Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bessens Store Kaffeslabberas

NYTT TEMA
sentry4
sentry4Innlegg: 4804
17.01.19 07:06

Første rapport blir kjedelig. Det har man igjen for å be en litt kjedelig franskmann bestille bord i Malaysia.... 

Han valgte nemlig en biffrestaurant. Av alle ting. Og til alt overmål en meget tradisjonell og sidrumpet variant av arten. Så det ble lobster bisque, fulgt av wagyu sirloin med potetmos iblandet trøfler og kremet spinat og bearnaise. Vinen var selvsagt også fransk - en helt middels Chateauneuf-du-Pape. Men desserten var over middels: marengs med mascarpone, pisket krem og friske bær. 

Jaja. Det blir nok bedre etter hvert. I morgen, kanskje? For i kveld har jeg lovet en kompis at vi skal spise sushi der vi pleier å spise sushi når jeg er i byen. Tradisjoner skal man ikke kimse av! Og restauranten er bra, den. 

 

 

 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
17.01.19 11:29

"You know it's cold outside when you go outside and it's cold" .

(Frank Zappa)

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
17.01.19 11:35

watch out where the huskies go..

and dont you eat that yellow snow

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
17.01.19 12:52

Og da kom jeg på historien om mannen som fikk telefon fra faren til sønnens venninne. Han var opprørt fordi den unge mannens navn sto  skrevet i snøen utenfor huset. I gule bokstaver. 

«Å, det er da ikke noe å bli så oppskjørtet for! Vi har jo alle vært unge en gang.»

»Ja, det har du for så vidt rett i. Problemet er ikke at navnet står der - problemet er at det er skrevet med min datters håndskrift!»

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
17.01.19 14:17
bjoro33: watch out where the huskies go.. and dont you eat that yellow snow

Takk for en god latter! (den var til han som koser seg i tropene)

Nanuk? He took a dog-doo sno-cone an' stuffed it in my right eye
He took a dog-doo sno-cone an' stuffed it in my other eye
An' the huskie wee-wee, I mean the doggie wee-wee, has blinded me
An' I can't see

 

(Innlegget ble redigert 17.01.19 14:18)

ynnory
ynnoryInnlegg: 47262
17.01.19 14:25

Og hva nyter en superslanker til kaffen? Og kom ikke trekkende m gulrot eller Wasa knekkebrød! 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
17.01.19 14:48
ynnory: Og hva nyter en superslanker til kaffen? Og kom ikke trekkende m gulrot eller Wasa knekkebrød!

Man da ikke spise når man tar en kaffe.

En superslanker må ha fokus på at ikke alle anledninger er en anledning til å også spise.

Kaffe er bra som den er, uten mat som tilbehør.

(Innlegget ble redigert 17.01.19 14:51)

ynnory
ynnoryInnlegg: 47262
19.01.19 07:48

Jo. Kaffen er oftest OK, den. Men kelneren ser så rart på en hvis man hopper over kakestykke eller vaffel. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
19.01.19 11:09

Man kan da ta det minste kakestykket og 1-2  vaffelhjerter. Det prøver jeg å gjøre f.eks. i kantina. Når jeg er flink på ferie i billige land pleier jeg å unne meg dessert, men kanskje ikke hver dag, bare når det er noe som frister ekstra, og da kan jeg spise kanskje bare litt over halvparten. Det funker nesten. :-)

Kaffe synes jeg er best alene. Jeg her helt nasi på at gjester får kaffe etter desserten, ikke til desserten. Synes en sterk kopp kaffe smaker aller best alene.

Lørdag ! Litt kjip slutt på arbeidsdagen fredag, fryktelig trøtt og gjorde en litt slett jobb med noe. Slik er det når man innstiller seg på å gå hjem tidlig og så skjer jo det alltid noe fredag ettermiddag før man skal gå... Det er så utrolig typisk !

Bare å riste det av seg og ta helg. Jeg er en slik som er treng med nye medievaner, men de siste to fredagene har jeg sette serie, Le Buerau i stedet for å zappe på Lindmo og alt annet halvinteressant pjatt med havlkjedelige pjattere...

Men nå - indretjeneste, handlerunde og så blir det pinnekjøtt til kvelden.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
19.01.19 16:35
DrSchwei: Kaffe synes jeg er best alene. Jeg her helt nasi på at gjester får kaffe etter desserten, ikke til desserten. Synes en sterk kopp kaffe smaker aller best alene.

Jeg er igrunnen enig. Spiser man sammen med kaffen, får man ikke fullt utbytte av selve kaffesmaken.

Men dette er jo opp til hver og en.

Kom til å tenke på den gangen (den ene gangen i mitt liv) hvor jeg fikk organisert en reise til et sted utenfor Chiang Mai som er et av få steder som serverer den berømte og dyre kaffen som har gått gjennom fordøyelsessystemet til en elefant.

Kalles Black Ivory Coffe. Ganske nerdete å reise så langt for å drikke kaffe, men så er man vel nerd, da.

Uansett...det ble tildelt 2 små sjokoladebiter, en lys og en mørk.

Jeg fikk instruksjoner, først smake på kaffen med ubesudlede smaksløker. Deretter ta en liten bit av en sjokolade og deretter smake på kaffen en gang til.

Det ble en helt annen smak. Etter det har jeg vært rimelig tro mot å nyte kaffe uten noe tilbehør som endrer smaken til kaffen.

jaja, i dag gikk harryekspressen over grensa, og i dag ble jeg med. Nå er jeg hjemme i furtebua, og har dratt med meg en del øl til halv pris og i tillegg en drøy kvote rullings som ser ut til å fortsatt være ca. 30% billigere hos Søta Bror.

Ingen tur til Strømstad uten en handlerunde på Asian Marked, de har mye mer asiamat enn butikkene her. Og i tillegg en grei buffet med mix av thaimat og internasjonal mat. Kun 119 kroner for å spise så mye man vil. og ubegrenset med kaffe. Fikk nesten flashback til å spise gatemat på en foodcourt i Thailand. Nesten.

Jeg er antagelig mett til i morgen en gang :-)

Det slo meg at det er forbløffende prisforskjell. Kjøper jeg et horn med ost og skinke og en kaffekopp uten påfyll hos bakeren på kjøpesenteret, koster det småfriske 120 kroner.

(Innlegget ble redigert 19.01.19 16:42)

susilu
susiluInnlegg: 37088
20.01.19 00:10

Tror aldri jeg har drukket en hel kopp svart kaffe. Mem bytt gjerne ut halvparten med fløte og tilsett tre teskjeer med sukker,  så trenger jeg hverken kake eller sjokolade 

 

(Innlegget ble redigert 20.01.19 00:12)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
20.01.19 02:37

Jeg foretrekker kaffen alene. Svart som bek og uten sukker. Og hva kelneren synes bryr jeg neg ikke om. Men vi er jo alle forskjellige. 

Sitter på toget til flyplassen i Kuala Lumpur. Fine dager her, dog mer pådet faglige enn det kulinariske plan. Litt lokale spesialiteter og litt indisk er der blitt, men også et par økter med japansk i tillegg til biffen jeg nevnte tidligere. I går tenkte jeg at heg skulle teste en Dr Schwei spesial - badekar med et glass ned noe godt i på badekarkanten  skulle bare sløve litt etterpå og våknet kl 0200. 14 timer tidsforskjell er i meste laget, ja! Det tar tid for kroppen å komme inn i riktig rytme  

I kveld blir det alenemiddag i Singapore før det braker løs med travel uke i morgen. Dim Sum, kanskje?

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
20.01.19 11:27
sentry4: I kveld blir det alenemiddag i Singapore før det braker løs med travel uke i morgen. Dim Sum, kanskje?

Et kjapt googlesøk fortalte meg at det er hele 3 kaffebarer som serverer Kopi Luwak i Singapore. Om det stemmer, vet jeg ikke. Nettsidene er ikke alltid helt oppdatert.

Det er åtte eller ni år siden jeg fikk denne kaffen servert, det var hos Dean&Deluca i BKK. De har den ikke lengre. Litt morsom servering, det var bare 2 små kopper til en veldig høy pris, men som en slags gag la de ved en liten bæsj med kaffebønner i på en asjett. Ikke for å spise eller lukte på, men til å se på og autensitere at de selv plukket bønnene ut av bæsjen og brant dem. Den lille bæsjen var en souvenir.

Det er også en italiensk restaurant i BKK som reklamerer med det på sin nettside, men når jeg skulle ta turen dit i fjor, viste det seg at heller ikke de kunne oppdrive denne kaffen lengre.

Etter åtte-ni år er jeg sikker på at jeg ville syns det var på tide igjen dersom jeg skulle befunnet meg i Singapore.

(Innlegget ble redigert 20.01.19 11:34)

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
20.01.19 11:52

Det frister forsåvidt litt å prøve, men jeg skjønner jo at også dette er blitt en lureindustri som er langt fra det opprinnelige.  Vi får se hva uken bringer.

Akkurat nå sitter jeg i club lounge på hotellet. God internettforbindelse, gratis vin (og øl) og mat gjør det fristende å bare bli her en times tid til og så ta en tidlig kveld. 

Det blir sikkert nok av både mat og drikke i dagene som kommer. 

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
20.01.19 15:10
sentry4: Det frister forsåvidt litt å prøve, men jeg skjønner jo at også dette er blitt en lureindustri som er langt fra det opprinnelige. Vi får se hva uken bringer.

Det stemmer. Masseproduksjon, tvangsforing og ræva dyrevelferd.

Da er det ikke bra lengre. Kan ikke dyrevelferd dokumenteres, vil jeg ikke ha det.

Dette er nok en grunn til at noen velger å droppe å servere det. Tenker det samme om f. eks. gåselever.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 26309
20.01.19 17:21

Elefanter i "jobb" hvis jeg har forstått rett.

Har man forsøkt med andre dyr ?

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
20.01.19 18:22
BigGeorge: Elefanter i "jobb" hvis jeg har forstått rett. Har man forsøkt med andre dyr ?

Det er to forskjellige dyr.

Jeg vet ikke hva en Civet heter på norsk, men det er altså disse smådyrene som er så glad i å gnafse kaffebønner.

Noen fant uansett ut at de kun fordøyde fruktkjøttet mens selve kaffebønna kom ut bak. Og at bønnene gikk gjennom en prossess når de gikk gjennom dyrets mage som gjorde kaffen ganske spesiell i smak.

Så Kopi Luwak kom først, og deretter kom noen på å prøve å bruke bønner som de fant i elefantbæsj. Og det ble også en spesiell kaffe. Men elefantbæsj-kaffen heter altså Black Ivory og så vidt jeg vet blir den kun produsert i "The Golden Triangle" nord i Thailand.

Det skal nok godt gjøres å tvangsfore en elefant, i motsetning til små, hendige civets som kan håndteres med hendene.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
20.01.19 18:43
fargerik: Det skal nok godt gjøres å tvangsfore en elefant, i motsetning til små, hendige civets som kan håndteres med hendene.

Jeg drakk min kopi luvak uvitende om at det var dyreplageri inne i bildet. Prøvd det, og det var greit nok det...

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
21.01.19 01:37

Jeg vet at der er en egen tråd om sliping av japanske kniver, men vil likevel tipse dere om denne saken: https://m.youtube.com/watch?v=timxVyO_-Nc. Jeg har hatt en slik i flere år, og den er helt super! Fin til både japanske ig europeiske kniver. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
21.01.19 09:58
sentry4: dere om denne saken: https://m.youtube.com/watch?v=timxVyO_-Nc.

Var en slik under juletreet i år. Men ikke til meg. Jeg får vel kjøpe meg en selv.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 47162
21.01.19 10:00
sentry4: I går tenkte jeg at heg skulle teste en Dr Schwei spesial - badekar med et glass ned noe godt i på badekarkanten skulle bare sløve litt etterpå og våknet kl 0200. 14 timer tidsforskjell er i meste laget, ja! Det tar tid for kroppen å komme inn i riktig rytme I kveld blir det alenemiddag i Singapore før det braker løs med travel uke i morgen. Dim Sum, kanskje?

Ja, det er jo fantastisk. På Grand Hotel i Stockholm nøt jeg i stedet iskrem, for hadde ikke noe å drikke og i minibaren kostet en liten flaske over 100 kroner. Og det er mange år siden.....

Dim Sum er jo noe av det beste som finnes. Og jeg regner med at man i Singapore ikke har de dårligste i verden.

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
22.01.19 04:41

Javisst ble det Dim Sum. Og riktig bra var det.  Det er ikke så vanskelig når man har kinesiske venner man kan spørre om råd!

i kveld? Indisk. Også det etter anbefaling av en de fastboende (som skal være med). Det er artig å spise seg gjennom alle de ulike kulturene som er representert i denne asiatiske smeltedigelen. 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
22.01.19 11:55
DrSchwei: Gratulerer med dagen! Håper trådstarter stikker innom i løpet av dagen. Har vært 10 fine år her inne og utenfor.

Gratulerer så mye, alle sammen. Din kommentar unnslapp min oppmerksomhet. Jeg er ikke her så mye lenger, men det gleder meg stort at dere holder liv i tråden og at mange av dem som var med fra starten, fortsatt bidrar :-) Det skulle Bessen ha visst.

Godt nytt år, alle sammen! 

sentry4
sentry4Innlegg: 4804
22.01.19 16:46

Godt nytt år til deg også!  Håper du kan stikke innom av og til - her slabbereres det slik det seg hør og bør. Poenget er ikke å løse verdens problemer, men det gjør alltid godt å kunne lufte både gleder og sorger. 

Her er det sen kveld, og jeg er tilbake på hotellet etter en usedvanlig trivelig middag. Indisk - ikke spør hva vi spiste, men godt var det! Kylling og reker og ris og grønnsaker og naan og flatbrød og sauser.   Og øl. Masse øl.  Så livet er slettes ikke så verst når alt kommer til alt.

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
23.01.19 10:38

En uskreven forutsetning som har ligget i bunn for denne hyggelige gruppen, og som helt klart er en av grunnene til at gruppen har kunnet bestå så lenge, har vært at vi har styrt unna politiske diskusjoner og nærgående personlige konfrontasjoner.

Da er det ekstra trist når jeg oppdager at KingKongHalvor har valgt å gå ut av gruppen, som jeg tolker som et resultat av et brudd på disse uskrevne reglene.  Mulig jeg har oversett noe, men det virker som om dette har fått lov til å skje uten at noen har prøvd å forsvare KKH eller rette opp fadesen.

bjoro33
bjoro33Innlegg: 2960
23.01.19 12:40
gourmande: Da er det ekstra trist når jeg oppdager at KingKongHalvor har valgt å gå ut av gruppen, som jeg tolker som et resultat av et brudd på disse uskrevne reglene.  Mulig jeg har oversett noe, men det virker som om dette har fått lov til å skje uten at noen har prøvd å forsvare KKH eller rette opp fadesen.

Jeg oppfattet det mest som en frustrasjon over matmangelen i dette forumet pluss bittelitt trolling. Jeg tror jeg kom en en liten kommentar, men ikke noe helhjertet forsøk...om jeg husker rett. Tråden, ja hele vgd, er i en slags unnabakke mtp engasjement. Å trygle noen om å fortsette blir litt kleint det også, dersom en ikke trives så godt i laget. 

Vi er få som deltar. Du er også veldig savnet med dine betraktninger. Jeg må personlig si at jeg blir glad når jeg ser at det har vært noe nytt skrevet her. Men enig med deg, enkelte tema bør vi unnlate her

 

gourmande
gourmandeInnlegg: 12610
23.01.19 13:41
bjoro33: Du er også veldig savnet med dine betraktninger. Jeg må personlig si at jeg blir glad når jeg ser at det har vært noe nytt skrevet her.

Det er hyggelig å høre :-) Jeg har vært mye syk de siste årene og har ikke hatt så mye å bidra med, og akk-o-ve-innlegg er jo ikke særlig lystelig lesing for andre.

Er litt oppgitt for tiden, vi har hatt en seksjonseier som har brukt et helt år på å "dekonstruere" og så bygge opp seksjonen sin, med banking og boring helg, høytid og arbeidsdager. Pigget ned betongen i alle rom helt ned til etasjeskillerne, stor sementbil som leverte flytende sement i et rør inn til leiligheten, med derav følgende sementsøl til underliggende leilighet. Først forsikringssak, der eier prøvde å skylde på manglende tetting i branngjennomføringene ved våtromsrehabilitering i sameiets regi i 2006.. Han hadde jo for søren pigget opp branntettingen rundt soilrøret på badet, men prøvde seg... Parkerer foran garasjene med arbeidsbilene sine, så ingen kommer ut og inn. I det hele tatt, en ordentlig ta-seg-til-rette-tulling.

Så, da har jeg i alle fall kontaktet Plan- og Bygningsetaten i kommunen for å forhøre meg om en seksjonseier kan gjøre slike inngrep; det må jo gå utover byggkonstruksjonen. Vedtektene legger bare begrensninger i forhold til våtrom og sluk. Ja, slike ting skal man bale med som styreleder, men det er jo gøy da. Fått til masse i min styretid, rehabilitering av blokkene, nye garasjer, oppgradering av uteområdene, nye avfallshus, ny utebelysning. Får skryte litt mens jeg har anledning og ingen avbryter meg :-)

Skal titte innom litt oftere fra nå av.

bennyen
bennyenInnlegg: 12309
23.01.19 14:10
gourmande: Gratulerer så mye, alle sammen.

Det samme til deg! Hyggelig å få livstegn, men trist at ikke helsen er den beste. Håper det ellers er bra, barnebarn vokser til  og er  jo balsam for sjelen :)

 

 

Strandereng
StranderengInnlegg: 8034
23.01.19 15:04
gourmande: Skal titte innom litt oftere fra nå av.

Så bra! 

Og jeg savner KKH her inne og på matforumet generelt. Har lært mye av hans velskrevne epistler om mat og opplevelser. Bl.annet hvordan hurtigsylte rødløk. 

:-) Knallgodt tilbehør til mye.

fargerik
fargerikInnlegg: 58349
23.01.19 15:40

Fint å få livstegn fra trådstarter, da. Ja, Bessen skulle bare visst hva som har skjedd og fremdels skjer i slabberaset.

Smått og stort om livet i en vedvarende tralt, og med den uskrevne regelen om å ikke diskutere politikk eller andre ting som passer bedre andre steder. Og oppføre seg som om man kommer fra et møblert hjem.

Ting skjer, ja. Har det litt travelt for tiden med å holde roen. Foreløpig syns jeg det går greit å være den sterke, men det røynet litt på når min gamle mor døde forleden dag.

Ikke uventet, hun var jo nesten 100 år og ganske svak....men likevel kverner det litt rundt i knotten.

Det blir litt rart for oss å ikke lengre ha tilhørighet til demensavdelingen på det fortreffelige sykehjemmet hvor hun har bodd i over ti år ( ! )

Nuvel...det er kaffe i furtebua nå. Og en kreftpinne. Røyking inne i hovedbølet er avviklet. Men MLE tåler at jeg trekker meg tilbake innimellom, for hun har asiatiske såpeserier på TV over nett i bøtter og spann.

Det er mye indisk, kinesisk og korea... Jeg forstår ikke en pøkk, hverken når det er dubbet til thai eller når det er indisk med thai subtitles.

OK, kaffe nå, og deretter skal jeg sette opp 2 hyller i nykjøkkenet.

(Innlegget ble redigert 23.01.19 15:42)

Klikk for å gå tilbake til toppen