Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
10.04.20 10:29

Blir klippfisk i dag - som seg hør og bør på en langfredag. Baker løk, hvitløk og grillet paprika (fra glass) sammen med fisken i ovnen. Ovnsbakte poteter til, tenker jeg. Greit å variere litt den tomatiserte bacalaoen.

Lammelåret skal til pers i morgen. Tenker jeg følger Brimis råd om sterk varme i starten 220 grader en 10 minutters tid for å få litt bruning. Så setter jeg ned et sted i litt varierende intervall 125-175 et sted.

Poteter er fløtegratinerte. Enkelt og greit. Det stekes da først da 95 prosent ferdig og får resten i ovnen mens låret hviler.

Gultrot, persillerot og sjalottløk, samt hvitløk, skal bakes sammen med låret. Men her har jeg kommet til en liten vri. Jeg lar det IKKE stå under låret for å trekke til seg kraft/sjy fra låret. Det er et par grunner til det. Jeg ønsker å beholde egensmaken til grønnsakene bedre, så man får bedre kontrast til kjøttet. I tillegg blir grønnsakene fylt av kraft litt udelikat på utseende. Dessuten er det lettere å tilsette smak ønsket smak til grønnsakene, kanskje man skulle driste seg på en teskje honning, litt sitron og litt ekstra timian?

I alle fall får man på denne måten også en helt ren sjy av låret, som da har fått renne av seg litt fett ned sin egen form, mens altså grønnsakene er i en annen.

I tillegg så koker jeg litt rosenkål, for det er min favoritt grønne sak til slike steker.

Låret skal tas ut av ovnen ved ca 57 grader. :-) Regner med jeg skal bli mett.

(Innlegget ble redigert 10.04.20 10:29)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37731
10.04.20 14:05

Pinnekjøttet satt til damping. Gleder meg til det begynner å dufte. 


Ungene klager. De mener det kommer til å lukte julaften og det har jeg fått beskjed om at er ugreit. 


De fikk hvert sitt palmeoljeegg og stille ble det. Her kjøper jeg taushet uten anger. :)

Rexwiller
RexwillerInnlegg: 11074
10.04.20 14:11

Bacon er som blodpudding. Passer til det meste.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6044
10.04.20 18:26
DrSchwei: Blir klippfisk i dag

Ble visst klippfisk her også. Mamma inviterte på hvit klippfiskgryte.

borbje
borbjeInnlegg: 16283
10.04.20 18:32

Ble litt enkel middag her i dag, vi orker ikke tung mat hver dag i påsken..


I morra venter lam , det gledes 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
10.04.20 18:47
PapaSmurf: Ungene klager. De mener det kommer til å lukte julaften og det har jeg fått beskjed om at er ugreit. De fikk hvert sitt palmeoljeegg og stille ble det. Her kjøper jeg taushet uten anger. :)

Hehe. Enig med ungene! Julaften synes jeg det kan lukte fra midten av november til 11. januar. :-) Men palmoljeegg høres bra ut.


Selv presterte jeg å sutte litt for lenge på sigaren, så jeg ble småkvalm her et par timer. Men nå går dette over og jeg er klar for klippfiskmiddag om et par timer. Først litt iskald appelsin, rett fra kjøleskapet. En favoritt siden januar måned. En om dagen.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
11.04.20 16:52

Da var det denne steika da. Selveste lammesteika. Tenkte spise ved åttetiden, så på tide å klargjøre fløtegatinerte og steke delvis, så skal den stekes helt ferdig når steika hviler. Så er det vel bare å kute opp litt rotgrønnsaker og få krydret kjøttet... Og velge vin.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54168
11.04.20 17:03

Kjøtt tre dager på rad gjør at det blir stekt skrei i dag, med linser, bacon, gulrot og persillerot og rødvinssaus. Blir noe italiensk i glasset. Og siden vi glemte ostekake i går, så blir det dessert i dag også. 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52621
11.04.20 17:17
SirOwen: Mekket en god salat i aften. Isbergssalat, tomater, agurk, soltørkede tomater, marinert kalkun og dressing.

Blir reprise av denne, med unntak av at soltørkede tomater byttes med rødløk.

Hansaguden
HansagudenInnlegg: 6269
11.04.20 17:21

Stekt laks med potet, agurksalat og seterrømme. Tørr hvit i glasset

malacay3
malacay3Innlegg: 20378
11.04.20 18:50

Bondeomelett her. Potetskiver, tomat, vårløk, skiver av røkte pølser, egg , fløte masse jarlsberg. Baguett og en halvliter ved siden av.


Malacay

glycinello
glycinelloInnlegg: 6044
11.04.20 20:21

Cheeseburger med bacon og "hemmelig big-mac saus". Standard garnityr. En håndfull pommes frites og salat ved siden av.

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 423
11.04.20 20:24

hemmelig big-mac saus???

glycinello
glycinelloInnlegg: 6044
11.04.20 20:39
BBQsaus: hemmelig big-mac saus???

Ja. Den er ikke akkurat hemmelig. Derfor stod det i hermetegn:). Oppskriften jeg fant på nett heter "McDonald's secret sauce".

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 20909
11.04.20 20:41

Meksikansk gryterett med hvitløksbrød. Urge til drikke.

Tempus
TempusInnlegg: 9613
11.04.20 20:50

En god finnbiff med rosenkål, og kokte poteter - rødt i glasset.

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 712
11.04.20 20:51
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:38)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
11.04.20 21:04
Elvebakken: Den jævla dåsa i Dagbladet, Tennfjord? fucket til vinen til Lammet i går. Anbefalte en Toscansk sak som skulle være silkemyk. Bare piss. Vinen var jævlig snerpete og treete. Skikkelig bomskudd. Hadde noe i boden som funka.

Hun er vel i Aftenposten, som om det gjør saken noe bedre. En av Norges 10 mest irriterende kvinnfolk....

Selv endte jeg på en Montecillo Gran Reserva 2010 kjøpt på Taxfree. Angrer litt på at jeg ikke gikk på polet og kjøpte en sånn Gattianara eller hva det heter, den litt rare flasken... Men men.

(Innlegget ble redigert 11.04.20 21:04)

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52621
11.04.20 21:05
glycinello: Ja. Den er ikke akkurat hemmelig. Derfor stod det i hermetegn:). Oppskriften jeg fant på nett heter "McDonald's secret sauce".

Denne er faktisk ikke så langt unna i smak.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
11.04.20 21:06

Blir alltid litt stresset av å steke lammestek. Er livredd for å oversteke. Bruke to termometer og det er jo litt håpløst når man stikker det inn en plass og det viser 65 grader, et annet sted 54 grader... Var redd for oversteking, men det gikk utrolig bra - litt rødt i midten, men generelt  veldig fint rosa. Hadde masse tilbehør, som fløtegratinert og rotgrønnsaker, men endte opp med å spise to skjeer poteter og litt grønnsaker. Endte på å bare spise kjøttet, nesten. Tok med litt kjøtt i sofaen sammen med vinflaska også :-D

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52621
11.04.20 21:13
DrSchwei: Tok med litt kjøtt i sofaen sammen med vinflaska også :-D

Håper du har skinnsofa :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
11.04.20 21:39
SirOwen: Håper du har skinnsofa :)

Hehe, nei men på den nye og litt lyse sofaen fra Hilmers Hus, som jeg kjøpte pent bruk, har jeg et lite laken på sitteputene når jeg er alene. For slike formål :-D

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52621
11.04.20 21:49
DrSchwei: har jeg et lite laken på sitteputene når jeg er alene. For slike formål

Smart.

sentry4
sentry4Innlegg: 5216
11.04.20 21:56

« Hun er vel i Aftenposten, som om det gjør saken noe bedre. En av Norges 10 mest irriterende kvinnfolk....»


En kompis som er fransk og mat- og vininteressert og i sin tid jobbet i vinbransjen i Paris ( og som jeg derfor forventer har i alle dall LITT peiling) har gitt meg følgende tips:


Smaknog behag er forskjellig. Finn en vinanmelder eller skribent som du føler treffer godt i forhold til din smak - og hold deg til ham/henne for anbefalinger. Da er det god sjanse fir at det vedkommende anbefaler vil passe din gane - noe som er viktigere enn hvor mange poeng Denniston fått av en eller annen ned et kjent navn. 


 

glycinello
glycinelloInnlegg: 6044
11.04.20 22:13
SirOwen: Denne er faktisk ikke så langt unna i smak.

Takk for tipset. Skal teste den neste gang:)

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 14708
11.04.20 22:54
DrSchwei: ørlite litt i grønnsaker, f.eks. til rosenkål som skal serveres til kjøtt, men da ytterst forsiktig.

Litt sprøstekt bacon blandet med grønne erter er ypperlig tilbehør til wienerschnitzel.

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 14708
11.04.20 22:59
Ale-Jet: Meksikansk gryterett med hvitløksbrød. Urge til drikke.

Toros?

Den er slettes ikke så verst.

Bruker å blande inn et glass salsa, siden de har tatt vekk det meste av saltet.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50205
11.04.20 23:10
sentry4: Smaknog behag er forskjellig. Finn en vinanmelder eller skribent som du føler treffer godt i forhold til din smak - og hold deg til ham/henne for anbefalinger. Da er det god sjanse fir at det vedkommende anbefaler vil passe din gane - noe som er viktigere enn hvor mange poeng Denniston fått av en eller annen ned et kjent navn.

Ja, jeg pleier å sammenligne flere - har vel egentlig aldri funnet helt "min", men stoler på Aase Jacobsen i Aperitif, som faktisk nå ligger vegg-i-vegg med kontorene våre, og det er snakk om at vi skal få til et felles møterom, der vi har kundemøter på dagen og de kan ha vinsmaking på ettermidag-kveld. Fin kombo. Tidligere kollega som ble vinimportør hadde også henne som en liten favoritt. Ellers synes jeg DN er bra, men litt småsnobbete, kanskje :-)

Elvebakken
ElvebakkenInnlegg: 712
12.04.20 09:56

Schwei: Aftenposten var det selvfølgelig. Jeg har alltid mislikt språket hennes. En form for intim flørt. Jævlig irriterende. Kona ville prøve noe nytt. Jeg foretrekker Merete Bø i Dn og aperitif. Pleier å harmonere med hva jeg liker. Bø kan være litt ekstrem. Jo mer syre jo bedre.


Lammet ble helt ok. Men dro ut termometeret flere ganger satte det inn på nytt. Det ble raskere ferdig enn forventet og litt mye stekt. Helt innerst var det perfekt.


 

borbje
borbjeInnlegg: 16283
12.04.20 15:18

Blir litt enkel middag her i dag,  orker ikke kokkelere stort hele påsken 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg