Nevnte produsent er som en Lada i forhold til Mercedesen Hennig-Olsen is.
Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.
Logg inn Ny bruker? Registrer deg her.Ny bruker? Registrer deg her!
Nevnte produsent er som en Lada i forhold til Mercedesen Hennig-Olsen is.
I dag ble det kokte poteter og gulerøtter sammen med fiskepuddinge i hvit saus.
Enkelt og godt til en avveksling
Smak og behag som med så mye annet men jeg tror nok at H O bruker bedre råvarer er mer FLØTEis om en vil ja og mindre SØTT enn Diplom.
Men som med øl så drikker eg stort sett bare Grønn Tuborg, eller eventullt Bare Øl eller Pokal nettopp fordi dem har en sødmete eller søt om en vil ettersmak der Ringnes og Hansa og de andre mer kjente merkene har en tørr noe besk ettersmak for mine smaksløker iallefall. Drikker bare Boksøl og rett fra boksen. Smaker klart best da.
Da skylder jeg vel å gjøre oppmerksom på at iallefall før men ofte , nesten bestandig fortsatt tar med 3,4 bokser av noen av de andre merkene bare for å test smaker opp mot hverandre
Og når jeg skriver øl så dreier deg seg om Pilsnervarianter ja. Disse mer fancye sortene holder jeg meg som en regel unna
(Innlegget ble redigert 21.01.21 20:58)
Schwei
Hm lager hvit saus men bare en eggeplomme og strøbrød oppå
Denne ferdige fried Rice er ikke god nei.
Prøvde en gang og aldri mer.
Får ikke helt dreisen på å lage det selv. Smaker bedre på kinarestaurant.
Så spørs hvordan det går i morgen når vi skal forsøke å lage kylling kung pao
Har spist det ute er jo så godt.
;)
Får bli til neste gang.
Surrete fredag her - tenkte pizza til kvelds, men så er jo jeg snart ferdig på jobb og sulten. Har spist granola og er tom for brød, og jeg vil ha noe varmt nå.... Så da blir det pizza til lunsj og eventuelt rester senere i dag, om jeg da ikke finner på noe annet. Har i alle fall laget bunn fra grunnen nå. Disse ferdiggreiene er lettvinte, men når man har hjemmekontor er det fort å bare slenge sammen en deig. Ideelt sett skulle jeg vel hatt noe ost til god portvin eller noe, men har allerede vært ute i dag, så vet ikke om det frister med flere turer i dette været... Heller. Men whisky blir det i alle fall.
Bortreist i 10 dager, nå skal det endelig kokkelerer litt igjen.
Hadde tenkt en solid og enkel stifado i dag, og ikke noe mer. Faustino I til, det er en klassiker jeg gjerne kommer tilbake til.
Men så snublet jeg over to hummer til gi-bort-pris, så da blir det hummersuppe til forrett, med champagne i glasset.
I morgen blir det bakt torsk med linsesalat til forrett, chardonnayen fra Bogle til.
Reinsdyr indrefilet med sellerirotpuré, asparges, rødløkskopott til hovedrett, og en Chateauneuf-du-Pape i glasset. Slo litt på stortromma på polet i dag, men man må jo kose seg litt innimellom også.
God mathelg!
Var så heldig at jeg fikk nybakt focaccia med en kollega i dag. Ble en sandwich med grillet kylling, bacon, tomat, rødløk, isbergsalat og sylteagurk med hjemmelaget sennepsdressing. Salat ved siden og tuborg i glasset. God helg folkens!
Tror jeg bare kjører det helt enkelt i kveld og åpne en ny eske med pepperkaker.
Har spist stifado i Hellas,veldig godt.
Ikke forsøkt selv.
Men her ble det kylling kung pao Forbausende vellykket,veldig bra .
Er jo vanvittig mange oppskrifter, så tok litt fra Matprat,Finckenhagen og gladkokken.
Kylling,chili, marinade,saus,vårløk,ingefær,hvitløk,cashew. Med ris og litt uncle bens saus.
Det siste er vel ikke lov men tok det for å mildne litt. Første gang vi laget,men blir definitivt ikke siste.
Innimellom...
Jeg humret©™
KKH - ikke akkurat husmannskist, men høres veldig godt ut!
Her blir det pizza. Enkelt og greit - mye annet å bruke tid på i kveld litt jobb og så siste runde med olje på skrivepulten jeg holder på å lage til hjemmekontoret.
Det er jo umulig å komme opp på KKH-nvivå - i alle fall når et gjelder rekken av lekre retter ! Hummer og Champagne i januar. Ja, som min gamle lærer sa: Det skal være forksjell på folk...
.. med dette i mente er man jo bedre rustet til å akseptere at noen har bedre menyer i livet :-)
Men gleder meg til dagens hjortebiff. Drar det litt mot mer biff enn klassisk vilt-tilbehør. Lager en saus med grønn pepper og whisky. Og så noe grønt. Og så poteter i ovenen. Litt tyttebær til antakelig.
Har også en god vin som skal drikkes til. Vin kommer kanskje tli å bli mangelvare her i byen i tiden som kommer.
Så åpnet jeg min siste flaske Springbank 10 år. For en dram ! :-)
Bare et lite innspill på hummeren. Stakk innom min lokale Coop for å se om de hadde noe sjømat på tilbud. De hadde fersk hummer til halv pris, 99kr pr stk. men når jeg kom til kassen så ser jeg at damen har slått inn en annen pris, slik at jeg betalte ca 60kr for to flotte hummer.
Sånn blir det råd til hummer i januar. Og champagnen er typ hverdags, til 300kr, eller ca to halvlitere på byen.
Ja, så enkelt er det:-)
Handler bare om hva man prioriterer.
Hehe - alltid artig når slikt skjer. Ekstra glede da! Kunne godt tenke meg en hummer- og champagnemiddag snart selv. Spiste meg stappmett på lokal hummer på lille julaften, men da bare vanlig kokt. Det er godt. Men varmebehandlet smaker jo den enda mer hummer, så skal prøve det... Og mht Champagne, ja - det er egentlig ikke så veldig mye dyrere enn en god vin.
Her tenker jeg å ta min siste Contino Reserva her i dag - hadde et lite lager fra taxfree, men nå er det slutt...
Her blir det okse ytrefilet,potetgrateng.brokkoli champignon og bearnaisesaus
Resten av rødvinen fra igår.og da er det tomt for vin her.Bortsett fra en halv flaske Roederer champagne.
Flaks at jeg kjøpte den helt tilfeldig,har ikke smakt den før. Må spares til neste helg? Neppe.
Men må finne noe som passer til pils,så da blir det hverken,biff gryterett lasagne,eller pizza neste helg.
Ikke andebrystet som ble kjøpt på tilbud heller.Men mye annet godt ,så noe husmannskost kanskje.
Hva spiser og drikker du i kveld?
Det jeg finner i fryseren, time will show.
Anbefaler blomkålsuppe som saus til det du finner.
Det holder ikke med bare én saus i det Owenske kjøkken.
(Innlegget ble redigert 23.01.21 14:47)
Da ble det lett blanding til middag om en liten stund;
Helstekt blodpudding med blomkålsaus på en seng av marinerte rotgrønnsaker. Etterfulgt av selvfanget pasta med tre sauser, samt utgått fyrstekake med vaniljesaus. Til dette drikkes ekstrakt fra villsau oppkokt med sjalottlauk og granbar.
Nei, fuck it, jeg kjører taco istedet!
Ahh. Great minds og alt det der. Var på butikken og skulle handle inn til biffmiddag, men tenkte akkurat det samme som deg.
Mett! Ble litt vel mektig med den sausen jeg valgte til hjort. Og hjorten var ikke helt vanvittig god heller. Det beste var egentlig vinen, Contino Reserva 2015 - 2016 koster 309 på polet. En drøy hundrelapp billigere på Taxfree på OSL... Men der er det jo ikke så let å komme. Vil vel mene at selv til polpris er dette en god vin - mer enn nok syre og friskhet, samtidig anstrøk av lagring og eik. Mye skogsbær og fruktighet, men altså nok syre.
I kveld ble det fish &chips. Ferdig rema 1000 greie. Terningkast 3 minus. Kanskje dato. Brukes innen i dag. Ikke vond smak, men ingen høydare.
Men i dag var poenget enkelt og raskt
Som du sa, great minds.
Tiden løp avsted i dag, med stengte butikker. Måtte sikre meg litt av hvert, slik at da lunsjen skulle spises var klokken blitt 16, og det er litt sent. Så da ble lunsjen til en forrett i stedet, og det var helt greit, spiser torsk i morgen i stedet.
Lunsjen ble en alternativ taco, servert i blader av hjertesalat, blir veldig sprøtt og godt. Servert med lun, varmrøkt fjellrøye som jeg kjøpte av en lokal produsent på fjellet, med mangosalsa og rødkålslaw. Med litt bobler i glasset ble det helt utmerka. Dette skal prøves igjen!
Nå er ribba i ovnen. Etter et par uker med meg som kokk ymtet jeg på at vi må få spist den siste ribba. Taktisk, for den stoler ikke frua at jeg klarer å lage bra nok. Så dermed kan jeg sitte og presse en skammel ned mot golvet med beina mine.
Det eneste som kommer til å skille fra julemiddagen er rosenkål. Mandelpotet, brun saus , tyttebær osv. Bare å dorme i et par timer nå mens godlukten sprer seg i huset.