Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 65025
18.08.18 17:47

Jeg har en del hobbyvirksomhet i den fullt operative furtebua, og siden MLE ønsker å hvile en del, driver jeg og prøver å ikke forstyrre for mye.

Greit på en måte, det er jo her ute i kontoret alle CD-ene er, og det er til og med et stereoanlegg....og det er øl-lager og tassimomaskin her og jeg kan male noe eller skru ett eller annet fra hverandre og sammen igjen og sånt.

God helg videre til verden, her regner det ulver og indianere, og blåser hyssing. Likevel ble det et par mil på jernhesten i dag også. Ganske friskt og komfortabelt, egentlig. Vanntett tøy er bra.

edit :

Vi tok inn direktesendingen fra åpningsshowet for Asia Games tidligere i dag, det tror jeg kan overværes for de som forstår seg på internett.

Jakarta og Palembang er stedet, og showet satte de fleste OL- show i skammekroken. Syns jeg, da. Overkill? Kanskje. De får det til.....

 

(Innlegget ble redigert 18.08.18 17:57)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
19.08.18 00:46

Magnum White - altså med hvit sjokolade, iskrem og ferske lokale bringebær på senga - god natt!

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
20.08.18 14:03

Litt slakke dager på prærien.  Det blir ganske enkelt for varmt å holde på så alt for mye utendørs, og i furtebua hjelper det lite med gjennomtrekk når det er aldeles vindstille utenfor.

Men jeg nyter livet og naturen og dyrelivet. 

Kolibriene har tydeligvis klart å få frem et kull med unger i år også, for nå er det mye aktivitet rundt matbordet. Svalene har tydeligvis droppet et kull nr. 2 denne gangen, og det er i grunnen like greit.  Jeg ryddet litt i garaasjen i helgen og fant en bråte eggeskall bak et par hylleknekter.  Et par egg som ikke var klekket, og ett der klekkingen tydeligvis ikke hadde gått helt etter planen, men ellers var alle skallene tomme.  Litt googling bekreftet mistanken om at det var egg fra gekko.  Vi har to eller tre typer rundt/i huset og garasjen, og alle er gode å ha mtp å holde insekter unna.

I går så jeg forresten en stor "Plestiodon fasciatus" - en slags firfisle med langsgående striper og intens blå hale - nede i stallen.  Nydelige skapninger som man ikke ser så alt for ofte.

Vi har en hjortefamilie som overnatter like ved huset, og når jeg kjører bilen ut av garasjen om morgenen ser jeg at de reiser seg og strekker seg godt før de tusler litt lengre inn i enga.  Harepus ser jeg ikke så ofte for tiden - men til gjengjeld får jeg et gløtt av både vaskebjørn, opossum, kanin og beltedyr rett som det er på de par kilometerne ned til den mer trafikkerte veien.

Så det er da en del å glede seg over mens vi venter på litt kjøligere dager...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
20.08.18 18:13

Varme også i Brno. Faktisk så uutholdelig at det er delvis derfor at jeg tar turen til Wien en dag før tiden. Det er ikke air con på hotellet her, og det er gammalt og det hoper seg opp mye varme i bygget, til tross for at solen ikke står rett på rommet her. Dog ligger det forbausende nær vei og trafikk, så det blir f.eks. vanskelig å få sovet litt på ettermiddagen.

Alt i alt likevel en veldig positiv opplevelse av Brno. Det er jo litt mer eksotisk å undersøke en by der lunsjmenyen ikke foreligger på engelsk og der man knapt ser andre turister.

Før øvrig nøyaktig 50 år på dagen siden Sovjetunionen og deres allierte invaderte Praha og slo ned Praha-våren. Hører litt tromming her utenfor nå så går ut fra at det er markeringer av noe slag på gang.

Men først må jeg jo få kommet meg i badekaret!

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
20.08.18 22:08

Åfyfanden. Det er knapt til å holde ut denne varmen på hotellrommet. Det er ikke fnugg av bevegelse i luften. Vanligvis skal man jo slappe litt av på hotellrom, men dette er det verste jeg har vært ute for på flere år. Ingen ventilasjon her i det hele tatt. Får bare drikke vann, kjøre på med fuktig håndklede (det er ikke så vanskelig for kranen spruter jo vann overalt når man tapper vann) og bare holde ut natten. Gleder meg nå til et mer oppdatert hotell i Wien.

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
20.08.18 22:52

Kom hjem.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53872
20.08.18 22:55
DrSchwei: Gleder meg nå til et mer oppdatert hotell i Wien.

God tur videre, ikke minst med restaurantbesøk. Regner med utførlig rapport fra det besøket.

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
21.08.18 14:33
DrSchwei: Ingen ventilasjon her i det hele tatt

Mareritt med slike rom.!  Det er vanskelig nok å sove godt de første par nettene man er på et hotell, og hvis tempereaturen ikke er slik den skal være er det skikkelig ille.

Håper Wien blir bedre.  På alle måter.

Her er det en av de laaaange arbeidsdagene i dag.  Var på kontoret i god tid før 0600, og siste møte er planlagt å avsluttes ca kl 18 med påfølgende middag.  Og så halvannen times kjøring hjem..  Jeg er egentlig for gammel for de greiene der.  Men man kan jo i det minste håpe at middagen blir på et ok sted.

HSEBA har begynt å mumle om ferie og noen dager i California.  Kanskje det, kanskje...

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
21.08.18 15:26

Takk for all omtanke! Det ble bedre etter et par timer. Men så var det å våkne kl 06 av trafikk og de obligatoriske søppelbilene.

Da jeg sjekket uspurte den litt eldre dama om det ikke var varmt. Det må være litt slitsomt for dem å jobbe på et hotell der gjestene plages. For øvrig dukket det opp en masse prester der i dag, to-tre stykker poppet ut av forskjellige rom da jeg var ferdig med min frokost :-D

Mye rart. Ellers var reisen svært behagelig, jeg rakk å få kikke innom postkontoret i Brno også - der heisen, en paternoster, er en attraksjon i seg selv. Jeg tok den ikke, for jeg hadde med koffert.

Motel One Operahaus i Wien er en befrielse. Her sette man den temperaturen man selv vil. Og jeg fikk rommet med det samme. Så jeg har allerede rukket en busstur, en del trakking og en tur på matmarkedet. Der har jeg spist en utmerket suppe og drukket en øl. Nå skal jeg slappe skikkelig godt av og sove litt, samtidig som jeg unner meg en liten dessert, kjøpt på Spar Gourmet over gata her.

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
21.08.18 15:47
sentry4: HSEBA har begynt å mumle om ferie og noen dager i California. Kanskje det, kanskje...

NEI, NEI, det er farlig!!

Ikke hør på Norman

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
21.08.18 16:24
fargerik: NEI, NEI, det er farlig!!

Tror jeg velger å høre på Norman likevel (flott låt, forresten!).  Og vi har en avlegger i CA som det alltid er godt å treffe.  Rare greier, det der.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30042
21.08.18 20:50

Savner du ei geit ? Tell dine geiter og tips oss om du mangler en.

Getmysteriet utspelar sig på Sjögården/Bastasjö i Karlskrona. Kim Jönsson, som har sin häst inhyrd där, fick häromdagen ett oväntat samtal från ägaren.

– Helt plötsligt stod det en vit get i hästhagen. De ringde mig för att be om hjälp med att försöka valla in den, berättar Kim Jönsson.

Hur geten tagit sig in i hästhagen är det ingen som vet. Hagen är stor och har förutom stängsel även två stora grindar.

– Där är det som en trappa upp kan man säga. Så kanske har geten lyckats klättra in där på något vis.

Som en sommarkatt

Att lyckas få in geten visade sig vara lättare sagt än gjort. Likaså att hitta någon ägare eller få en förklaring till varför den vita geten sökt sig till hästarna i Bastasjö.

– Vi har gjort efterlysningar på Facebook, men ingen ger sig till känna. Vi känner ju också till de som har getter i närområdet, men ingen vet hur den har kommit hit, säger Kim Jönsson.

– Det känns väldigt tråkigt och jag hoppas att jag har fel – men det känns nästan som en sommarkatt, som om någon bara lämnat geten där.

Hur getmysteriet slutar återstår att se. Senast i morse var hon i alla fall kvar i hästhagen.

– Vi tror att det är en hona. Vi tycker jättesynd om henne och det känns som att vi aldrig kommer få tag på den. Hon känns lite skygg och hästarna har sprungit längre bort och är nog lite rädda.

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
22.08.18 18:24

Hoi, mye trening nå om dagen, en lang spasertur med en stadig mer oppegående MLE er ikke å kimse av. Good Vibes her nå.

Om mat og sånt? I lengre tid har butikkene hatt blåbær, store blåbær fra Polen som er hvite inni.

Til min store overraskelse fant jeg på sykkelturen i dag blåbær av den norske typen, slike vi finner i skogen når det ikke er tørke, altså ekte blåbær, autentiske, som var plukket i Sverige. Søta Bror har visst ett og annet kratt som hverken har brent eller tørket ut.

Rett og slett en smaksbombe, og selvfølgelig også en antioksidantbombe.

De hadde 1 liten boks i min lokale remabutikk. EN boks. En halv liter-ish.

Dette er gull, i skogen her er alt av blåbærbusker bare et brunt, uttørket villniss. Ikke ett eneste bær har man kunnet plukke selv i år.

Tipser forums travere med dette om å titte litt neste gang dere er i butikken, for denne sesongen garanterer jeg at blir kort.

Nam!

(Innlegget ble redigert 22.08.18 18:30)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
22.08.18 20:49
fargerik: Tipser forums travere med dette om å titte litt neste gang dere er i butikken, for denne sesongen garanterer jeg at blir kort. Nam!

Takker for tips :)

Det finnes ikke bær her heller. Alt er bare brunt. Men vi har fortsatt i store mengder frosne fra fjorårets plukking. Men jeg er tom for tyttebær. Savner de to tre rundene med trollkrem på vaflene.

God å høre det er positivt for MLE. 

Kommer selv rett fra styremøte i lungekreftforeningen. Godt at det finnes overlevere, og der er det faktisk flere med driv også. 

Bilen ble brukt av frua i dag, som skulle lengre acgårde enn meg. Så for meg ble det to ganske lange sykkelturer i det varme været. Kommer nok til å kjenne trimturen i beina i morra. For her er det ikke noen elektriske hester som hjelper. Kun et slitent øk av typen esel. Og  ikke særlig glad i motbakkene

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30042
22.08.18 21:16

Har ni blåbærplanter i en 45 cm høy hjemmesnekret kasse med rodendronjord på 220x180 cm. Har hatt bær i mange uker og det går på siste ukene nå. Fire forskjellige typer som modnes litt forskjellig så jeg kan spise i maaaange uker.

Anbefales å vurdere. Selv er jeg lykkelig med valget og føler det gir livskvalitit. Har jordbær også. Ifjor tok fuglene mye i år sola. Har lagd en ny kasse til jordbær så neste år er det to. De er mye mindre enn blåbærkassa.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 53872
22.08.18 21:43
fargerik: i skogen her er alt av blåbærbusker bare et brunt, uttørket villniss. Ikke ett eneste bær har man kunnet plukke selv i år.

Jeg skrev selv om dette for et par uker siden, men etter langtur i Nordmarka i helgen kan jeg melde om at det er masse blåbær der, man må bare litt opp i høyden. Rundt 400 meter og oppover var det plenty med velsmakende blåbær. Ikke tidenes bærår, men med en bærplukker kunne man fint ha plukket en bøtte på en times tid tipper jeg.

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
22.08.18 22:11

Å, varmt her i Wien. Godt med et hotellrom som føles som et kjøleskap. Fikk med meg litt av hvert i dag. Sachertorte på Hotel Sacher, dvs uteserveringen der, som var påfallende ordinær. Kaken var langt  bedre enn fryktet - trodde den skulle være tørr, men den var relativt saftig og hadde en fin smak av fisk aprikos. Dessuten av sjokoladelaget tykt og godt...

...med en kopp Melange (jeg snakker ikke om stekemargarin) og vann på flaske kostet dette 16 euro.

Prisene er jo litt interessante. Toretters lunsj kan man få til 10 euro - da selvsagt veldig enkelt, men absolutt kurant som varm lunsj - som i dag grønnsakssuppe og pasta med kalv.

Verre med i kveld, var egentlig ikke så sulten, men tenkte jeg måtte ut. Vurderte nesten bare å ta en pølse, men så ble det italiensk restaurant. Vitello Tonnato virker å være laget på pålegg, og det hele virket veldig 70-tall. Kelneren overbeviste meg om å ta pasta med kantareller, med eller uten muslinger. Jeg sa uten, og han bekreftet, men så kom han likevel med. Da måtte jeg nesten spørre om prisen - 27 euro sa han først,men rettet det raskt til 20...

.... så med 0,25 vin, vann, "kuvert" og to retter, som var unnagjort på 1 time (forretten kom etter fem minutter) kostet det 45 euro. Og det var jo vanskelig å ikke tipse 5 når jeg foretrekker å betale med kontanter.

Det blir nok mye bedre i morgen, og timeprisen blir antakelig lavere.

Må prøve på å lage et passe oppegg for meg selv i morgen, slik at jeg er veldig klar for kveldens utskeielse.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
22.08.18 22:25
DrSchwei: . Fikk med meg litt av hvert i dag. Sachertorte på Hotel Sacher, dvs uteserveringen der, som var påfallende ordinær. Kaken var langt  bedre enn fryktet - trodde den skulle være tørr, men den var relativt saftig og hadde en fin smak av fisk aprikos. Dessuten av sjokoladelaget tykt og godt...

Bringer minner fra mitt forrige liv. Jeg har nok vært der og spist den kaken. Jeg tror aldri de kan servere den tørr..

Min eks forstod at jeg var begeistret for den kaken, og den ble etterhvert hennes spesialitet.

Men hun brukte aldri fisk aprikos. Kun syltetøy

(Innlegget ble redigert 22.08.18 22:26)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
23.08.18 11:07
bjoro33: Bringer minner fra mitt forrige liv. Jeg har nok vært der og spist den kaken. Jeg tror aldri de kan servere den tørr.. Min eks forstod at jeg var begeistret for den kaken, og den ble etterhvert hennes spesialitet. Men hun brukte aldri fisk aprikos. Kun syltetøy

Kaken er jo regnet for å være litt tørr, i våre dager, når vi gjerne baker kaker som er feitere og mektigere. Det var ikke frisk aprikos i betydningen fersk, men smaken er frisk, og mer karakteristisk enn jeg trodde. Mener at Notaker skrev at Sacher sin variant var bedre enn Demel, som bare har syltetøy under selve sjokoladelokket, mens Sacher har det i midten.

Som sagt langt mindre "stivt" enn forventet, både her i Wien generelt og også der. Dette var jo en uteservering, som på ingen måte er original, og stilen blant servitørene er bra. Men det står verre til hos turistene.

Ved siden av meg satt det først en lite pent kledd eldre dame, tydeligvis turist av noe slag, hun kranglet litt ved betalingen og virket generelt misfornøyd. Ved servering kom servitørdama ut med flere kaker, og brakte to til et bord, der en litt eldre mann begynte  å prate og fekte med armene. Pekte på reisefølget sitt, og fram to tilbake. Vet ikke hva det gikk ut på, men i  alle fall fikk jeg en av disse kakene de skulle  ha - eller ikke skulle ha. Merkelig oppførsel...

... og jeg spiste jo min med en viss andakt. Så kom det et typisk britisk ungt par (så det og hørte det ettetrpå) hun påfallende blond og slank og mellompen, og han i shorts og t-skjorte. Alltid litt odde når hun er dresset opp og han slack. Bar hun bestilte kake og kaffe,samt en Fanta. Han spiste ikke noe og satt bare med telefonen sin. Dama kunne selvsagt ikke spise helte kaka, så hun la igjen en del av den...

Og så var det til slutt hans erstattet den eldre dama som satt og var litt sur. Da kom det en av disse  typiske unge araberne. En fyr alene dette, satte  den store ryggsekken sin i stolen overfor seg og bestilte en enkel espresso. Og så vill han ha kranvann, noe han ikke  kunne få ute. Så han måtte ut med penger til en liten flaske vann også. Og så satt han der og tok bilder av ryggesekken sin, styrte med noen QR-koder og koste seg?

Jaja. Synes man skal være litt ærbødig og oppmerksom når man en gang i livet (?) spiser på et slik klassisk sted. Det bør man være overfor både stedet, servitørene og sine medturister. Misforstå meg riktig  - setter ikke krav til verken utseende, ekstremt bra bekledning - bare at man er lytt ydmyk og litt interessert i det man holder på med når man er på ferie i en kulturell hovedstad.

For øvrig - så langt vil jeg si at Wien imponerer stort på de fleste områder. På alt fra storslåtthet til vennlighet. Ikke rart det er kåret til den beste byen i verden å bo i.

(Innlegget ble redigert 23.08.18 11:09)

fargerik
fargerikInnlegg: 65025
23.08.18 11:55
BigGeorge: Har ni blåbærplanter i en 45 cm høy hjemmesnekret kasse med rodendronjord på 220x180 cm. Har hatt bær i mange uker og det går på siste ukene nå. Fire forskjellige typer som modnes litt forskjellig så jeg kan spise i maaaange uker. Anbefales å vurdere. Selv er jeg lykkelig med valget og føler det gir livskvalitit. Har jordbær også. Ifjor tok fuglene mye i år sola. Har lagd en ny kasse til jordbær så neste år er det to. De er mye mindre enn blåbærkassa.

Det kunne jo være artig å prøve, det er altså rodedendronjord som er trikset? Høres plausibelt ut!

Jeg hadde store planer om å vie meg til å strekke opp hage i år, men det har rett og slett vært for drepende varmt her til å drive med noe særlig utepusling.

Forskjellige blåbørbusker er smart. Jeg har merket meg at det er flere forskjellige smaker på de bærene som lever opp gjennom skauen her. Og det er nok hundre tusen millioner blåbærbusker, så det vil jo ikke merkes om jeg graver opp noen og tar med hjem.

Neste år, kanskje!

De liker seg i litt halvskygge?

(Innlegget ble redigert 23.08.18 11:58)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30042
23.08.18 12:06
fargerik: Neste år, kanskje!

Rodendronjord og minst to forskjellige typer blåbærbusker er det som er viktig skrives det på Plantasjen og.Hageland. Bør ha veldig mye jord (snakker nå om innkjøpte blåbærplanter). Jag hentet noe i skogen og la 10 cm i bunnen og kjøpte en formue i sekker fra Plantasjen. Blåbærplanter bør visst ha 40 cm jord under seg.

(Innlegget ble redigert 23.08.18 12:08)

sentry4
sentry4Innlegg: 5144
23.08.18 13:21
bjoro33: Men hun brukte aldri fisk aprikos.

Er det det samme som ansjos? ;-)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
23.08.18 13:47
sentry4: Er det det samme som ansjos? ;-)

Du så den du :) Jeg prøvde å mobbe doctoren, men han beit ikke på :)

Komunista
KomunistaInnlegg: 10604
23.08.18 15:17

Om det er et skralt blåbærår her rundt indre Oslofjord, så kan det rapporteres om et normalt godt Aroni-år.

For den som måtte være opptatt av antioksidantene.

Stikk ut og plukk i kommunens eller naboens hekk.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
23.08.18 16:50
bjoro33: mobbe doctoren

Følte meg litt mobbet nettopp, med blikket, på den meget pent kledde ansatte i en ekstremt snobbete liten klesbutikk. Men vel fortjent, dette var en butikk som solgte undertøy med prislapp 300-600 kroner. Og jeg, etter en dag med trakking i 33 grader med ustrøken svett skjorte hadde seff ingenting i den butikken å gjøre...

... men fant litt rent tøy i bunn av koffert her likevel. Det er ikke flust av H&M og lignede innenfor ringen her. Men fikk i alle fall kjøpt meg en ny skjorte til kveldens begivenhet. Som jeg nå varmer opp til ved å slappe helt av et par timer, et lite mellommåltid tre timer før, oppskåret ananas og jordbær med naturell yoghurt er passe.

Det ble Scønbrunn-slottet i dag. Meget imponerende. Rett og slett.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4447
23.08.18 16:57
DrSchwei: skjorte til kveldens begivenhet.

Hvilken skal du på? Mraz?

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 49684
24.08.18 19:45
bjoro33: Hvilken skal du på? Mraz?

Står under restauranter du var på sist.... :-)

AKK. Så var siste feriekveld kommet. Det regner i Wien, og det passer vel slik da. Jeg må ha lov til å takke meg selv for et bra ferieopplegg denne gangen. Føler at jeg har vært uendelig lenge borte. Har hatt det bra, med fin form, og det har vært mange opplevelser.

Varna leverte som vanlig. Det var akkurat så avslappende det skulle være. Det var også hyggelig å gjenoppleve Praha, selv om jeg nok føler at byen var mer interessant for 15 år siden, da jeg var der sist. Nå er det mer shopping og kjøpesenter, og altfor mange turister. Så man må søke ut av sentrum for å finne noe "genuint". Brno var som forventet, litt mer kulturell høyverdig og eller veldig stille og fin. Det trakk likevel voldsomt ned at hotellrommet var den rene torturen uten air con i godt over 30 grader. Det var heller ikke noe luftgjennomstrømming, så fikk knapt sove før 02-03 - og ved 06-tiden begynte jo søppeltømmingen og trafikken..

Wien! Her hadde jeg store forventinger og de er mer enn innfridd. Dette er virkelig "min type by". Her har man alt det klassiske, samtidig som man har det enkle og tradisjonelle. Mange turister riktignok, men de holder seg stort sett i de største gatene - man skal ikke mange sidegatene utenom før det er helt OK. Her er jo det flust av kirker, konsertsaler, store monumenter og palass - ja Schønbrunn var også en opplevelse. Maten er god - enten den er billig elller dyr. Og overalt får man god bakst, pølser og kaker!

Så da skal jeg bare ta meg en dusj og så ta en liten tur ut  på et av de mest nærliggende spisestedene før jeg får nesten hele dagen i byen her i morgen, før flyet går 2030 fra flyplassen. Og snart er det vel mandag.

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
24.08.18 23:13
fargerik: Hoi, mye trening nå om dagen, en lang spasertur med en stadig mer oppegående MLE er ikke å kimse av. Good Vibes her nå.

Så hyggelig, det er gode nyheter! :)

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
24.08.18 23:16
bjoro33: Men hun brukte aldri fisk aprikos. Kun syltetøy

Kanskje like bra?

bennyen
bennyenInnlegg: 12527
24.08.18 23:19
DrSchwei: Som jeg nå varmer opp til ved å slappe helt av et par timer, et

Uten badekar?!

Klikk for å gå tilbake til toppen