Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
bennyen
bennyenInnlegg: 11962
06.01.18 19:49

Ser på forsiden av VG at folket spiser for lite fisk.

Kanskje ikke så rart, jeg betalte 34.90 for 140 gr. laks på Meny i går.

Men lakse/krepsehale tartaren ble veldig god.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
08.01.18 22:27

Seibiff med løk. Var vel 50 kroner for 2 biter, altså 25 kroner for fisken for dagens middag. Så ikke veldig dyrt, nei. Må prøve å spise mer fisk. Ble dobbelt i dag, pga laks i kantina også.

bennyen
bennyenInnlegg: 11962
08.01.18 22:54

Fish and chips med remulade og erter.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
08.01.18 23:15

Det skal jeg ha i morgen tror jeg, ikke spist siden lenge før jul.

Ja, i London i desember. På en pub i Camden, jævlig godt rett og slett.

(Innlegget ble redigert 08.01.18 23:16)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
09.01.18 08:50
bennyen: Fish and chips med remulade og erter.

Det er jo kjempegodt - men er det ikke jæskla mye styr å holde på med - frityr, frityr, røre, temperaturkontroll - stekeos, osv osv?

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
09.01.18 08:55

Kan jo pannesteke også, det pleier jeg å gjøre. Blir ikke helt det samme, men med god fisk er det helt greit som hjemmelaget. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
09.01.18 11:08
KingKongHalvor: Blir ikke helt det samme,

Det kan du trygt si! :-D
Dette blir omtrent som tantes "risotto", der risen er byttet ut med spaghetti.. Nuvel, joda, godt nok, men ikke heelt det samme - blir jo mer saftig fisk når den ligger inni masse godsaker.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
09.01.18 11:16

Den ligger jo kapslet inn i panering, så den blir supersaftig. Vanlig fremgang med mel, så egg og så griljermel. Stek i mye smør/olje så får du sprø utside og saftig inni. 

Rema har tilbud på små pakker med torsk nå, så dette blir min middag i dag. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
09.01.18 11:41

Tilbud på Snickers også - 10 kroner pakken. Velegnet til panering, men da må nok frityrgryta fram, skal man få originalen.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
09.01.18 17:27

Ble andre halvparten av seibiff i dag. Forbausende bra.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
10.01.18 19:55

Så er det på tide å prøve en middag fra Fjordland. Blir aller første gang for min del. Var en pakke med pinnekjøtt til halv pris, klarte ikke å la være da.

På mengden ser det ut til å være en helt fin porsjon for meg.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
10.01.18 20:24

Første gang Fjordland, jøss? Imponerende. Jeg spiser innimellom Raspeball/Potetball. Men nå har jeg jo begynt å lage det selv. Ellers hender det seg det blir Svenske kjøttboller, om prisen er lav nok. Greit å ha på lur, og vel så tilfredsstillende som f.eks. pizza om man trenge noe raskt.

Her ble det noe jeg aldri har laget før: Mac & Cheese. Grei utnyttelse av den lagrede Edameren som var i ferd med å mygle. Spiser lite brødmat, så den lagrede ble ikke spist så mye som pålegg. Så blir ingen ny lagring for min del - og osten heller ikke så billig i år.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
10.01.18 20:28
DrSchwei: Første gang Fjordland, jøss? Imponerende.

Nåja, det er ikke noen prestisje i det for min del. Spiser generelt veldig lite ferdigmat, er så mange enkle ting man kan lage selv. Har blitt noen pizzaer, ellers veldig lite. Blir spennende å se om det smaker.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
10.01.18 21:25

Pinnekjøttmiddagen til Fjordland oversteg alle mine forventninger. Veldig bra!

bennyen
bennyenInnlegg: 11962
10.01.18 22:52
KingKongHalvor: Pinnekjøttmiddagen til Fjordland oversteg alle mine forventninger. Veldig bra!

Det hadde jeg ikke trodd, er ingen Fjordlandspiser...

Burde kanskje revurdere mitt syn på Fjordland...

Fikk en smaksprøve på kjøttkaker en gang, de var ikke spesielt gode og relativt dyre...

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
10.01.18 23:01
bennyen: relativt dyre...

Bare legge til at jeg fikk denne for 30 kr, den koster vel minste det dobbelte til vanlig.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
12.01.18 01:00

Makrellstørje. Dumpilng av hyse i sellerirotsuppe. Stekt og flaka skrei med gulrot i tre variasjoner. Lammefilet fra Trollheimen. Pina Colada til dessert. Viner fra Alsace, Pfalz, New Zealand, Rioja og Østerrike. Nespresso.

 

malacay3
malacay3Innlegg: 17733
13.01.18 18:37

Her blir det tagliatelle med kyllingfilet, pesto, hvitløk og chilli. Og parmesan selvfølgelig. 

Malacay

malacay3
malacay3Innlegg: 17733
13.01.18 18:37
DrSchwei: Makrellstørje. Dumpilng av hyse i sellerirotsuppe. Stekt og flaka skrei med gulrot i tre variasjoner. Lammefilet fra Trollheimen. Pina Colada til dessert. Viner fra Alsace, Pfalz, New Zealand, Rioja og Østerrike. Nespresso.

Du plukker ikke fra nedreste hylle for tiden :)

Malacay

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
13.01.18 19:06
malacay3: Du plukker ikke fra nedreste hylle for tiden :) Malacay

Må nok sammenstilles med Restaurant-tråden ;-)

I dag blir det billig entrecote fra Namibia - billige stykker fra Prix, 20 kroner 2x150 gram. Ser fint marmorert ut. Passe tynne til grilling. Tror jeg gjør det svært enkelt med en varm potetsalat med løk og litt harry cuvert.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
13.01.18 20:49

Beste entrecote jeg har spist, om man ser kvalitet-pris i forhold. 300 gram for 40 kroner. Veldig mør og smakfull, fint marmorert. Perfekt TV-middag til en OK Chianti som jeg fikk av sjefen for utmerket innsats. :-)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
13.01.18 22:51

Entrecôte her i kveld også, i form av burger. Søtpotetchips og chipotlemayo til, pluss alt mulig vanlig tilbehør. 

Og så fant jeg årets første skrei på Rema i dag, det blir middag på mandag. Elsker skreisesongen, bør klare 20 middager i år, det er målet. 

Tormund
TormundInnlegg: 19368
13.01.18 22:58
KingKongHalvor: Og så fant jeg årets første skrei på Rema i dag, det blir middag på mandag. Elsker skreisesongen, bør klare 20 middager i år, det er målet.

Spiste årets første på onsdag, det var som forventet, helt nydelig. 20 middager til blir det neppe, men noen ganger til skal jeg klare :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
14.01.18 12:33

Ja, skrei er bra saker. Har tanker om en tur på Engebret for å spise skrei der i løpet av sesongen. Ellers er jo det fint om Rema har flotte stykker - så kan man fråtse litt.

Her i dag blir det rester av kalkun, bryst som blir servert med råstekte poteter, grønnsaker og fløtesaus. Blir nok godt.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
14.01.18 19:36

Her var det også kalkun. Helstekt bryst med couscousblanding og tzatziki. Falt i smak hos alle. Ikke veldig julete, til gjengjeld hadde vi christmas pudding som ikke ble spist i julen. Det var det bare oss voksne som likte. 

bennyen
bennyenInnlegg: 11962
14.01.18 20:29

En nesten gjenglemt vossakorv. (best før 17.) med rotmos  laget fra rydd i kjøleskapsgrønnsakskuffen og litt smør og fløte og rømme.

Smakte godt, det ;)

I går ble det sushi.

malacay3
malacay3Innlegg: 17733
14.01.18 20:32
bennyen: En nesten gjenglemt vossakorv. (best før 17.) med rotmos  laget fra rydd i kjøleskapsgrønnsakskuffen og litt smør og fløte og rømme. Smakte godt, det ;)

Nesten det samme her. Pinnekjøtt, vossakorv og rotmos.

Det er godt.

Og greit å få tømt fryseren.

Malacay

Tormund
TormundInnlegg: 19368
18.01.18 20:29

Spiser tørrfisk til kvelds. 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44632
19.01.18 20:53

Rekesmørbrød! Meny med godt tilbud på veldig gode reker, 100 kr/kg. Ble vel 800 gram. Blir to solide smørbrød det. Men var jo sulten. Flaske vin til dette.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51164
19.01.18 21:29

Hjemmelaget indisk, en curry med kylling, helt nydelig. Man skjønner den rike smaken bedre når man ser den relativt kompliserte oppskriften. Mye hakking og kutting, men det er verdt det. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg