Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nellikflesk

NYTT TEMA
Olga_47
Olga_47Innlegg: 1390
29.11.09 04:25

Noen her som har fortært årets første nellikflesk?

Tok meg nettopp noen skiver med nellikflesk og eddik.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37709
29.11.09 07:31

Hva er dette?, har jeg aldri hørt om.

Pooh-de-Peche
Pooh-de-PecheInnlegg: 9272
29.11.09 12:00

Flesk marinert i nellik og silikon? Jfr. Olgas attributter.

Bessen
BessenInnlegg: 3852
29.11.09 15:48

Er det dette du mener ? I tilfelle hvordan kommer eddiken inn i bildet ?

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Enken 

Bessen
BessenInnlegg: 3852
Oilskin
OilskinInnlegg: 11173
29.11.09 16:26
Bessen: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift20772.asp

Denne virker kjent. Det var standard på julebordet i mitt barndomshjem. Forskjellen var at det var utbeinet tynnribbe som ble brukt. Den er noe magrere enn buklist.

Olga_47
Olga_47Innlegg: 1390
29.11.09 17:43
Bessen: Unnskyld men jeg glemte linken http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift20772.asp

Ja, det ligner. Men jeg er usikker på om det er tynnribbe eller ei som brukes.

Nellikflesk er typisk julemat på sørlandet, på samme måte som pinnekjøtt er greia på vestlandet.

fisto
fistoInnlegg: 28816
29.11.09 17:51
Olga_47: Nellikflesk er typisk julemat på sørlandet, på samme måte som pinnekjøtt er greia på vestlandet.

Og edikken?

Olga_47
Olga_47Innlegg: 1390
29.11.09 17:56
fisto: Og edikken?

Man har nellikflesk på brødskiver og heller litt eddik over for smakens skyld.

Olga_47
Olga_47Innlegg: 1390
29.11.09 18:03

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.6874552

Helt nederst ser man at nellikflesk står under kategorien tradisjonsprodukt, så da er det nok rimelig ukjent utenfor Agder.

Men det er virkelig verdt å prøve!

fisto
fistoInnlegg: 28816
29.11.09 18:08
Olga_47: Man har nellikflesk på brødskiver og heller litt eddik over for smakens skyld.

Ok. Erstatter edikken sylteagurker, syltede rødbeter eller dijonsennep? Eller begge deler?. Hørtes friskt ut med litt edikk oppå, sikkert godt.-) Skal på julebord på sørlandet litt nærmere jul, og da skal jeg se etter dette.

Olga_47
Olga_47Innlegg: 1390
29.11.09 18:16
fisto: Ok. Erstatter edikken sylteagurker, syltede rødbeter eller dijonsennep? Eller begge deler?. Hørtes friskt ut med litt edikk oppå, sikkert godt.-) Skal på julebord på sørlandet litt nærmere jul, og da skal jeg se etter dette.

Jeg har ikke hørt eller smakt nellikflesk med sylteargurker eller rødbeter, kun sennep eller eddik. Personlig synes jeg sennep er litt sterkt, så jeg foretrekker eddik. Har man eddik får man også en friskere smak, det blir på en måte mer piff i nellikflesket da.

bennyen
bennyenInnlegg: 12564
29.11.09 19:22

Dette har jeg da laget, men da het det sylteflesk og ble laget av buklist. Svoren ble rutet og pyntet med en nellikspiker i hver rute. For oss som ikke orket å bale med svinehoder for å lage hodesylte. Har også hørt om noen som spiser lefse med sylte og dupper det i eddik...Er vel nok en variant...

Morsomt land vi bor i med tanke på alle variasjonene som vel er betinget av fjord og fjell, storbyer, innland og kyst .

natura
naturaInnlegg: 251
29.11.09 20:01

Sylteflesk har vært fast innslag i julen i min oppvekst. Er ikke så veldig gald i vanlig sylte, syns det smaker for mye "pepperkake". Men sylteflesk er kjempegodt:) med ett tynt lag med grov/søt sennep og rødbeter:) Dijonsennep blir helt feil her!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg