Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
21.12.18 22:22

Vikarbyrået har sikra meg oppdrag, så nå bærer det nordover igjen over nyttår!

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
21.12.18 22:59
TøttTøtt: så nå bærer det nordover igjen over nyttår!

Ikke så overraskende når vi vet at legemangelen er gedigen der nord. Godt for folket at de får en norsktalende lege : )

God jul til deg og alle slabberanter.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
22.12.18 11:33
TøttTøtt: Vikarbyrået har sikra meg oppdrag, så nå bærer det nordover igjen over nyttår!

Håper du trives, da! Det beste er jo å slå seg til ro et sted etterhvert.

Vi tar livet med knusende ro. Det mest dramatiske jeg skal gjøre i dag, er å rute og krydre ribba, det er jo to dager til jul. Den gode, japanske kniven har fått litt skjerping, og er nå skarp som et barberblad.

Jeg så disse to morsomme danske brødrene i NRK TV forleden dag, de puttet laurbærblad ned i svoren etter at den var rutet ( ! ) Noen som har våget å finne på slike eksperimenter?

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
22.12.18 20:17

Hjemme er det full stillingskrig mellom deler av familien. Delen som er vertskap for julaften har alt på stell, men muttern har ingen tro på at det blir skikkelig jul uten at hun steiker ribba, så 7 kg fra vertskapet suppleres i all hemlighet med 4 kg som hun steiker og tar med til julemiddagen. Dette har kommet opp i dagen i og med at ribba nødvendigvis måtte krydres i dag, og med en hånd som er i opptrening etter stygge brudd er hun avhengig av bærehjelp med kjøttbiten. Vertskapet er måtelig fornøyde, og resten av gjengen ser fram mot at mors tørrstekte ribbe skal surne i kjøleskapet og krangelen er løs. Det hemmelige trikset til min mor er å skjære opp ribba i serveringsstykker etter den første dampinga. Da slipper hun nemlig å skjære den opp seinere, og ribba blir god og tørr slik vi er vant med. Nam nam. Skyttergravskrigen får bare rulle fram og tilbake, jeg drar til ei søster som hadde forstand nok til å ikke innfinne seg før klokka slår julaftentid.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52353
23.12.18 11:24

God jul

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
23.12.18 11:49
TøttTøtt: Hjemme er det full stillingskrig mellom deler av familien. Delen som er vertskap for julaften har alt på stell, men muttern har ingen tro på at det blir skikkelig jul uten at hun steiker ribba, så 7 kg fra vertskapet suppleres i all hemlighet med 4 kg som hun steiker og tar med til julemiddagen. Dette har kommet opp i dagen i og med at ribba nødvendigvis måtte krydres i dag, og med en hånd som er i opptrening etter stygge brudd er hun avhengig av bærehjelp med kjøttbiten. Vertskapet er måtelig fornøyde, og resten av gjengen ser fram mot at mors tørrstekte ribbe skal surne i kjøleskapet og krangelen er løs. Det hemmelige trikset til min mor er å skjære opp ribba i serveringsstykker etter den første dampinga. Da slipper hun nemlig å skjære den opp seinere, og ribba blir god og tørr slik vi er vant med. Nam nam. Skyttergravskrigen får bare rulle fram og tilbake, jeg drar til ei søster som hadde forstand nok til å ikke innfinne seg før klokka slår julaftentid.

HAHAHAHAHA!!!

Det blir nok jul, vettu. Jeg får heldigvis lov til å eie kjøkkenet fra morgen til det er tid for å sette inn i oppvaskmaskinen i morgen, og er greit i rute med programmet.

Hittil har det aldri skjedd at noen har rynket på nesa av min ribbemiddag, og man forandrer ikke noe som fungerer bra.

Dagen i dag går stort sett ut på å gå over alle gulv med jif mopp med grønnsåpelukt, friske greier!

Har prøvetent dingsen med kongerøkelse og telys, det virker også.

Skuldrene er senket, forberedelsene kan tillates å foregå i Slow-Motion. Lurer på om jeg skal sykle til butikken og kjøpe en flaske gløgg? En modifisert gløgg for å legge sveisen på plass er kanskje innafor?

Kanskje det blir litt smultring og krumkake til hovmesteren...vi får se. Ikke sikkert vi gidder å se på TV heller....det er vel så bra julestemning i radio, NRK Jazz ;-)

Ellers anbefaler jeg gårsdagens Bluesasylet for de som vil ha litt annen juleoppkjøring.

(Innlegget ble redigert 23.12.18 11:55)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
23.12.18 15:51

Da skal man straks i gang med å lage leverpostei her. Veldig mye besøk hos mine foreldre i dag - og her på bygda sier man jo ikke fra om at man kommer, så ikke alltid det passer veldig godt. Men for så vidt celebert å få besøk av en Ridder av 1. klasse. Den andre karen var mest opptatt av hummerfiske- og koking, men det var jeg jo ferdig med i går.

God jul, ja!

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
23.12.18 16:02

«Skuldrene er senket, forberedelsene kan tillates å foregå i Slow-Motion. Lurer på om jeg skal sykle til butikken og kjøpe en flaske gløgg? En modifisert gløgg for å legge sveisen på plass er kanskje innafor?»

Ja, hvorfor ikke?

Her er vi i rute og vel så det. Julaften blir his en av avleggerne, og jeg har ansvar for riskremen og dett er dett. Så kom jeg på at jeg har islandsk lam i fryseren. Det bør nok spises snart. Med andre ord: fårikål første og andre juledag. Det gleder vi oss til, for fårikål er nydelig mat. 

Jeg har holdt på i snikkarboden de siste dagene. Julegave til HSEBA. En sak man ikke kan få kjøpt i butikk. Ikke noe annet sted heller. Designprosessen tok lang tid. Å lage greia var gjort på en håndfull timer. Jeg håper hun blir fornøyd. 

Nydelig julevær i dag. De firbente er sluppet ut så de kan utforske hele eiendommen. Tydeligvis spennende! Men når det blir kveld trenger jeg bare peke mot stallen, så tusler de hjem og venter på kos. 

Ha en riktig god jul, alle slabberanter! 

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
23.12.18 23:02

Riktig god jul til dere alle :)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
24.12.18 15:00
bennyen: Riktig god jul til dere alle :)

Jeg skal også passe på å ønske en særdeles god jul til alle travere i Bessens Store Kaffeslabberas.

Bordet er dekket, mandler til gløggen hakket, sausen er på gang, ribba er nå i ovnen, og det er fremdeles to timer igjen til jul.

Her serveres det klokka 18:00 i dag.

Har tid til en liten røyk i furtebua nå.

 

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
24.12.18 15:45

God jul

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
25.12.18 13:39

Da er det bare et døgn igjen av årets juleferie i havgapet. Ribba i ovnen og rødkålen er på kok. Gleder meg til solid middag. Tenker å gå en liten tur og så få tatt en dusj etterpå. Så er man klar for kvelden. Merker at jeg blir stresset av mye folk rundt meg. Blir verre med årene - merket det sist gang på hyttetur med kolleger, når jeg legger meg hører jeg bare stemmer av de som har pratet mest og litt det samme med familien også. Ikke bare stemmer og litt støy som stresser, men i det hele tatt dette å gå tett innpå samme folk i mer enn to-tre døgn. Litt trist å forlate de gamle, men samtidig veldig deilig å komme tilbake til seg selv i romjula.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
25.12.18 14:58

God jul godtfolk. Ribbe fortært, først i går kveld, så i morges til frokost. Og da er den best

dijon sennep, sylteagurker, div sild, div salater og raust med kjøttpålegg i alle varianter. 

Nå erstorkjele full med mandelpoteter og middag snart klar igjen.

jeg sprekker :)

god jul godtfolk

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
26.12.18 00:53
bjoro33: jeg sprekker :)

metoo!

Ble bare frokost (solid!) og ribbe/multekrem på meg i dag, samt en liten berlinerkrans og en ørliten bit kake. Kaffe. Vin. Farris. Ble veldig mett i går og det samme i dag...

... i morgen er det å reise mot hovedstaden igjen og få seg en Grandiosa på kvelden.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
26.12.18 02:19

Hehe. Her koker fårikålen, riskremen står klar, og flasken ned Malvec er åpnet. 

I går fikk vi kyllingbryst fylt med fetaost og parmesan, og med ivnsbakte poteter ig grønnsaker. Riskrem til dessert. Aldeles nydelig, og tilpasset diverse spesielle behov i matveien. Alle kunne spise det samme, alle var happy, og vertskapet hadde senkede skuldre hele kvelden. 

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52353
26.12.18 14:52
sentry4: Her koker fårikålen

Hehe, liten skrivefeil, eller litt spesiell julemeny? ;-)

Ser folk her inne sprekker, det er vi et stykke unna. Blir lite feit mat i jula, har aldri hatt sansen for ribbe.

Julaften var det hummersuppe, reinsdyrfilet og ris ala mande.
I går var det en rolig dag med koldtbord.
I kveld blir det en forrett med gravet reinsdyr, rype til hovedrett og en "Decadent Christmas Pudding" fra Harrods til dessert.

Men i morgen, da blir det pinnekjøtt. Var en tur i butta på julaften, manglet litt fløte, og da var det kjempetilbud på pinnekjøtt som jeg ikke kunne stå for.

Skiturer har det blitt også, deilig tur i går med gnistrende føre, litt mer begredelig i dag med regnvær. Dette siste er bare for spesielt interesserte.

Går ikke på slankekur i jula akkurat, det er jo konfekt, vin, gløgg, småkaker, oster og annet hvor enn man snur seg, viktig å forbrenne noen kalorier også.

Fortsatt god (mat)jul slabberanter!

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
26.12.18 17:41

Liker å være litt på reise - som jeg er i skrivende stund - mellom barndomsøya og heimen i hovedstade, etter en vellykket julefeiring, vil jeg si. Litt slitsomt med tett på folk i flere dager, men det er jo gode stunder også, og en dag kommer jo da man ikke lenger har noen å reise hjem til...

... så nå sitter jeg her og venter på flyet, har fått i meg en bra burger, et par øl og så er det en liten whisky på gang før boarding.

Som vanlig fint å kunne kombinere jula slik, med familie og bekjente de første dagene - den klassiske maten, hummer, godt pålegg, pinnekjøtt og ribbe. Og så reise til ettertanke. Og deretter to jobbdager, der man møter sine kolleger på nytt, og så en rolig og lang nyttårshelg.

Godt fornøyd. Fortsatt god jul, alle!

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
27.12.18 16:13

«Hehe, liten skrivefeil, eller litt spesiell julemeny? ;-)»

Ingen skrivefeil her  vi hadde Islands lan i fryseren og fant ut at det oasser bra å bruke det nå i julen. Er ikke opphengt i noen som helst slags tradisjoner når det gjelder mat i julen. I år ble det fylt kyllingbryst på julaften og fårikål de neste to dagene. Nyttårsaften har jeg håp om å få tak i havabbor. Hvis ikke blir det noe annet godt. Vi sultet ikke!

 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
28.12.18 11:49
sentry4: havabbor.

Det høres godt ut. Litt "makrellsmak" på den.

Til mitt store sjokk hadde de "hauger" av karpe (!!) hos Meny i går. Ja, de hadde vanvittig mye karpe. Tror jeg knapt har sett det i norske butikker, men vet jo at dette er selveste julematen Mellom/Øst-Europa. Det frister rett og slett ikke, for har hørt at den må "gå av seg" i rent vann for å ikke smake grums, rett og slett. Høres slett ikke veldig fristende ut.

Dermed ble det hjem en lutefisk i stedet. Under lunsjen her en dag var det snakk om kaviar, og en av de yngre (blondine) mente å ha hørt at det var god kaviar å få fra lutefisk.

Det stiller jeg meg noe tvilende til. Jeg er også tvilende til hva jeg skal gjøre de neste fire fridagene som kommer på rad. Tenkte vel kanskje dagen i dag kunne være en fin dag for noen øl på byen, men så er jeg litt trøtt, og så har jeg lutefisk hjemme. Kanskje spise fisken hjemme og så gå ut...

... eller kanskje bare rett og slett slappe av hjemme fire dager på rad. Det kan kanskje bli litt kjedelig. Samtidig det slik at mat og drikke må planlegges, og det er ikke aktuelt å begynne å steke kalkun dagen derpå. Jeg er også usikker på om jeg skal kjøpe østers til nyttårsaften, om jeg skal kjøpe inn reinsdyr, eller om jeg skal ta lammefilet, som jeg har i fryseren. Og når skal jeg spise granbarkosten? I det hele tatt - mye usikkerhet preger mine dager nå.

Men det er jo helt fritt frem når man er alene - apropos, en del omtale av dette år - at noen velger å feire jul alene og at det er helt OK. Selvsagt. At noen ønsker det er jo rimelig, men vil jo tro at de aller fleste kjenner på forpliktelsene overfor slekt/venner. Det ville nok bli sett på som svært underlig og flere ville blitt ekstremt skuffet om jeg ikke kom "heim" til jul. Og hadde jeg ikke hatt jobben å "skylde på", så hadde nok forventingen vært at jeg var hjemme mellom jul og nyttår også.

Men nå er det altså romjul. Skulle vært fire år, men det skjer jo ikke.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
28.12.18 16:49

Nå har jeg værtstandhaftig, og kun spist rester fra julaften til nå. Jeg er sterkt i mot å kaste mat, og siden MLE har holdt på med thaimat hver dag har jeg tatt dette på alvor.

Nå er det kun noen medisterkaker og sossiser igjen, og de skal jaggu spises, og det blir i dag. Og med det er julen over.

Forøvrig har jeg tømt knøleskapet og vasket det grundig innvendig og utvendig og flyttet det til nykjøkkenet, og ventilator er innkjøpt, det neste er å flytte komfyren.

Da gjenstår jo kun å få ut fingeren og finne noe snasent av underskap og overskap og fylle ut den ledige plassen mellom :-)

Og vips! så har vi et operativt nytt kjøkken.

Kommer fort, nå! Moro!

Sykkelturene er litt på vent, det er veldig glatt her!

Men i mårå er det tur på by`n, til en kveld på rockekonsert! For anledningen med privatsjåfør, siden bussen er nedlagt her. Det blir gøy å få renset ørene. Kanskje tinnitusen forsvinner også.

(Innlegget ble redigert 28.12.18 16:52)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
28.12.18 23:02

«Det høres godt ut. Litt "makrellsmak" på den».

Nei. Den jeg tenker på er hvit i kjøttet, flaker seg omtrent som torsk, og tilberedt slik jeg var vant med å trekke fersk torsk blir det som en mellomting mellom torsk og kveite - litt nærmere førstnevnte. Men godt er det!

Huset står litt på hodet. Like før jul oppdaget vi at en del av flisene på stuegulvet hadde løsnet som følge av litt bevegelser i betongsålen. Lang historie, men nå er 40 fliser tatt opp, rengjort og lagt på plass igjen. Og i kveld skal han som gjør jobben visstnok fuge  og gjøre seg ferdig.  Mye for, veeeldig mye støv, og slett ikke det vi drømte om tre dager før storinnrykket av små og store avleggere. Men alt årnær sæ. 

I kveld blir det tradisjonelt fredagsbesøk på den lokale restauranten. Det hører liksom med. Og maten er riktig god. 

susilu
susiluInnlegg: 37088
30.12.18 16:43

Ser ut som dere har kommet gjennom julen med gastronomiske ganer alle sammen.

Nyttårsaften er jeg selvsagt hjemme på grunn av katten , slik Sambo og jeg alltid var hjemme på grunn av hund.

I morgen skal jeg ikke slippe ham ut. Vet aldri om noen tjuvstarter. Det har vel bare vært en tjuvstart her hittil. I går på slaget 00.

Helveteskvelden som mange dyreeiere og andre dyrevenner kaller det. I hvert fall på Facebook....

Håper dere får en fin kveld.

Takk for det gamle og lykkelig nytt år!

 

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
31.12.18 17:20
susilu: Takk for det gamle og lykkelig nytt år!

Takk det samme til deg og alle her inne. 
Jeg har feiret jul under palmene i år sammen med deler av familien. 

Borte bra, men jammen er det godt å komme hjem etter 14 dager i eksil :-)

Glad jeg ikke har de store skuddredde hundene mine lenger. Nyttårsaften var en pine for dem, det samme med tordenvær.

Her har det smelt  lenge allerede. Pass på katten!

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
31.12.18 17:40

Godt nytt år til alle her inne. Fremdeles noen timer til det nye året her på disse kanter, og vi slipper heldigvis å tenke på vettskremte firbente siden fyrverkeri ikke er på programmet noe sted i nærheten her. Vi nøyer oss med god mat og god drikke og nyter freden og roden på prærien. 

I morgen kommer storinnrykket.... Blir deilig, det og. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 52353
31.12.18 18:47

Godt nyttår folkens!

Stille og rolig kveld i år, hjemme med bikkja. Men man kan jo hygge seg likevel. Blir kamskjell med blomkålpuré og chorizo til forrett, kalkun ala Ramsay og ostekake til dessert. Julevarianten med pepperkake som bunn og et gelelokk av gløgg. Og champagne så klart, prøver etter anbefaling Deutz, helt ukjent for meg.


 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
31.12.18 21:41

Ah, litt stor porsjon med reinsdyr i dag. Fersk mørbrad kom i store pakker. Undrer meg veldig over at de på pakken anbefale å ettersteke det 1-1,5 timer i ovnen på svak varme. Det er jo perfekt mørt ved å steike det i panne. Og jeg liker det nesten litt rått. Veldig godt!

Nå skal jeg bare få ned resten av flaska med Brunello fra CastelGiocondo, koster forsyne meg nesten 600 kr på polet, men jeg kjøper disse på Taxfree mye rimeligere. Verdt prisen fra OSL, men selvsagt ikke verdt polprisen, mener jeg. .

Så blir det litt karamellpudding, der sausen er litt tilsmakt med whisky, så skal bare smake til den piskede kremen med litt whisky også.

Og så blir det litt mer drikke og en sigar fram mot neste år. Har hatt veldig fine og rolige dager for meg selv - god tid til å sove, slappe av, lage mat og lese - har startet på et par av årets julegaver, blant annet Rød Sult og Hytte-boka til Kalvø. Mye interessant.

En sigar må til før året går ut. Riktig godt nyttår, alle!

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
01.01.19 00:29

Det ble kalkun i år også. Lite dyr, bare drøye 5 kg, den var fersk (ikke frossen), den fikk ligge i saltlake/brine et knapt døgn og ble langstekt i 8 timer ved 100 grader. Det ble gledelig saftig!

 

Godt nytt år!

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
01.01.19 12:19

Jeg vil reise bort, det er for mørkt og glatt her.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
01.01.19 16:28

Har en over fire meter høy tiuja på platten i haven etter min avdøde mor. Det er noen skjærer som viser mye interesse. De sitter på skilleveggen og hopper inn i tujaen stadig vekk. Lurer på om det er et reir på gang. Hadde skjærereir på andre siden men den nye naboen sagde ned grantreet.

Godt nytt år folkens !

og så har Fargerik endelig fått sitt sjarmerende bilde tilbake.

Kjøpte lås-olje til utgangsdøra i går. må teste ut det en dag.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
03.01.19 11:48

Nytt år og nye muligheter

tenkte jeg nettopp nå

og der gikk ei svart katt forbi på turveien  utenfor stuevinduet.

Best å passe på glatt vei når jeg skal på jobb etterpå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg