Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
bennyen
bennyenInnlegg: 12616
25.05.20 21:49

Pasta carbonara :)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50410
25.05.20 22:15
bennyen: Pasta carbonara :)

Ja, denne berømte fløtebaserte pastaretten er herlig! :-D Jeg har faktisk speket svinekjake liggende i kjøleskapet. Det er visst den virkelig originale greien som skal oppi denne retten. Så om noen påstår at bacon ikke er originalt, det skal være panchetta, er det bare på overby ved å si at det skal være svinekjake. Og så blir jo det lett disksujon der noen hevder at det SKAL være uten fløte. Nuvel, det er jo fullt tilatt å forbedre retten ved å runde den ørlite av med fløte.

Her gikk jeg på en smell. Handlet sulten og fant en Toro ferdigrett, Lasagne, nedsatt 40 prosent på Coop, med siste forbruksdag onsdag. Det var jo en dyr rett i utgangspunktet, for kostet jo 50 kroner med 40 prosent avslag. Smakte som en dårlig utgave av Toros "hjemmelagde" lasagne, som er helt ok.

Men nå er kjøkkenet rydda og strøkent, så da får vi håpe at undertegnede kan varte opp med noe bedre.

(Innlegget ble redigert 25.05.20 22:15)

Mindy_4
Mindy_4Innlegg: 1137
25.05.20 22:19

Spiste tapas-rester etter pappas 70-årsdag. Har fått med meg nok mat til 3-4 middager. Åpnet en halvflaske med rødvin til dette, og drikker av den i morgen også. Det var veldig godt.

(Innlegget ble redigert 25.05.20 22:20)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21865
26.05.20 15:57

Fiskepinner, poteter, brokkoli og smeltet smør til middag. Kald Urge til drikke.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38415
26.05.20 15:57

Urge er det lenge siden jeg har smakt. Den er sånn vondgod. Men passer den til mat?

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21865
26.05.20 16:00

Nja, passer til det meste for min del. Men er vel en type brus for de under 30, har jeg fått inntrykk av. Vann med isbiter er også godt til fiskepinner, men når jeg kom på at jeg hadde en iskald Urge i kjøleskapet så ble fristelsen for stor.

borbje
borbjeInnlegg: 18718
26.05.20 17:02

Fjordland oksekjøtt pakka i dag..


Lettvint pga fotballkamp etterpå 

fargerik
fargerikInnlegg: 67201
26.05.20 17:26

Jeg fant noe rert i butikken i dag. And-og kylling-pølser. Andepølser, asså??? De ligger i knøleskapet. Nypoteter kjøpte jeg også.


And er ikke så vanlig her i huset. Sist jeg spiste and begynner å bli lenge siden, og det var MK Duck i Thailand.

borbje
borbjeInnlegg: 18718
27.05.20 16:14

Flatbird med salvie og sitron i fra Stange til middag i dag.., mye Godt i fra Stange ..

Marchionni
MarchionniInnlegg: 7300
27.05.20 17:10
DrSchwei: Så om noen påstår at bacon ikke er originalt, det skal være panchetta, er det bare på overby ved å si at det skal være svinekjake. Og så blir jo det lett disksujon der noen hevder at det SKAL være uten fløte. Nuvel, det er jo fullt tilatt å forbedre retten ved å runde den ørlite av med fløte.

Man skal jaggu høre mye rart her.

arkles
arklesInnlegg: 7851
27.05.20 17:16

Prøver en tomatsuppe fra bunnen i dag. Men usikker på om det er fra bunnen hvis tomatene ikke er fot-tråkket men fra boks ?

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
27.05.20 18:05

Lagde fransk bondeomelett i dag. Poteter, paprika, purre, løk, hvitløk, skinke og litt bacon lagvis i en ildfast form. Slo over en miks av egg og melk. Revet jarlsberg på toppen, og inn i ovnen til eggstanden var stivnet. Fine rundstykker med smør til. 

borbje
borbjeInnlegg: 18718
27.05.20 19:01

Hørtes digg ut glycinello,  må prøves ut en dag 

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
27.05.20 21:08
borbje: Hørtes digg ut glycinello, må prøves ut en dag

Det kan jeg absolutt anbefale:)

startelver
startelverInnlegg: 62336
27.05.20 21:24

Drikker vørterøl fra Ringnes. 

arkles
arklesInnlegg: 7851
27.05.20 23:28

I disse corona tider har man jo litt bedre tid og siden det er burger day i morra så tenkte jeg litt american style. Burger - søtpotet fries eller stappe, mulig en hjemmelaget cole slaw som jeg aldri har prøvd + litt bønner. Frykter det blir litt vel cowboy så takknemlig for andre små side tips, noe mango, salsa, grønt eller annet ? Så hadde det vært fint med en liten starter eller dessert som kunne lages på forhånd - tips ? Er ikke noe gourmet kokk men kan lese en oppskrift og få det til sånn nogenlunde. Takker !

(Innlegget ble redigert 27.05.20 23:29)

borbje
borbjeInnlegg: 18718
28.05.20 15:05

Lasagne i dag..


Med enkel salat til 

fargerik
fargerikInnlegg: 67201
28.05.20 15:17

Det blir thaimat igjen. Vårruller og noe grønt til, en dip, men også kake. Kanom Dok Jok er på gang igjen. Jeg har også kjøpt fløte i dag, og satser på å teste ut en ny oppskrift i iskrem-maskinen etterhvert.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
28.05.20 18:31

Ciabatta med eggerøre, bacon,  litt kylling, noen cherrytomater, paprika, sylteagurk og rødløk. Litt majones blandet med sriracha og hvitløk som saus. Litt stekte grønnsaker ved siden for å fylle opp:) 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54324
29.05.20 11:40

Med sommerværet i dag blir det veldig et lett valg - reker. 


Ferske reker på tilbud på Meny, bake en loff, åpne litt god hvitvin, litt majones, dill og sitron. Og så bare nyte varme og mat. Ikke mye matlaging, men veldig godt. 


God helg!

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 54324
29.05.20 12:56

Men i morgen blir det litt mer avansert, da skal vi ha gjester. 

 

Det blir champagne og en liten starter med røkt hvalkjøtt, alltid en suksess. Så blir det smørstekt toast med en krabbesalat, og favorittchardonnayen fra Bogle. Deretter bakt torsk med linsesalat, soyasmør, asparges og bakte cherrytomater til. Fortsatt hvitvin i glasset, evt den som skal til neste rett, en Ripasso fra Tommassi. 

Og neste rett blir litt ta-selv, det blir grillet ytrefilet av okse, med koreansk tilsnitt. Masse godt tilbehør til, salsaer og sauser, syltet rødløk osv., som danderer og spises fra blader av hjertesalat. Viestad og Rema traff meg i årets satsing. 

 

Til dessert blir det marinert jordbær, ananas og mango med en kokossorbet til. Hun ene har noe intoleranse for laktose, men det lar seg jo alltid løse, godt det finnes sorbet. Har en tysk dessertvin jeg har lyst til å prøve her. Og etter dette blir det evt brennevin, brunt. 

(Innlegget ble redigert 29.05.20 12:58)

borbje
borbjeInnlegg: 18718
29.05.20 18:02

BBQ marinert ytrefilet av svin med fløtegratinerte poteter og grønnsaker her nå hvert sekundo.., med ost på poteter seff 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38415
29.05.20 18:04

Her blir det enkel grillings. Burger og ost & chilipølse. 

Med masse pils til. Ungene overnatter hos venner, i kveld sitter jeg ute på terrassen helt til fruen sier at jeg må tenke på naboene :D Og så sitter jeg litt til. 

Langhelg, strålende vær og i kjøleskapet hjemme har vi øl som Jokke ville sagt. 

Akkurat nå synger Magnus Uggla at han er Kung i baren. Livet smiler. 

(Innlegget ble redigert 29.05.20 18:07)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21865
29.05.20 18:05

Varm Grandiosa Pepperoni og kald Urge, tror jeg det blir. Skal i butikken om få strakser. Muligens en stor melkesjokoladeplate til dessert. Namme nam nammenamnam.

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
29.05.20 18:13
PapaSmurf: Med masse pils til. Ungene overnatter hos venner, i kveld sitter jeg ute på terrassen helt til fruen sier at jeg må tenke på naboene :D Og så sitter jeg litt til.

Høres ut som en nydelig kveld. Nyt den. Har akkurat unnet meg et par pils i solen selv. Tenkte det var viktig for å lindre en lett solbrenthet. Mat i dag blir noe veldig enkelt. Blandet salat med kylling, egg og litt aioli i tortillalefser.

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 21865
29.05.20 18:39

Blir Bali kyllinggryte i dag, så da «slapp» man pizza og butikktur. En stor Urge, en stor cola, en Smash og en salt potetgullpose er det som blir handlet for meg til pinsen. Til kyllingen blir det ris og rundstykker med smør.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38415
29.05.20 19:09

Ale-jet: Hadde jeg spist det samme hadde jeg lagt på med 5 kilo. Straffen man får for å ikke trene, da kan man ikke fråtse. 

(Innlegget ble redigert 29.05.20 19:09)

startelver
startelverInnlegg: 62336
29.05.20 19:30

I dag er det pizza fra Stabburet. Med rødløk, kjøttdeig, sopp og tomat. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14524
29.05.20 19:30
PapaSmurf: chilipølse

Chili-klaus sine? Har nettopp satt til livs 4 stk. Overraskende gode, og de sterkeste, Carolina Reaper, var akkurat passe sterke. Varmet godt, uten å være ubehagelig.

For å svare på trådtittel: 4 stk pølse i brød, 2 stk krone-is, 1 pose spicy cheddar chips, Cola Zero. Nesten så jeg skammer meg litt.


 

ElIngles
ElInglesInnlegg: 832
29.05.20 19:48

Ostesmørbrød stekt i mormors gamle grilljern. Selvsagt Jarlsberg-ost. Gull for ganen!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg