Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
fargerik
fargerikInnlegg: 58349
03.01.19 15:22
BigGeorge: Nytt år og nye muligheter tenkte jeg nettopp nå og der gikk ei svart katt forbi på turveien utenfor stuevinduet. Best å passe på glatt vei når jeg skal på jobb etterpå.

Svart katt????

Du må øyeblikkelig spytte tre ganger over venstre skulder!

Tvi! TVI! TVI!!!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
03.01.19 17:54

Godt nyttår folkens :)

Kaffe og noen julekaker på bordet nå. Skal ha middag klar når fruen kommer fra jobben snart. Hjemme noen dager og slapper av. Men utrolig lite effektiv. Grubler litt på om jeg skal tømme oppvaskmaskinen for å oppnå noen positive poeng i dag. Ellers har dagen gått med til ski på tv og potteplantevelting. Og rydding etter det samme.

Kan det virkelig være nødvendig, i dette huset, å ha palmer ballanserende på pidestaller?

Ikke nå lenger. Palmen knak, potta sprakk og pidestallen.......sendte jeg til månen

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
03.01.19 22:50
bjoro33: Palmen knak, potta sprakk og pidestallen.......sendte jeg til månen

Er du fremdeles gift?

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
04.01.19 15:48
bjoro33: Godt nyttår folkens :) Kaffe og noen julekaker på bordet nå. Skal ha middag klar når fruen kommer fra jobben snart. Hjemme noen dager og slapper av. Men utrolig lite effektiv. Grubler litt på om jeg skal tømme oppvaskmaskinen for å oppnå noen positive poeng i dag. Ellers har dagen gått med til ski på tv og potteplantevelting. Og rydding etter det samme. Kan det virkelig være nødvendig, i dette huset, å ha palmer ballanserende på pidestaller? Ikke nå lenger. Palmen knak, potta sprakk og pidestallen.......sendte jeg til månen

Det er vel bra uansett å ha frigang, hjemme best.

Det som tynger litt her, er at det er så mørkt. Lite dagslys gjør oss nedstemt. Tema er å tenke positivt samma hva. Det er mye positivt dersom man ser etter positive ting i livet.

Sånn sett er det positivt at vi går mot lysere tider igjen. Positivt også at den årlige reisen til det andre landet er utsatt, det betyr at det er økonomisk slækk til å montere nytt kjøkken i det nye rommet.

Så det driver jeg med.

Men nå skal MLE lage khao man gai, kylling og ris. Det er godt!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
04.01.19 16:09
fargerik: Det er vel bra uansett å ha frigang, hjemme best. Det som tynger litt her, er at det er så mørkt. Lite dagslys gjør oss nedstemt. Tema er å tenke positivt samma hva. Det er mye positivt dersom man ser etter positive ting i livet.

Godt å ha noen dager fri ja. Men rastløs blir en når ingenting skjer. Jeg er mest glad når det er hektisk. Men positiv har jeg god grunn til å være :)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
04.01.19 16:39
bjoro33: Godt å ha noen dager fri ja. Men rastløs blir en når ingenting skjer. Jeg er mest glad når det er hektisk. Men positiv har jeg god grunn til å være :)

Jepp. Samme her. Det er positive strømninger. Og det går mot lysere tider.

Får smelle til med en times foredrag om å være positiv, da.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
07.01.19 14:38
fargerik: Jepp. Samme her. Det er positive strømninger. Og det går mot lysere tider.

Vi liker lysere tider!  Jeg er definitivt laget for sol og varme.

I dag g[r den gamle varmtvannsberederen på dynga.  Erstattes av en gassfyrt gjennomstrømningssak.  Jeg har ingen erfaring med denslags, så det blir spennede å se om vi blir fornøyd. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
08.01.19 13:42
sentry4: Vi liker lysere tider! Jeg er definitivt laget for sol og varme. I dag g[r den gamle varmtvannsberederen på dynga. Erstattes av en gassfyrt gjennomstrømningssak. Jeg har ingen erfaring med denslags, så det blir spennede å se om vi blir fornøyd.

Ja, sol vil vi ha, men også sånn passelig med regn og da i passe posjoner og ikke i bøtter og spann avløst av stekende sol og tørke i uker i strekk.

Det skal ikke være for varmt.

I dag er det helt fryktelig her, stålis og glatt overalt etter det underkjølte regnet igjen, og en bitte liten kuling ispedd snøkorn kommer nå vår vei fra nord. Yæck! Ingen sykkeltur i dag!

Kjekt å ha innepusling å drive med. Jeg driver med en slags lego, jeg monterer kjøkken i det nye halleljuljarommet. Det er litt kløing i hue og det tar litt tid, men det er vel ikke sååååå travelt, da.

Denne dingsen med varmtvann du har anskaffet kan innebære en del tilvenning. Det er en ny måte å bruke varmtvann på.

Jeg har hatt det i årevis, riktignok en elektrisk variant. Men prinsippet er jo det samme. Og leverandøren din har sikkert svar når det er noe du lurer på. Good Luck!!

Min nysgjerrighet som rørlegger....av akademisk interesse kunne det vært artig å få en brosjyre og noen tekniske data på det du har anskaffet. Hvorfor? Er det for å spare energi, for å få bedre comfort, eller for å spare penger? Eller rett og slett for å aldri, aldri gå tom for varmtvann?

Gass er kanskje billigere enn strøm i Texas?

 

 

(Innlegget ble redigert 08.01.19 13:48)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
08.01.19 15:56
fargerik: Det skal ikke være for varmt.

Det er jeg enig i, men jeg har fremdeles til gode å passere grensen for hva som er FOR varmt ;-)

Varmtvannsberederen vi byttet ut var 20 år gammel, og hadde ikke nok kapasitet til at vi kunne fylle badekaret skikkelig.  Litt stusslig, når man en gang i blant like å nedsenke legemet i varmt vann og bare nyte freden og roden.  Og kanskje et glass vin.

Gass er definitivt et bedre alternativ enn strøm for å varme vann. Og alt av rør var allerede på plass, mens vi måtte ha trukket ledninger og fått installert egen kurs med egen sikring for å kjøre vannvarmeren.

Her ser du den vi installerte.  Den skal bare forsyne halve huset, for de to øverste etasjene har egen bereder.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
08.01.19 18:19
fargerik: ikke sååååå travelt, da.

Når jeg ser bildet ditt unner jeg deg et kjøttbein.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
08.01.19 19:12
sentry4: Varmtvannsberederen vi byttet ut var 20 år gammel, og hadde ikke nok kapasitet til at vi kunne fylle badekaret skikkelig. Litt stusslig, når man en gang i blant like å nedsenke legemet i varmt vann og bare nyte freden og roden. Og kanskje et glass vin. Gass er definitivt et bedre alternativ enn strøm for å varme vann. Og alt av rør var allerede på plass, mens vi måtte ha trukket ledninger og fått installert egen kurs med egen sikring for å kjøre vannvarmeren. Her ser du den vi installerte. Den skal bare forsyne halve huset, for de to øverste etasjene har egen bereder.

Kners liten dings. Regner med at du kan fylle badekaret om og om igjen så mange ganger du ønsker 24/7/365. Det blir jo aldri tomt for varmt vann.

Fint å separere forsyningen av varmtvann, jeg endte opp med nøyaktig det samme og har nå en liten bereder som forsyner tappsteder (kjøkken og håndvask) og en slik momentansak som er bare for dusjing. Å separere dette løste problemet med at temperaturen på vannet i dusjen forandret seg dersom noen åpnet en kran.

Kommer gassen fra flasker som du må skifte nå og da?

Badekar er ingen av oss interessert i, men det er greit å ha nok vann uansett hvor mange som skal dusje. Det fine med en slik elektrisk dings som jeg har satt inn, er at den ikke bruker noe strøm i det hele tatt før noen går inn i dusjen. Men når noen åpner krana i dusjen, drar den over 5000 watt de fem minuttene det tar å dusje. Måtte få elektrikeren til å legge inn en heftig egen kurs dedikert til dusj.

Nyt badet!

(Innlegget ble redigert 08.01.19 19:23)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
09.01.19 04:14

Kommer gassen fra flasker som du må skifte nå og da?

Heldigvis ikke. Vi har en tank som nok rommer et oar tusen liter - minst. Når bilen som leverer propan er i området stiller de innom og fyller opp. Enkelt og greit. Vi koker ikke med gass, men bruker den altså både til å varme vann, til oppvarming av de to øverste etasjene, og så til generatoren som er god å ha hvis/når strømmen forsvinner pga uvær. Generatoren er faktisk på 22 kW, så den leverer nok strøm til hele huset - selv om sommeren med A/C på full guffe. 

Mye vi ikke var vant med fra Norge, men en venner seg til alt. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
09.01.19 09:46
sentry4: “Kommer gassen fra flasker som du må skifte nå og da?” Heldigvis ikke. Vi har en tank som nok rommer et oar tusen liter - minst. Når bilen som leverer propan er i området stiller de innom og fyller opp. Enkelt og greit. Vi koker ikke med gass, men bruker den altså både til å varme vann, til oppvarming av de to øverste etasjene, og så til generatoren som er god å ha hvis/når strømmen forsvinner pga uvær. Generatoren er faktisk på 22 kW, så den leverer nok strøm til hele huset - selv om sommeren med A/C på full guffe. Mye vi ikke var vant med fra Norge, men en venner seg til alt.

Jøss, det får`n si. Mye er anderledes over there, ja!

Her i gamlelandet er det ingen politiske incentiver til å bruke gass. Snarere tvert om. Det jeg kjenner til, er at noen har gasskomfyr, men da altså med en gassflaske som byttes i flaskeautomaten.

Noen har også en gasskamin som kan settes inn dersom strømmen går eller det trengs en ekstra boost for å varme litt ekstra i veldig kaldt vær eller for å fyre opp hytta. De bruker også en slik gassflaske.

Men vi har jo overskudd på ren strøm fra vannkraft, da. Det er den vi skal bruke.

Men jeg har tenkt på dette med et aggregat i reserve. Strømmen kan jo bli borte, det kunne vært smart å ha reservestrøm til kaffemaskinen ;-)

(Innlegget ble redigert 09.01.19 09:48)

ynnory
ynnoryInnlegg: 47262
09.01.19 15:08

Og det er alldeles trygt med gassflasker? 

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
09.01.19 15:15

Det virker sånn. De aller fleste her ute på landet har det, og jeg hører sjelden eller aldri om ulykker. 

I byen er det gass i rør som gjelder. Naturgass. Det betød bl a at grillen min måtte bygges om da vi flyttet. Forskjellen mellom LPG og NG er stor nok til at nan må ha andre dyser på brennerne. 

Alltid noe nytt å lære. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
09.01.19 17:46

Har ikke bytta kjønn. Men den godeste Bleken virker å være inspirert av Bacon, så jeg bytta da jeg så Ottervik-portrettene i går. La det stå som en notering til meg selv om at jeg må komme meg på Høvikodden for å få sett utstillingen...

... i dag ble det mer en prosaisk tur på IKEA. Gamle menn trenger mer leselys. Og så ble det litt kjøkkenting også. De små oppvaksbørstene fra IKEA er veldig hendige (heter ikke HENDIG) og koster bare 4 kroner stykket. Kjøpte tre. Praktisk med små koster når man bare bruker de til å skylle av ting.

Ellers gledelig nyhet på jobben i dag, en sak som ble avklart og som har tynget oss alle i godt over et halvt år nå. Når man har gjort feil, så må man ta ansvaret for det. Og det har vi nå gjort (jeg har ikke vært involvert i det hele tatt).

Så begynner kalenderen å fylles opp. I dag fikk jeg en super rabattkode på Color Line til Kiel tur/retur - i begynnelsen av mars, netto bare 400 kroner, og da med lugar med utsikt. På tide å prøve en av disse Sunde-båtene. Har jo tenkt det lenge. Ellers blir det tur til Berlin rundt 17. mai. Og så bestiller jeg vel i løpet av uka årets hovedferie i sommer som går til tre land, nemlig Georgia, Armenia og Bulgaria. :-)

God stemning. Men nå skal jeg spise fiskegrateng!

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
09.01.19 17:59
DrSchwei: Men den godeste Bleken virker å være inspirert av Bacon, så jeg bytta da jeg så Ottervik-portrettene i går

Herlige Bleken :)  Det var noen heftige portretter. Han har det både i kjeften og penselen.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
09.01.19 19:06

Det hang en del Bleken et av stedene jeg jobbet før. Jeg liker bildene hans, selv om de av og til er litt på kanten. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
10.01.19 19:12
sentry4: Det hang en del Bleken et av stedene jeg jobbet før. Jeg liker bildene hans, selv om de av og til er litt på kanten.

Ja, mye spennende i hvert fall. Har vel muligens sagt det før her også, men satt sammen med ham på en to-seter på Flytoget en gang. Det er mange år siden, så da husket jeg ikke på havnet hans en gang. Men det var artig å se hvordan han studerte (og tok litt på) de illustrasjonene som var ved "bulkhead", tror disse er borte nå. Vet ikke om jeg hadde turt å si noe hvis jeg hadde kommet på hvem han var heller... :-)

TøttTøtt
TøttTøttInnlegg: 21178
12.01.19 21:27

Nytt årsvikariat signert. Jeg kan i grunnen ikke si så mye mer, men jeg er fornøyd.

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
13.01.19 12:07

Så bra!

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
14.01.19 17:02

Ut på tur, aldri sur. Sitter på flyet som skal være tilholdssted de neste 12-14 timene. Deretter en drøy time i Soloppgangens Land, før det blir 7 timer til på fly ned til ekvator (i alle fall svært nærme). Overnatting på flyplasshotell, og i morgen en time nordover igjen til Kuala Lumpur. Det skal bli godt med litt varme - 3 grader C da jeg dro i dag tidlig er ikke noe for meg!

Regner med det blir en del OK mat de neste ukene - skal rapportere etter beste evne. 

(Innlegget ble redigert 14.01.19 17:03)

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
16.01.19 14:44
sentry4: Ut på tur, aldri sur. Sitter på flyet som skal være tilholdssted de neste 12-14 timene. Deretter en drøy time i Soloppgangens Land, før det blir 7 timer til på fly ned til ekvator (i alle fall svært nærme). Overnatting på flyplasshotell, og i morgen en time nordover igjen til Kuala Lumpur. Det skal bli godt med litt varme - 3 grader C da jeg dro i dag tidlig er ikke noe for meg! Regner med det blir en del OK mat de neste ukene - skal rapportere etter beste evne.

Kanskje du kommer over noe Kopi Luwak?

Jeg har et søprsmål til forum :

Hva syns vi om at Jack Daniels har lansert en whiskykaffe som er alkoholfri og koffeinfri?

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
16.01.19 16:06
fargerik: Jeg har et søprsmål til forum : Hva syns vi om at Jack Daniels har lansert en whiskykaffe som er alkoholfri og koffeinfri?

Aldri prøvd, men det lar seg jo gjøre..

Noen kjenner min last og glede av Irish Coffe og forærte meg en pakke kaffe til jul. Noe som heter Irish Creem. Det har enda ikke blitt prøvd, og det står intet på pakken unntagen dette navnet.

Det kan vel passe å prøve nå, og da uten de gyldne dråpene. Må være litt forsiktig med promille for tiden.

Just nu er det en av tilbudskaffene i koppen. En lyseblå ali greie som er litt i det bitre laget for min sarte gane. Eller , det er vel bare hva jeg er vant med.

Rolig hjemmedag i dag. TV og litt pc. Og noen telefoner. Ja, jeg har bare en da, men den ringer jo støtt. Noen greie, og andre pyton. Masse selgere og noen tiggere. Det er daglig gode saker jeg blir bedt om å støtte. Finurlige kaffe pakker, kontorpapir og annet som jeg får lov å kjøpe til overpris. Støtteannonser i lokale klubblad, eller rett og slett om jeg ikke kan bidra med en tusenlapp eller så. Gode formål alt sammen, men slikt har jeg ikke økonomi til i vinterhalvåret. Alltid ille å takke nei til å bidra....

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
16.01.19 16:26
bjoro33: Rolig hjemmedag i dag. TV og litt pc. Og noen telefoner. Ja, jeg har bare en da, men den ringer jo støtt. Noen greie, og andre pyton. Masse selgere og noen tiggere. Det er daglig gode saker jeg blir bedt om å støtte. Finurlige kaffe pakker, kontorpapir og annet som jeg får lov å kjøpe til overpris. Støtteannonser i lokale klubblad, eller rett og slett om jeg ikke kan bidra med en tusenlapp eller så. Gode formål alt sammen, men slikt har jeg ikke økonomi til i vinterhalvåret. Alltid ille å takke nei til å bidra....

Er det for mange som ringer, kan du jo alltids laste ned en APP som viser hvem som ringer.

Funker for meg. Når det er selgere eller tiggere som ringer, lyser det rødt på telefonen, og det står :

"WARNING! Many people has reported this as marketing or spam"

Og da får man muligheten til å blokkere nummeret slik at de ikke kommer frem til deg mer. Etter en stund blir det bare tyst. Betinger selvfølgelig at telefonen enten er koblet til wifi eller dataroaming.

Kapselkaffe i bua nå, og på nykjøkkenet står en Liberon hardvoksolje og venter på inspirasjon :-)

(Innlegget ble redigert 16.01.19 16:30)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
16.01.19 16:39
fargerik: Er det for mange som ringer, kan du jo alltids laste ned en APP som viser hvem som ringer. Funker for meg. Når det er selgere eller tiggere som ringer, lyser det rødt på telefonen, og det står : "WARNING! Many people has reported this as marketing or spam" Og da får man muligheten til å blokkere nummeret slik at de ikke kommer frem til deg mer. Etter en stund blir det bare tyst. Betinger selvfølgelig at telefonen enten er koblet til wifi eller dataroaming.

Funker greit på private telefoner, men ikke så godt med jobbtelefonen. Jeg ser hvem som ringer nå, og driter i de innlysende som skal selge strøm og slikt. Men endel kommer forbi likevel. Jeg kan ikke reservere meg mot salg slik som private kan.

Fortsatt samme kaffe her :)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
16.01.19 17:58
fargerik: Funker for meg. Når det er selgere eller tiggere som ringer, lyser det rødt på telefonen,

Hvilken farge lyser det hvis det er kidnappere som ringer ?

susilu
susiluInnlegg: 37088
16.01.19 18:37

Kommer jo an på hvilket kjønn kidnapperen er :-)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
16.01.19 21:29

Alle kidnappere er skumle menn med finlandshette og snakker gebrokkent norsk. Det vet du vel?

 

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
16.01.19 21:41

Gosh! God tur! :)

Klikk for å gå tilbake til toppen