Håper det er greit at jeg plukker av denne.
Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.
Logg inn Ny bruker? Registrer deg her.Ny bruker? Registrer deg her!
1,48 kg lutefisk fortært. Godt var det. Og bacon er helt overflødig. Faktisk bedre uten - altså bare ribbefett. Og ertepure av frosne grønne erter er klart bedre enn av tørkede, enten det være seg grønne eller gule. Nå er det forsyne meg tomt for Gammel Opland i huset her også. Og jula kastes ut i morgen... Da forsvinner Georg Jensens sølvrose som henger oppe.. :-)
Ah... sitter litt i den gårsdagens. Men ny dag - og nye midddagsmuligheter. Tenkte å prøve meg på en gammel klassiker - rett og slett kjøttpudding! Tenkte det kunne være litt artig, det var jo godt. Hverdagsmat. Serverer med bruna løk, amerikansk blanding og poteter. Gleder meg faktisk litt.
Kjøttpudding ja, det har jeg aldri prøvd å lage før, noterer det på listen min.
Etter gårsdagens utskeielser blir det enklere i dag, men godt det også - helstekt Stangekylling. Dvs, jeg fikk kyllingsaks til jul (kan ikke huske at jeg har ønsket meg det, men fikk lell), så kanskje jeg klipper den opp og bretter den ut før steking, vi får se.
Men kanksje mer passende enn en hekksaks? :-D Stange-kylling er bra. Men har De testet Lerstang. Etter min mening hakket bedre, men det kan være ren innbillning.
Syns også Lerstang er hakket bedre, mulig det er innbilning. Men jeg handler oftest på Rema, og titt og ofte er det en datokylling å få kjøpt. Denne på to kilo kostet 90kr, det er jo helt innafor.
Det blir forresten flatbird-variant i dag. Har ikke noe bedre uttrykk, så får man bare håpe at språkpolitiet ikke er på jobb i dag. :-)
Hjemmelaget kjøttpudding er jo knall. Modern brukte å ha litt amerikansk blanding i selve farsen også.
De hadde,eller har, en veldig bra hos *slaktern* i Moss. Savner den gitt.
,ikke bare kjøttpuddingen men alt det andre gode, de lager mye selv,røyker selv osv.fantastiske Schnitler med hemmelig krydderblanding,schweizerskinke jaktwurst. ..frikadeller. .
Her er det ertesuppe på røkt knoke.Suppe først,så kjøttet og sursøt saus.
Høyt på listen over topp ti.
Toro gresk mouzaka. Lett, mettende og godt!
Moussaka er min favoritt-rett. Min nå avdøde mor lagde det et par ganger i året etter at hun dro til Hellas på ferie på 70-tallet.
Har lagd det selv også noen gang siste åra. Med poteter eller med Aubergine. Jeg også brukte Toro sin eske.
Hadde litt pizzarester å bruke opp, men ingen gjær i hus. Ble en slags sheperds pie med pizzafyll, potetmos fra pose. Gratinert med ost på toppen. Flat pepsi max i glasset.
Toro moussaka har jeg bare forsøkt en gang. Selve det som var under disse potetskiver var vel greit nok men dette potetlokket smakte helt forferdelig
Var jeg uheldig og hadde fått en feilvare?? Det smakte en slags mugg,vannete av potetene,men så fint ut utseendemessig.
Ja, til den prisen er jo det en no brainer ! Som det heter, uten at jeg bruker det noe særlig selv. Flatbird! Ja, det pleier jeg å lage - og muligens litt rart å si flatfugl. Høres ikke så godt ut.
(Innlegget ble redigert 10.01.21 17:32)
Det eneste alternativet jeg fant var «butterfly chicken», ikke så mye bedre det.
Men det ble gøtt. Laget et smør med estragon, persille, chili og hvitløk. Stappet det under skinnet. I formen ble det lagt cherrytomater og sjalottløk, samt to klementiner fra jul. Masse god kraft i panna som ble til en nydelig saus. Servert med ris og salat, veldig godt fornøyd med denne retten, kan godt bli en gjenganger i heimen dette.
Nå skal helgen avsluttes med jordbær og vaniljeis.
Kjøttpuddingen ble ikke så vellykket. Jeg googlet oppskrifter, men alle var temmelig like, omtrent som en kjøttkakeoppskrift. Det ble en ganske kompakt pudding. Den jeg husker fra barndommen ble mye løsere i konsistensen, og etter min mening var den bedre. Selv om den jeg laget nå var god på smak. Dessuten mener jeg bestemt at 500 gram kjøttdeig var nok til en middag til fire, så den må ha vært mer utspedd. Noen som aner hva som kan ha vært oppi? Mener det av og til det var litt grønnsaker oppi også. Dog - den beste varianten var kanskje den med kål. Dvs, det var jo ikke en tradisjonell kjøttpudding, men forvellet kål som ble lagt lagvis med kjøttdeigblandingen. Det var godt. Ofte en slags tomatsaus til den retten.
One pot pasta i dag, og jaggu ble det litt rødvin også. :-)
Blir makaroni grateng.
Har ikke noe rødvin men det passer uansett ikke til denne type grateng.
Muffins med bacon og egg.
Pasta med røykelaks i dag. Fløtebasert saus med litt sennep og erter. Rett og slett bare for å bruke opp røykelaks...
Stekt ris, med egg, kyllingfilet, tomat og urter.
Malacay
I kveld ble det norsk taco, for første gang på i alle fall tre år. Tacoskjell, kjøttdeig med kryddermix, salat, cherry-tomater, hakket løk, revet ost, tacosaus og lettrømme. Jeg hadde også kjøpt en salsa verde fra Rema, men det ble best med bare tacosaus og rømme. Drakk Cola Xtra fra Grans til.
Fiskesuppe. Sånn ferdig fra Rema. Kjedelig, men sant - har oppi en blokk med seilfilet fra frysedisken også. Latterlig billig - vel 20 kroner. En purre går dessuten oppi. Og halestykket av en røykelaks. Dessuten har jeg vel en skvett rømme og litt sitron til å gjøre suppen utmerket, vil jeg tro. Tipper at det blir middag to dager dette. Og så er jo det plutselig: fredag !
Grandiosa pepperoni til Spurs-Fulham.
Dr
Suppe på en spiker da nesten
Blir suppe her også, ikke fisk,men gratinert løksuppe
Litt enkel hvitvin i suppa, men ved siden rødt, Cuvee Adele
Joda, men den er ganske god den suppa - med en del ekstra oppi. Litt ramsløksalt ved tilsmakingen også, sågar. Fiskesuppe er ikke så veldig enkelt å lage fra grunnen. Jeg har smakt litt rart der, i alle fall oppe på Møre. En kokk hadde laget en suppe til et arrangement en gang. Den smakte ingenting. Omtrent som hvit saus. Og fyren hadde jo kokt kraft på bein og greier og greier... Andre gangen ifm med et bryllup der vi skulle få smake på en berømt fiskesuppe på en restaurant ute i havgapet. Den smakte rett og slett bare rømmegrøt med et snev av fisk....
... så Toro Lofoten eller den ferdige fra Rema er ikke så dumt. Faktisk.
Men det verste i dag er egentlig at jeg kosa meg så fælt med å ha en behagelig overgang fra tidligvakt til vanlig vakt at jeg sveiva i gang vaffelhjernet. Bare to plater. Men likevel. Jaja.
Kjøttkaker med poteter og kålstuing. Herrlig.
God å komme unna svinekjøtt noen dager nå. Vi eter tomt både kjøleskap og fryser nå. Noe må desverre leveres i den grønne posen. Nå er det nullstilling, nye varer kan skaffes.
Hjemmelagde fiskekaker med potetmos av mandelpoteter og stekt brokkoli og spinat!
Pannekaker.
Ingenting i dag.
Tacosalat