Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
Ale-Jet

Innlegg: 27970
Ale-Jet
26.10.20 16:55

Rustica pepperoni og litago til Spurs-kampen.

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
26.10.20 18:42

Bacalao. Rester fra lørdag. En av de bedre jeg har laget - perfekt grad av salthet i fisken og akkurat passe sterk. Solid porsjon.

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55212
SirOwen*MOD*
26.10.20 19:19

Ble Lasagne med hvitløksbrød, salat og aioli. Bundaberg Guava leskedrikk og en kopp varm sjokolade. Alt hos Jordbærpikene på Jessheim Storsenter.

Pris: 340 kr....

Er det rart folk heller spiser hjemme..?

KingKongHalvor

Innlegg: 55073
KingKongHalvor
26.10.20 20:46

En pizzadeig igjen fra i går, måtte nesten forbarme meg over den. 

Løk, sopp, skinke, tomat og (for dagen) Jarsbergost, ble veldig godt.

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
27.10.20 18:32
SirOwen*MOD*: Ble Lasagne med hvitløksbrød, salat og aioli. Bundaberg Guava leskedrikk og en kopp varm sjokolade. Alt hos Jordbærpikene på Jessheim Storsenter. Pris: 340 kr.... Er det rart folk heller spiser hjemme..?

Nei. Og i alle fall - om man liker å lage mat selv, og faktisk synes det er en fin ting å gjøre, så er det i hvert fall ikke så mye grunn til spise ute. Dessuten er jo det så behagelig å bare legge seg rett på sofaen etterpå!

Veldig usikker på mat hva jeg ville ha i dag, men ble faktisk svinekoteletter igjen. Denne gang fra Rema. Er så veldig greit å bare spise når man tar noen småpoteter i ovnen, evenuelt koker opp litt gulrot og tar fram en pakke surkål til. Blir to greie middager på rappen...

Skikkelig mørk og regntung dag i Oslo, så trenger noe godt kjøtt på tallerkenen.

 

glycinello

Innlegg: 6407
glycinello
27.10.20 19:01

Stekt laks med agurksalat, rømme, potetmos og grønnsaker.

malacay3

Innlegg: 20857
malacay3
28.10.20 20:03

Stekte kjøttpølser med tagliatelle, tomat, champignon og løk. Lat nå, men så lenge det smaker.

Malacay

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
29.10.20 08:47

Tja - fikk lyst på fisk. Tar en tur på Fiskeriet tenker jeg. Så blir det noe stekt fisk. Et eller annet. Men jeg synes det er litt sånn småteit å gå innom en butikk bare for å kjøpe 1 prosjon med fiskefilet. Men - det er jo da ypperlig å kjøpe litt annet også. F.eks. litt gravlax eller rakfisk til fredag. Det skal jeg gjøre. Gravlax eller rakfisk på lørdag. Bare å glede seg.

return_of_drakkar

Innlegg: 28230
return_of_drakkar
29.10.20 09:19

Gårkvelden ble avsluttet med altfor mye vaniljeis med tilsats av blåbær, bringebær og kanel...

Once in a while - slike kicks...

glycinello

Innlegg: 6407
glycinello
29.10.20 17:33

Pasta med laks. Spinat, soltørket tomat, hvitløk, paprika og litt gul løk ble stekt i olje. Helte over matfløte og lot det surre litt sammen før nesten ferdigkokt pasta og laksefilet fikk bli med i panna. Middag på ca.20 minutter og minimalt med oppvask. As good as it gets på en torsdag etter vask av leilighet.

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
29.10.20 18:28

Uer! En helt fantastisk fersk og nydelig filet fra Fiskeriet. Koster å være kar - råvare til over 80 kroner på en torsdag...  Gjør det svært enkelt. Skraper skinnet. Steker den. Så har jeg ris som jeg blander inn med en hel del forvellet vårløk. Så koker jeg ut panna med litt smør, ingefær, soya og lime. Iskaldt vann til dette. Det drar seg mot helg..

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
29.10.20 20:39

Det var godt. Men det er ikke så lurt å vente så lenge med å spise at man bare sluker hele tallerkenen på en gang... :-)

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55212
SirOwen*MOD*
29.10.20 20:57
DrSchwei: Men det er ikke så lurt å vente så lenge med å spise at man bare sluker hele tallerkenen på en gang... :-)

Håper det var papptallerken, da. Ellers kan du få problemer med fordøyelsen :)

 

Her blir det Dagens Tex-Mex fra Coop Extra. Tilsetter kalkunbiter og danderer det hele på en seng av Jasminris. Tilsvarende Tikka Masala i går var god.

FrannyLee

Innlegg: 19086
FrannyLee
29.10.20 21:03
DrSchwei: Det var godt. Men det er ikke så lurt å vente så lenge med å spise at man bare sluker hele tallerkenen på en gang... :-)

Uer er kongen blant fisk. Og det selv om det finnes en uendelighet i mye deilig å lage av de forskjellige fiskesorter vi har svømmende langs vår langstrakte kyst. Men den må nytes med andakt :-)

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
29.10.20 21:08

Definitivt - uer er også en truet art, visstnok, så det er vel bare bifangst som finnes i butikk. Men i alle fall - jeg kjøper innimellom...

.. det var ikke papptallerken. Men tror det går bra, uansett! :-)

Men altså - dette med å vente så lenge med å spise så god mat. Det va rlitt dumt. Rett og slett.

glycinello

Innlegg: 6407
glycinello
29.10.20 21:09
DrSchwei: Uer

Kan ikke huske sist gang jeg spiste uer. Føler det var relativt vanlig på middagsbordet "før i tiden", men mulig jeg husker feil. Knallgodt er det uansett!

PerryAndre

Innlegg: 9054
PerryAndre
29.10.20 21:10
FrannyLee: Uer er kongen blant fisk. Og det selv om det finnes en uendelighet i mye deilig å lage av de forskjellige fiskesorter vi har svømmende langs vår langstrakte kyst. Men den må nytes med andakt :-)

Uer er topp 3 hos meg. Piggvar og Kveite under 10 kg er omtrent i samme klasse. De tre sortene skiller seg ut. 


(Innlegget ble redigert 29.10.20 21:11)

Hansaguden

Innlegg: 6789
Hansaguden
30.10.20 18:19

I kveld hadde vi planer om vellagret indrefilet med stekt champignon og potetbåter. Peppersaus var også med i planen, samt en amarone. 

Blir dessverre utsatt til i morgen, da fruen har fått time til Coronatest kl.1955 i kveld. 

Så da blir det fredagskveld i morgen. Lørdagskvelden flyttes til søndag med en lakserett og tørr hvitvin.

(Innlegget ble redigert 30.10.20 18:20)

KingKongHalvor

Innlegg: 55073
KingKongHalvor
30.10.20 18:44

Pizza!

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
30.10.20 18:50

Gravlax!

StevenPatrick

Innlegg: 28431
StevenPatrick
30.10.20 18:57
DrSchwei: Gravlax!

Testet Frøysagarden sin?  Idiotisk god, og de lager en super sennepssaus i tillegg.

KingKongHalvor

Innlegg: 55073
KingKongHalvor
30.10.20 19:03

Frøysagarden, hvor får man kjøpt det?

StevenPatrick

Innlegg: 28431
StevenPatrick
30.10.20 19:28
KingKongHalvor: Frøysagarden, hvor får man kjøpt det?

Jeg kjøper via Rekoringen eller Bondens Marked, når det er.
Er jo et sunnmørsforetak, så derfor jeg spurte Schwei. 
Kan forresten varmt anbefale Njardar fra Herøy kommune, eller Gardskjøkkenet fra Stranda også.  
Njardar spesielt på røyket laks/ørret. Har ikke smakt deres gravlaks.

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
30.10.20 20:09
StevenPatrick: Testet Frøysagarden sin? Idiotisk god, og de lager en super sennepssaus i tillegg.

Nei, ikke hørt om en gang. Burde jeg det?

Uansett - denne gravlaxen var noe av det beste jeg har spist av gravlax. Umiddelbart kjentes den litt lite gravet ut, og den var kanskje også det, men jeg liker den sånn. Ikke altfor mye smak av dill, men heller ikke følges den "rå" - bare tvers gjennom fløyelsmyk og blank. Aldeles nydelig. Tenkte i grunnen at det er galskap å betale 600 kr/kg for ferdig gravet når man får filet og kan fiske selv, men har i grunnen aldri fått det helt perfekt til. Det er noe håndverk og erfairng som må til.

Sennepsaus - i motsetning til selve laksen synes jeg denne er veldig enkel å få til. Lager den klassiske svenske med 1 sorter sennep (Grov Idun og Dijon), litt hvitvinseddik, litt sukker, litt hvit pepper, ørlite salt, og så er det bare å spe med nøytral olje. Smake til. I dag tok jeg på slump og traff på første forsøk, ingen tilsmaking nødvendig.

StevenPatrick

Innlegg: 28431
StevenPatrick
30.10.20 20:11
DrSchwei: Nei, ikke hørt om en gang. Burde jeg det?

Det burde du absolutt teste, om ikke annet.
Er vel en eller annen som kan skaffe deg et stykke inn mot jul? Fra Ramstaddalen.

Elvebakken

Innlegg: 1092
Elvebakken
30.10.20 20:40

En pizza til meg og min frue. Hvitsaus med pepper og hvitløk, oliven. Parmaskinke og ruccula på toppen. En nedstrippet capriccosa til barna. Og nå har den pinot noir vinen fra famille paguet fått julehilsen på etikken. Satt fint til pizzaen den, ung og saftig med nok syre.

I morgen blir det hvitfisk, salg på mega hvis jeg ikke husker feil. 

FrannyLee

Innlegg: 19086
FrannyLee
30.10.20 20:41

Lys lapskaus med korni flatbrød i kveld

DrSchwei

Innlegg: 51787
DrSchwei
30.10.20 22:57
StevenPatrick: Det burde du absolutt teste, om ikke annet.
Er vel en eller annen som kan skaffe deg et stykke inn mot jul? Fra Ramstaddalen.

Det skal testes, ja - har jo kontakter og besøker jo ! Ellers er jo Svanøy godt tilgjengelig på noen butikker, og det er også bra kvalitet. Men må si at Fiskeriet rager litt høyere - kanskje mest pga av at den er fersk, og får da en enda bedre konsistens.

Ellers lurer jeg litt på når gravlaks ble populært? For min del har jeg det mest fra gjentatte fortellinger om at restauranten Caravelle på Fornebu hadde fantastisk gravlaks, måtte være på 70-tallet, men når kom det ut blant "almuen", mon tro?

KingKongHalvor

Innlegg: 55073
KingKongHalvor
31.10.20 09:55

I kveld blir det indisk! 

SirOwen*MOD*

Innlegg: 55212
SirOwen*MOD*
31.10.20 13:59
KingKongHalvor: I kveld blir det indisk!

I kveld blir det...eeeh...norsk-ish. Peppes Pizza.

Klikk for å gå tilbake til toppen