Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva spiser og drikker du i kveld?

NYTT TEMA
KingKongHalvor

Innlegg: 55387
KingKongHalvor
29.11.20 13:15

StevenPatrick

Suppen blir jo mye den samme, men tradisjonell måte (for mange) å servere dette på er å spise grønnsakssuppe først, deretter kokte poteter, kjøtt og en sursøt saus med løk. 

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
30.11.20 12:13
StevenPatrick: Høres ut som det samme som vi kaller brennsnut. Faktisk noe av det beste jeg spiser.

Nja, brennsnut er jo bare en vanlig kjøttsuppe. Den suppen som serveres sammen med ferskt kjøtt og suppe er vel mye mer en type kraft, mener jeg. Brennsnut - ja, det er godt, og uendelig mye bedre enn lapskaus !

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
30.11.20 12:14

Det var ikke så lurt å drikke så mye god whisky på lørdag. Den ene flaska hadde jo et innhold på 57 prosent. Og man skal ikke drikke så my av den før....

Nuvel. I alle fall litt rester av kålrabistappe og poteter her, så bare sveiver i gang gryta og varmer opp en Vossakrov, så blir det middag i dag også. Så får heller kyllingrestene være til i morgen.

StevenPatrick

Innlegg: 28500
StevenPatrick
30.11.20 17:11
DrSchwei: Nja, brennsnut er jo bare en vanlig kjøttsuppe. Den suppen som serveres sammen med ferskt kjøtt og suppe er vel mye mer en type kraft, mener jeg. Brennsnut - ja, det er godt, og uendelig mye bedre enn lapskaus !

Jeg forstår jo at dette ikke er en brennsnut, men en brennsnut er jo nettopp kraft, mikset med ymse grønnsaker og kjøtt/kjøttboller/pølser:-)

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
30.11.20 17:19
StevenPatrick: Jeg forstår jo at dette ikke er en brennsnut, men en brennsnut er jo nettopp kraft, mikset med ymse grønnsaker og kjøtt/kjøttboller/pølser:-)

Nei, men for å være tydelig her - altså: Poenget er at det ikke er kjøtt i suppen man spiser når man serverer ferskt kjøtt og suppe. Det er en ren grønnsakssuppe, og det er ganske langt unna brennsnut!!!

Her et forklarende bilde med tekst fra selvste huskokken på TV2!!!

https://www.tv2.no/a/6132886/

bennyen

Innlegg: 12645
bennyen
30.11.20 19:18

Fersk suppe er deilig. Det lukter så godt, og smaker så herlig når man har vært ute på tur.

Fikk en mld fra svigersønn i går, han har startet ribbesesongen og vi ble invitert til prøvesmaking. Så godt med lefse og hoisin,  :)

Det var ribbe fra Rema/ Nordfjord ferdig  krydret. Jeg prøvde en fra noe som heter Folkets eller noe sånt, den smakte nada, kun salt og pepper...

Er det ikke mulig å få ribbe man kan krydre selv da?

SirOwen*MOD*

Innlegg: 56301
SirOwen*MOD*
30.11.20 22:07

Løvbiff med sweet potatoe fries og bernaise.

GiPazzini_85

Innlegg: 88339
GiPazzini_85
30.11.20 22:24
DrSchwei: Nei, men for å være tydelig her - altså: Poenget er at det ikke er kjøtt i suppen man spiser når man serverer ferskt kjøtt og suppe. Det er en ren grønnsakssuppe, og det er ganske langt unna brennsnut!!! Her et forklarende bilde med tekst fra selvste huskokken på TV2!!! https://www.tv2.no/a/6132886/

For det første:

Hvorfor kan ikke dere kystfolk bruke storfekjøtt/ vilt og saltet svineknoke slik at suppa faktisk blir god?

For det andre:

Hvorfor ikke bruke kålrot, enten som stappe eller evt potetstappe ved siden av?

For det tredje:

Hva i all verden er vitsen med løksaus?

For det fjerde:

Hvor i helvete er ordentlig hjemmestekt potet-lefse- og flatbrød?

 

For meg som kommer fra Gudbrandsdalen og har denne retten i "årene" så blir disse variantene temmelig triste greier. Greia er jo at en skal spise suppa samtidig som at en har okse- eller viltkjøtt sammen med griseknoke-kjøtt på lefse/ flatbrød sammen med potet- eller kålrotstappe. En må lage seg en "bæta" ved siden av suppa, ikke kløne det til med løksaus og suppe med lite smak.

Det burde vært forbudt å ikke inkludere en eller annen form for svinekjøtt når man lager en kjøttsuppe.

StevenPatrick

Innlegg: 28500
StevenPatrick
01.12.20 18:29
GiPazzini_85: Det burde vært forbudt å ikke inkludere en eller annen form for svinekjøtt når man lager en kjøttsuppe.

Greit nok som pølse eller medisterboller, men ikke som selve kjøttet. Det må være okse eller vilt.

malacay3

Innlegg: 20972
malacay3
01.12.20 18:35
StevenPatrick: Greit nok som pølse eller medisterboller, men ikke som selve kjøttet. Det må være okse eller vilt.

Ertesuppe bør da vitterlig inneholde kjøttet fra en svineknoke. Ertesuppe med elg blir helt feil.

Malacay

StevenPatrick

Innlegg: 28500
StevenPatrick
01.12.20 18:45
malacay3: Ertesuppe bør da vitterlig inneholde kjøttet fra en svineknoke. Ertesuppe med elg blir helt feil.

Ertesuppe koker jeg på fenalår eller pinnekjøtt:-)

Teddys

Innlegg: 550
Teddys
01.12.20 18:59

Fersk suppe lages med oksekjøtt.Suppa skal ikke ha kjøtt,men gulrot purre og medisterboller eller melboller.Og den er full av smak!!!  Og kjøttet skal serveres etterpå, med potet og løksaus,dvs.sursøt saus som lages av kraften ,smør,mel,eddik,salt,pepper og sukker.og gjerne løk.Ingen grønnsaker til dette.

Til ertesuppe brukes svineknoke.Ingen andre grønnsaker i suppe.Også her serveres kjøttet etterpå med potet og den samme sursøt sausen. Dagen etter kan man ta resten av kjøttet i suppa hvis man ønsker.

Her er jeg streng - dette er eneste rette måte )

 

glycinello

Innlegg: 6542
glycinello
01.12.20 19:05

Lakselasagne med spinat og pesto etter oppskrift på godt.no. Slett ikke verst.

GiPazzini_85

Innlegg: 88339
GiPazzini_85
01.12.20 19:51
StevenPatrick: Greit nok som pølse eller medisterboller, men ikke som selve kjøttet. Det må være okse eller vilt.

Det skal være vilt/ okse og svin.

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
01.12.20 20:03
GiPazzini_85: Hvorfor kan ikke dere kystfolk bruke storfekjøtt/ vilt og saltet svineknoke slik at suppa faktisk blir god? For det andre: Hvorfor ikke bruke kålrot, enten som stappe eller evt potetstappe ved siden av? For det tredje: Hva i all verden er vitsen med løksaus? For det fjerde: Hvor i helvete er ordentlig hjemmestekt potet-lefse- og flatbrød?

Nei nei, ikke flæsk (halvt sitat etter Ibsen)...  Kålrot er bra til svin, men ikke til okse. Løksaus er jo nesten en asiatisk vri, med det søte og det sure. Veldig spennende i gamle dager, vil jeg tro. Og en helt ny smaksdimensjon. Potetlefser, eller det vi kalte potetkaker, ble mest brukt som kaffemat, med smør og sukker på. Flatbrød trenger man ikke til ferskt kjøtt og suppe, men til brennsnut må man ha det.

Teddys

Innlegg: 550
Teddys
02.12.20 21:37

Enig med siste taler.

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
03.12.20 14:17

Tror rett og slett det blir en ferdigpizza i aften. Har litt ost som skal på. Temmelig sløv uke dette, også matmessig.

PapaSmurf

Innlegg: 42303
PapaSmurf
03.12.20 14:25
DrSchwei: Tror rett og slett det blir en ferdigpizza i aften. Har litt ost som skal på. Temmelig sløv uke dette, også matmessig.

Sånn pleier jeg å gjøre det hvert år. I ukene før den store fråtseuka spiser vi posesupper, pølse i brød og frossenpizza. Som oftest fordi det alltid skjer så mye med avslutninger her og der og shopping her og der. Men selv i år når julegavene kjøpes på nett og det ikke er en eneste avslutning i sikte så er det lettvindt å spise enkel kost før jul. 


(Innlegget ble redigert 03.12.20 14:29)

Elvebakken

Innlegg: 1192
Elvebakken
03.12.20 14:25

I ettermiddag blir det fylt Dorade. Litt i panna og litt i ovnen. Har ikke spist det på evigheter. Grillet Dorade på en gresk restaurant med utsikt over havet. Skal bli fint å ta en tur igjen når det kinaviruset ;-)slipper taket 

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
03.12.20 15:00
PapaSmurf: Sånn pleier jeg å gjøre det hvert år. I ukene før den store fråtseuka spiser vi posesupper, pølse i brød og frossenpizza. Som oftest fordi det alltid skjer så mye med avslutninger her og der og shopping her og der. Men selv i år når julegavene kjøpes på nett og det ikke er en eneste avslutning i sikte så er det lettvindt å spise enkel kost før jul.

Ja, det er vel ikke uten grunn at Grandiosa-reklamen for noen år siden spilte på at folk var lei av julematen....  Og at Grandiosa er på tilbud i disse dager, blir jo nærmest antydet at det er "sesongvare", så stemmer nok bra. Skal ha "lutefisklag" på lørdag og selv om det bare er én gjest denne gangen, så er jo det litt som skal ordnes. Begrenset meg til innkøp av øl (puttet i ryggsekken) og en sekk ved hos innvandrerbutikken på hjørnet i dag... Men man må jo rydde litt, vaske badet grundig og gjøre det litt hyggelig.

Det irriterer meg litt den høye prisen på lutefisk på Meny - 180 kroer for en kilo. For to godt voksne menn som er veldig glad i lutefisk blir det fort en råvarepris som nærmer seg 500 kroner om man er litt raus. Det er ikke sååå mange år siden fast julepris på Meny var 70-80-kroner, mener jeg. Derfor vurderer jeg å dra ens ærend til Mega Aker Brygge for å kjøpe fisken til 110 kr/kg i stedet. Da kan jeg også svippe innom Fine Art for å se på noen skåler og polet for å få meg en Bladnoch 10. To-tre fluer i ett smekk...

(Innlegget ble redigert 03.12.20 15:00)

glycinello

Innlegg: 6542
glycinello
03.12.20 18:53

Kyllingwok med nudler, ferdig wokblanding,  cashewnøtter og sursøt saus.

KingKongHalvor

Innlegg: 55387
KingKongHalvor
03.12.20 23:13

Bangers and mash

KingKongHalvor

Innlegg: 55387
KingKongHalvor
03.12.20 23:13

............

(Innlegget ble redigert 03.12.20 23:14)

Elvebakken

Innlegg: 1192
Elvebakken
04.12.20 12:28

Husket ikke at Dorade var en såpass fet fisk. Nærmest som en variant av makrell. Litt nedtur da jeg liker mer magrere hvitfisk. Men forstår at den funker på grillen. Ikveld blir det tacos, orker ikke å mekke pizza etter jobb. 

DrSchwei

Innlegg: 52418
DrSchwei
04.12.20 14:27

Hm, Dorade er da ganske hvit og fin. Havabbor derimot, den har vel litt mer makrelltendenser?

Her ble blir det angusburger i dag. Tenkte surre løk skikkelig lenge så den blir godt karamellisert. Rett og slett bare Cola Zero til. Så får jeg heller ta litt godt drikke i form av maltwhisky senere i dag.

Elvebakken

Innlegg: 1192
Elvebakken
04.12.20 15:33

Dr: veldig rart. Skal jo nesten ikke være fett i Dorade. Sjekket fettinnholdet nå. Både kona og jeg fikk makrell assosiasjoner. Hvit i kjøttet uten den svarte delen som makrell men smakte fett uansett.?

Elvebakken

Innlegg: 1192
Elvebakken
04.12.20 15:38

Skal banne på at det var oppdrettsfisk. Mye næringsrik mat og lite trim. Fjernet noen klumper inne i som så ut som fett og stusset litt på det. Ikke slik jeg husker Dorade fra før. 

Hansaguden

Innlegg: 6928
Hansaguden
04.12.20 15:42

Kyllinggryte med base fra Toro. Creme fraiche og stekt ternet kyllingbryst. Byggris og hvitløksbaguett ved siden av

Dertil en rødvin omtrent midt på treet til rundt 150. Husker ikke navnet i farten 

(Innlegget ble redigert 04.12.20 15:49)

Lomasio

Innlegg: 7819
Lomasio
04.12.20 16:17
DrSchwei: Det var ikke så lurt å drikke så mye god whisky på lørdag. Den ene flaska hadde jo et innhold på 57 prosent. Og man skal ikke drikke så my av den før....

Hva slags Whisky er det? Jeg holder meg til et merke kalt Octomore, destillert på Islay. Holder 59 % og noe. Knallgod. Til og med kona har blitt sp distingvert at hun drikker et lite glass foran peisen. 

 

KingKongHalvor

Innlegg: 55387
KingKongHalvor
04.12.20 17:27

Bakt torskeloin, ferdig base fra Rema, en Middelhavsvariant som gir litt bacalao-vibber. Frossen bønneblanding til, passe godt krydret og kjapt. Gjør det gjerne litt enkelt på hyttetur. 

I glasset en Cline Sonoma Coast Pinot Noir, saftig og stor smak. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg