Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
sentry4
sentry4Innlegg: 4802
28.11.18 13:31

Jeg hadde skrevet et langt innlegg som bare forsvant -  kanskje et hint om å fatte meg litt mer i korthet? ;-)

Rare greier, hvor glad man blir i dyr.  Har aldri hatt hund selv, men katten jeg fikk da jeg var liten var en god og trofast kompis i mange år.  Og det tok ikke lang tid å bli skikkelig knyttet til de fire ulldottene vi har løpende rundt nede i havnehagen nå.

Så jeg føler med deg, og er glad for at du har hodet skrudd på rett vei så du setter ting i perspektiv og tar ting slik man bør og skal.

Og siden dette er et matforum er det kanskije lov å fortelle at kofferten ligger i bagasjerommet og New Orleans blir base de neste par-tre dagene.  Mye sosialt, mye faglig, og mye mat og drikke.  Mine nye kolleger har allerede bokket oss middag på en restaurant jeg aldri har besøkt, men som viser seg å være rangert som New Orleans' beste steakhouse. Det gleder jeg meg til! Ellers blir det nok mye creole og cajun, som seg hør og bør.  Det er dog to lokale spesialiteter jeg kommer til å holde meg unna: beignets og chickory coffee.  Beignet er en smultstekt greie med noen kilo melis oppå. Serveres til frokost.  Og det blir for mye, selv for en sliten turist.  Chickory coffee....ja, hva skal jeg si? Jeg liker ikke kaffe med smakstilsetninger.  Punktum.  Nuff said.

Men kanskje en tallerken skilpaddesuppe? 

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26274
28.11.18 19:44

Det var katten Misling, der i første omgang kom ind i soveværelset og vækkende Povl ved at kradse ham i ansigt, og rende videre op på hustruen Bodil. Med ét kunne han mærke, at hun var livløs og uden puls.

Jeg nåede ikke at tænke, men begyndte at give indblæsninger og hjertemassage, fortæller Povl, som var glad for et førstehjælpskursus han havde taget cirka 10 år forinden. Et kursus han ikke tidligere havde haft brug for.

Heldigvis var også ambulancen og akutlægebilen hurtig fremme - faktisk efter bare ganske få minutter.

Til historien hører at lørdag ble Povl og katten Misling hyldet av hjerteforeningen. Povl fik blomster og katten fik en stor pose kattegodter.

(Innlegget ble redigert 28.11.18 19:51)

susilu
susiluInnlegg: 37088
30.11.18 11:57

Endelig fikk jeg lest hit. Det var jo lenge siden....

Det er fordi jeg bruker mobilen hele tiden. Den har for liten skjerm til at det er bekvemt  å lese. Må blåse opp teksten og skyve den frem og tilbake. Og google er jo så hjelpsom og setter inn feil ord. De gamle PCene er så tunge og nettbrettet lader ikke. Nå må jeg først få meg en ny tann. Firern røk med et brak. Den etter hjørnetannen. Og det skal bli dyrt.

Jeg trodde varm og tørr sommer var det jeg hadde ønsket hele mitt liv. Men der tok jeg feil. Det ble for vamt og for tørt. Nemlig.

susilu
susiluInnlegg: 37088
30.11.18 12:08

Jeg fikk det inn gitt. Enda jeg brukte lang tid

Har vi virkelig vært her i ti år?  Ikke noe rart at jeg er blitt eldre.....

Kondolerer med vovven Tøtt. Siden du tar det så fornuftig selv ble det lettere å lese om.

 

 

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
30.11.18 13:27

Tusen takk Susilu. Det er tøft, men samtidig er jeg letta, for dyrlegen avslørte langt større omfang på smertene enn hva Ruffedyret ga inntrykk av. Rovdyr er og blir gode på å skjule smerter og ubehag. Min far mente han bare var litt gammelmannsstøl og var ikke helt inne på tanken på avliving, hunden hoppa jo fortsatt elegant inn og ut av bilen (bare med to runder med vegring først).

Det eneste som virkelig var vanskelig var at hunden var, med unntak av allergi, bakbein og munnhule, i kjempefin form. Han var våken og oppvakt, glad, hadde et sterkt hjerte og et sterkt immunforsvar, godt syn og god hørsel hadde han også. Jeg slapp ham løs på fjellet på søndagen og han lunta avsted i eget tempo med høy hale og mye på programmet. Slik pyreneere skal. Han hadde fått sin høydose smertestillende og glemte i noen timer at alt egentlig bare gjorde vondt. Jeg tror han hadde en superfin dag.

susilu
susiluInnlegg: 37088
30.11.18 13:51

Å nå begynner jeg å grine likevel

 Men hvis det vår sånn det ble, var det sånn det skulle være. Det har jeg bestemt meg for . Jeg har sagt til han ovenpå at er det han som bestemmer så er det greit. Da må alt bli riktig i den store sammenhengen. 

Det verste med dyr er at de dør en gang. Det er det verste  med å være glad i noen som helst.

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
30.11.18 14:21
susilu: Endelig fikk jeg lest hit. Det var jo lenge siden.... Det er fordi jeg bruker mobilen hele tiden. Den har for liten skjerm til at det er bekvemt å lese. Må blåse opp teksten og skyve den frem og tilbake. Og google er jo så hjelpsom og setter inn feil ord. De gamle PCene er så tunge og nettbrettet lader ikke. Nå må jeg først få meg en ny tann. Firern røk med et brak. Den etter hjørnetannen. Og det skal bli dyrt. Jeg trodde varm og tørr sommer var det jeg hadde ønsket hele mitt liv. Men der tok jeg feil. Det ble for vamt og for tørt. Nemlig.

Hadde det ikke vært for tanna, hadde jeg foreslått å kjøpe en liten laptop. Skulle jeg blitt henvist til kun mobil hadde heller ikke jeg vært noe særlig hverken på VGD eller noe annet. Det er for smått og knotete for meg og slitsomt å bruke.

Laptop er lett å bruke, og de er jo også blitt ganske billige. I hvertfall dersom man ikke trenger siste skrik teknologi for å spille siste skrik i spill.

Hyggelig med et livstegn, da! Lykke til med tannlegen.

susilu
susiluInnlegg: 37088
30.11.18 17:10

Tusen takk  Jeg har laptop. 2 stykker. Men de er blitt gamle og tunge 

Men det er jo tungt.å ligge.i senga og holde mobilen opp i lufta også. Nettbrettet er ikke så gammelt men jeg har aldri riktig behersket det. Og nå vil det ikke lade.

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
30.11.18 17:59
susilu: Men det er jo tungt.å ligge.i senga og holde mobilen opp i lufta også. Nettbrettet er ikke så gammelt men jeg har aldri riktig behersket det. Og nå vil det ikke lade.

Jeg prøvde meg på nettbrett, men forkastet det ganske fort, og er tilbake til en liten, kners laptop. Jeg valgte en med berøringsskjerm som kan vrenges helt rundt og som blir nettbrett når den vrenges.

Må være snasent å bruke i senga. Funker bra på trange steder, som f. eks. i langtur med bussen som har wifi.

Har hatt mange laptoper, men denne syns jeg er best så langt. Det kjekke er at den er så tynn og lett, og er lett å ta med seg i sekken eller veska.

 

(Innlegget ble redigert 30.11.18 18:03)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2950
30.11.18 18:40
fargerik: Jeg prøvde meg på nettbrett, men forkastet det ganske fort, og er tilbake til en liten, kners laptop. Jeg valgte en med berøringsskjerm som kan vrenges helt rundt og som blir nettbrett når den vrenges.

Snerten den. Men hvor putter du diskettene?

 

 

(spør gubben som har kasettspiller i bilen)

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
30.11.18 20:26
bjoro33: Snerten den. Men hvor putter du diskettene?

Disketter? Mener du floppydisk, så er vel dette ute av bruk og hører hjemme i søpla eller i et arkiv på et loft.

CD-formatet lever fremdeles på den stasjonære datamaskinen, men for å si det som det er, det brukes vel stort sett lite. Jeg bruker denne CD-stasjonen aldri. Har da CD- spillere både i huset og i furtebua. Kjekt å ha, siden barna snart slipper en ny CD. Kanskje jeg brenner en kopi til deg. Råkkanroll er aldri feil.

Skal noe lagres, så er det da en minnepinne eller et lite frimerke av et minnekort som gjelder.

Eller for å si det på en annen måte...hvor putter du inn diskettene i en telefon?

Vel, etter en lang vintersportdag ispedd en sykkeltur mens det var litt opphold her er det en psst og en røyk i furtebua, neste hendelse er hjemmelaget pizza.

Nitten somre ung, Lysende skitalent, og et navn med schwung :

Kristine Stav-ås Ski-stad. Tøfft!!!

(Innlegget ble redigert 30.11.18 20:33)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2950
30.11.18 22:53
fargerik: Disketter? Mener du floppydisk, så er vel dette ute av bruk og hører hjemme i søpla eller i et arkiv på et loft.

Ja de tidene er borte. Men jeg kjøpte endel pakker på tilbud, sikkert et par hundre....ubrukt. Jeg tror de ligger i samme kartongen som 10 10pk vhs-kassetter..... Også wt knallkjøp.

kjekt å ha :)

Rock går aldri av moten .  Tusle til kjøleskapet og henter et par stykker kald ribbe. Søkke så godt

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2950
30.11.18 22:58
fargerik: Kristine Stav-ås Ski-stad. Tøfft!!!

Tøft navn ja, hu er på rett hylle.

Derdom fu stokker om bokstavene i navnet therese johaug,, så blir det hagestue her jo

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47140
01.12.18 12:37

Dæng! Det var godt med 12 timers søvn etter to hektiske dager og kvelder i Tallinn. Det er jo hyggelig å reise med kollega på jobbtur, så det ble relativt seint første kveld og så var det ut med folkene på torsdag kveld, og da var vi var vel ikke i seng før over 03.... Og det ble en del whisky på egen regning etter middagen. Med lutefisk og tur på byen forrige lørdag, har det vært litt mye festligheter i det siste. Nå blir det bare å roe ned med litt lutefisk i kvelden er heime. De store sjøslagene på jobb og privat er nok over for en stund. Det kan være greit.

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
01.12.18 14:53
DrSchwei: Dæng! Det var godt med 12 timers søvn etter to hektiske dager og kvelder i Tallinn. Det er jo hyggelig å reise med kollega på jobbtur, så det ble relativt seint første kveld og så var det ut med folkene på torsdag kveld, og da var vi var vel ikke i seng før over 03.... Og det ble en del whisky på egen regning etter middagen. Med lutefisk og tur på byen forrige lørdag, har det vært litt mye festligheter i det siste. Nå blir det bare å roe ned med litt lutefisk i kvelden er heime. De store sjøslagene på jobb og privat er nok over for en stund. Det kan være greit.

hehehehe...ta det med ro. Den største villskapen jeg har foretatt meg i dag er en sykkeltur i et aldeles strålende vær etter damenes tikilometer. Tidlig i sesongen er det gøy med ski.

Fikk forespørsel om ønsker fra Søta Bror, men siden lagrene er fulle av både whisky og øl ble det bare en bestilling på et brett julebrus. Hyggelig at folk harryhandler for oss, da.

Om jeg vil ha akevitt? Ja, men slikt vil jeg finne og kjøpe selv på polet.

Tror egentlig jeg har nok whisky nå til resten av livet, så beskjedent som forbruket er blitt.

Nei, da er det bedre å ta en timeout og en kaffe i furtebua, og etterhvert fortsette med å sparkle og pusse og male spikerhull i listverk. Jeg bestilte liberon hos nær-forhandleren, men har ikke hørt noe fra dem. Så da fortsetter jeg med gammalmetoden.

Tror i grunnen det passer å ta en psst også, for å skylle ned kaffen.

(Innlegget ble redigert 01.12.18 14:55)

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
01.12.18 23:47

 

Leit å høre  om vovsen Tøtta, det blir så tomt etter dem.

Men så hyggelig at du fant  oss igjen Susilu:)

(Innlegget ble redigert 01.12.18 23:48)

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
03.12.18 02:49

Var det noen som fikk med seg det ”hemmelige” whiskyslippet på polet?

sentry4
sentry4Innlegg: 4802
03.12.18 14:43
DrSchwei: Det er jo hyggelig å reise med kollega på jobbtur,

Tja.  Jeg foretrekker å reise på jobbtur alene.  Liker å bestemme selv når jeg skal dra til flyplass, hvor jeg skal bo, når det skal spises middag etc etc. Er sikkert blitt ganske sær med årene, men det lever jeg godt med.

I forrige uke var det jobb i New Orleans.  Vi var frire kolleger som dro bortover.  Heldigvis driver vi med litt forskjellige ting og har ulike kunder, så jeg merket ikke noe til at de var der. 

Og New Orleans fornektet seg ikke!  Østersbar, annen sjømat, et par fantastiske restaurantbesøk...slik det SKAL være.  Og en alt for sen og alt for fuktig aften på Bourbon Street.  Også det slik det SKAL være.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47140
03.12.18 14:48
TøttTøtt: Var det noen som fikk med seg det ”hemmelige” whiskyslippet på polet?

Hemmelig?! Du tenker på spesialpolene etc? Jeg gikk amok der i fjor - kjøpte tre flasker. Vintersolsnu fra HP har jeg ikke begynt på en gang. Vurderte å kjøpe en til i år, men rakk det ikke. I fjor stod jeg i kø på Aker Brygge.

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
03.12.18 17:01
susilu: Nå må jeg først få meg en ny tann. Firern røk med et brak. Den etter hjørnetannen. Og det skal bli dyrt.

Jajja. Jeg klarte også å bite i filler en tann i dag, faktisk nå nettopp.

Litt kinky, siden jeg har brukt tannlege i Bangkok de siste fjorten årene og ikke har planer om å reise dit i vinter....og ikke har noen tannlege sånn for hånd her i gamlelandet.

Men det har man igjen for å bite og spise som om alt var nytt. De nye tennene er sterke nok, men det ser ut til at de gamle ikke er like rå. Hmmm....får se om det er spesielt til besvær, her var det den aller innerste jekslen som ikke tålte gnafsingen. Rakk ihvertfall å bli god og mett, da.

Kanskje det blir en tur likevel, vi må kanskje feire at MLE fikk gode nyheter i dag :-)

(Innlegget ble redigert 03.12.18 17:07)

sentry4
sentry4Innlegg: 4802
03.12.18 17:47
fargerik: Kanskje det blir en tur likevel, vi må kanskje feire at MLE fikk gode nyheter i dag :-)

Dette liker vi!!!

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
03.12.18 23:56

Herlig!:)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2950
04.12.18 23:40
fargerik: feire at MLE fikk gode nyheter i dag :-)

Herlig å høre. Slikt må feires :)

Her er det gorotesting før jeg køyer. De første sju var ok. Jevn kvalitet. Men må nok ta ytterligere et par stikkprøver.

"jeg har bakt dobbel posjon, så bare kos deg " ar meldingen fra den søte dama som kan slike bakevarer.

posion

porsjon

sånn.......da var de røde rettestrekene vekk

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
05.12.18 11:17

Takk, jeg vet at en del varme tanker og kryssede fingre har kommet vår vei. Det varmer.

Neste delmål er å trene seg opp, og etterhvert klare å gå opp og ned trappa til andre etasje hvor vi har soverom.

Ting tar tid.

 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2950
05.12.18 13:15
fargerik: Neste delmål er å trene seg opp, og etterhvert klare å gå opp og ned trappa til andre etasje hvor vi har soverom.

For fire år siden gikk jeg ut til postkassa og tilbake. den turen på 30-40 meter var nok. I fjor gikk jeg fotturer i Rondane, hver dag i 14 dager. Så ting vil bli bedre :)

lykke til med treningen

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47140
05.12.18 14:39
fargerik: Takk, jeg vet at en del varme tanker og kryssede fingre har kommet vår vei. Det varmer. Neste delmål er å trene seg opp, og etterhvert klare å gå opp og ned trappa til andre etasje hvor vi har soverom. Ting tar tid.

Veldig bra - stå på!
Har en kompis i Østfold som sliter også, med stadig fjerning av flekker i huden. Til overmål har broren alvorlig kreft i hjernen, men likevel har han bestilt seg ny leilighet. Som det nok er mye under 50 prosent sjanse for at han overlever å flytte inn i. Mange forskjellige måter å takle ting på. Men optimisme er jo uansett bra.

Litt trøtt om dagen. Og så lurer jeg på en del ting - slår AAfk til i kvaliken i dag. Må naboen gå som partileder. Blir fartshumpene i gata fjernet. Blir Nordøyvegen vedtatt på tirsdag.

Og mest av alt: Er det virkelig slik at en av bodene på julemarkeet i Spikersuppa har Møsbrømlefse??!

https://www.nrk.no/mat/mosbromlefse-1.13578349

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26274
05.12.18 15:15
DrSchwei: Må naboen gå som partileder.

Grande bør gå.

Sliter selv med krampe-tendenser i beina når jeg går ned trapper

Men det er ingenting i forhold til alvorlige sykdommer som Fargeriks famile sliter med.

Kreft er jævelskap. Mor hadde det for 15 år siden og det var det.

Lykke til ofte går det bra !

 

(Innlegget ble redigert 05.12.18 15:16)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47140
08.12.18 10:31

Nest siste lørdag i eget hjem før jul. Blir jo den vanlige fartinga til Øya i havet til jul. Må jo det. Det er hyggelig 2-3 dager, da holder det for min del, og jeg er veldig glad får å kunne returnere til storbyen i romjula, og med en raus porsjon med fire fridager på rad.

Dette med å reise hjem til barndomshjemmet i jula er jo noe man bare gjør. Til man var 30+ var det bare hyggelig. De senere årene er det mer sånn at man bare gjør det, fordi det er greit et par dager, og ikke minst fordi det er forventet når man ikke har andre forpliktelser.

I år, som flere andre år, kommer en annen enslig slektning på besøk. Og jeg håper det blir greit. Og så er det vel håpet av vedkommende etter hvert kan bidra litt mer med det som skal gjøres, både med tilberedning av måltider og rydding av bord og alt det som hører med. Over 10 dager synes jeg i alle fall det er rimelig at gjester på 50-60 som besøker folk som er 80-87 år kan hjelpe litt til med det praktiske. Og når man er på besøk i 10 dager og får servert alt fra hummer, pinnekjøtt til fine viner, så bidrar man med litt selv. Men når det ikke ytes noen praktisk hjelp og heller beskjedent i mat- og drikkeveien, så blir det for meg dessverre et irritasjonsmoment. Har flere flakser jeg gjene skulle delt, men rausheten begrenser seg for min del når det blir så skjevt. Og jeg mener jeg ikke er smålig.

Nuvel - nå kaffe !

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
08.12.18 12:12

Det er lite styr med jul her, og vi blir 4 til bords rundt ribba i år.

Akkurat passe.

Vi tar det med ro, og lar storfamilien samles rundt langbordet et annet sted uten oss. Noen ganger er dempet opplegg best.

Men i dag lades det opp til et lite dykk inn i kjøpesenteret. Regner med at det er en del folk ute på shopping, men jeg skal egentlig bare til faghandelen og hente en liberon bomullsfarget reparasjonsvoks, de ringte i går og fortalte at den ligger på disken.

Og i dag kommer en sjåfør og henter og bringer, slett ikke verst.

Da kan man jo ta med trillebagen og raide MENY litt når man uansett er innom.

Julestemningen kommer, det er nå syvarmede staker og stjerner i alle vinduer, og etterhvert blir det noen juleduker og nisser.

Og selvfølgelig ingen levende, brannfarlige lys.

Vi har kommet frem til at vi dropper juletre. Trengs ikke.

Kaffe? Ja, det er derfor jeg sitter her i kontoret i furtebua med røyking tillatt ;-)

(Innlegget ble redigert 08.12.18 12:12)

fargerik
fargerikInnlegg: 58288
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg