Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
15.06.18 22:17
susilu: Nei  Hun er her og det er katten hennes også.

Fint å få livstegn :-) 
Slabberaset bekymrer seg, det er jo ikke rart. Du blir så leeeenge borte uten å si hei, vet du.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
15.06.18 22:41
fargerik: MLE er operert og har så vidt vært på beina, og legen sier at dette har vært en suksess,

Man blir veldig lettet av en sånn beskjed.  

Nå får dere nyte sommeren !

susilu
susiluInnlegg: 37088
15.06.18 22:53

Så fint, fargerik! Der ble jeg i bedre humør igjen. Lykke til med rekonvalesensen!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
16.06.18 14:08

Nok en nydelig Oslo-dag! Er bare så happy med å bo i storbyen, og her i Indre Oslo Øst. Mye folk ute i går pga Id - hyggelig å se fine og velkledde muslimer feire sin høytid og de pyntede og glade barna.

Tenkte å prøve meg på en liten spøkt på polet i dag - at det nok var stille der i dag pga at det hadde vært så mye drikking i går,,, men lot det være.

Godt ha susilu tilbake og at hospitalet har gjort sitt.

Her nytes rester av gårsdagens pizza med blant annet blåmuggost og skinke, sammet med et glass usøtet hjemmelaget iste.

Snart skal jeg påbegynne tilberedningen av kveldens biff. Blant annet skal litt løk syltes. Satser på at det blir den nest beste middagen i denne gata i dag. :-)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
16.06.18 14:41

Godt med gode rapporter fra alle hold her.  

Vi er på hytta og har langgelg.  Litt pusling. Og litt trening med bikkja.  Det ga meg drøye 13 tusen skritt i går, og det er bra for min kropp.  I dag er det lufterør til dassen som fixes.  Det blir ikke bra før jeg finner rullen med patentbånd

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
16.06.18 23:27
susilu: Nei Hun er her og det er katten hennes også.

Kjempeglad for å høre fra deg og pusen ! :)

Triste nyheter, men sånn er dessverre livet.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
17.06.18 10:42
susilu: Så fint, fargerik! Der ble jeg i bedre humør igjen. Lykke til med rekonvalesensen!

Takk, fremgangen går med små, små skritt, men hun er omgitt av et lag av hvitkledde som fremstår som intet mindre enn fabelaktige.

Fantastiske folk her!

Montebello er ikke allverden, hadde det vært tapet på veggene hadde jeg nok vært godt i gang med å gnage den ned.

Men at jeg har det kjedelig, er et Minor Problem. MLE kjeder seg mer. Og jeg kan ikke fly i veien for de hvitkledde i ett kjør, de har mye program å holde på med, trening og sånt. Håper de får tatt bort nålen i ryggen i dag, det er hemmende, og bedøver beinet også, faktisk, så det blir vanskelig å gå!

(Innlegget ble redigert 17.06.18 10:47)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
18.06.18 11:52

Hyggelig nyhet på morgenkvisten

Fem ulvevalper er blitt født i Østmarka utenfor Oslo i år, viser undersøkelser foretatt av Statens Naturoppsyn. 

Siden jeg ikke har katt eller hund kan jeg vel si at jeg har ulv i nabolaget selv om de er minst 2 km unna.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
18.06.18 13:56
fargerik: Takk, fremgangen går med små, små skritt, men hun er omgitt av et lag av hvitkledde som fremstår som intet mindre enn fabelaktige. Fantastiske folk her!

Slike nyheter er det man trenger en mandag morgen!  Håper det går like greit videre også!

Jeg sitter her og filosoferer litt (så det er lov å ikke lese resten av innlegget dersom dere ikke er i humør til filosofi på en mandag).  Merkelige greier, hvordan folk en aldri har møtt- og sannsynligvis aldri kommer til å møte - blir viktige for en. Man lurer på hvor de er blitt av og hvordan de har det hvis de ikke deltar i pludringen på en stund, man engster seg når noe ikke er slik det skal være, og man sender ekte, varme tanker og ønsker når noen sliter, det være seg sykdom eller å miste noen nære eller hva det nå måtte være. 

Og innimellom ser vi en ekte raushet når det gjelder å gi tips og råd.  Fagfolk og andre deler villig av sin erfaring, uten å skrive faktura. 

En blir glad i folk.  Setter pris på funderinger og kommentarer. Lar seg engasjere i prosesser omkring eiendomskjøp og skuffing av hyttetak og bytte av slitent sykkelbatteri og montering av balkong og stell av planter og alt mulig annet. Man bryr seg.

Så derfor er det på plass med en takk fra prærien.  Takk for st dere gir litt av dere selv her inne. Takk for at dere minner meg på at vi må ta vare på og bry oss om hverandre!  For det gjør dere.  Og jeg tar det med meg videre. I omgang med kolleger og andre jeg møter i løpet av dagen. Tar gjerne ti minutter ekstra til å høre på historien om den nye bobilen eller turen til en eller annen nasjonalpark eller svigermors bilproblemer. Så merker jeg at det gjør noe med folk. Skuldrene senkes, praten går lettere, smilene sitter løsere. Og dagen blir littegranne bedre for oss alle.

Ha en finfin uke, folkens!

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
18.06.18 18:08
sentry4: Slike nyheter er det man trenger en mandag morgen! Håper det går like greit videre også! Jeg sitter her og filosoferer litt (så det er lov å ikke lese resten av innlegget dersom dere ikke er i humør til filosofi på en mandag). Merkelige greier, hvordan folk en aldri har møtt- og sannsynligvis aldri kommer til å møte - blir viktige for en. Man lurer på hvor de er blitt av og hvordan de har det hvis de ikke deltar i pludringen på en stund, man engster seg når noe ikke er slik det skal være, og man sender ekte, varme tanker og ønsker når noen sliter, det være seg sykdom eller å miste noen nære eller hva det nå måtte være. Og innimellom ser vi en ekte raushet når det gjelder å gi tips og råd. Fagfolk og andre deler villig av sin erfaring, uten å skrive faktura. En blir glad i folk. Setter pris på funderinger og kommentarer. Lar seg engasjere i prosesser omkring eiendomskjøp og skuffing av hyttetak og bytte av slitent sykkelbatteri og montering av balkong og stell av planter og alt mulig annet. Man bryr seg. Så derfor er det på plass med en takk fra prærien. Takk for st dere gir litt av dere selv her inne. Takk for at dere minner meg på at vi må ta vare på og bry oss om hverandre! For det gjør dere. Og jeg tar det med meg videre. I omgang med kolleger og andre jeg møter i løpet av dagen. Tar gjerne ti minutter ekstra til å høre på historien om den nye bobilen eller turen til en eller annen nasjonalpark eller svigermors bilproblemer. Så merker jeg at det gjør noe med folk. Skuldrene senkes, praten går lettere, smilene sitter løsere. Og dagen blir littegranne bedre for oss alle. Ha en finfin uke, folkens!

Ja, det er mer ro i oss, nå. Hun er oppe og går med prekestol nå, og onsdag skal vi hjem.

Hjem og samle krefter før det er trinn to, som er cellegift i seks omganger. Skulle bli ca. 18 uker med den raptusen, men deretter er det ikke mer på programmet.

Og jeg skal love at jeg følger den med filosofering...jeg møter også mange mennesker og skjebner og har mange samtaler på røykeplassen, over kaffekoppen osv. og folk forteller at det bærer både den rette og dårlige veien.

Det er en snål stemning, har ikke opplevd det samme før.

Pause og nyheter på rommet nå, men etterpå skal jeg ned og gå på tur i gangene igjen.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
18.06.18 19:54
fargerik: Og jeg skal love at jeg følger den med filosofering...jeg møter også mange mennesker og skjebner og har mange samtaler på røykeplassen, over kaffekoppen osv. og folk forteller at det bærer både den rette og dårlige veien. Det er en snål stemning, har ikke opplevd det samme før.

Minner om min mors skjebne. Hun fikk kreft i 1999, ble operert og frisk. 2003 ble hun syk igjen og døde etter et og et halvt år med håp og forvilelse. Håper alle slipper noe sånt.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
18.06.18 20:21
fargerik: Og jeg skal love at jeg følger den med filosofering...jeg møter også mange mennesker og skjebner og har mange samtaler på røykeplassen, over kaffekoppen osv. og folk forteller at det bærer både den rette og dårlige veien. Det er en snål stemning, har ikke opplevd det samme før.

En rar stemning ja, og mange flotte mennesker. Er det røykeplass på utsiden av hotellinngangen fortsatt? Det stod noen skilt om røyking forbudt der mens jeg bodde der. Men vi dekte dem til. Eller  vi tråkket den tunge bakken opp og ned, fin trim for oss eldre :)

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
18.06.18 20:28
BigGeorge: Minner om min mors skjebne. Hun fikk kreft i 1999, ble operert og frisk

Har vært der jeg også,  det setter sine spor i sinn og skinn, men jeg er en av de heldige :) Min mamma var ikke det.

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
18.06.18 20:32
sentry4: Så merker jeg at det gjør noe med folk. Skuldrene senkes, praten går lettere, smilene sitter løsere. Og dagen blir littegranne bedre for oss alle.
Ha en finfin uke, folkens!

Noen ganger er det veldig lite som skal til for å gi andre en litt bedre dag, og derigjennom seg selv også. Veldig enig med filosofen.

Heldigvis er et smil og et hei hei  fortsatt gratis ;)

 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
19.06.18 14:44
bjoro33: En rar stemning ja, og mange flotte mennesker. Er det røykeplass på utsiden av hotellinngangen fortsatt? Det stod noen skilt om røyking forbudt der mens jeg bodde der. Men vi dekte dem til. Eller vi tråkket den tunge bakken opp og ned, fin trim for oss eldre :)

Ikke foran døra, men borte på hjørnet under buskene.

For tiden klagemur på grunn av maten på dette hotellet. Vet ikke hvordan det var når du var her, men det de serverer nå er faktisk riktig ille. Så ille at jeg ikke spiser der. Ikke engang frokosten som er inkludert i rommet.

Og folket er regelrett i harnisk, forståelig nok. Det er jo pasienter som bor her, og måltidene burde vært noe man så fram til, lysepunkter...høydepunkter...og så er det noe som kunne vært rørt sammen av kokken i Billy!

Og hotellet får 1000 kroner fra helseforetaket pr. pasient pr. døgn for å servere denne gørra, det er en SKAM!!!!!

Jeg har også til gode å ha opplevd at noen klarer det kunststykket å ødelegge absolutt all mat de serverer. Heldigvis har de en del ok mat på avdelingene inne i sykehuset, ellers hadde jeg reist på byen for å spise.

Men i mårå skal vi hjem!

(Innlegget ble redigert 19.06.18 14:51)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
19.06.18 15:59
fargerik: For tiden klagemur på grunn av maten på dette hotellet. Vet ikke hvordan det var når du var her, men det de serverer nå er faktisk riktig ille. Så ille at jeg ikke spiser der. Ikke engang frokosten som er inkludert i rommet.

Merkelige greier, det der.  At det skal være så vanskelig, mener jeg.

HSEBA fikk en overnatting på et av de bedre etablissementene innen helsesektoren her i byen for et par uker siden. Mat kunne bestilles fra meny. Flott meny med helt OK utvalg. Pasientens mat var inkludert i prisen, mens min måtte betales med kort.  Så langt var alt såre vel.  Men du slette tid så trist maten var! Ikke direkte uspiselig, men slett ikke noe jeg gjør igjen.  Neste gang (hvis det blir noen neste gang) blir det kafeteriaen i kjelleren!

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
20.06.18 16:22

Sykehusmat har aldri vært en höjdare, men at sykehotellet ikke klarer å servere spiselig mat er tidenes lavmål. Er det noen som bør ha det beste av det beste, så er det pasienter. Det er faktisk viktig for behandlingen av spesielt kreftpasienter at de får i seg nok og næringsrik mat. En av mine første jobber var å lage nettopp ønskemat til kreftpasienter. Det hjalp ikke uansett hvor dyre behandlinger og medisiner de fikk om de ikke klsrte ta til seg næring. 

Dra hjem og sørg for at engelen får i seg god mat framover. Cellegiftkurer krever sitt.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
20.06.18 17:01
TøttTøtt: Dra hjem og sørg for at engelen får i seg god mat framover. Cellegiftkurer krever sitt.

Hun havnet dessverre brått (Veldig brått!!!) under kniven igjen i stedet for i bil på vei hjem i dag. Bakterier fra tarmen er kommet dit de ikke skal være.

Vi blir her en stund til.

Takk og pris for at dette skjedde før vi kom oss herfra og ikke etter at vi var kommet hjem!!

(Innlegget ble redigert 20.06.18 17:04)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
20.06.18 19:37
fargerik: For tiden klagemur på grunn av maten på dette hotellet. Vet ikke hvordan det var når du var her, men det de serverer nå er faktisk riktig ille. Så ille at jeg ikke spiser der. Ikke engang frokosten som er inkludert i rommet. Og folket er regelrett i harnisk, forståelig nok. Det er jo pasienter som bor her, og måltidene burde vært noe man så fram til, lysepunkter...høydepunkter...og så er det noe som kunne vært rørt sammen av kokken i Billy!

Jeg kan skrive under på den. Matenpå hotellet older ikke mål. Jeg kan likevel ikke skylde på maten når det gjaldt min vekt. Jeg kom dit ca 74 kg tung, og forlot stedet ca 20 kilo lettere. Men det var fordi jeg ikke tålte mat. 

Men jeg gikk to-tre ganger ned på bensinstasjonen og kjøpte den klissete burgeren, og på Narvesen og kjøpte pizzastykke. Det er også en kantine i toppen av høyblokka som gir litt bedre mat enn på hotellet. 

Mine smakssanser ble også kraftig endret pga cg, så tacotorsdagen på hotellet måtte jeg skippe. Noen av smakene er fortsatt ødelagt, så rødvin har blitt pyton.

Trasig å lese om komplikasjoner, det er alltid et slag i trynet. Håper det går bra.

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
20.06.18 23:32

Uffda! Ikke noe koselig med komplikasjoner. (Meget) fattig felles trøst er at jeg selv måtte traske til apoteket i dag og hente ut antibiotika. Den sprukne tanna er mer betent enn noen sinne, og ab må til for å kunne trekke den om et par dager. For ut skal den! Når det er sagt betrakter jeg meg selv som heldig og frisk nok.

Håper at engelen kommer seg igjen fort og greit, og av og til skal man jo prise seg lykkelig over å være på rett sted når ting skjer.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
21.06.18 08:25

Håper alt går vel etter etter hvert, for alle! Alltid ekstremt trasig når man tror man er ferdig med behandlingen og så må man inn på nytt igjen. Husker jeg fikk infeksjon etter operasjonen en gang, ble veldig engstelig. Antibiotika og mye skylling i flere uker måtte til... :-/

Maten - ja, på Lovisenberg var den nokså medioker. Av en eller annen merkelig grunn var fiskerettene ofte best. Litt artig en gang jeg fikk lyr - satte et stor bein fast i halsen, det stod jo rett ut så det var bare å fjerne det med en pinsett jeg hadde for hånden. :-D

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
21.06.18 13:51

Nå passer det å bruke et kraftuttrykk fra midtvesten: Uffda! Håper det ble tatt fatt i tidlig nok til at det går greit å behandle og bli ferdig med.

Nå skal jeg snakke mat.

Kampanjen for å høste fiken etter hvert som de modnes og før vaskebjørn og opossum forsyner seg har så langt vært vellykket.  I går ble det henimot halvannen kilo, og jeg kokte en enkel syltetøyvariant og la i fryseren. En av avleggerne mumler noe om ovnsbakt brie med fikensyltetøy og pecan-nøtter, så hun skal få med seg noen glass neste gang hun er innom.  Enkel oppskrift: hakket fiken, sukker og litt saft av lime.  Kokt i tre kvarter.

Og det er mye fiken igjen.  Det skulle ikke forundre meg om vi passerer 25 kg og vel så det før sesoingen er ferdig.   Og da er det pærene som står for tur. Mye av dem også i år. Tomatplantene leverer varene slik de skal, og nyplantede urter i kassene på terrassen skal høstes jevnt og trutt utover sommeren.  Granatepler blir det også en god del av i år. Det var kanskje ikke så ueffent med en kald vinter likevel?

Og i går vartet HSEBA opp med bringebærfromasj.  Også den med bittelitt lime. Veldig god, selv om jeg fremdeles har en sterk preferanse for sitronfromasjen hennes.  Men bevares, man kan da ikke være for kravstor på en vanlig onsdag, heller.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
23.06.18 12:59

Dæng.

Den gamle er hjemme alene, og MLE er fremdeles på samme sted.

Jeg er så forkjølet og hoster og snørrer...og er uønsket blant alle disse med nedsatt immunforsvar...forståelig nok.

Har sovet rimelig rundt her, kjente at jeg var sliten når jeg traff soffaen.

Montebello er heller ikke et særlig greit sted å være, og dyrt er det også. Så nå blir det heller dagsturer så lenge hun er der inne. Tenkte å bruke tog og trikk, men de stenger jo for pokker ned østfoldbanen for sommervedlikehold fra og med denne helgen og kjører buss for tog, så der røk den planen. Men det skal vel også funke med ekspressbuss og trikk, vil jeg tro.

Hun er ihvertfall tilbake på sengeposten, familien var der i går, og vi drar tilbake i mårå.

Har ellers greit med terapi her, nå skal plenen klippes. Da går noen timer der.

Merker meg at det er sommer igjen, det er jo et pluss. Og med sommeren kom jaggu tuneflua også. Disse rakkerne KAN å lage gift, biter de, så blir det stygge byller som klør i minst en uke, ofte mer. Men det er et minor problem.

Tar en hælliter nå, og drar på meg lyd-dingsen og lytter til radio og klipper gresset, jeg.

Nye gulv er det blitt her også, nydelige fliser. Helt ferdig. Litt av et kick at folk tar over og bare gjør det når vi er borte. De gutta der er ikke arveløse ;-)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
23.06.18 13:55

Så flott at MLE kommer hjem til nytt gulv, da ! Og stor plen. Montebello er jo en nokså klønete plass å komme til selv for oss som bor i Oslo. Men er vel greit å få koblet litt av hjemme også.

Det gjør jeg også. Nok en strålende sommerdag i Oslo. Det "nye" kjøkkenet med Omar-hyller fra IKEA funker fantastisk bra. Forstår ikke hvorfor jeg ordnet meg slik med en gang, eller i alle fall tidligere..

.. tomater er på vei fra planten, men de er fortsatt grønne. Bare én chili så langt.

Blir en liten gin tonic på balkongen før jeg skal ut en tur for å møte en gammel onkel. Tenkte egentlig at vi skulle spise middag, men nå vil han møtes tidlig ettermiddag i stedet. Så får vel bare føye seg. Kan bli en sein kveld, men behøver ikke bli det.

God lørdag !

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
23.06.18 23:45

Den magiske St.Hansnatten er her. Har ikke plukket markblomster til å ha under hodeputen i år :-)

Men skulle være gjest hos et vennepar og grille i hagen i dag, men en av dem ble akutt syk i dag morges og havnet på sykehus. Krysser fingre for alle syke, det blir litt mye rundt meg for tiden.

Så jeg ba folk til pølse med alt på den store verandaen. Stekte noen vafler og satte frem rømme og norske jordbær, samt god kaffe. Folk kom med bobler, øl og rødvin, så vi led ingen nød. 

Glad midsommar!

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
24.06.18 17:39

Tannhelvetet ble behørig trekt på fredag og st.hanshelgen ble tilbragt med familien i lillebyen noen timer nord for sinsenkrysset. Hunden fikk tannrens torsdag, så vi har begge vært litt slakke. Er påvei hjem med neste tog tenker jeg.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
25.06.18 13:17
fargerik: Den gamle er hjemme alene, og MLE er fremdeles på samme sted. Jeg er så forkjølet og hoster og snørrer...og er uønsket blant alle disse med nedsatt immunforsvar...forståelig nok. Har sovet rimelig rundt her, kjente at jeg var sliten når jeg traff soffaen. Montebello er heller ikke et særlig greit sted å være, og dyrt er det også. Så nå blir det heller dagsturer så lenge hun er der inne. Tenkte å bruke tog og trikk, men de stenger jo for pokker ned østfoldbanen for sommervedlikehold fra og med denne helgen og kjører buss for tog, så der røk den planen. Men det skal vel også funke med ekspressbuss og trikk, vil jeg tro.

Ja, det er noe med det å sove i egen seng...  Håper du får DLE hjem snart, men i mellomtiden er vel ikke noen bussturer det verste som kan skje en.

Ny uke, og nye utfordringer. Det er visst sånn det skal være. Og til helgen skal den minste avleggeren feires hjemme hos oss.  Byfolk synes det er stas med en dag på landet, og jeg har sagt ja til å være ubergrillfuhrer og sørge for et jevnt tilsig av pølser.

Ogvi har definitivt knekt koden!  Det tok fire år å skjønne at dersom alt som finnes av moden fiken plukkes hver dag vil ikke de firbente gjestene lukte seg frem til godsakene. Så langt har det omtrent ikke vært tegn til nattlig besøk, og vi har snart høstet nok til at resten skal få henge til de pelskledde.

Furtebua er i stadig bruk, trass i høye temperaturer, og i går fikk jeg laget to hagebenker og grunnet dem slik at jeg skal rekke to strøk maling og likevel ha dem klare til helgen. Enkel konstruksjon, men mer enn brukbare til formålet. 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
25.06.18 18:52

Det kom postpakke med 8 papprør med nespresso i dag. Det kan hjelpe på trøttheten jeg kjenner hver morgen..

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
25.06.18 19:12
TøttTøtt: Det kom postpakke med 8 papprør med nespresso i dag. Det kan hjelpe på trøttheten jeg kjenner hver morgen..

Send meg en resept på cosylan.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
25.06.18 19:24

Lagde meg en Cappuchino med egen maskin nå. Espressopulver og melk fra stimer.

Nå diskuterer jeg Orderud-trippeldrapet i en annen tråd.

Det hjalp oppi toppen med en egenprodusert kaffe.

(Innlegget ble redigert 25.06.18 19:24)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg