Kålrulletter. Passende på en grå vinterdag.
Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.
Logg inn Ny bruker? Registrer deg her.Ny bruker? Registrer deg her!
Kålrulletter. Passende på en grå vinterdag.
Søndag! Vanligvis ingen stor matdag hos meg. Men i dag blir det skikelige saker - en herlige klippfisrett. Noen vil kankje si hvit bacalao. I alle fall bare god olje, løk, hvitøløk og gul og grønn paprika. Paprikaen er svidd i ovnen og jeg tar av skinnet. Så skal fisken bare bli konfisert i oljen. Serverer dette med potetmos. Skulle selvsagt hatt et glass frisk porutigisks hvit til dette. Men det er jo vanskelig å få tak i.
Mmm, klippfisk må på bordet her snart, helt klart. Fant en deilig rett i fjor, med pesto, den var skikkelig god.
Her ble det bakt torsk med linsesalat og bacon til forrett, og så blir det kyllingbryst med parmaskinke og couscous til hovedrett. Og så er det noen gode slanter vin igjen, blir et hyggelig søndagsmåltid av det.
Savna litt et glass vin nå. Hadde jo tenkt å kjøpe en dunk hvitvin... Det er jo slik at jeg spiser sjømat som regel på fredager, og da er det godt med litt vin. Men en flaske blir i meste laget. Derfor praktisk med dunk akkurat der...
.. jeg får komme tilbake til fersk torsk snere i år. Har allerede hatt en runde kokt skrei. Håper at Rema kommer med sine gode tilbyd på fileter. De er så fine så steike.
Nydelig klippfisk her. Tenkte at det ble litt i minste laget for to middager, men mer enn nok til å varme opp i morgen. Det er jo ganske mektig. Mye olje metter jo også.
Ellers en liten nyoppdagelse på poteter. Kjøpte Pimernell fordi Meny var utsolgt for mandel på tilbud. Pimpernellen er utmerket. God til torsken kokt. Melen type. Dessuten veldig god til potetmos også - nesten en slags mer ærlig potetsmak enn i mandel, og faktisk, i alle fall til hverdags, like god vil jeg si.
Dag to med taco!
Stekt skrei, men litt spicy spekepølse og granateple over. Og mandelpotetstappe
Poteter
Har brukt Bjertnes Hoel stor morene i det siste.
Vært litt varierende, men idag var de knallgode,akkurat sånn jeg vil ha poteter.
Men som sagt,varierende.
I fjor januar hadde de små pakninger med lettpanert skrei på Meny.
Veldig lite panering nesten ingenting,men veldig fine å steke tynne fileter. Har ikke sett de i år så det spørs vel. Ferske,ikke frosne .
Da blir heldigvis ikke det noe problem fremover.
Det er godt det er mulig å få vin til maten også til Helga.
Kveld er jo det ikke, men har tenkt å spise middag nå, for jeg er ferdig med arbeidsdagen. En dag med mange møter til meg å være.
Bare lager noe greier. Har kokt buketter av brokkoli og litt makaroni, smelte samme med hvit saus med osterester og hadde det i Ommen sammen med noen Gilde grillpølser. Tenker det blir helt greit. Og helt greit å spise får jeg skal ha en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang middagslur, der jeg setter vekkerlokka på Dagsnytt 18. :-)
Enkelt så det holder i dag er just nu planen. Fru reiser plutselig på jobbmøte, og jeg må plutselig hente en dass
På vei gjem ligger en burger king. En eller annen meny derfra tenker jeg. Hvilken meny er best?
Enkel meny her også i dag, dog ikke fra Burger King.
Skinnfrie middagspølser fra Gilde, mandelpoteter og ertestuing.
Ja, Tormund, det blir saus i tillegg. Nei, ikke blomkålsaus.
Her ble det noe så enkelt og greit som spaghetti med kjøttsaus og et innslag av grønnsaker. Med et dryss av parmesan på toppen. Det er jo tross alt tirsdag.
Ikke noe middag i dag.
Gong Bao! Har vært litt bakpå i den asiatiske matverden, men en kompis med barn lager stadig denne retten, så tenkte - hvorfor ikke. Silje fra MasterChef er utmerket på smaker og laget veldig mye godt, også innenfor det asiatiske, mener jeg å huske. Så jeg stoler på denne oppskriften. Fullt og helt:
Stekt laksefilet med kokte poteter, brokkoli og gulrot. Med en klatt rømme til.
Er Schwei
Jepp det var omtrent denne jeg laget lørdag ,kalles også kung pao
Utrolig godt
Mange oppskrifter denne lignet veldig
Så det er bare å sette igang
Brukte to Chili to personer)
Byttet svart eddik med bittelitt risvineddik,ellers ganske likt
Uaktuelt å bruke tid på matlaging i dag, så da var den åpenbare løsningen å pimpe opp en Grandiosa Pepperoni pizza. Pimping betød i dette tilfellet løk, tomat, jalapeno, soltørkede tomater, pizzasaus, bbq-saus og to typer ekstra ost.
Resultatet kvalifiserte til terningkast 5.
På beste pizza ever, eller på en pimpet-frossenpizza-skala?
Dette.
Pimpet-frozzenpizza, og frozzzzenpizzaer i seg selv kan selvsagt ikke sammenlignes med hjemmelaget.
I dag er nettopp frokost fullført.
Et par kokte egg, kyllingkjøtt, hvitost, paprika, slangeark, rødbet og ikke minst et fin appelsinsaus som jeg har funnet til halv pris på en lokal KIWI.
Og selvsagt sterk kaffe og litt vann.
Noen ganger får man bare så jævlig lyst på noe fett: pasta med fløtesaus. Litt lår filet av kylling, hvitløk, chili og sjalotlauk. En god klunk fløte og litt syre. Tyknes med en neve parmesan. Og litt finhakket salvie og parmesan på toppen.
Rester av gårsdagens Gong Bao - ja, det var godt i går, ikke så godt i dag. Er første gang jeg har laget, men hele greiene er jo veldig greit å lage på frihånd da, uten oppskrift, for det følger jo et visst mønster. Blir mindre sukker og mer ingefær og friskhet neste gang, og mer chili.... Nå har jeg i alle fall diverse greier for å lage kinaretter de neste 10 årene... :-)
Sechuan-kinesisk er min favoritt fra de kanter, men jeg har aldri prøvd å lage selv.
her blir det ertesuppe i kveld. Hjemmelaget, med svineknoke. Gode saker!
MLE har bragt en slow-cooker i hus. Nå forbereder hun en hotpot, og etterpå kommer 2 gjester. Det lukter godt av ingrediensene.
I dag er det kokt\trekt Uer med tilbehør.
Vaniljeis med sjokotrekk som stivner på isen til dessert.
Ja, det er er vel det beste av det kinesiske. Erfaringen på dette området er fra Dinner. Sannelig et sted jeg har lyst besøke etter at det åpner igjen. Det er vanskelig å komme noe i nærheten på eget kjøkken. Men når har jeg en god del ting av ingredienser som i alle fall .... Sichuan-pepper har jeg nok av!
I går var jeg fullstendig i kollaps etter arbeidsdagen og deretter en quiz på Teams jeg hadde ansvar for. Til dette var det sørget for at vi skulle drikke, og det gikk kanskje litt vel fort ned med sterkt øl og whisky for undertegnede..Ble rundstrykker med ost og skinke, for orket ikke en gang å sette på ovnen med en Grandiosa! Det sier vel litt.
Men nå har man sovet bra og man har stått opp til kulden. Men det var ikke vann på kjøkkenet!! Bare varmtvann. Det er antakelig noen varmekabler som var avslått, så håper det ordner seg.
I dag blir det definitivt biff og bearnaise. Og pommes frites. Lager alt selv... Rimelig ytrefilet som jeg kjøpte på Rema for en stund tilbake rett og slett fordi stykket så perfekt ut, voldsom marmorering. Supplerte med et lite stykke billig fra Coop også, for 210 gram er litt knapt når man skal kose seg.
En anbefalt Malbec-vin fra Argentina til denne biffen. Normalt peleier jeg på helgen etter lønningsdagen å skeie litt mer ut med dyrere råvarer og vin, men denne gangen så har jeg bare lyst på litt enkel og grei kosemat i kulden.
Burritos i dag; ikke superspennende dag men hvertfall bedre enn taco og ganske kjapt.. Bruke litt lengre tid i morgen med noe indisk-inspirert kylling, chutneyer ++