro33: Ønsker henne lykke til. Jeg kan skrive under på at de er dyktige der. Men uansett utrivelig situasjon.

Jepp. Det kommer jo bardus, selv om hun har vært gjennom en del prøver.

Innkalling pr telefon klokka 15:15 torsdag til samtale 09:45 fredag, der var vi i går, og allerede satt opp til kirurgi, sannsynligvis så fort de har laget program for uka etter neste uke.

(Innlegget ble redigert 26.05.18 18:52)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
26.05.18 20:46

Uffda. Da blir det enda mer fingerkryssing, da. Men jeg hører bare gode ting om det sykehuset og folkene der, så hun er i gode hender.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
26.05.18 23:31
bjoro33: Skåret et romanse poeng da jeg nølte litt og fortalte at det har vokst fra en avlegger fra en av våre første skogsturer sammen.

Så søtt! Det tror jeg at du skåra noen poeng på, ja.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52356
27.05.18 19:30

På vei hjem fra en svært hyggelig langhelg i Hamburg. En by som er relativt ukjent for meg. Nest største by i Tyskland med nesten 2 mill mennesker. Kan lett anbefale denne byen, veldig koselig og ikke særlig ødelagt av turister. Men vær kjapp på grønt lys, de periodene var latterlig korte, mange steder ikke mer enn 6-7 sekunder. 

Var på omvisning på det nye konserthuset, verdens dyreste med en prislapp på nesten 10 mrd kroner, ganske solid overskridelse når de opprinnelige planene var 700 millioner. Ikke bare i Norge at offentlige  prosjekter sprekker. Tyskland i aspargessesong er deilig, spist masse hvit. Og drukket dugelig med øl og vin. 

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
27.05.18 23:26
KingKongHalvor: Kan lett anbefale denne byen, veldig koselig og ikke særlig ødelagt av turister. Men vær kjapp på grønt lys, de periodene var latterlig korte, mange steder ikke mer enn 6-7 sekunder.

Har hørt flere gode omtaler av Hamburg i de siste årene. 
I min ungdom forbandt vi Hamburg kun med Reperbahn, og kniste av det.

Tror ikke jeg skal ta med bilen dit, men det går kanskje fortsatt nattog fra Oslo til Hamburg?
Skulle en gang til Kassel midt nedi Tyskland, og tok nattoget (tysk tog med store gode sovekupeer med dobbeltseng). Kom til Hamburg tidlig på morgenen og byttet tog der.

Muligens nedlagt i dagens "effektive" samfunn. 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26310
28.05.18 03:19

Savner du kroppskontakt ?

Kuens varme kroppstemperatur skal ha positiv effekt på menneskers helse. Nå kan kosing med de store dyrene bli en ny helsetrend.

Nå er det en ny vind i helseseilene, hvor «ku-kosing» ser ut til å kunne bli en økende og populær aktivitet, skriver BBC.

 Både i USA og Nederland, har gårder tatt initiativ til at folk kan komme og få en 90 minutters lang koseopplevelse med de store dyrene.

Kuer har en kroppstemperatur som varierer mellom 37 og 39 grader, og følelsen av å legge seg inntil en varm kropp på 700 kilo skal bidra til at stressnivået i kroppen senkes, ifølge BBC.

(Innlegget ble redigert 28.05.18 03:23)

fargerik
fargerikInnlegg: 58368
28.05.18 12:29
Strandereng: Har hørt flere gode omtaler av Hamburg i de siste årene.
I min ungdom forbandt vi Hamburg kun med Reperbahn, og kniste av det. Tror ikke jeg skal ta med bilen dit, men det går kanskje fortsatt nattog fra Oslo til Hamburg?
Skulle en gang til Kassel midt nedi Tyskland, og tok nattoget (tysk tog med store gode sovekupeer med dobbeltseng). Kom til Hamburg tidlig på morgenen og byttet tog der. Muligens nedlagt i dagens "effektive" samfunn.

Vi satt faktisk her og snakket om europareise til et nytt sted neste år, Hamburg er absolutt interessant. Jeg var der et stykke tilbake i forrige århundre, men det gjelder liksom ikke lengre...

Tog til Gøteborg er jo en kjapp tur, og derfra kjører SJ nattog til Hamburg som tilbyr sovekupè for to, med eget toalett.

Sikkert ikke det billigste valget ;-) Men så fin reise, sammenlignet med alt kjaset med å fly?

(Innlegget ble redigert 28.05.18 12:33)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52356
28.05.18 13:23

Er ikke mye kjas med å fly vel? Alt er så bra organisert. Tog er Ok det, men det er ikke den mest spennende turen ned gjennom Sverige og Danmark. 

Fra flyet lettet fra Gardermoen til vi sto på hotellrommet i Hamburg tok det 2 timer og 5 minutter. I hvertfall greit når man må forholde seg til jobb og slikt. Har man tid nok så spiller det ingen rolle. Skulle vært interessant å vite hva det koster med tog helt ned, tviler på om det slår fly. Tror vi betalte 1500kr t/r. 

En annen interessant observasjon var det totale fraværet av Tesla, ja elbiler i det hele tatt. Er visst et norsk fenomen. 

(Innlegget ble redigert 28.05.18 13:24)

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
28.05.18 13:37

Aawww :)

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
28.05.18 14:11
fargerik: MLE skal snart på et sykehus som begynner på R.

Krysser fingre, håper alt gå bra . Varme tanker til dere. .

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26310
28.05.18 14:23
bennyen: Krysser fingre, håper alt gå bra . Varme tanker til dere. .

Ja det sendes herfra også.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
29.05.18 03:09

«Nå er det en ny vind i helseseilene, hvor «ku-kosing» ser ut til å kunne bli en økende og populær aktivitet, skriver BBC.»

Jeg anbefaler esler!

fargerik
fargerikInnlegg: 58368
29.05.18 08:57
KingKongHalvor: Er ikke mye kjas med å fly vel? Alt er så bra organisert. Tog er Ok det, men det er ikke den mest spennende turen ned gjennom Sverige og Danmark.

Spennende, dog vel neppe. Men fra plankebyen til Gøteborg er det en reise på to og en halv time, det samme som flybussen fra plankebyen til Gardermoen. Hvor man må sjekke inn minst en time før boarding.

Man kan da velge å ta toget videre, eller kanskje også bruke et døgn i Gøteborg før andre etappe med natt-toget til Hamburg.

Kan jo ta med, da, at jeg liker den avslappede stilen på toget, hvor det er stille og rolig, man kan slappe av og prate, rusle litt rundt og strekke beina, og fritt kan ha med seg litt mat og drikke medbragt. Pluss selvfølgelig fraværet av å bli behandlet som en kvegflokk og sluses gjennom alt av sikkerhetskontroller, passkontroller og FANDENS OLDEMOR!

Men selvfølgelig må man nok betale for det, fly er billigst...men er det best? Med tog føler jeg at ferien starter når man stiger ombord, veien er også målet.

Vel...midt oppe i styret her, har vi elektriker i huset i dag, både han og jeg har klødd oss i hue en time, for det er Fxxxxx ikke lett å komme fram med trekkerør til skjult anlegg når det meste er massivt tømmer. Tror han har en løsning, nå sendte jeg ham avgårde for å hente det som trengs for å prøve en plan.

Kaffepause mens han er borte (han drikker ikke kaffe).

MLE gikk like godt en spasertur.

(Innlegget ble redigert 29.05.18 09:04)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52356
29.05.18 09:39
fargerik: Men fra plankebyen til Gøteborg er det en reise på to og en halv time, det samme som flybussen fra plankebyen til Gardermoen. Hvor man må sjekke inn minst en time før boarding.

Sant det, tenkte ikke på at du bor der, og at det blir å bevege seg i feil retning 15-16 mil først.

Men du trenger ikke reise lenger enn til Gøteborg for å ha en hyggelig by å spasere rundt i, vi satser på en tur dit til høsten igjen, kanskje juletur i desember.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47163
29.05.18 10:29

Gårsdagens flytur var sannelig effektiv. Satt på toget på OSL i går fire minutter før flyet fra Ålesund egentlig skulle ha landet.....

Fantastisk flott tur til Sunnmøre og opphold på Flø feriesenter. Anbefales! Hyttene koster bare 850 kroner døgnet og ligger flott til, med sandstrand foran. Stor sett bare fint vær, men noe sterk nordavind på lørdagen. Sol og flotte forhold. Tiden gikk fort, med et passe innslag av treff/besøk av nære og fjerne slektninger der ute. Fikk fylt opp telefonen med masse flotte bilder. Og hjernen med ditto.

Ble også mye god mat - reker/krabber, nydelig hvalkjøtt fra Lofoten og en klassisk bacalao. Drikke var blant annet Springbank 10.

Foretok også en barnslig øltest, min rangering av følgende pils ble slik: 1. Ringnes 2. Grans (Bare øl fra Rema) 3. Pilsner Urquell 4. Frydenlund.

:-)

fargerik
fargerikInnlegg: 58368
29.05.18 16:44
DrSchwei: Foretok også en barnslig øltest, min rangering av følgende pils ble slik: 1. Ringnes 2. Grans (Bare øl fra Rema) 3. Pilsner Urquell 4. Frydenlund.

REMA her har i tillegg et øl, en lys lagertype, som heter "Det Gode Norske" (øl).

Nedkjølt syns jeg slett ikke det er verst. Prøv det neste gang.

Elektrikeren er dratt sin vei, og jeg er umåtelig fornøyd med det som er gjort. Det neste er å teste opplegget...etter ettersykkelturs-kaffen, da.

fargerik
fargerikInnlegg: 58368
29.05.18 16:49
KingKongHalvor: Sant det, tenkte ikke på at du bor der, og at det blir å bevege seg i feil retning 15-16 mil først. Men du trenger ikke reise lenger enn til Gøteborg for å ha en hyggelig by å spasere rundt i, vi satser på en tur dit til høsten igjen, kanskje juletur i desember.

Ja, det er en kjapp tur.

Det er mange år siden vi var der...egentlig ufrivillig overnatting på vei hjem fra Stockholm det året Orkanen Per lammet hele sydsverige. Det var i 2007, faktisk.

Alle veier var stengt, alle tog var innstilt. Men flyene gikk som normalt ( ! )

(Innlegget ble redigert 29.05.18 16:51)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47163
29.05.18 17:20
fargerik: REMA her har i tillegg et øl, en lys lagertype, som heter "Det Gode Norske" (øl). Nedkjølt syns jeg slett ikke det er verst. Prøv det neste gang.

Ja, må da muligens prøves. Men er tross alt ikke så ofte jeg drikker øl hjemme. Foretrekker vin eller whisky. Øl drikker jeg ute, dog.

For øvrig inneholdt testen også en blindtest. Jeg klarte Ringnes og Grans. Bommet mellom det tjekkiske og Frydenlund.

Testen var interessant. Blant de tre testerne hadde to Frydenlund på bunn, en hadde den på topp. Ellers var det altså Ringnes og Urquell på topp.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2963
29.05.18 17:40

Det hender jeg også tar en øltest.  Da er som regel nr 4 bestilt. 

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
29.05.18 19:48

Gruelig lenge siden jeg har smakt norsk øl, nå! Favoritten var CB - ganske sikkert mer av vane enn og smak. 

I dag skal jeg se om jeg finner en lokalbrygget Double IPA jeg har fått anbefalt. More Cowbell fra Buffalo Bayou Brewing Co. Har en følelse av at det ikke blir enkelt, men vi får nå se. HSEBA overnatter i regi av ett av de lokale helseforetakene, så jeg regner med at det blir særdeles enkel bevertning i heimen i dag når jeg etter hvert konmer meg hjem og får gjort unna stellet i stallen. . 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2963
29.05.18 20:36
sentry4: i regi av ett av de lokale helseforetakene

De er vel dyktige over dammen også..lykke til :)

Jeg var hos min danske lege, og han ba meg ta en kold tyrker. Gruer. Noen piller som jeg ønsker å slutte med.

(Innlegget ble redigert 29.05.18 20:41)

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
29.05.18 20:46

Min kompis bryggeren fikk en fin-fin omtale i Dagbladet i går. Tre Gamle Damer er ingen dum øl, men Hoppy Blonde har vært en favoritt hos meg i et par år nå. God i varmen og nydelig til sjømat!

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
29.05.18 21:12

«De er vel dyktige over dammen også..lykke til :)»

Takker!  Joda, med god forsikring er det vel ikke mange steder i verden som er bedre å bli syk enn Houston. Houston Medical Center sysselsetter litt over 100.000 mennesker, og sykehuset HSEBA er på er rangert blant de beste i USA. Så det går nok bra. 

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
31.05.18 16:29

Bare en liten statusrapport:

Joda, professoren vet nok hva han gjør. HSEBA er hjemme igjen. Seks og en halv time på operasjonsbordet og en overnatting for å være sikker på at alt er som det skal være, og så hjem sent i går kveld. 

Jeg jobber hjemmefra i dag - ikke noe problem så lenge man har telefon og internett. 

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
31.05.18 19:58

Så flott! Fortsatt god bedring til HSEBA!

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
01.06.18 16:35

Det er bare å ønske god bedring, ja.

fargerik
fargerikInnlegg: 58368
01.06.18 20:34
sentry4: Bare en liten statusrapport: Joda, professoren vet nok hva han gjør. HSEBA er hjemme igjen. Seks og en halv time på operasjonsbordet og en overnatting for å være sikker på at alt er som det skal være, og så hjem sent i går kveld. Jeg jobber hjemmefra i dag - ikke noe problem så lenge man har telefon og internett.

Sender noen varme tanker, jeg håper hun kommer fort til hektene.

Det var jaggu mange timer under kniven !

Vi venter, vi. Det er ventetid i Norge. Sannsynligvis kø.

(Innlegget ble redigert 01.06.18 20:35)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47163
01.06.18 21:57

God bedring til HSEBA!

Godt at helsestellet er på stell. Husker en sommer jeg var innlagt på Lovisenberg i varmen. Ikke så kjekt.

Litt slitsom uke dette - litt varmt, mye å gjøre, variabel arbeidstid. Fettertreffet fredag-mandag satt litt i kroppen.

Nå har jeg fått sovet ut og ser fram til en rolig helg i hovedstaden. Det viktigste er å unngå en flokk med 80-årige kjerringer som er på "klassetreff" i Oslo, altså om lag 100 år etter kunst- og håndverksskolen....

... ettersom min mor ikke har tid til å oppsøke meg i leiligheten, slipper jeg å rydde altfor mye denne helgen :-)

Musikkfest i morgen - tenker å ta en tur ut for å se og høre litt, en øl der og en matbit der. Kanskje.

Akkurat nå er balkongen inntatt. Ser over på to skravlende kjerringer i passe alder for meg. Kanskje jeg skulle kle meg ut som Pavarotti og ta en trall for dem?

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26310
01.06.18 22:10

God bedring.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52356
01.06.18 22:12
DrSchwei: Ser over på to skravlende kjerringer i passe alder for meg

Ikke partilederen vel? 

Og om du vil kle deg ut som Pavarotti, så kan det ikke gå verre enn da legenden selv skulle opptre i Oslo, det var to røykhost og vekk me'n.


Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg