Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
27.06.20 21:51

Altfor varmt til å lage noe varmt i dag. Ble en salat med kylling og fetaost. Hadde en veldig god olivenolje med basilikum og et salatkrydder som løftet en heller litt tam rett. Ligger an til en solid mengde iskrem senere... Tross alt lørdag, så noe søtt er obligatorisk for meg;)

bennyen
bennyenInnlegg: 12616
28.06.20 12:00

Hvordan peppersteker du en kylling?

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52936
28.06.20 14:49
bennyen: Hvordan peppersteker du en kylling?

That's classified.

borbje
borbjeInnlegg: 18729
28.06.20 16:16

Marinert ytrefilet av svin,  med noe sånne runde potetgreier en steker i ovnen, husker ikke de heter.., her etterpå..


Tenkte på pizza til middag i dag i fra Grorud,  men vi gidder ikke dra ut i regnværet 

fargerik
fargerikInnlegg: 67215
28.06.20 17:14

Kona lgde noe thaimat, nudler, tofu og en del annet. Men i dag hadde hun mistet hele chilipakka oppi maten. Fyttekatta, den satt! Nei takk! Man brenner jo opp. Det er ikke noe for meg.

Men jeg kompenserte med hjemmelaget is, mye fløte i den isen, et snev vanilje, serverte jeg til meg selv med et kryss karamellsaus over og en liten klunk 80% Cannabis Absinth over. HOI! Sterke saker. Jeg tror heller jeg skal bruke noen dråper skotsk over isen for fremtiden.

(Innlegget ble redigert 28.06.20 17:16)

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50411
28.06.20 20:13

Hval fra slakteriet som vi kjørte forbi i dag.. Har funnet formen på hvordan et skal tilberedes best mulig. Hele stykker på ca 1 kg, først på girllpanne/grill, gjerne marinert litt i timian, pepper og hvitløkk først. Så i ovnen til 45 grader kjernetemperatur. Tilbehør grillet grønn paprika (gjerne slike tynne), ovnsbakt løk og gjerne litt sopp. Saus er godt til, men ikke nødvendig. Brukte Jacobs oksekraft og fløte, med masse syltet grønn pepper (halvt lite glass), svart pepper og litt sennep. Halvtykk saus med en liten spiss, samtidig bra med fedme. Ovnsbakte nypoteter. Herlig rett med flydig god italiensk rødvin til.

I går var det Lerstang-kyllling enkelt tilberedt med salat. Veldig god, med fersk salvie fra hagen... Dertil mengde med Il Mimo fra  fjorårets årgang. Dagen før bacalao, med klippfisk både fra Kristiansund og Ålesund.

Klassisk mat når jeg er på besøk hos opphavet dette - men alltid like godt!

(Innlegget ble redigert 28.06.20 20:14)

Strandereng
StranderengInnlegg: 8677
28.06.20 21:05
DrSchwei: Hval fra slakteriet som vi kjørte forbi i dag.. Har funnet formen på hvordan et skal tilberedes best mulig. Hele stykker på ca 1 kg, først på girllpanne/grill, gjerne marinert litt i timian, pepper og hvitløkk først. Så i ovnen til 45 grader kjernetemperatur. Tilbehør grillet grønn paprika (gjerne slike tynne), ovnsbakt løk og gjerne litt sopp. Saus er godt til, men ikke nødvendig. Brukte Jacobs oksekraft og fløte, med masse syltet grønn pepper (halvt lite glass), svart pepper og litt sennep. Halvtykk saus med en liten spiss, samtidig bra med fedme. Ovnsbakte nypoteter. Herlig rett med flydig god italiensk rødvin til.

Så vidunderlig det høres ut! Jeg er gjerne betalende gjest hvis du inviterer oss her inne på dette. 


 

norball
norballInnlegg: 4245
28.06.20 23:07

vann og knekkebrød

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
29.06.20 20:04

Flaks i dag. Familiemiddag hos foreldrene mine. Ble mors kjøttkaker, kålstuing, ertestuing, poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy. Selvsagt alt fra bunnen av. Blir noe litt spesielt over det.

morsomte
morsomteInnlegg: 2569
29.06.20 20:40

Blir hjemlaget carbonara med noen skarpe oster samt ovnsstekt bacon drysset over

borbje
borbjeInnlegg: 18729
29.06.20 20:47

Høres digg ut morsomte.., bacon er jo nydelig 

lsklars
lsklarsInnlegg: 94438
29.06.20 20:48

Svenske kjøttbullar her i dag ned fløtesaus. 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52936
29.06.20 20:57
morsomte: carbonara

Her også, men ikke hjemmelaget.

morsomte
morsomteInnlegg: 2569
29.06.20 21:01
SirOwen: Her også, men ikke hjemmelaget.

Den carbonaraen i pose kan være allright den. fordelen er at du slipper og røre ut melsmaken og rask å lage 

SirOwen
SirOwenInnlegg: 52936
29.06.20 21:05
morsomte: rask å lage

Jepp, for dette er type "sett inn i microen, ta ut etter 3 min".

morsomte
morsomteInnlegg: 2569
29.06.20 22:09

Ble 3 cl Fernet Branca til dessert

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50411
30.06.20 08:33

Arne Brimi stod for maten i går:

Mesteren fra Lom

Tja, det var da ganske ordinære greier, må jeg si. Den stuingen var litt vel søt etter min smak. Skal jeg være ærlig foretrekker jeg Fjordlands svenske kjøttboller. For øvrig kjøpt på tilbud og så kom jeg med fly relativt seint i går. Dermed denne retten. I dag vil jeg ha fisk.

(Innlegget ble redigert 30.06.20 08:33)

borbje
borbjeInnlegg: 18729
30.06.20 16:05

Fjordland oksekjøtt i dag,  for enkelhets skyld..


Klæsker litt tyttebærsyltetøy på, nam nam 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50411
30.06.20 18:17

Kjøpte torskefilet på Meny. Blir da torskefilet. Stekt. Med noen ovnsbakte poteter.

Strandereng
StranderengInnlegg: 8677
30.06.20 18:38

Bare meg i dag, så da ble det ganske enkelt wienerpølser i store lomper med rekesalat, agurkmiks, sprøstekt løk og litt ketsjup og sennep. 
Blir stappmett av to slike velfylte lomper, "dritgodt" er det også når man ikke spiser det så ofte :-)

glycinello
glycinelloInnlegg: 6115
01.07.20 20:01

Ovnsbakt laks, brokkoli, løk, gulrøtter og purre med fløte og sweet chilisaus. Litt revet mozzarella på toppen. Servert sammen med ris og iskald pepsi max.

borbje
borbjeInnlegg: 18729
01.07.20 20:03

Ble sommerkoteletter med stekt maiskolber og creme fraiche potetsalat her i dag, enkel og god mat..


Klinka på litt tyttebærsyltetøy 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17405
01.07.20 20:08
DrSchwei: Arne Brimi stod for maten i går: Mesteren fra Lom Tja, det var da ganske ordinære greier, må jeg si. Den stuingen var litt vel søt etter min smak. Skal jeg være ærlig foretrekker jeg Fjordlands svenske kjøttboller. For øvrig kjøpt på tilbud og så kom jeg med fly relativt seint i går. Dermed denne retten. I dag vil jeg ha fisk.

Fjorlands svenske kjøttboller hadde jeg faktisk igår og de er helt greie synest jeg med en ekstra dæsj tyttebær på :-)

 

Og jeg må innrømme at lite av ferdigmat har skuffet meg mer enn dette fra Brimin. Og spessielt når prisen ligger såpass over annen ferdigmat så hadde jeg forventet mer. Og navnet selvsagt.

(Innlegget ble redigert 01.07.20 20:10)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38417
01.07.20 20:11

Grillskiver av kam, hjemmelaget potetsalat og grillet fersk mais. 

Langorm
LangormInnlegg: 10278
01.07.20 20:22

I dag ble det en halv Coop fiskepudding, med overlevelsedato i morgen. Jeg fryste andre halvdel. Delte puddingen i skiver, og stekte den sammens med en halv oppdelt løk. En stor tomat til + siste rest av innholdet i en Th. I. dressing flaske. En kald Hansa pils til dessert.

lsklars
lsklarsInnlegg: 94438
02.07.20 13:15

Typisk norsk i dag. Kjøttkaker i brun saus, med poteter og grønnsaker. 

bjoro33
bjoro33Innlegg: 4982
02.07.20 13:31
morsomte: Den carbonaraen i pose kan være allright den. fordelen er at du slipper og røre ut melsmaken og rask å lage

Da må den være uten skinkebiter i. Jeg opplever altfor ofte harsk smak av det frysetørkede kjøttet.


Så i heimen heime, der lager vi fra bunnen av.

morsomte
morsomteInnlegg: 2569
02.07.20 19:09

Blir pizza med bacon og purre i aften.. må bare vente på at sausen skal putre ferdig

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 50411
02.07.20 20:14

Ble brød i dag. Meny har hver uke tilbud på grove børd til 25 kroner. Det er som regel gode bød. Dette ble toppet av litt amerikansk potetsalat fra Rema. Som jeg synes er ganske god. Og oppå der rause skiver av "roastbeef" fra Sørlandskjøtt/Rema. Bra kvalitet på skinke og slik fra denne produsenten, og nå om dagen 3-for-2-tilbud, som jeg hater, men som man av og til benytter seg av.

Lunsjen på jobben var en solid og meget god lammekryte servert med ris og en salat med blant anent feta og vannmelon. Mektige saker. Derfor greit å sløfe skikkelig middag i dag.

(Innlegget ble redigert 02.07.20 20:14)

bennyen
bennyenInnlegg: 12616
02.07.20 20:48

Vesterålen fiskeboller i fløtesaus med håndpillede reker av meg selv samt kokte gulrøtter og poteter.


Henholdsvis Napoleonskake og ostekake fra Meny til kaffen.

Klikk for å gå tilbake til toppen